- 7 Haziran 2019
- 2.459
- 3.454
- 83
- Konu Sahibi Visnekralicesi
-
Psikolojik destek aldınız mı?Bu günlerde çok sık, konu açmaya başladım kendim ve kardeşim için ama bu sefer yine sorun ben daha önceki konulardan hatırlarsanız psikolojim bozuk, hiç mutlu değilim gün içinde durup dururken yaşadığım olaylara ağlıyorum ama daha sonra gereksiz bir heyecan ve sevinç kaplıyor içimi, daha öncede böyle oluyordum ama o zaman güzel bir ilişkim vardı evlenip ayrılmanın psikolojisi yaşamamıştım herşey yolunda gidiyordu mutluluğumu buna bağlıyordum ama şimdi 2 saat önce ağlarken, birden mutlu olup içime yaşam sevinçi dolmasına anlam veremiyorum şikayetçi değilim bundan ama daha sonra, tekrar modum düşüyor moral olarak düzeliyor muyum yoksa daha mı kötüye gidiyorum bilemiyorum hiç bir duygumdan hemen değilim .
Hyr alamadım devlet hastanesi gitmek istemedim ilgilenmiyorlar ilaç yazıp yazıp gönderiyorlar ama psikoloğa gitmek istiyorum tabi ki maddi açıdan sıkıntı yaşıyorum.Psikolojik destek aldınız mı?
Belirtiler uyuyor ama tabi bir uzmanla görüşsem daha iyisizi üzmek istemem ama bipolar belirtisi olabilir mi
Hayır almadımDuygular da gel git yaşıyorsunuz
Her hangi bir destek aldınız mi
Uzun zamandır böyle ortada birşey yokken heyecanlanıp seviniyorumNe zamandan beri böylesiniz
Kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum elim ayağım titriyor çıkıp sahilde gezesim geliyor aynı zamanda, dünya yanıyor deseler umrumda olmaz o an içinde uykum düzenim de kötü çok geç uyuyorum.Peki mutlu hissettiğiniz zaman neler yapıyorsunuz? Hareketleriniz nasıl? Uyku düzeniniz nasıl mesela? Biraz bahsederseniz daha anlaşılır olabilir.
Evet haklısınız teşekkür ederim .Bu anlattığınız dalgalanma (Henüz şiddetlenmediği için bipolar diyemeyiz ve bu kadar basit bir şey değil) uzun zamandır sürüyorsa, siklotimik bozukluğu andırıyor. Duygulanım bozuklukları skalasında daha dar bir duygudurum arası dalgalanma (Hipomaniye ulaşmayan ya da majör depresyonda kalmayan) bir bozukluk türü olarak kabul ediliyor ve bildiğim kadarı ile pek çok hastalıkta olduğu gibi, majör depresyonla başlıyor.
Bizler buradan teşhis getiremeyiz; ben böyle anlattım size ancak çağrıştırdığı ve bildiğim şeyi söyledim artı psikiyatrist değilim; bu halden şikayetçiyseniz ve kendinizde yolunda gitmeyen bir duygudurum olduğunu hissediyorsanız elbette en sağlıklı ve doğru bilgiyi bu konunun doktorundan alırsınız.
Biz ne söylesek yazsak, her halükarda doktorculuk oynamış oluruz.
Ön yargılı olmayın, devlet hastanesine araştırıp gidin, ben çok faydasını gördüm.Hyr alamadım devlet hastanesi gitmek istemedim ilgilenmiyorlar ilaç yazıp yazıp gönderiyorlar ama psikoloğa gitmek istiyorum tabi ki maddi açıdan sıkıntı yaşıyorum.
Bunlar bipolar belirtisi değil.sizi üzmek istemem ama bipolar belirtisi olabilir mi
Bu tek başınıza çözebileceğiniz bir durum değilHyr alamadım devlet hastanesi gitmek istemedim ilgilenmiyorlar ilaç yazıp yazıp gönderiyorlar ama psikoloğa gitmek istiyorum tabi ki maddi açıdan sıkıntı yaşıyorum.
Neye göre? Ben psikoloğum ama siz daha doğru biliyorsunuz demekBunlar bipolar belirtisi değil.
Kendiniz için hiç geciktirmeden doktora görünün. İstanbul’da mı yaşıyorsunuz? Eğer öyleyse direkt olarak Bakırköy ya da Erenköy gibi ruh sağlığı üzerine olan devlet hastanelerini tercih edebilirsiniz. Emin olun çok güzel bir şekilde sizinle ilgilenirler. Staj yaptığım dönemde gördüğüm kadarıyla hastalara gayet özenle yaklaşıyorlardı. İlaç yazıp yazıp gönderiyorlar demişsiniz ama ilaçların sizi iyileştirme ihtimalini düşünün lütfen. Eğer yine çok isterseniz terapi de alabilirsiniz. Doktorunuz sizi zaten yönlendirecektir.Kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum elim ayağım titriyor çıkıp sahilde gezesim geliyor aynı zamanda, dünya yanıyor deseler umrumda olmaz o an içinde uykum düzenim de kötü çok geç uyuyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?