Ne olur fikir verin :(

elsa123

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2011
182
1
66
Ankara
Benim 3-4 aydır boğazımda bir takılma hissi vardı. Böyle sanki genizimde bir sızlama var. Yediklerim sürekli boğazımda toplanıyormuş gibi hissediyordum. Birde bazen çok kötü bir koku oluyordu. :( Doktora gidemedim çünkü burda adam gibi bir hastane yok gitsemde geçiştiriyorlar. Her neyse 1 hafta önce farkettimki boğazımda küçük küçük beyaz taşlar var. Bazen ağzıma geliyordu. Zaten dilimi çıkarınca bademciğin altındaki okadar beyaz şeyi görünce şok oldum :( Bademcik taşıymış meğer. Gerçekten çok çok kötü kokuyor. Dışkı gibi kokuyor. Tek çare bademciğimimi aldırmam gerekiyor? Ameliyattan çok korkuyorum. Çok sancılıymış bu ameliyat. Bu arada sadece tek tarafımda bademcik var. Ne olur kızlar fikir verin. Böyle bir durumla karşılaşanlardan öncelikle yorumlarını bekliyorum. Ne yapmalıyım? Bir an önce kurtulmak istiyorum :(

ilk kez duydum bademcik taşını, çok geçmiş olsun.
standart bademcik alma ameliyatları gibiyse, basit operasyon oluyordu onlar sanırım. çocuklarda sürekli yapılıyor bu ameliyatlar. korkmayın. ameliyatlardan sonra çok etkili ağrı kesiciler yapılıyor, şikayetleri azaltır bunlar.
neden oluyormuş acaba, bahsetti mi dr unuz?

çok geçmiş olsun canım bende ilk defa duyuyorum bademcik taşını ama bademcik ameliyatı basit diyorlar etrafımda çok kişi oldu zor bir ameliyat değil korkmana gerek yok bence:31:

Merhaba, link vermek yasak mı bilmiyorum ama "Bademcik Taşı Nedir?" şeklinde internetten arama yaparsanız Seçil Totan'ın bu konuyla ilgili önerilerine ulaşabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Yediklerinizden kalan yiyecek artıkları bademciklerinizib oyuk kısımlarına yerleşiyor belli bir zaman sonra dışarıya çıkıyor
aynı durumu yaşayan arkadaşım var özel hastaneye gittiği halde ameliyat falan denmedi aldırmaktan başka kurtulma yolu yok ama alınmaması problem olmaz demiş doktoru

Geçmiş olsun hiç duymadım böyle bir durum. Ama şu an yaşadıklarını çekmektense aldırmak daha iyi. Zaten anestezi yaparlar hissetmezsin. Sonra da ağrı kesiler var. Çabucak iyileşir umarım.

benim 3-4 aydır boğazımda bir takılma hissi vardı. Böyle sanki genizimde bir sızlama var. Yediklerim sürekli boğazımda toplanıyormuş gibi hissediyordum. Birde bazen çok kötü bir koku oluyordu. :( doktora gidemedim çünkü burda adam gibi bir hastane yok gitsemde geçiştiriyorlar. Her neyse 1 hafta önce farkettimki boğazımda küçük küçük beyaz taşlar var. Bazen ağzıma geliyordu. Zaten dilimi çıkarınca bademciğin altındaki okadar beyaz şeyi görünce şok oldum :( bademcik taşıymış meğer. Gerçekten çok çok kötü kokuyor. Dışkı gibi kokuyor. Tek çare bademciğimimi aldırmam gerekiyor? Ameliyattan çok korkuyorum. çok sancılıymış bu ameliyat. Bu arada sadece tek tarafımda bademcik var. Ne olur kızlar fikir verin. Böyle bir durumla karşılaşanlardan öncelikle yorumlarını bekliyorum. Ne yapmalıyım? Bir an önce kurtulmak istiyorum :(

ilkkez duyuyorum bademcik tasını ama bademcik alıncak galiba. Korkulcak bişe yok :) tyzem arkdasım hatta arkdasımın 3*5 yasındaki kızı oldu:) hemen ayağa kalktılar zaten sadee biraz kanaman olabiliyor onuda dondurmayla felan durduruosun... Ilk günde pek konusmamaya çalışıosun okadar

