• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne olur yardm...

sanırım...sanırım diyorum özellikle..
onlar sizin aile yapınızla kendilerininkini örtüştürmüyor ve bu konuda bir kompleks yapmış olabilirler.flört süresi içinde eşinin bu farklılıklar gözüne batmış ve bu şekilde olmasını ailesinden istemiş olabilir.ilk başta eşinin seni ailesiyle tanıştırmamayı tercih etmesi , onların sizi istemeye yarım saat otur kalk gibi tembihli hepbir ağızdan konuşulmuş bir şeklinde gelip gitmesi , sizin nişanlılık sürecinde evlerine hiç gitmemiş olmanız bende bu fikri uyandırdı..
ve bu durum o ailenin gözünde büyümüş olsa gerek ki sizlerin böyle birşeye katılmaya değer bulmayacağınızı düşünmelerinden kaynaklı bir davet etmemezlik durumu oluşmuştur gibi geldi...bu konunun üzerinde biraz düşünmenizi tavsiye edicem.
haa aile gerçekten yabanidir , yol yöntem bilmez ,düşüncesizdir orasını bilemem dedğim gibi bende bu his uyandı...
ama sen gitmelisin mutlaka..onlar için değil tabi ki eşin için..

problem ne ben anlamadım,düğün davetiyesimi yani bunda eşinizin suçu yok, belliki eşinizin ailesi size onay vermemiş,ama eşiniz elini masaya vurup erkek gibi getirip istetmiş sizi,düğüne gitmeyi versin aileniz onların düğününe ihtiyaçlarımı var.bence görüşmeseler daha iyi çok yanlış anlamalar hırgür olur olan eşine ve size olur.9 yıllık evliyim eşimin ailesi ve benim ailem farklı memleketlerde oturuyor sadece düğün işlemleri sırasında sırasında görüştüler bidahada 1-2 tel hariç görüşmeleri olmadı ee problemmi yani anneme gidince o dünürünü soruyo iyi diyom,kaynana sorunca o dünürünü sorunca iyi diyom okadar.diyeceğim oki boşver gitmesinler daha iyi bence.sen kocanla kendine bak gerisi boş güzelim.sen düğüne git gitmezsen,allah göstermesin eşinle huzurun kaçar.suçsuzken suçlu duruma düşersin.

Son düzenleyen: Moderatör:
doğru söylüyosun ama hiç içimden gelmiyor. daha önce ramazanda annem bende kaldı annemin bende olduğunu da biliyolardı bir kere telf açıpta annenide alıp gelin demediler halbuki bizde bi davet edilir ramazandır bu. misafirdir. annemi öyle evde bırakıp gittim söyledimde aaa unuttuk valla dedi eltimler. artık yetti yani bir değil iki değil.

neden annenizi bırakıp gittiniz. onunla gidecektiniz. çağırmalarımı gerekiyor. sizdede hata var.
ben annemi bırakacağım. ve eşimle ramazanda gideceğim.
alırım annemide giderim. ne diyecekler....aa biz anneni çağırmadık mı...
haa derlerse gereken söylenir o ayrı tabii de....

Son düzenleyen: Moderatör:
canım gıtmelısın bence haklısın evet hemde cok haklısın ama bazen haklıyken bıle haksız yere dusmemek ıcın bazı seylerı yapmamıs gerekır senınde bu kınaya gıtmem gerekır ve bu davetıye işi cok cok garıp nasıl yanı aılene vermıyorlar cok ayıp ama belkı onlarında aklında yatan bır sebep vardır gercı sebep ne olursa olsun verılmesı gerekır bı konuyu esınle tartısmadan sadece sebepını ogrenmek ıcın bır sor canım

neden annenizi bırakıp gittiniz. onunla gidecektiniz. çağırmalarımı gerekiyor. sizdede hata var.

bu konuda arkadasa kesınlıkle katılyıorum ıftara gıdecem annem bende kalacak onu bırakacam ben bende gıttım yada annemle gıderım burda sızdede bıraz suc var bence

Eşinin ailesi kesinlikle senin aileni düğüne çağırmalı..

Bunun unutması, dalgınlığa gelmesi sözkonusu olamaz..

Ben olsam ben de çok bozulurum bu duruma..Herkes de bozulur bozulmalı..

Kırk kat yabacılar bile belki çağırılmıştır ama dünürlerini çağırmamak ne demek?

Bunu halledin bir kere, eşin, ailesine, dünürlerini de çağırmaları gerektiği söylesin bunu sağlasın..

Sonra da hep birlikte kınaya gidin..

Ay anneni evde bırakıp iftara mı gittin.?

Hadi onlar annene ayıp yapnışlar da, sen daha da ayıp yapmışsın annene..

