• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"Ne yap et, Yabancı Koca bul" diyen iş arkadaşları..

Allah mutluluğunuzu daim etsin :) Aslında sinirden ziyade üstümde baskı unsuru yaratıyor, "yabancı bir eş bulup geleceğimi kurtarmam" konusunda beklentiye girmiş durumdalar. Ama işte bunlar kısmet işi.

Bir de Türkiye'nin durumunun kötüye gittiği konusunda çok karamsar düşünüyorlar. Ben henüz anne değilim ama etkilenmeye başladım bundan. Mesela iki çocuklu bir bayan var, biri 6 diğeri 4 yaşında, o kadar endişeli ve o kadar korkuyor ki, çocuklarının geleceği konusunda çok endişeli Türkiye'de büyütmekten ötürü. Ki bu kadın üst düzey bir pozisyonda çalışıyor, kocası cerrah, durumlrı gayet iyi, bu kadın bile çocuklarının geleceğinden böyle korkuyorsa asgari ücretililer ne yapsın

Tesekkur ederim :)
Baski olarak hissetmeyin kotulugunuzu dusunduklerinden soylemiyorlardir. Anne olarak arkadasinizin hissettiklerini anlayabiliyorum.
Zaten yabanci bir esle evlenince yurtdisinda yasayacaginizin garantisi yok ki, biz Turkiye' de yasiyoruz mesela.

Sacmalamislar resmen, yabanci koca bulunca hayatiniz mi kurtulacakmis ? Turkiyede yasamak istemiyorsaniz hayat sartlarindan memnun degilseniz, madem yurt disina gidiyorsunuz orda is bulma oraya yerlesmeye baska bir hayat kurmaya cabalayin yabanci koca bulmaya cabalama yerine. O konusanlarada bakmayin siz o kadar oyle kolay degil dili dini kulturu farkli biriyle hayat kurmak. Uzaktan davulun sesi hos gelir, birde kendinizi avrupali koca meraklisi sirf orda kalabilmek icin adamlara yapisan rus/ukraynali/asyali/romanyali etc kadinlar kategorisine sokmak istemiyorsaniz tabiki siz cok takmayin size denilenleri.

+1
Ben bileğinin hakkıyla çalışma izni kapanlardanım. İnsan ne iş yapıyorsa kendi poposuna güvenip yapmalı.
Öte yandan bence Doğu Avrupalı kadınları da bu şekilde aşağılamayın derim. Yani oturma izni için yapışmanın alternatifi ayda 40 dolara doktorluk/mühendislik yapmak. Hayat şartları gerçekten çok çok kötü. Bir doktor, mühendisseniz yine burda fena yaşamazsınız ama Rusyada mesela meslek ne olursa olsun gelirler çok düşük ve herkes sürünüyor. Türkiye'de de çoğunluk dar gelirli gerçi ama adam gibi bir meslekle düzgün yaşama olasılığı var ama Doğu Avrupa'da Rusya'da o da yok. Onun için bence bu kadar sert yargılamayın bu insanları.

Benim gördüğüm Rusların hiçbiri ev kadını değil mesela. Oturma izni kaptıktan sonra dil öğreniyorlar, yüksek lisansa gidiyorlar, çalışıyorlar......yani ellerine geçen fırsatı en iyi şekilde değerlendiriyorlar, çok çalışkan insanlar. Onların da vize karşılığı kendilerini satmaya razı olduklarını sanmıyorum ama şartlar bunu gerektiriyor. Ama dediğiniz gibi asalak yaşayan ev kadınları da çokça var tabi. Türkiye'deki ev kadını Rusların çoğu böyle sanırım.Durum böyle.

Allah mutluluğunuzu daim etsin :) Aslında sinirden ziyade üstümde baskı unsuru yaratıyor, "yabancı bir eş bulup geleceğimi kurtarmam" konusunda beklentiye girmiş durumdalar. Ama işte bunlar kısmet işi.

