Ne olur bisey deyin bana

Son zamanlarda ozelde test yaptiran kadinlarin buyuk cogunlugunun bebegine down sendromu teshisi konuldugunu cok fazla duymaya başladım.. cocuk sahibi olma konusunda yetkin degilim , anneler daha iyi bilir , bu testler extra bi para kapisi mi ? Cunku cevremde hic down sendromlu bebek de dogmuyor , anneler korktuklari ile kalıyor

Bebeklerine down sendromlu diyen bir aile tanıyorum, arabalarını satıp profesör profesör gezdiler. Kaderim dedi, doğurdu şimdi 10 yaşında sağlıklı aslanlar gibi bir paşa. Diyorum ki Allahtan ümit kesilmez :KK200:

Benim de parlaklık şuan gitti gittiği halde sıkıntı olmaz inşAllah değil mi doktorunuz bişey söylemiş miydi
Acikcasi doktorum hic umursamadi bile sadece bilmis ol diye soyluyorum dedi. Ben de cok endiseliydim bir de cok iyi bir perinatoloji uzmanina gorundum o da parlaklik falan kalmamis sikma canini dedi. Siz de icinizi ferah tutun, sağlıkla kucaginiza alin insallah.

Down sendromu dediler test sonuçlarına göre.4 doktora gittim 2 si profesördu. Test sonucunu yok sayamayız dediler. Sonra ankaraya hitim amniyosentez oldum.sonucunda sağlıklı bir evla dogrdum. Bazen doktolar yanılabiliyor.oglumhn burnunu küçücük ve üst kemiği nerdeyse yok:) boynu da aşırı kalın mesela. Yani amniyosentez olmadan net sonucu bilemezsin.birde tevekkül etmek lazım bol bol.

İlkinde önume gelen testi yaptirdim ikiz olmalari da etkiliydi.2.gebeligimde galiba hic yaptirmadim ne olursa olsun zaten doguracaktim zaten yavrumdu.Ama bir sey soylenseydi bir doktorla yetinmez bir kac yerden kesinlik isterdim.Rabbim saglik versin bebeginize size umarim dedikleri yanlistir

Down sendromu dediler test sonuçlarına göre.4 doktora gittim 2 si profesördu. Test sonucunu yok sayamayız dediler. Sonra ankaraya hitim amniyosentez oldum.sonucunda sağlıklı bir evla dogrdum. Bazen doktolar yanılabiliyor.oglumhn burnunu küçücük ve üst kemiği nerdeyse yok:) boynu da aşırı kalın mesela. Yani amniyosentez olmadan net sonucu bilemezsin.birde tevekkül etmek lazım bol bol.
Amniyosentezden önce hangi testleri yaptirmustiniz

Sakin olun, bir başka dr a detaylı ultrason yaptırın. ama sakin olun. onlar sadece ihtimaller.
Arkadaşımın kalbi delik doğacak, doğar doğmaz ameliyat edilirse belki yaşar, o da belki dedikleri bebeğinin 2. yaşını kutladık. ensesi kalın kesin down sendromlu, aldır dedikleri bebek için başka bir dr ölçüm yaptı normal dedi. bu sonuçlar ihtimaller, mutlaka başka dr dan görüş alın ve ve o doktoru araştırarak seçin. mümkünse bir prof ya da riskli gebelik uzmanı falan seçin.

bir de amniyosentez yerine kanda bebek dna sı bakılan testler var onu da bir araştırın isterseniz. (sanırım nıft idi adı). hem bebek için riskli değil hem de sonuç daha güvenilir.
çok daha eski zamanlar ama kardeşim için de down sendromu yüksek ihtimal denmişti. şimdi tıp okuyor.
testlerin güvenirliği çok yüksek değil bunu unutmayın. Allah sabır versin ve güzel haberleri en kısa zamanda alın inş.

Bahsedilen test ikili test mi? Ayrıntılı ultrason mu?

Kalbini bilmem de bobrek genislemesi benim bebegimde 30 gunlukken cikti tedavisi var duzeldi simdi

Arkadalar lütfen bişey deyin bisye yazın dünden beri ağlamaktan gözümde yaş kalmadı. 20 haftalik hamileyim.İkili ve üçlü tarama testlerimin sonucuna çok güzel demişti doktor.Dünde ayrıntılı ultrasyonum vardı.Bebeğimin kalbinde parlaklik böbreklerinde genişleme görülkü down sendromlu olabilir dedi amisentez uygulamasını onerdi ama bu da düşüge sebep olabilir dedi.pzt günü başka bir hastanede bebeğime ekg cekilecek.Özel bir hastaneye gidiuroum amisentez uygulamasi ücretli acaba ücret için mi korkuttular bilmiyorum.Ama çok çok üzülüyorum başına böyle bişey gelen var mi ?lutfen benim gönlümü iyi edecek bişeyler yazın .üzülmekten helak oldum ve bebeğimi de uzdugumü biliyorum
Amniyosentezin az da olsa düşük riski var, fetal DNA testi yaptırın, sizden kan alıp yurtdışı laboratuvara yolluyorlar, 10 günde falan sonuç geliyor. Beklemesi zor ama risk yok en azından . Biz şimdi ne desek boş Allah yardımcınız olsun

Hiç korkma canım , kuzenime de öyle demişlerdi sapasağlam doğdu oğlumuz .

