• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Ne yap et, Yabancı Koca bul" diyen iş arkadaşları..

sevilaylayyy

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2013
32
16
38
Ankara
Herkese merhaba. Ben çok yakında yurtdışına eğitim için gitmeye hazırlanıyorum. Ve bu durum belli olduğundan beri çalıştığım işyerindeki tüm kadınlar bana "sevilay ne yap et, yabancı koca bul, Türkiye'nin durumu iyiye gitmiyor, bu fırsatı kaçırma" diye tavsiye verip duruyor. Başta gülüp geçiyordum ama devamlı aynı şeyin olması sinirimi bozmaya strese sokmaya başladı beni. Ben oraya koca bulmaya gitmiyorum ki. Ayrıca ben de isterim Josh Holloway gibi boylu poslu, sarışın mavi gözlü bir eşim olmasını, doğacak çocuklarımın gelecek kaygısı olmadan büyümesini, ama bu işler nasip kısmet işi sonuçta. Bana bunu diyen kadınların çoğu da yurtdışında bir dönem yaşamış, master falan yapmış kişiler, onlara "peki siz neden yabancı eş bulmadınız" diye sorunca iç geçiriyorlar, "ah ah şimdiki aklım olsaydı ne yapar eder yabancıyla evlenirdim" diyorlar. Son zamanlarda ülkede birçok olay yaşandı ya, her defasında başlar bana dönüyor, "sevilay bak görüyorsun ülkenin hali ortada, kendini kurtar, yabancı biriyle evlen" diye nasihatler başlıyor. Tamam Türkiye çok parlak bir ülke olmyabilir ama çocuk yetiştirilmeyecek kadar da mı umut yok. Çok bunaldım arkadaşlar paylaşmak istedim. Belki benzer şeyler yşayanlr vardır.

Herkese merhaba. Ben çok yakında yurtdışına eğitim için gitmeye hazırlanıyorum. Ve bu durum belli olduğundan beri çalıştığım işyerindeki tüm kadınlar bana "sevilay ne yap et, yabancı koca bul, Türkiye'nin durumu iyiye gitmiyor, bu fırsatı kaçırma" diye tavsiye verip duruyor. Başta gülüp geçiyordum ama devamlı aynı şeyin olması sinirimi bozmaya strese sokmaya başladı beni. Ben oraya koca bulmaya gitmiyorum ki. Ayrıca ben de isterim Josh Holloway gibi boylu poslu, sarışın mavi gözlü bir eşim olmasını, doğacak çocuklarımın gelecek kaygısı olmadan büyümesini, ama bu işler nasip kısmet işi sonuçta. Bana bunu diyen kadınların çoğu da yurtdışında bir dönem yaşamış, master falan yapmış kişiler, onlara "peki siz neden yabancı eş bulmadınız" diye sorunca iç geçiriyorlar, "ah ah şimdiki aklım olsaydı ne yapar eder yabancıyla evlenirdim" diyorlar. Son zamanlarda ülkede birçok olay yaşandı ya, her defasında başlar bana dönüyor, "sevilay bak görüyorsun ülkenin hali ortada, kendini kurtar, yabancı biriyle evlen" diye nasihatler başlıyor. Tamam Türkiye çok parlak bir ülke olmyabilir ama çocuk yetiştirilmeyecek kadar da mı umut yok. Çok bunaldım arkadaşlar paylaşmak istedim. Belki benzer şeyler yşayanlr vardır.
Sanki koca markette pazarda satılan bir şey ne ilginç arkadaşların varmış:KK53:

Bunalacak ne var anlamadım yaw he he diyip geçin.
Bir de kötülüğünüze konuşmuyorlar söyledikleri her şey doğru ne yazık ki. Yine de tabi sizin özel hayat onları ilgilendirmez, konuşmasalar daha iyi ama teyzeleri durdurmak imkansız :) bana ne zaman evlenceksin bik bik bik diyenlere yaw he he diyip geçiyorum.

Bunalacak ne var anlamadım yaw he he diyip geçin.
Bir de kötülüğünüze konuşmuyorlar söyledikleri her şey doğru ne yazık ki. Yine de tabi sizin özel hayat onları ilgilendirmez, konuşmasalar daha iyi ama teyzeleri durdurmak imkansız :) bana ne zaman evlenceksin bik bik bik diyenlere yaw he he diyip geçiyorum.