Bir de Türkiye'nin durumunun kötüye gittiği konusunda çok karamsar düşünüyorlar. Ben henüz anne değilim ama etkilenmeye başladım bundan. Mesela iki çocuklu bir bayan var, biri 6 diğeri 4 yaşında, o kadar endişeli ve o kadar korkuyor ki, çocuklarının geleceği konusunda çok endişeli Türkiye'de büyütmekten ötürü. Ki bu kadın üst düzey bir pozisyonda çalışıyor, kocası cerrah, durumlrı gayet iyi, bu kadın bile çocuklarının geleceğinden böyle korkuyorsa asgari ücretililer ne yapsın

Kendi ust duzey yonetici kocasida cerrahsa her turlu her yerde is bulur gecinirler, bosuna kafa utuleyeceklerine cikip gitsinler madem memnun degillerse ulkeden. Saniyorlar ki yabanci uyruklu biri icin hayat avrupada gulluk gulistanlik ya haber seyretmiyorlar yada gazete okumuyorlar onu diyenler. Ayrica careyi avrupali adam kafeslemekte bulan zihniyetide esefle kiniyorum.

Yaa cok tuhaf bir sey aslinda.Almanya da yasiyorum bir kac arkadasin esi alman.Hic sormadim nasil diye.Mutlu gözüküyorlar simdilik..Ama niye yurtdisinda alman,Yurt disinda Türk neden olmasin.Haa bir de cok Samimi bir kizimizda gene bir ingilizle evli..O da cok mutlu gözüküyor.

Ama bu isler Kismet isi.Allah hayirlisini versin ne bileyim.

Valla arkadaşım bende senin arkadaşlar gibi düşünuyorum...:KK48:avrupalı birini bul avrupaya yerleş...türk heriflerine göre daha kibar daha insaniyeti yüksek tipler...tabi iyisini seçebilmen lazim..hatta mümkünse ispanyol veya italyan olsun...:KK59:

Çok saçma yahu. Yani bende bir süre yaşadım yurtdışında ve yabancı erkekler gerçekten eşinin çocuğunun ağzına düşüyor. (istisnalar kaideyi bozmaz). Ama sana ne yabancı biriyle evlen ne de evlenme diyebiliriz. Hayatın akışında giderken bir anda aşık olursun... Olay bu yani yabancı yerli sarışın esmer vs farketmez bir anda aşık olur insan.
Mantık evliliği düşünüyorsanız onu da ayrıca inceleriz. Kültür farkı vs vs..

+1
Ben bileğinin hakkıyla çalışma izni kapanlardanım. İnsan ne iş yapıyorsa kendi poposuna güvenip yapmalı.
Öte yandan bence Doğu Avrupalı kadınları da bu şekilde aşağılamayın derim. Yani oturma izni için yapışmanın alternatifi ayda 40 dolara doktorluk/mühendislik yapmak. Hayat şartları gerçekten çok çok kötü. Bir doktor, mühendisseniz yine burda fena yaşamazsınız ama Rusyada mesela meslek ne olursa olsun gelirler çok düşük ve herkes sürünüyor. Türkiye'de de çoğunluk dar gelirli gerçi ama adam gibi bir meslekle düzgün yaşama olasılığı var ama Doğu Avrupa'da Rusya'da o da yok. Onun için bence bu kadar sert yargılamayın bu insanları.

Benim gördüğüm Rusların hiçbiri ev kadını değil mesela. Oturma izni kaptıktan sonra dil öğreniyorlar, yüksek lisansa gidiyorlar, çalışıyorlar......yani ellerine geçen fırsatı en iyi şekilde değerlendiriyorlar, çok çalışkan insanlar. Onların da vize karşılığı kendilerini satmaya razı olduklarını sanmıyorum ama şartlar bunu gerektiriyor. Ama dediğiniz gibi asalak yaşayan ev kadınları da çokça var tabi. Türkiye'deki ev kadını Rusların çoğu böyle sanırım.Durum böyle.

Bileginin hakkiyla calisana demedim o lafi zaten ben, rus kadinlarinin calisip evini gecindiren kocasina bakan emekci taraflarida var hatta kocalari calisma onlar ev gecindirirler. Ben fransada doktoradayken, bir rus kiz vardi yine doktora yapan, 3 yil kocasina bakti sonra ise girdi falan kocasi evde oturuyordu.