İnternetten araştırdın mı bilmiyorum.Bazı forumlarda ve sağlık sitelerinde,bu sebeple lazer tedavisi olup memnun kalmayanlar var.
Ben senin yerinde olsam gargara ile idare ederdim.
Bu arada yaşın çok gençse,ileride durum değişebilir,tekrar olmayabilir.
Benim oğlumun,ergenlik döneminde birkaç kez oldu ama sonra bir daha olmadı.
Şu an sıkıntılı bir durumdasın biliyorum ama hep böyle olacaksın anlamına gelmiyor.
Tekrarlasa bile uzunca aralıklarla tekrarlar.
Dediğim gibi,tam yetişkin bir yaşta değilsen,boğaz yapın değişebilir.
Ameliyat için acele etme ve iyice araştır derim.

''Tonsillolith; bademcik ceplerinde görülen sarı/beyaz renkte, kötü kokulu partiküllerdir.''

bademciktasi14.jpg

İşte bu şekilde küçük peynirimsi bir renkte, taş diye geçiyor ama eziliyor bunlar. Of Allah'ım deliricem. :(( Malesef uzun araştırmalarım sonucu tek çarenin bademciği aldırmak olduğunu anladım. Olduğum yerde normal bir hastane var aslında araştırma yada özelde olmam daha doğru olur diye düşünüyorum ama şuan bulunduğum yerden dolayı özele yada araştırma hastanesine en erken yazın gidebilirim. Ama ozamana kadar dayanabilir miyim bilmiyorum. Çok rahatsızım bu durumdan.Normal devlet hastanesinde olmaktanda korkuyorum açıkcası varmı devlet hastanesinde bademcik ameliyatı olan? :(

Bilmiyorum kızlar ya ama ben bu şekilde çok zorlanıyorum. Kendimi çok tuhaf hissediyorum :((

Bu arada bu yazıyı bir internetsitesinden aldım.

"Bademciler üzerinde ‘crypts’ denen çukurcuklar vardır. Burundan gelen mukus akarak bu çukurcuklarda birikir, daha sonra yemek artıklarıyla beraber tükürüğe karışarak yutulur. Bu esnada cryptlerde biriken başka birşey daha vardir. Ölü mukoza hücreleri.

Aynı deri gibi ağız mukozasıda zamanla dökülür. Dökülen bu ölü hücreler normalde aynı mukus ve yemek artıkları gibi tükürükle birleşir ve yutulur. Fakat bazı şanssız insanlarda bu ölü hücreler crypts denilen çukurcuklarda birikip topaklaşarak kitle haline gelir.

Ölü hücrelerden oluşan bu kitle bakteriler için mükemmel bir besindir. Ağız içinde koloniler halinde yaşayan değişik türlerde bakteriler olduğunu bildiğimize göre kokunun nereden geldiğini anlamakta zor olmayacaktır.

İşte bu oluşum Tonsillolith olarak bilinir ve bütün bu çilenin sebebidir.

Bademciklerin üzerini kaplayan ağız mukozası çok duyarlıdır. Kişi genellikle boğazın arka kısmında kaşınmaya sebep olan bu partikülleri hisseder ve bir şekilde dışarı çıarır."

Benim 3-4 aydır boğazımda bir takılma hissi vardı. Böyle sanki genizimde bir sızlama var. Yediklerim sürekli boğazımda toplanıyormuş gibi hissediyordum. Birde bazen çok kötü bir koku oluyordu. :( Doktora gidemedim çünkü burda adam gibi bir hastane yok gitsemde geçiştiriyorlar. Her neyse 1 hafta önce farkettimki boğazımda küçük küçük beyaz taşlar var. Bazen ağzıma geliyordu. Zaten dilimi çıkarınca bademciğin altındaki okadar beyaz şeyi görünce şok oldum :( Bademcik taşıymış meğer. Gerçekten çok çok kötü kokuyor. Dışkı gibi kokuyor. Tek çare bademciğimimi aldırmam gerekiyor? Ameliyattan çok korkuyorum. Çok sancılıymış bu ameliyat. Bu arada sadece tek tarafımda bademcik var. Ne olur kızlar fikir verin. Böyle bir durumla karşılaşanlardan öncelikle yorumlarını bekliyorum. Ne yapmalıyım? Bir an önce kurtulmak istiyorum :(