Teyze denecek kadar yaşlı değiller aslında. 31 yşında evli bir bayan var mesela kocasının evde hiç yardım etmediğinden dert yanıyordu, adam çamaşır makinesinin düğmesine basmaktan acizmiş.. Sonra ortamda bekar olan bizlere dönüp bezgin bir şekilde "kızlar ne yapın edin Avrupalı bir erkekle evlenin demişti.

Bu sene işyerinde biri Alman bir erkekle evlendi, görseniz kadınlar nasıl imreiyorlar, nasıl konuşa konuşa bitiremiyorlar kızı, ben böyle hayranlık imrenme kıskançlık görmedim.. Tabi bizim toplumda her zaman yabancı hayranlığı olmuştur, bir de son zamanlarda yaşanan nahoş olaylar eklenince iyice coştular.

Bir Ryan Gosling bulursan hayır dersen ağzına kum küreğiynen vururum o ayrı. :KK53:
Yabancı koca çekilir iş değil.20 yıla yakın yabancılarla çalışıyorum ama yok yav aşık olmazsan amannn sakın diyeyim.Kültür farkı şaka değil.KEndi içimizde bile yaşıyoruz bunu kaldı ki tamamen yabancı bir kültür aşk yoksa olmuyor.

Teyze denecek kadar yaşlı değiller aslında. 31 yşında evli bir bayan var mesela kocasının evde hiç yardım etmediğinden dert yanıyordu, adam çamaşır makinesinin düğmesine basmaktan acizmiş.. Sonra ortamda bekar olan bizlere dönüp bezgin bir şekilde "kızlar ne yapın edin Avrupalı bir erkekle evlenin demişti.

Bu sene işyerinde biri Alman bir erkekle evlendi, görseniz kadınlar nasıl imreiyorlar, nasıl konuşa konuşa bitiremiyorlar kızı, ben böyle hayranlık imrenme kıskançlık görmedim.. Tabi bizim toplumda her zaman yabancı hayranlığı olmuştur, bir de son zamanlarda yaşanan nahoş olaylar eklenince iyice coştular.

Yani haksız da değiller.

hanslar çamaşırıydı bulaşığıydı çok çalışkan. Çocuklara da eşit şekilde bakarlar, pekçok erkek iş arkadaşım doğum izni aldı çocuklarına bakmak için. Ex ofis arkadaşım eşinin izni bittiği zaman 3 ay izin alıp kızına tek başına baktı. Çocuk gerçekten de 2 tarafın çocuğu, eşit şekilde. Alt temizleme, bakım vs sadece anneye yıkılmıyor, anne neyse baba da o.
Kadınların aşağılandığı, mal görüldüğü Ortadoğu zihniyetinden eser yok, en önemlisi burası bence. Kimse zar, ar, bekaret, namus vs peşinde değil. Toplumsal ikiyüzlülük yok, gerçekten yok. Kadınlara vurulan o..u, kaşar, evlenilecek kız, eğlenilecek kız damgaları yok.

Kadınlar özenmekte haklı.

Son düzenleme:

Sadece yabancı hayranlığı değil bence olay.
En basitinden babalık konusunda bizim erkeklerimizden çok farklı olduklarını duydum.Gidip görenler ne derler bilemem ama benim akrabalarım hep bu konularda çok aktif olduklarını söylüyorlar.Çocuklarına yeri geldikleri zaman tek başlarına bir kaç gün bakabiliyormuş bir çok baba.Bizimkiler altını değiştirmeyi bile bilmiyor,çünkü gerek görmüyor,çocuk sanki sadece annenin çocuğuymuş gibi davranıyorlar genelde.
Ama son zamanlarda durum biraz düzeliyor sanırım.Yine de çok iyi değil.
Tabi sırf yabancı diye de bir erkekle evlenilmez.Kulak asmayın siz bence söylenenlere.Gülüp geçin.

iş arkadaşlarınız bu kadar iç geçiriyorlarsa kocalarını boşasınlar avrupadan birini bulsunlar:KK70:Türkiyedekiler ev işine yardım etmiyor peki yurt dışındakilerin yardım ettiğinden ne kadar eminler. Bir konu okumuştum burada kadının eşi yabancıydı alınan şeyin parasını bölüşüyordu ev arkadaşı gibilerdi.:KK51:

Sene 2009 ben toefl icin dil kursuna gidecegim Ingiltere' ye. Lisans okuyorum daha. Tum universite arkadaslarim 'Artik bir Ingiliz bulur gelirsin' , 'Kap bi yabanci eniste bize ' diye dalga gecip durdular. Hepsine hadi oradan dedim, isim olmaz dedim.
Sonuc= Ingiliz bulamadim ama Rus buldum. Su an kocam ve kizimin babasi olur kendisi.

