ne olur yardım edin bana:(

esozi

Guru
Kayıtlı Üye
26 Aralık 2006
124
9
318
İzmir
arkadaşlar merhaba,
5 haftalık hamileyim. cumartesi günü bebeğimin sağlığı hakkında bilgi almak ve onu görebilmek için doktora gittim. Doktor ultrasonda bakarken tedavi sonucu hamile mi kaldın dedi?
hayır dedim. iki tane bebek gibi görünüyor sanki dedi. ailenizde ikiz varmı dedi, yok dedik. o zaman gebelik sonlanıyorda olabilir dedi. çok küçük olduğu için pek net değil dedi. tekrar kan testi istedi benden. ilk kan testi sonucum 5176 idi. üç gün sonra o gün tekrarlanan test sonucum 7008 çıktı. gebelik devam ediyor görünüyor ama o diğer keseyi anlayamadım haftaya tekrar gelin dedi. progestan verdi. çok korkuyorum sizin başınıza böyle birşey geldi mi? iki keseciğin anlamı ikiz bebek olabilir mi? sizlerin 5 haftalık ultrason görüntüleriniz var ise benimle paylaşabilir misiniz?

ilgilenen ve yardımcı olan arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ediyorum.
Allah tüm isteyen ailelerin kucaklarını bebeklerle doldursun inşallah.
sevgiler.

canım bence iki bebişin olucak şimdiden mutlu olabilirsin :O)

5 haftalıkken dr bize de biri kaybolabilir demişti ama işte 3 kalbiz bir vücutta ve artık 16 haftalığız
sen içini ferah tut bana da dr bir kesen çok küçük o kaybolabilir demişti.
Ama illede öyle olmak zorunda değil işte benim iki meleğim de çok şükür sağlıklılar...
hatta bu hafta cinsiyetlerini bile öğrenizir inşAllah...
İçini ferah tut bence herşey yoluna giricek kendine dikkat et artık içinde 3 kalp var :O)

istersen sende ultrason resmini ekle belki daha iyi görürüz bizde...

işte alttada benim ilk ultrason resmim ve orda 5 haftalıklar...

Eklentiler

• $06 04 2012 - Kopya.webp
    13,2 KB · Görüntüleme: 8.890
Son düzenleme:

canım bence iki bebişin olucak şimdiden mutlu olabilirsin :O)

5 haftalıkken dr bize de biri kaybolabilir demişti ama işte 3 kalbiz bir vücutta ve artık 16 haftalığız
sen içini ferah tut bana da dr bir kesen çok küçük o kaybolabilir demişti.
Ama illede öyle olmak zorunda değil işte benim iki meleğim de çok şükür sağlıklılar...
hatta bu hafta cinsiyetlerini bile öğrenizir inşAllah...
İçini ferah tut bence herşey yoluna giricek kendine dikkat et artık içinde 3 kalp var :O)

istersen sende ultrason resmini ekle belki daha iyi görürüz bizde...

Allah senden razı olsun arkadaşım, kalbime su serptin inan. biraz önce taratmayı denedim bilgisayardan. fakat kapkara çıktı birşey anlaşılmıyor.
diğer tarayıcıdan da deniycem birazdan görünür ise paylaşırım sizlerle.
inşallah sağsalim kucağımıza alırız arkadaşım. öptüm seni çok.

merak etme bence de. benim de doğal yoldan gebe kaldığım halde 4 tane kese görmüştü 2 sinde gebelik ürünü vardı, 2 si de boştu.doktor zaten içinde gebelik ürünü yani bebek olmayan keseler hemen anlaşılıyor ve kese vücut tarafından eritiliyor. benim 2 kesem eridi 2 kesemde de ikizlerim yaşıyor şimdi. endişelenmene gerek yok bence henüz çok erken hamilesin ve inşallah bir dahaki doktor kontrolünde ikisinin de kalp atışlarını duyacaksın :)

ultrason sonucu bu arkadaşlar. yorumlarsanız sevinirim.
4hafta 3 günlük hcg değerim 5176
4hafta 6 günlük hcg değerim ise 7008
ne dersiniz?

hiç üzülme allah ın izni ile bebişlerini kucağına alır bu başlığa gülümseyerek bakarsın :)
ikiz olduğu 2. ayda anlaşıldı hemde ilk bebeğin kalp atışlarına bakmaya gittiğimde hiç unutmam ben dr. a sormuştum ki her gittiğimde soruyordum tek yumurta ikizi de olabilir düşüncesi ile "kaç tane "diye çünkü aile de ırsi "tek "dedi espri yaptı "yok beşiz "deyip gülmüştü.sonra bebeğin gelişimine kalp atışılarına bakarken dr. "aha wallahi iki tane "demişti.hayatım boyunca unutamayacağım güzel anlardan biriydi.

benimde o kadar çok sorunluydu ki bizim aile de ırsi çoğul gebelik düşük riski ,kimyasal gebelik vs herşey dendi gebelikte de sorun yaşamama rağmen şimdi bebişlerim hamdolsun 4.ay ı bitirdiler bile :)

zaten tüp bebek çıkalı doğal çoğul gebelik unutuldu :) sinir oluyorum bazen soruyorlar bana da tüp bebek mi diye hayır ırsi diyorum bizim aileyi görseler herhalde şaşkına dönerler.

