Ne temizlikmis arkadaş?

İşte benim kayinvalidem! Aşiri titizliginden dolayi onunla bir araya gelmek istemiyorum. Ben de pis biri degilimdir, mesela en cok mutfak ve banyonun temizligine ozen gosteririm. Ama elimde bezle de gezmem. Herkesin temizligi kendine bence kimse kimseyi bunaltmamali, karişmamali.

ben konu açmıştım daha önce bunla ilgili. evde düzenli yemeğim olur, bulaşıklar düzenli toparlanıp yıkanır, çamaşır makinesi sürekli çalışır bir evladım var ister istemez sürekli üst değişiyor ve işe gelirim hergün :D o kadar yani. wc,banyo, sil-süpür, kapı-pencere gibi şeyler aklıma estikçe yapılır. zira ne halim kalıyor, ne zamanım.
sizin anneniz abartmış. iş güç yok herhalde temizliğe sarıyor.

Bi yerlerin dağınık olduğu pis olduğu anlamına gelmez ayrıca millet de hastalık gibi yapılan temizliği yapmak zorunda değiliz süpür sil geç buyuk temzilki yapılır zamanı geldiğinde bi de cocuklusunuz hakklısınız

bende çalışan bayanim bide hamileyim..
ev işlere dahil dokunmuyorum mutfaga bile giremiyorum!!
evimde oturuyorum işde.
kaynanamgil evdeler evleri hergün temiz tutuyor..
bana diyo ki yap temizliği daginik birakma..
sinirlendim.. bişey demedim.. illa temiz olmak mi zorundayim...

bende derım anneme ve verılen cevaplar genelde şöyle olur '' evi bk mu götürsün, alışmıssın sen dagınıklığa, ben rahat edemem, içim daralıyor, yok oram şöyle oluyor yok burama bişi oluyor..'' :ukala::ukala:

viledayla yerler temız olmuyormus. ulen yarın öbür gün hiç iş yapamayacaksın sonun o, hala kalkmıs yerlerı bezle siliyorsun.
ben yapmam, benden kıymetlı degıl:KK14:

senin annen de benım kv gibi. hem kızının evini temızler hem de arkasından laf söyler
Aynı cümleleri kuruyor annem de hatta daha nicesi. Üzülüyorum çünkü bu kadar pis falan olduğumu düşünmüyorum.evet aynen kayınValideniz gibi sonra ben alıngan oluyorum bir de

Annen ve kardesin calismiyorlar galiba. Calisan insanin halinden calisanlar anlar hele bir de cocuklusunuz. O cocuk kipir kipir olur her dakika arkasindasinizdir. Annler gelip sana yardim edecegine dedikodunu yapiolarsa saglam laf sok, annen sonucta bir kuser ikinci gun barisirsiniz. Arkandan konusulmasi seni incitiyor benim esim de oyleydi ilk baslarda kendisi ben den az calisiordu ben 8_17 calisiyordum eve gelip yemek yap onun daginikligini topla her gun temizlik ama benm esim yine de bana laf ediordu. Sizin esiniz sizin arkanizda umursamior buna inanin ve artik sizin aileniz esiniz ve cocugunuz. Anneniz ve kardesiniz ikinci sirada. Onlarin sozlerini takmayin. Konusacak bir konulari yok heralde sizi konusuolar. Biraz da kiskaniyor olabilirler. Umursamayin bile.
Aynen öyle konuşacak birşeyleri yok haklısınız en iyisi umursamamak

Annenizin temizlik hastalığı olabilir mu bazıları temiz bile olsa ortam temizlik yapmaya devam eder yerinde duramaz ellerinde sürekli bez camsil dolanirlar
Evet kesinlikle hastalık farkında zaten azaltmaya çalışıyor ama yine de kendini Tutamıyor

Aynısı benim annemde de var..kelimesi kelimesine aynı..1 haftalığına onlari gormeye geldim aman Allah'ım her gün dip kose temizlik.koltuklar yerlerinden ayrılmış,etrafta bezler,deterjanlar ve her gün bir sey cikiyor evde..bende huzursuZ oldum acikcasi kendi evimi ozledim:)ben evde daha rahatim,canim istediginde yapiyorum istemezse.modum yoksa yapmiyorum kucuk odada tekli koltugun uzerinde ütüleri biriktiriyorum:))insan bikiyor ya.
Bende çok ciddi rahatsızim alışkın değilim bu kadar temizliğe bünyeme ağır geldi.