Arkadalar lütfen bişey deyin bisye yazın dünden beri ağlamaktan gözümde yaş kalmadı. 20 haftalik hamileyim.İkili ve üçlü tarama testlerimin sonucuna çok güzel demişti doktor.Dünde ayrıntılı ultrasyonum vardı.Bebeğimin kalbinde parlaklik böbreklerinde genişleme görülkü down sendromlu olabilir dedi amisentez uygulamasını onerdi ama bu da düşüge sebep olabilir dedi.pzt günü başka bir hastanede bebeğime ekg cekilecek.Özel bir hastaneye gidiuroum amisentez uygulamasi ücretli acaba ücret için mi korkuttular bilmiyorum.Ama çok çok üzülüyorum başına böyle bişey gelen var mi ?lutfen benim gönlümü iyi edecek bişeyler yazın .üzülmekten helak oldum ve bebeğimi de uzdugumü biliyorum
Şaka gibi yine bir 20 . Haftalara kadar gelip sonraları amniyosentez yapsak daha iyi aldatmaca vakası .. !oldu ki yaptırdın aldıracak misin .. tamamen kurmaca insanı yıpratmak için ve maddiiyat iicn yapilan bir durum evet ücretli tabikii

Aminiyosentezden önce nifty ya da serenity gibi ABD de yapılan testlerden yapılıyor. Bana serenity yapıldı o negatif olunca Aminiyosentez gerek kalmadı.
Bence perinatoloğa gidip ona danışın. İzmirdeyseniz perinatolog önerebilirim.
Ben de yaptırdım serenity. 10 iş gününde geldi sonucum Nifty Ankara da yapılıyor, ben Amerikada yapılan testi yani Serenity i yaptırdım. Çok şükür amniyosenteze benim de gerek kalmadı. İleri ki gebeliğim bana önerir misiniz?

Bakın böbrekten korkmayın o doğar doğmaz geçiyor aynısı oğlumda vardı benim arkadaşımın da down sendromlu dediler çocuk doğdu sapasağlam minik bir kız hicbsy yoktu korkmayın abartiyorlar

Nifty? Test diye bir test varmış. Adı tam olarak bu olmayabilir ama buna yakın. Daha net sonuç veriyormuş. Bir de yaşınız ileriyse zaten öyle testlerin hepsi kritik sonuç veriyor diye biliyorum.
Tam aşı bu, benim de doktorum istedi, birkaç aya yaptıracağım. 35 yaş sonrası gebeliklerde isteniyor.

Hiç korkmayın desemde korkacaksınız bende çok korkmuş çok ağlamıştım benim oğlumun kalbindede parlaklık görülmüştü ayrıntılı ultrasonda biz ankaradayiz burda çok iyi bir doktor var ayrıntılı ultrasonu ilk ankaraya getiren ona gittik çok normal bi çok bebekte görülüyor sadece parlaklık down sendromu için kriter değildir baş çevresi vb. ölçüler normalse sıkıntı yoktur demişti gerçektende çok şükür sağlıklı doğdu

Ben de yaptırdım serenity. 10 iş gününde geldi sonucum Nifty Ankara da yapılıyor, ben Amerikada yapılan testi yani Serenity i yaptırdım. Çok şükür amniyosenteze benim de gerek kalmadı. İleri ki gebeliğim bana önerir misiniz?
Izmirin en iyi perinatalogu Sermet Sağol dur. Halen Ege Üni de perinatoloji heyet baskanidir. Kendisine gitmenizi gözüm kapalı öneririm

Kalple ılgılı sorunu bılememde benım oglumdada kızımdada bobrek genıslıgı vardı bazı doktorlar aynı google gıbı hemen en kotusune yoruyorlar hamıle hassas bı kafın oldugunu unutup. Kızımda bana bobreklerı dısında bıde ayakları yok demıstı sakat olacak dedı olsun dedım allah ne verırse o dedım. 7 aylık dogdu masallah hıcbır sıkıntısı yoktu bobrek ve goz dısında onlarıda hallettık cok sukur. Oglumda yıne doguma alacak oda erken dogum bobrek genıalemesı var kafası ayından buyuk bacakları ayından gerıde govdesı normal kollarda gerıden gelıyor dedı ne yanı yamuk yumuk bı cocukmubolacak bu ne sacmalık dedım doguma cıktım kafası bıraz kocaman (babasına cekmıs) olması dısında bı sıkıntı yoktu. Bı doktor vardı sevdıgım ısının ehlı bırı o geldı bobregıne takılma sunnet edersın gecer dedı. Takmafım cok sukur suan hıc bır sıkıntı yok. Icın rahatlasın dıye anlattım her hamılenın basına gelır bunlar

Back
X