Ne olur yardm...

arzugokturk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2009
26
0
86
44
İstanbul
merhaba arkadaşlar; sırf derdimi anlatabilmek için buraya üye oldum . nolur yardım edin. nerden başlasam bilmiyorum. biz eşimle 2.5 yıllık evliyiz eşim malatyalı. biz istanbulluyuz. eşim istanbulda doğmuş büyümüş ama ailesi malatyalı. yanlış anlamayın sadece ailelerimiz farklı demek istiyorum. biz eşimle işyerinde tanıştık, çıkmaya başladık. işler ciddiye bindiğinde farkettimki eşim beni ailesi ile tanıştırmak istemiyor hep üstü kapalı konuyu geçiyor. ablası var. birgün dedimki ablan hiçmi beni merak etmiyor. tanıştırırım birgün falan dedi. neyse biz hiç tanışmadık sonra beni istemeye geldiler ama ailesi çok garip bir şekilde kendini çekti ve babalarının sıkıldığını ileri sürerek yarım saatte beni isteyip gittiler ben aileme çok mahcup oldum allahtan annem ve babam eşimi sevdiler, nişan yaptık yine aynı şekilde alelacele yüzükleri takıp gittiler. eşime bundan ne kadar rahatsız olduğumu söyledim ama babama hasta falan deyip geçiştirdi. sonradan anladımki eşim beni ailesini tanıyınca vazgeçerim bu işten diye tanıştırmamış. ve inanırmısınız nişanlıyken hiç evlerine gitmedim. bende kırgın olduğum için istemedim. neyse evlendik fazla geliş gidişimiz yok. ama illaki gittiğimde kaynanam laf sokar. aramıyonuz durumumuz çok sıkışık para yok falan diye. şimdi temmuzda eşimin kardeşinin sünnet düğünü var ancak annemlere ve abimlere davetiye verilmedi. bende haliyle çok kırıldım zaten ailemi saymadılar birde davetiye yok. bende eşime kınalarına gitmeyeceğimi söyledim o da bana sen zaten benim ailemi hiç saymadın sevmedin dedi. şimdi suçlu ben oldum. ben onlara hiçbişi yapmadım yüzlerine vurmadım allahaşkına hangi aile yarım saatte gördüğü insanlara kız verir? benim ailem eşime göre kız verdi. ama herşey eşimlede olmuyor tabiki. şimdi sizce ben kınaya gitmemekle doğru mu yapıcam?

Geçmişteki olayları boşverin artık..
Sünnet davetiyesi işini eşinizle konuştunuz mu?
Belki ailesi aceleden unutmuştur.
Eşiniz bu olaya el atsın bence.kaydirigubbakcemile2
Kına gecesine gitmemekle haklıyken haksız duruma düşmeyin,gerekirse soğuk durun yine de gidin bence.yerimseniben

canım oncelıkle sakın ol hep yaŞanıyor boyle seyler eŞının aılesının yaptıgını onaylamıyorum ama arada sen kalacaksın bence kınaya gıtmelısın ben olsam bende kırılırdım ama elden bır Şey gelmıyorkı mecbursun senın aılende araya mesafe koysun bence en ıyısı bu eŞınde bıraz anlayıŞlı olması lazım allah yardımcın olsun

saolun kızlar. evet eşimle konuştum neden vermediler dedim bize verdiler ya diyor. aynı şey mi allahaşkına? telefon açar annemler çağırır dedi artık iş işten geçmiş. hem zorlamı çağırttırcam? bunun önceden düşünülmesi gerekirdi. eşimde anlayışlı karşılamadıki surat astı.

buyur burdan yak...allah yardımcın olsun ,işin zor ama eşinle konuşarak halletmeye çalış
kusura bakma ama hata birazda sen de olmuş,onlar seni en baştan hiç istememişler anladığıma göre
keşke evlenmek için bir süre daha bekleseydin

madem herşey olmuş bitmiş eşinde anlamak istemiyor artık bu şekilde idare ediceksin
başka bir çözüm gelmiyor aklıma,çünkü uyuşmuyor aileler

geçmiş zaman ama yarım saatte nasıl tanıdılarda hemen verdiler sizde biraz ağırdan alıp naza çekseydiniz ya kendinizi kıymetli olurdunuz o zman eminol.kına meselesine gelincede ailenin haberi yoksa söyleme zorda kalma bari ama madem eşin iyiymiş onuda zorda bırakma git.

evet dediğin doğru ben onlara fazla açık geldim yani yanlış anlaşılmasın açık seçik değilim ama onlar hep malatyadan gelin almışlar kendi adetlerine göre. oldyu işte eşimi sevdim bugüne kadar hep onun için susutum ama artık yeter ailem değersiz gibi bir davetiye çok görülüyor.