Arkadaşlar siz çok mu temizsiniz. Çalışan bir insanım tatilde ailemin yanına geldim. Her gün ev sürdürüyoruz hergün makina çalışıyor, her gün çamaşırla uğraşıliyor bende abartmayın çamaşır biriksin az diyorum rahatligima veriliyor. Dağınık oluyor evim bazen, çamaşır toplandığım da... ama yeri geldiğinde de bekletmiyorum. Küçük kızım var her dakika toplamıyorum peşini. Bu bile laf oluyor pismışim

Bende biliyorum onlar gibi değilim. Hep birilerinin evini,temizliğini, kokusunu konuşuyoruz iki gün banyo yapmasam yaz kış ne zaman bir araya gelsek laf oluyor çocuk gibi...
Benim evime gelip en ince ayrıntısına kadar temizlik yapıyor annem o kadar rahatsız oluyorum ki yapma Diyorum boş duramıyorum diyor ama sonra dedikodumu yapıyorlarmis kardeşimle. Eşim yada arkadaşlarım böyle düşünmüyor. Evet dağınıklıklarim oluyor yada hep evim toplu değil ama eşimle çay içmeyi ev süpürmeye tercih ederim çoğu zaman daha sonra da yaparım o işi deyip sonra yapıyorum.

Sizde Bu tarz eleştiriler alıyor musunuz? Yada bu durumdan nasıl kurtulurum?
Aynı benm annem gezmye gelir 2 dk oturmaz kalkar evi toplar beni sinir eder cok kavga ettm bu yuzden ben senin evine gelip yapsam diye evi hep temz gerci cok titiz:) bosver bnde dagnıgınm eşimn şikayeti yok sukur:)

Bence dgru yldasın byle devam et ve bunu kendıne dert etme bırak ne derlerse desınler ama annen ayda yılda bır gelıyrsa o gelmeden heryerı temızle tpla o varken dıkkat et o gıdınce yıne duzenıne don... bana temızlıgı hastalık halıne getrmek cok sacma gelıyr hele durmadan cam kapı sılmek manyaklık benım kaynana her hafta cam sıler perde yıkar bırde bu kadın cakısıyr calısmasa hergun cam sılecek manyamıs mı nedır snra basım agrıyo kıcım agrıyo dıyo e agrır azıcık otur dınlen
İsin garip tarafı topluyorum o gelmeden ama o kendine yapacak is buluyor dediğiniz gibi en iyisi sallamamak

Annen seni anlamaz sanırı, hiç çalışıpta eve para getirmemiştir bu konuda tartışmaya girmeye değmez , memlekete çalışan kadın sayısı çok az kınama sayısı ondan çok
Yok çalıştığı zaman da böyle babamla mutsuz evlat olarak bizden de istediğini bulamıyor. Haliyle böyle kendini tatmin ediyor

Kimseyi memnun etmeye çalışma. Çünkü ne yaparsan yap memnun olmayacaklar hep daha fazlasını isteyecekler. Kafana takma hiç kimseyi. Bisey söyledikleri zaman da kibar ya da kaba o anki ruh haline göre ver cevaplarını.

Ben de öyle temizlik hastası biri değilim. Hergün bi süpürme toz alma mutfak toplama yapardım. Son zamanlarda oyle sıcak ki süpürmeyi bile üç günde bir yapıyorum. Bazen canım istemez evi b** götürse bile kılımı kıpırdatmam. Ama canım istediğinde de evin her yerini mis gibi yaparım.

Kaldı ki benim evimin içi temizliğim dağınıkligim hiç kimseyi ilgilendirmez. Konuşsun dursunlar. He he der geçer bildiğimi yaparım. Kafayı temizlikle bozmuş insanlardan da nefret ederim.
Haklısınız bende sizin gibiyim bazen her yeri en ince ayrıntısına kadar temizliyorum bazen de amaaan deyip üç gün ev süpürmüyorum

ben konu açmıştım daha önce bunla ilgili. evde düzenli yemeğim olur, bulaşıklar düzenli toparlanıp yıkanır, çamaşır makinesi sürekli çalışır bir evladım var ister istemez sürekli üst değişiyor ve işe gelirim hergün :KK70: o kadar yani. wc,banyo, sil-süpür, kapı-pencere gibi şeyler aklıma estikçe yapılır. zira ne halim kalıyor, ne zamanım.
sizin anneniz abartmış. iş güç yok herhalde temizliğe sarıyor.
Evdeysem yapıyorum ama işteysem 7 ye yakın eve geliyorum yemek yap ye mutfağı topla çocukla oyna çay içerken uyuyakalıyorum. Buraya geldiğim den beri çocuğa üç gün müdahale etmedim temizlik yaparken kafayı yedi dur kızım yapma kızım diye. Onların iki saatte yaptığı işi ben çocukla 4 saate yakın süre de yapıyorum ve daha iki saat geçmeden dağılıyor. Ve evet müdahale etmiyorum çok kızıma mutfakta boş kavanozlar var onları çıkarıyor açıp koklayıp yerine koyor ne yapsın çocuk? Yada fincanlarla oynuyor kızmiyorum ben kendi evimde ama onlar çıldiriyor onla oynanmaz diye

Back
X