Diyecegim odur ki, hic sinirlenmeyin arkadaslariniza, gercekten olabilir:))

Bence kötü niyetli konusmuyorlar. Haklilar bi acidan. Bizim erkekler gibi degiller adamlar.
Bazi seyleri aşmişlar. Arkadaşlariniz da biraz şakayla biraz da pişmanlikla yaklasiyorlar. Siz de yalanciktan da olsa “he ”deyin de sussunlar madem.Siz onlardan daha ciddiye almissiniz.

Ben yapamazdim yabanciyla o ayri tabi. Biraz geri kafaliligim vardir da:KK53:

Sacmalamislar resmen, yabanci koca bulunca hayatiniz mi kurtulacakmis ? Turkiyede yasamak istemiyorsaniz hayat sartlarindan memnun degilseniz, madem yurt disina gidiyorsunuz orda is bulma oraya yerlesmeye baska bir hayat kurmaya cabalayin yabanci koca bulmaya cabalama yerine. O konusanlarada bakmayin siz o kadar oyle kolay degil dili dini kulturu farkli biriyle hayat kurmak. Uzaktan davulun sesi hos gelir, birde kendinizi avrupali koca meraklisi sirf orda kalabilmek icin adamlara yapisan rus/ukraynali/asyali/romanyali etc kadinlar kategorisine sokmak istemiyorsaniz tabiki siz cok takmayin size denilenleri.

amanin sunnetsizdir o beee :)
madem bulacan yurt disinda musluman olsun bari :))

ben yurt disindayim ama ana dilimden baska dil konusan biriyle hayat kurmayi hiç duusnmedim
insallah çocuklarimda dusunmez :(

Sene 2009 ben toefl icin dil kursuna gidecegim Ingiltere' ye. Lisans okuyorum daha. Tum universite arkadaslarim 'Artik bir Ingiliz bulur gelirsin' , 'Kap bi yabanci eniste bize ' diye dalga gecip durdular. Hepsine hadi oradan dedim, isim olmaz dedim.
Sonuc= Ingiliz bulamadim ama Rus buldum. Su an kocam ve kizimin babasi olur kendisi.

Diyecegim odur ki, hic sinirlenmeyin arkadaslariniza, gercekten olabilir:))

Allah mutluluğunuzu daim etsin :) Aslında sinirden ziyade üstümde baskı unsuru yaratıyor, "yabancı bir eş bulup geleceğimi kurtarmam" konusunda beklentiye girmiş durumdalar. Ama işte bunlar kısmet işi.

Bir de Türkiye'nin durumunun kötüye gittiği konusunda çok karamsar düşünüyorlar. Ben henüz anne değilim ama etkilenmeye başladım bundan. Mesela iki çocuklu bir bayan var, biri 6 diğeri 4 yaşında, o kadar endişeli ve o kadar korkuyor ki, çocuklarının geleceği konusunda çok endişeli Türkiye'de büyütmekten ötürü. Ki bu kadın üst düzey bir pozisyonda çalışıyor, kocası cerrah, durumlrı gayet iyi, bu kadın bile çocuklarının geleceğinden böyle korkuyorsa asgari ücretililer ne yapsın

Ya onlar niye bulmuyormuş acaba.

Geçsinler bunları.
Onu bunu bilmem de ben Avrupalı bir erkekle yapamam ya. Denedim olmuyor, eksik geliyor bana uymuyor
Bizim Türk erkeklerini özlüyorum ben

Allah mutluluğunuzu daim etsin :) Aslında sinirden ziyade üstümde baskı unsuru yaratıyor, "yabancı bir eş bulup geleceğimi kurtarmam" konusunda beklentiye girmiş durumdalar. Ama işte bunlar kısmet işi.

Bir de Türkiye'nin durumunun kötüye gittiği konusunda çok karamsar düşünüyorlar. Ben henüz anne değilim ama etkilenmeye başladım bundan. Mesela iki çocuklu bir bayan var, biri 6 diğeri 4 yaşında, o kadar endişeli ve o kadar korkuyor ki, çocuklarının geleceği konusunda çok endişeli Türkiye'de büyütmekten ötürü. Ki bu kadın üst düzey bir pozisyonda çalışıyor, kocası cerrah, durumlrı gayet iyi, bu kadın bile çocuklarının geleceğinden böyle korkuyorsa asgari ücretililer ne yapsın

O kadın saçmalamış kusura bakmayın ama.

Back
X