anladıgım kadarıyla esın kendı aılesıyle senın ve senın aılenın cok sık gorusmesını ıstemıyor
senın demenle olcaksa dıye dusunme
eger onlar davetıye vermeyı ya da ayrıdan arayıp davet etmeyı dusunemıyorlarsa senın bu sekılde bır beklentı ıcınde oldugunu bılmelıler ve ogretmelısın bence

bu durumda aılenı de cagırırlarsa aılende katılsın ama aılenı cagırmasalar bıle sen gıtmelısın bence
gıtmelısın ve konusulması gereken yerde de konusmalısın

ailemin haberi var canım olmazmı devamlı soruyolardı çünkü geldimi davetiyer diye. bizimkiler onları yazlığımıza bile çağırdılar gelip babası hava alsın diye.

canım pazar günü babalar günü için gittiğimizde söylicem zaten. çok saol.

ışte evliliklerde ailelerin anlaşmasının önemini gerektiren bir konu...

Evet normal günde herkes kendi evinde aranmasa sorulmasa da olur ama bu tür ortak paylaşımlarda ortaya çıkıyor sorunlar işte...

Ben şunu çok iyi anladım aileler mi evleniyor biz evleneceğiz sözü çok yanlış bence bu mesajda da yanlışlığa ispat...

Arkadaşım üzme kendini söyleyecek çok sözüm var ama konuşamıyorum işte evlisin bir tarafta eşin bir tarafta ailen...

Hakkında hayırlı olsun....

Son düzenleme:
Bence kınaya git, evin gelini olarak onları utandır, üzerine düşen herşeyi gocunmadan yap, ailen nasıl? diye sorduklarında, davet edilselerdi onlarda geleceklerdi dersin, böylece hem insanlık sende kalmış olur, hem de sana önyargılı oldukları için ve aileni saymadıkları için kendileri utanır.

doğru söylüyosun ama hiç içimden gelmiyor. daha önce ramazanda annem bende kaldı annemin bende olduğunu da biliyolardı bir kere telf açıpta annenide alıp gelin demediler halbuki bizde bi davet edilir ramazandır bu. misafirdir. annemi öyle evde bırakıp gittim söyledimde aaa unuttuk valla dedi eltimler. artık yetti yani bir değil iki değil.

bence ramazanda ıftara gıderken annenı de goturmelıydın
sız cagırmadınız ama annemde bızde oldugundan annemı de aldım geldım demelıydın
boylece artık alısmak zorunda olduklarını anlayacaklardı

eşinizin aileside pek terbiyesizlermiş kusura bakmayın..

gitmek mi iyi olur bilmiyorum ama ben gitmezdim..

ramazanda bile çağırmamışlar .. bu da gösteriyorki ailenize karşı tepkililer..

bence eşinizde yanınızda olsun. telefonun mikrofonunu açıp arayın kayınvalidenizi..

anne, benim annemlere davetiye yollamayı unuttunuz sanırım vs diye açın konuyu. bakalım ne diyecek? kadın sizi paralarsa eşinizde duymuş olur böylece..

siz mi ,onlarmı sevmiyor anlar..

bence kınaya gidin bide döktürün kaydirigubbakcemile2 ohhh boşverin gayet neşeli olun en azından öyle görünün şimdi surat asmayın keyfinize bakınkaydirigubbakcemile5

Artık evlenip o aileye girmişsiniz. Gitmeniz gerekir bence. kendinizi nereye kadar soyutlayacaksınız? Bugün sünnet yarın düğün vs. bir sürü önemli toplantılar olacaktır.
Normalde görüşmeseniz bile böyle günlerde evin gelinini arayıp sorarlar ve sizi suçlu görürler.
davetiye konusu belki de telefonla ararız diye vermemişlerdir.
Anlayıp dinlemeden hüküm vermemek gerekir.

canım ne olursa olsun sadece eşinin hatrı için gitmelisin.Çünkü bu herkesin orda olacağı bir yer eşini mahçup etme orda.Git ama resmi bi şekilde git sen suçlu durumuna düşme haklıyken..Tamam yaptıkları çok ayıp annenleri çağırmamaları ama arada eşin var...

Maalesef bazi insanlar 50 degil 80 yasinada gelse görgü, terbiye, saygi ve kültürün ne oldugunu hic bir zaman ögrenemicekler...ögrenmek istemiyorlar cünkü...

Yazik diyorum, evlatlarinin mutlulugnu huzurunu bozmakla mutlumu oluyorlar acaba?lmaz:

Ne denirki güzelim...sen gitmelisin tabiki, nede olsa artik onlarinda ailesinden sayilirsin fakat ailen cagirilmadik sürece kesinlikle gitmesin, mahcup duruma düsürmesinler kendini...

Ayrica ben olsam aileme bu tür insanlara gerektiginden fazla yüz vermemelerini söylerim...ailen onlari yazliklarina davet ediyor, onlar bir dügüne davet etmek istemiyor....ne kadar ayip birsey ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…