Çok teşekkür ederim arkadaşlar:) vallahi yüzümü güldürdünüz, Allah'ta sizleri güldürsün inşallah!
benim ve eşimin ailesinde hiç ikiz yok. Yani ırsi değil, böyle birşey olabilir mi?

Çok teşekkür ederim arkadaşlar:) vallahi yüzümü güldürdünüz, Allah'ta sizleri güldürsün inşallah!
benim ve eşimin ailesinde hiç ikiz yok. Yani ırsi değil, böyle birşey olabilir mi?

canım bizim ailede de sadece teyzemin ikizleri var.
hayırlısıyla kalp atımlarını dinlemeye gittiğinde 7-8 haftanda işte o zman tam belli olur şimdilik dua et bebeğin ya da bebeklerin sağlıklı olsunlar..

hayırlısıyla kalp atımlarını dinlemeye gittiğinde 7-8 haftanda işte o zman tam belli olur şimdilik dua et bebeğin ya da bebeklerin sağlıklı olsunlar..

Sürekli dua ediyorum, hayırlısı inşallah ama beklemek gerçekten çok zor....
Bizim sülalede bildiğim kadarıyla hiç yok, bende olursa mucize gibi:)
bir kızım var 5 yaşında. iki daha olursa Allah yardımcım olsun:) Sağlık versin.

Sürekli dua ediyorum, hayırlısı inşallah ama beklemek gerçekten çok zor....
Bizim sülalede bildiğim kadarıyla hiç yok, bende olursa mucize gibi:)
bir kızım var 5 yaşında. iki daha olursa Allah yardımcım olsun:) Sağlık versin.

Bizim aileyi geçtim, sülalede ikiz yok. Benim olursa mucize olur:)
Birde 5 yaşında kızım var, üç çocuklular kervanında buluveririm bi anda kendimi:) Allah sağlık versin inşallah. Rabbim isteyen herkese nasip etsin bu güzel duyguyu inşallah.
Dualarımda hep varsınız.

Allah kucağına almayı nasip etsin Fatmacım. aslında ultrasonda bakarken net görünüyordu iki kese ama doktorun aldığı görüntü bayağı karanlık çıkmış.
İnşallah ikizdir. Allah hayırlısını sağlıkla nasip etsin.
Aynen hamile olunca sürekli bebeğini görmek istiyorsun. Benim ilk hamileliğimde eve ultrason almayı bile sık sık düşünmüşlüğüm vardır:) İnsanın gözü dönüyor bi zaman sonra:)

eşinin ailesi etkilemiyor zaten senin ailende olursa ikiz gebelik şansın daha artıyor sadece. benim de ailemde hiçkimsede yok. hatta birkaç kuşak öncesinde bile yok :)

eşinin ailesi etkilemiyor zaten senin ailende olursa ikiz gebelik şansın daha artıyor sadece. benim de ailemde hiçkimsede yok. hatta birkaç kuşak öncesinde bile yok :)

ne mutlu,ne güzel yaaa.....

Çok sevindim senin adına. Rabbim bana da nasip eder inşallah sağlıklı evlatlar.

canım 7 göbek devam eder böyle şeyler...
Hayırlısıyla inşAllah bebişlerini kucağına alırsın...

banada 2 kese var gibi geldi. ben 5 haftalıkken gittiğimde keseler daha küçüktü ve 2. keseyi hematom zannetti.progestan vermişti.ama bana hep ikiz gibi gelmişti.1 hafta sonra 2 kese daha net bi şekilde görülmüştü.ilk başta 2 kesede haftasına göre geriydi hatta biri daha geriydi. şimdi çok şükür ikiside haftasıyla uyumlu..

Doktor ultrasonda bakarken o iki keseyi bende gördüm fakat şekilleri tam yuvarlak olmadığı için kese olduklarına inanamıyorum hala.
bende progestan kullanıyorum.
Çok şükür sevindim canım.
Allah kucağına sağ salim almayı nasip etsin kuzucuklarını inşallah!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…