tatlım geçmiş olsun ama korkma hiçç korkulacak bir durum değil.ben bunu biyerdede okumustum birinin başına gelmiş ve doktora gitmiş doktor orda hemen temizlemiş ne ameliyat ne birşey..hııı ameliyat deersede emin ol korkulacak bişe değil. bende oldum aynı anda geniz etide aldırdım ilk bikac gun bişe yıyemedim evet ama 3 4 gün sonra bamya pilav falan yedim düşün artık:) hiçç korkma birşey olmaz rahat ol.umarım kolayca atlatırsın tekrardan geçmiş olsun :)

''Tonsillolith; bademcik ceplerinde görülen sarı/beyaz renkte, kötü kokulu partiküllerdir.''

bademciktasi14.jpg

İşte bu şekilde küçük peynirimsi bir renkte, taş diye geçiyor ama eziliyor bunlar. Of Allah'ım deliricem. :(( Malesef uzun araştırmalarım sonucu tek çarenin bademciği aldırmak olduğunu anladım. Olduğum yerde normal bir hastane var aslında araştırma yada özelde olmam daha doğru olur diye düşünüyorum ama şuan bulunduğum yerden dolayı özele yada araştırma hastanesine en erken yazın gidebilirim. Ama ozamana kadar dayanabilir miyim bilmiyorum. Çok rahatsızım bu durumdan.Normal devlet hastanesinde olmaktanda korkuyorum açıkcası varmı devlet hastanesinde bademcik ameliyatı olan? :(

ben devlette oldum hatta doktorumda baya gençti.korktu herkes tecrubesızdır falan fılan..allaha emanet dedim ve girdim..veee çok ama çok memnunum doktorumdan hiç şikayet etmedim aksine 3 5 güne yemeğimi falan yedim.ee amliyet sonucta hafıf kanıyo falan ama oda normal korkulacak hiçbirşey yok emin olun

çok tuhaf gerçekten.ben küçükken bademcik ameliyatı oldum.hem de tam uyuşmadan gözüm göre göre.çok zor bir ameliyat değil ama önemli olan ameliyat olduktan sonra problem çözülecek mi?çünkü çok küçük bişey ama tam alınmazsa bademcik tekrar oluşabiliyormuş.geçmiş olsun inşallah çözülür bu durum.

6 yaşındayken bademcik ve geniz eti aldırma ameliyatlarını birlikte olmuştum, hala hatırlıyorum, acıdığını falan da hiç hatırlamıyorum. zaten ameliyatta anesteziden bir şey hissetmiyorsun, sonrasında da ilaç mı verdiler yoksa ağrıyası mı yoktu onu hatırlamıyorum da neticede acımadı. hatta ameliyat sonrası bol bol dondurma yemem tavsiye edilmişti hangi ameliyat nedeniyle istendi bilmiyorum ama sırf bu nedenle bence en iyi ameliyat bu :1: neyse neticede bence panik yapmayın,kötü bir şey olacağını sanmıyorum. çok çok geçmiş olsun :)

Öncelikle cevabınız için hepinize teşekkür ediyorum kızlar. Zaten bu bademcik ameliyatı nekadar geç olunursa yaş itibari ile okadar sancılı oluyormuş. Benim asıl endişem devlet hastanesinde olmak. Onuda bilemiyorum önümüzdeki günlerde doktora gideceğim. Umarım tecrübeli birisidir ve bu dertten bir an önce kurtulurm zira ameliyat için yazı bekleyemeyeğim :(

Son düzenleme:
Back
X