• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yaman bir çelişki...

bakoxsx

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2008
116
0
116
Ankara
eşimle 6 yıllık evliyiz.çok iyi bir işi,geliri var. inanılmaz iyi bir insan .çok iyi bir baba,evlat,arkadaş..... yani anlayacağınız herşeyiyle insanlar tarafından örnek gösterilecek biri .ama bir tek eşim olmayı başaramıyor. sosyal fobisi var.ileri derecede sorun yaratıyor ilşkimizde. işten geliyor bir köşye oturuyor dalıyor,konuşmuyor,ruh gibi.hiç bir şeyden mutlu olmuyor,daha 29 yaşında ama sanki 70 lik dedeler gibi.4 yıllık kavgalı ,tehditli kabus gibi bir süreçten sora psikiyatra gitmeyi kabul etti ve 1,5 yıldır tedavi görüyor .sosyal ilişkiler bakımından gelişmeler var ama hala evde ben yokmuşum gibi davranıyor,gözlerimin içine bakmayalı o , bana dokunmayalı kadar uzun zaman oldu ki. omu çookk özlüyorum.ama elimden bir şey gelmiyor.doktor bundan somrası için de fazla birşey bekleme dedi bana.çok mutsuzum ne yapıcam ben.ayrılmayı densem tüm ailem, arkadaşlarım düşman olur asla anlamazlar beni.bunun lafını dahi edemem.ama çok mutsuzum ben kendimi hiç evli gibi hissedemedim ki...

sen yanaşıncada tepki vermiyor mu?

ne şekilde tanışıp evlendiniz? evlenmeden önce de durum aynı mıydı?

çok iyi bir baba çok iyi bir evlat ise..
çok iyi bir çalışan çok iyi bir insan ise..
sadece kötü bir koca ise..
sana gelince kötü ise..
derin derin sorgula adamı..
neden sadece sana karşı bu kadar uzak ..
psiklokluk bir durum yok bence..
dışarda da dediğin gibi biri olsaydı ok derdim ama sadece evde öyle ise sadece eviyle ilgili sorunları olduğu için olabilir..

Benimde sosyofobim vardı cnm
Psikiyatri sayesinde atlattım
Fakat bu birazda insanın kendi elinde
ilaçların adrenalin hormonunu düzenlemeye etkisi çok büyük
ama eşinizinde gayret etmesi gerek
ben iki senede yendim bu hastalığı
eşiniz konuşmuyorsa siz konuşun
hadi şuraya buraya gidelim diye yönlendirin
hep evde tıkılıp kalmayın
Allah yardımcı olsun a.s.

eşiniz sorununu kabulleniyosa değişmek için çaba harcıcaktır sizde pes etmeyin ama ona göre anormal bi durum yoksa ortada o zaman çok zor, ki mutlaka yapmaktan hoşlandığı şeyler vardır eşinizin öyle geçirseniz zamanınızı, onu ikna etmek için değişik şeyler deneyebilirsiniz ne bileyim daha kadınsı görünün falan :sm_confused:

arkadaşlar haklı olarak aklınıza çok soru takılmış.biz ünv. tanıştık 4,5 yıl çıktık.o zamanlarda çekingen ,sakin biriydi ama bana karşı böyle değildi.evlendikten sonra tuhaflaştı.sorunlarının üstesinden gelememeye başladı en ufak bir terslikte yıkılıyordu.asla sesini yükseltmeyeceksin ona ,kızmayacaksın yoksa daha kötü oluyordu.başta duygusallığa bağladım sonraları normal olmayan bir durum olduğunu anladı ama ona anlatmam ve dr gitmesine ikna rtmem 4 yılımı aldı.bu dört yılda çok tartıştık bu nedenle çok kırılmış bunları unutamıyormuş,bu yüzden bana yaklaşamıyormuş.aynen bunları anlatıyor bana.ben çok yol denedim ona yaklaşmak için ama çoğunlula rededildim ve benim de hem bu tartışmalr hem bana ilgisizliği bende güvensizlik yarattı.oldukça güzel bir kadın olmama rağmen kendimi istenmeyen sevilmeyen biri olarak görmeye başladım.antidepresan kullandım 6 ay.

canım ya peki onu biraz sensizlikle korkutsan, seni gerçekten sevip sevmediğini sorsan ona, zaten eminim çok konuşmuşsundur bu konuyu onunla ama hani biraz bu tavırlarından bıkmış gibi umursamaz gibi davranmayı denesen tepkisini görsen sonuçta o kırıldığı için sana yaklaşamadığını söylüyo ama sende çok kırılmışsın ve sürekli kendini sorgulamana neden olmuş bu durum

artık ben içimden onu özlesemde yaklaşamıyorum reddedilme korkusuyla yine aynı hayalkırıklığını yaşamak istemiyorum.dr. ilaç tedavisinden somra bile çok değişmez demek istedi herhalde. inanın başka kadına bakarken bir kez bile görmedim.karşısınsa soyunuyorum görmüyor bile beni. bednsel rahatsızlığı yok .en iyi olduğumuz dönemlerde 1,2 ayda bir kez birlikte oluyoruz.ve beni öyle özlemiş oluyor ki.kendiside ben de şşırıyoruz.ben ne yapacağımı nasıl davranacağımı şaşırdım.