Senin aileni hiç saymıyorlar bunlar galiba..

Ay anneni evde bırakıp iftara mı gittin.?

Hadi onlar annene ayıp yapnışlar da, sen daha da ayıp yapmışsın annene..

Senin aileni hiç saymıyorlar bunlar galiba..

Bencede....:delphin:

Ben olsaydim kesinlikle o iftara gitmezdim...tepkimi böylelikle koyardim ortaya...

Annemin bende oldugnu bile bile cagirmamalari hem bana hemde anneme yapilan büyük bir saygisizliktir...:kahve:

Bu tür olaylara hic tahamülüm yok:olmaz:

kavga arıyo bunlar güzelim fırsat vemre onlara eşinin gözünde haksız sen olursun.kınana da git,güğüne de..
samimi olma saygısızlık yapma yeter.boşver hergünmü kına yapcaklar.bidaha da gtmessin.
erkekler de böyle işte annesi haklıymış:delphin:

benim söylemek istediğim herşeyi yazmış arkadaş ellerine sağlık.

Arkadaşım annenin yanında olduğu biliniyor ama annen çağırılmıyor ve sen buna rağmen gidiyorsun anneni bırakıp şimdide gelmiş karşı tarafın davranışlarından şikayet ediyorsun kusura bakmayın ama sizi ve ailenizi kabullemeyen karşı tarafa siz fazla taviz vermişsiniz valla ne giderim ne de muhabbet ederim o insanlarla kusura bakmayın ama sünnete de gitmem cehenneme kadar benim aileme değer vermeyenleri bende adam yurduna koymam.

malatyalılarda kaynanalık var biraz.bende malatyalıyım.babaannem anannem kaynanadır.ama biz gelinlerde, şu aile büyüklerinin yanına giderken biraz dikkatli olalım ya.sonra naparsak yapalım.ben mesela eşimin ailesinin yanına giderken daha üsturupluyum.ama eşimle veya arkadaşlarımla gezerken kendime göre giyinirim.ben giyim konusuna taktım o yüzden bu konudan girdim.

Ya bana biraz, ağırlık eşinizin ailesinde olmak kaydıyla, hatalar karşılıklı yapılıyor gibi geldi.
Yarım saatte kız istemeler, sizin nişanlıyken hiç evlerine gitmemeniz, ki neden gitmediniz anlamış değilim, gitmeniz gerekirdi, onların davetiye vermemesi, sonra iftara anneni çağırmamaları, bu sefer kalkıp senin yalnız gitmen. Keşke hiç gitmeseydin anneni bırakacağına, neyse. Yani görüldüğü üzere onlar da yanlış şeyler yapıyor ama siz de yapıyorsunuz. Düğüne gitmeyerek de bir yanlış daha yapacaksınız bence.

annemin ve ailemin çağrılmadığı hiçbir yere gitmem. araç önemli değil davetiye veya telefon. ama onların bizzat kendilerinin arayıp davet etmesi gerekir. böyle bişey olamaz. be beni ve ailemi ğiğnemek olur. ben olsam tepkimi koyardım.

kızlar haklısınız tabiki annem olmadan gitmek istemedim ama annem çok inattır iftara gelmek istemedi çağrılmadım gelmem dedi. bende huzursuzluk çıkmasın die gitmek zorunda kaldım. yoksa annem çağrılmamış ne işim var. bugün oldu bakın hala telefon dahi açılmadı.

Geçmişteki olayları boşverin artık..
Sünnet davetiyesi işini eşinizle konuştunuz mu?
Belki ailesi aceleden unutmuştur.
Eşiniz bu olaya el atsın bence.kaydirigubbakcemile2
Kına gecesine gitmemekle haklıyken haksız duruma düşmeyin,gerekirse soğuk durun yine de gidin bence.yerimseniben

senin bosanma isi noldu bacım

herkese tekrar tşk ediyorum yorumlarınız için. kınaya gittim ama surat asıp oturdum herkese de ailemin çağrılmadığını söyledim. eşimin hatrına gittim ve sadece yarım saat oturdum. tekrar herkese tşkler.

kesınlıkle gitmelısın eşini düşündüğün ve sevdiğin için
başkası için değil
ama iş eşinde bitiyor bunları da aynen buraya yazdığın gibi eşine soyle
demekki ailesinden çekınıyor yada yakıstramıyor
boyle bır durum var
yoksa kim yarım saatte ister ve gider
çok haklısın

tabiki senin bileceğin şey ama iki aile arasında kalma derim ben eğer onlar senin ailenle görüşmüyosa seninkilerde onunkilerle görüşmesin sende eşinin ailesi olarak saygı göster sadece sevmek zorunda değilsin.düğünede hitmelisin bencede nede olsa eşinin ailesi

Back
X