Ne oluyor bana anlamıyorum

Visnekralicesi

Biliyorsun geçiyor zamanla ama ne fayda.
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2019
2.459
3.454
83
Bu günlerde çok sık, konu açmaya başladım kendim ve kardeşim için ama bu sefer yine sorun ben daha önceki konulardan hatırlarsanız psikolojim bozuk, hiç mutlu değilim gün içinde durup dururken yaşadığım olaylara ağlıyorum ama daha sonra gereksiz bir heyecan ve sevinç kaplıyor içimi, daha öncede böyle oluyordum ama o zaman güzel bir ilişkim vardı evlenip ayrılmanın psikolojisi yaşamamıştım herşey yolunda gidiyordu mutluluğumu buna bağlıyordum ama şimdi 2 saat önce ağlarken, birden mutlu olup içime yaşam sevinçi dolmasına anlam veremiyorum şikayetçi değilim bundan ama daha sonra, tekrar modum düşüyor moral olarak düzeliyor muyum yoksa daha mı kötüye gidiyorum bilemiyorum hiç bir duygumdan hemen değilim .

Psikolojik destek aldınız mı?

Duygular da gel git yaşıyorsunuz
Her hangi bir destek aldınız mi

Peki mutlu hissettiğiniz zaman neler yapıyorsunuz? Hareketleriniz nasıl? Uyku düzeniniz nasıl mesela? Biraz bahsederseniz daha anlaşılır olabilir.

Bu anlattığınız dalgalanma (Henüz şiddetlenmediği için bipolar diyemeyiz ve bu kadar basit bir şey değil) uzun zamandır sürüyorsa, siklotimik bozukluğu andırıyor. Duygulanım bozuklukları skalasında daha dar bir duygudurum arası dalgalanma (Maniye ulaşmayan - majör depresyonda kalmayan) bir bozukluk türü olarak kabul ediliyor ve bildiğim kadarı ile pek çok hastalıkta olduğu gibi, majör depresyonla başlıyor.

Bizler buradan teşhis getiremeyiz; ben böyle anlattım size ancak çağrıştırdığı ve bildiğim şeyi söyledim artı psikiyatrist değilim; bu halden şikayetçiyseniz ve kendinizde yolunda gitmeyen bir duygudurum olduğunu hissediyorsanız elbette en sağlıklı ve doğru bilgiyi bu konunun doktorundan alırsınız.
Biz ne söylesek yazsak, her halükarda doktorculuk oynamış oluruz.

Peki mutlu hissettiğiniz zaman neler yapıyorsunuz? Hareketleriniz nasıl? Uyku düzeniniz nasıl mesela? Biraz bahsederseniz daha anlaşılır olabilir.
Kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum elim ayağım titriyor çıkıp sahilde gezesim geliyor aynı zamanda, dünya yanıyor deseler umrumda olmaz o an içinde uykum düzenim de kötü çok geç uyuyorum.

Evet haklısınız teşekkür ederim .

Hyr alamadım devlet hastanesi gitmek istemedim ilgilenmiyorlar ilaç yazıp yazıp gönderiyorlar ama psikoloğa gitmek istiyorum tabi ki maddi açıdan sıkıntı yaşıyorum.
Ön yargılı olmayın, devlet hastanesine araştırıp gidin, ben çok faydasını gördüm.
Psikiyatriste gittiğinizde psikoloğa yönlendirmesini söyleyin onlar gerekeni yapıyorlar.

Psikolik destek almaniz gerekli diye dusunuyorum ilac verip gonderiyolar demeyin ilaclari duzenli kullanin en az 6 ay daha sonra kisisel belirtilerinize gore psikiyatrisinize aktarin ve ilaclarlada ayni oldugunuzu soylerseniz psikologa yonlendirirler sizi maddi olarak zorlanacaginizi soylersnleniz bazi devlet hastanelerinde psikolog tedaviside veriliyor bilginiz olsun olmazsa online psikolog fiyatlari daha dusuk diye biliyorum birde onu deneyebilirsiniz. Mutsuzken aglama ataginiz geliyorsa o an ilginizi baska sekilde dagitacak seylerle hobi olarak; kitap okumak, belki ebru sanati, resim yapmak, disarida guzel anlarin fotograflarini cekmeye cikmak gibi seylere yonlendirin kendinizi.. Hatta evinize seviyorsaniz ilgilenebilirseniz bi hayvan sahiplenebilirsiniz bi balik yada su kaplumbagasi bile olabilir:)

Bence devlet hastanesine git kuzum detayli dinlemeye vakitleri olmasa bile ilgileniyorlar titremeni anlat bir cozum sunarlar olmadi ilerlemesini engellerler

Not:sabah saatlerinde git derim hem doktorlar yorulmamis oluyorlar hemde belki kan testi vs isterler

Kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum elim ayağım titriyor çıkıp sahilde gezesim geliyor aynı zamanda, dünya yanıyor deseler umrumda olmaz o an içinde uykum düzenim de kötü çok geç uyuyorum.
Kendiniz için hiç geciktirmeden doktora görünün. İstanbul’da mı yaşıyorsunuz? Eğer öyleyse direkt olarak Bakırköy ya da Erenköy gibi ruh sağlığı üzerine olan devlet hastanelerini tercih edebilirsiniz. Emin olun çok güzel bir şekilde sizinle ilgilenirler. Staj yaptığım dönemde gördüğüm kadarıyla hastalara gayet özenle yaklaşıyorlardı. İlaç yazıp yazıp gönderiyorlar demişsiniz ama ilaçların sizi iyileştirme ihtimalini düşünün lütfen. Eğer yine çok isterseniz terapi de alabilirsiniz. Doktorunuz sizi zaten yönlendirecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…