• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olur bisey deyin bana

Merhaba bana da ayrıntılı usg de humerus ve fl kısalığı var dediler Yani uzun kemikleri kısa 1.5-2 hafta geriden geliyorlarmış doktor down sendromlu olan bebeklerde genelde olabiliyo kol kemiğinde kısalma dedi ve fetal DNA önerdi sizin başınıza geldi mi hiç acaba nolur bilen duyan yazsın

2 gun once ayrintili da bende ayni seyleri duydum. perinatologum bebegin kalbinde delik ve parlama oldugunu bununda down sendromu belirtisi oldugunu soyledi. yurtdisina kan gondererek ya da bebekden sivi alinarak yuzde 99 net bir bilgi alabilecegimizi aldirmak istersek yardimci olacagini soyledi. ense kalinligi burun kemigi ikili test hersey normal sadece kalpte delik ve parlama var. cok tedirginim uzgunum allaha siginiyorum insallah korktugumuza ugratmaz. baska bir perinatologada gidecegim arkadaslarimdan bir cogunun bebeğinde kalbinde delik vs olmus doktorlar hic down sendromundan bahsetmemisler sadece dogdukdan 1 sene sonra kensiliginden kapanmazsa tedavi yontemlerinden bahsetmisler. bilemiyorum benim.doktorummu cok pimpirikli riskleri soyleyeyim yuku uzerimden atayim.diyor bilemiyorum.

Öncelikle sakin olun.
Benimfe bir akrabama aynı şeyi söylediler ama sapasağlam doğdu.
Darısı basınıza.

Arkadalar lütfen bişey deyin bisye yazın dünden beri ağlamaktan gözümde yaş kalmadı. 20 haftalik hamileyim.İkili ve üçlü tarama testlerimin sonucuna çok güzel demişti doktor.Dünde ayrıntılı ultrasyonum vardı.Bebeğimin kalbinde parlaklik böbreklerinde genişleme görülkü down sendromlu olabilir dedi amisentez uygulamasını onerdi ama bu da düşüge sebep olabilir dedi.pzt günü başka bir hastanede bebeğime ekg cekilecek.Özel bir hastaneye gidiuroum amisentez uygulamasi ücretli acaba ücret için mi korkuttular bilmiyorum.Ama çok çok üzülüyorum başına böyle bişey gelen var mi ?lutfen benim gönlümü iyi edecek bişeyler yazın .üzülmekten helak oldum ve bebeğimi de uzdugumü biliyorum

sonucun ne oldu canım inşallah herşey yolundadır ,

Arkadalar lütfen bişey deyin bisye yazın dünden beri ağlamaktan gözümde yaş kalmadı. 20 haftalik hamileyim.İkili ve üçlü tarama testlerimin sonucuna çok güzel demişti doktor.Dünde ayrıntılı ultrasyonum vardı.Bebeğimin kalbinde parlaklik böbreklerinde genişleme görülkü down sendromlu olabilir dedi amisentez uygulamasını onerdi ama bu da düşüge sebep olabilir dedi.pzt günü başka bir hastanede bebeğime ekg cekilecek.Özel bir hastaneye gidiuroum amisentez uygulamasi ücretli acaba ücret için mi korkuttular bilmiyorum.Ama çok çok üzülüyorum başına böyle bişey gelen var mi ?lutfen benim gönlümü iyi edecek bişeyler yazın .üzülmekten helak oldum ve bebeğimi de uzdugumü biliyorum
Evet bebeğimin böbrek genişlemesi teşhisi kondu takip ettiler sıvı alacağız dediler kabul etmedim imzamı atıp çıktım bebeğim 2 yaşında ve şükürler olsun bişeyi yok sen terliklerini yaptır ama korkma drlarda yanılıyor bazen

arkadasimin bebegine ayni sey soylendi onlar harmony yaptirdilar hic bir sey cikmadi sonucta
para icin kimse hamile bir kadina kolay kolay boyle seyler soylemez

Doktorum bana ikili testte genelde risk göründüğü için testi yaptirmami istememişti. Her şey Kısmet daha cinsiyette bile yanılıyorlar, aldırma düşünceniz yoksa hiç kurcalamayin hamileliğinizin tadını çıkarın bence

İki arkadaşıma down sendromu olabilir demişler, su alalım demişler. Riskli olduğundan kabul etmedi arkadaş. Ayrıca özel bir bebek olsa da aldırmayı istemediler. Çocukları çok sağlıklı maşallah.
Bir de yeni doğan bebeklerin birçoğunun kalbinde delik oluyor, 5 ve 17. aylarda kontrol ediliyor diye hatırlıyorum, kendiliğinden kapanıyor genelde

Ikinci hamileligim, ikisinde de ikili testim riskli cikti. Ikisinde de bagirsakta kalpte parlaklik goruldu. Ilk hamileligimde genetik test yaptirdim yurt disina kan gonderip, bunda amniyosentez onerdi doktor ama yaptirmadim.
Canınızı sıkmayın, down sendromunun en onemli bulgusu ense kalinligi ve burun kemigidir. O gorunen parlakliklar zamanla geciyor

Benim de trisomy 21 riski yüksek çıktı. Bugün aldik sonucları kendi doktoruma yarın göstereceğim baska bir soktor bugun baktı amniyosentez ya da cvs sanirim önerdi. Simdiliki yi bir usg cihazı olan bir perinatolog ile görüşmeyi düşünüyorum sonrasi Allah kerim. Icimizi ferah tutalım iyi dusunelimiyi olur inşallah.