çok korkuttum bensizlikle kahroluyor.ölürüm ben diyor.beni çok sevdiğini söylüyor.geçenyaz terkedecektim intihara kalkışmak gibi bir şey geçiriyormuş içinden vazgeçtim tabii ki...o beni hayatta bırakmaz

sabır sadece sabır..
muhakkak düzelicektir ama bu en çok eşinizin elinde ve sizin desteğinizle
boşanmayı düşünme sakın
eşine destek ol ileşeceğine inan..

canım tedavi görüyor demişin ......
bazı ilaçlar insani durgunlaştırıp.............yorgun halsiz yada içine kapanık yapıyor....
özelliklede psigologların ilaçlarının yan tesirleri çok oluyor uyku hallari.....toplumdan uzaklaşmak gibi.........
kullandıgı ilaçların yan etkilerini oku ve doktora tanış.....
gerekirse degiştirsinler............

bide doktor fazla bişey bekleme demiş .....yani bu nedemek ...başaka bir rahatsızlıgımı var............

Sosyal fobi böyle bişey değil ki....
Nasıl böyle bir teşhis koydu psikiyatr anlamadım... Benim kuzenim üniv. sınavını kazanamayınca hastalandı, ve psikolog sosyal fobi teshisi koydu... Ama sosyal fobi insanın tüm ilişkilerini etkiliyor, tüm sosyal ilişkilerini yani...
Sizin eşiniz iyibir baba, iyibir arkadaş, iyi bir işi var ; ama sizinle arası kötü... Bence eşinizin başka bir sorunu var... yaşadıklarınız onu yıpratmış sanırım, ve psikolojik olarak sizden uzaklaşmış toplumdan değil... Ssyal fobi diyebilmek için adamın toplumla olan ilişkisinin kesilmiş olması gerekirdi... Kuzenimin rahatsızlığından sonra ben de araştırdım bu doğrultuda fikirler edindim....

sosyal ortamda kimseyle bir tartışma yaşamamak için kimseye hayır diyemez örneğin.buna ben de dahilim.kimseye ters davranmadığı için de çok seviliyor.çünkü her işi o yapıyor,amir konumunda olsa bile.tek başına bir yere takılmaz ,ben çok ısrar ediyorum arkadalşarıyla çıksın ,futbol maçına gitsin.spora gitsin ama yok. ben sabiyorum ne yapayım ama sindirim sistemi rahatsızlıklarıyla boğuşuyorum.dr bana eğer dikkat etmezsem,(diyet yapmazsam,stresli bir hayat yaşarsam) midemdeki rahatsızlık nedeniyle 15- 20 yıl sonrası için kanser risjimin olduğunu söyledi.ben şuan onun için yaşıyorum.o nasıl iyi ,mutlu olur diyeve ailesi beni ona layık görmediler uzun süre belki de hala bilmiyorum

Zor bir durum gerçekten
Acaba tatile gittiğinizde,yaşadığınız şehirden ve çevreden uzaklaştığında da mı aynı davranıyor size?

arkadaşlar hepinize ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. gerçekten çok sıkıldım kimseye de anlatamıyorum.sağolun

arkadaşlar hepinize ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim. gerçekten çok sıkıldım kimseye de anlatamıyorum.sağolun

bence sosyal fobiden ziyade başka bir rahatsızlık sözkonusu.

eşinizi bence evlilik terapistine götürün

çünkü sorun evliliğinizde. adamın sosyal hayatında değilki.

sosyal fobisi olan toplum içine hiç çıkamaz. işini bile doğru dürüst yapamaz.

eşiniz maçtan arkadaşlarıyla dışarı çıkmaktan hoşlanmıyor olabilir. bu bir fobi değilki. benim eşimde maçtan nefret eder. sinema sevmez. vs. arkadaşlarının yanına giedeceksede sırf erkek erkeğe muhabbet kafasını dağıtmak için arada çıkar.

ayrıca psikyatr ların verdiği birçok ilaç malesef cinselliği yok ettiği gibi insanı da uyuşturuyormuş. uyurgezer misali yada şöyle söyleyim. ne dersen evet der.

allah yardım etsin güzelim. ama bir terapiste gidin derim ben. yada daha iyi bir psikaytr a.

Back
X