Tam da ikili test zamanindayim.
Yaptırma konusunda kararsızdım.
Konu sayesinde yaptirmamaya karar verdim.

O testler yüzde yüz güvenilir değil. Arkadaşlar yazmış.
Benim de cevremde pek çok örnek var.
Boşuna moral bozukluğu.
Aldırma gibi bir düşünce yoksa sanırım tevekkül edip yaptırmamalı..

Icinizi ferah tutun.
Üzülmeyin.
Bende yaptirmadim 2li de 3lu de. Zaten tup bebekle oldu. Zaten cocuktan vazgecmicem kendimi strese sokamam hiç dedim
Ama o detayli usg yaptircam bir rahatsizlik varsa dogum sonrasi ameliyat edilmesi gerekir vs. Onu da esim istemedi bile oma vercegimiz paraya cocuga bi ihtiyacini alalim dedi hatta ama yok dedim ona girelim🤭

Canım 3 lü testte genetik sorun var denen arkadaşımın sağlıklı bir bebeği oldu.Pre natal (doğum öncesi) dönemde uzmanlaşan doktorlar var.Araştır ve bu konuda iyi bir kadın doğum uzmanına git.Hatta anne karnındaki bebeğe müdahale edip operasyonlar bile yapılıyor artık.Belki de down ile benzer belirtiler gösteren ama anne karnında müdahale ile çözülebilecek bir problemdir.Ağlamak çözüm olsa keşke ama annelik güçlü olmayı öğretir insana.Vakit kaybetmeden bu alanda uzman bir doktora git.Sağlıkla ,sağlıklı bebeğine kavuşman dileğiyle..

Benim bebeğimin de böbreklerinde büyüme var denildi, ayrıntılı ultrasona bakan doktor down sendromlu olursa bakabilecek misin, amnitosentez sıvısı alıp gönderelim mi gibi aptal saptal sorular sordu neye uğradığımızı şaşırdık eşimle özel muayenehanesi olan başka bir doktora gittik 600 lira vermiştik detaylı ultrasona o da öyle bir şey olmadığını doktorun gereksiz bir şekilde bizleri korkuttugunu söyledi. Başka doktolara da gidin ve sakin olun hiçbir şeyi yoktur kuzunun. Benim arkadaşımın bebeğinin kalbinde de parlaklık göründü onu da korkuttular ama çok şükür sapasağlam doğdu.

2 gun once ayrintili da bende ayni seyleri duydum. perinatologum bebegin kalbinde delik ve parlama oldugunu bununda down sendromu belirtisi oldugunu soyledi. yurtdisina kan gondererek ya da bebekden sivi alinarak yuzde 99 net bir bilgi alabilecegimizi aldirmak istersek yardimci olacagini soyledi. ense kalinligi burun kemigi ikili test hersey normal sadece kalpte delik ve parlama var. cok tedirginim uzgunum allaha siginiyorum insallah korktugumuza ugratmaz. baska bir perinatologada gidecegim arkadaslarimdan bir cogunun bebeğinde kalbinde delik vs olmus doktorlar hic down sendromundan bahsetmemisler sadece dogdukdan 1 sene sonra kensiliginden kapanmazsa tedavi yontemlerinden bahsetmisler. bilemiyorum benim.doktorummu cok pimpirikli riskleri soyleyeyim yuku uzerimden atayim.diyor bilemiyorum.
baska bi perinatologa gittim o da kalpte delik yok beyinde buyume var o da zeka geriliği dedi valla sasirdim kaldim kime inanacağız

Benim bebegimin kalbinde de iki yerde parlaklik vardi (hiperekojen odak sanirim diger ismi). Dogdu, su an 5.5 aylik, doguma yakin gitmisti parlaklik.

Öncelikle down olsa 2 li 3 lü testlerde illa risk çıkardı kaldı ki malesef ayrıntılı ultrasonlarda küçücük bir şüpheyle böyle insanları berbat ediyorlar bende hamileyken testlerde birşey çıkmadı ayrıntılıya girdim kalbinde delik olabilir dedi 1 mm kapanır büyük ihtimal doğunca ama ekg çektirin dedi ayrıca bir değer vardı serbest beta diye o düşük çıkmış vs nift test yaptır falan dedi 1 hafta ekg randevusu gelsin diye bekledim stresle ama 1 saat baktı çeken kadın hatta göremediği için dönsün diye yürüttü beni iyice inceledi ne dr dediği yerde ne başka yerde birşey yok dedi nitekim oğlum da sapasağlam doğdu hiç kafanı yorma çekilsin rahat et tabi.

Canim amniyosentez yaptirmak yerine amerikaya kan yollanip bakilan bir test var onu yaptir. Amniyosentezde karnina igne batiriyolar su aliyolar bence sakincali. Baska bir perinatologa git bi belki farkli bir seyler soylerler. Benim bebegimin bobreginde de buyume var normal erkek cocuklarinda gorunen bir sey dediler

Back
X