Benim lafim , avrupaya git yasli genc guzel cirkin demeden birini kafesle evlen orda kal zihniyetiyle gelenlereydi. Etrafta ornegini cok goruyorum ozellikle zengin adamlari hedefliyorlar. Ben daha cok o modelleri refere etmistim :KK31:
Konu sahibi hanim kizimizda bu pozisyona dusmesin demek istedim.

Bir arkadaşım Amerika'ya gitti iş için. Biz de giderken bir dünya geyiğini yaptık. Kap bir siyahi gel evlendirelim diye. Koca buldu ama İzmirli buldu :KK70:

Yabancı erkeklerle evlenen bayan arkadaşlarımın hepsi boşandı. Yabancı bayanlarla evlenen erkek arkadaşlarım çok Mutlu. Nedenini bilmiyorum.

Herkese merhaba. Ben çok yakında yurtdışına eğitim için gitmeye hazırlanıyorum. Ve bu durum belli olduğundan beri çalıştığım işyerindeki tüm kadınlar bana "sevilay ne yap et, yabancı koca bul, Türkiye'nin durumu iyiye gitmiyor, bu fırsatı kaçırma" diye tavsiye verip duruyor. Başta gülüp geçiyordum ama devamlı aynı şeyin olması sinirimi bozmaya strese sokmaya başladı beni. Ben oraya koca bulmaya gitmiyorum ki. Ayrıca ben de isterim Josh Holloway gibi boylu poslu, sarışın mavi gözlü bir eşim olmasını, doğacak çocuklarımın gelecek kaygısı olmadan büyümesini, ama bu işler nasip kısmet işi sonuçta. Bana bunu diyen kadınların çoğu da yurtdışında bir dönem yaşamış, master falan yapmış kişiler, onlara "peki siz neden yabancı eş bulmadınız" diye sorunca iç geçiriyorlar, "ah ah şimdiki aklım olsaydı ne yapar eder yabancıyla evlenirdim" diyorlar. Son zamanlarda ülkede birçok olay yaşandı ya, her defasında başlar bana dönüyor, "sevilay bak görüyorsun ülkenin hali ortada, kendini kurtar, yabancı biriyle evlen" diye nasihatler başlıyor. Tamam Türkiye çok parlak bir ülke olmyabilir ama çocuk yetiştirilmeyecek kadar da mı umut yok. Çok bunaldım arkadaşlar paylaşmak istedim. Belki benzer şeyler yşayanlr vardır.

Ehmm yabanci erkekle evlenince hersey gulluk gulistanlik olacak diye birsey yok ki. Ben yurtdisindayim ama illa yabanciyla evleneyim gibi bir girisimim hic olmadi. Ic ice yasadigimiz, buyudugumuz dogrudur ama kultur farki, din farki bunlar benim icin onemli faktorler.

Tr de nasildir bilmem tam ama yurtdisindaki turk erkekleri de her isi yapiyorlar. Benim enistem 3 cocuga bakar sabah ablam isteyken, yemeklerini yedirir, altini alir. Sonra ablam gelir enistem ise gider. Kizkardesimin kocasi cocuga tam bakamasa da ev ocak toplar. Abim yegenimi yengemden daha iyi bakip buyuttu kizi 4 yasinda. Herseyini yapti yani.

Yani bu is birazda kadinlarda bitmiyor mu? Cocuk bakimi ogrenilebilir sonucta. Burda erkekler illa kadinsin yapacaksin demiyorlar yani. Genellikle kadinda erkekte calisir, isler az cok paylasilir. Bilmiyorum yurtdisindaki kadinlar kendilerini ezdirmiyorlar, acikgozluler bu da olabilir. Zaten calismasin, eve ocaga cocuga baksin diyen turk erkekleri de turkiye'den evlenip buraya gelin getiriyorlar.

Benim gozlemim bu yonde..

Buradaki bazı yorumlara çok şaşırıyorum .

Benim çevre mi çok iyi anlamadım. Çevremde çocuk bakmayan, pedagojiden anlamayan, ev işi yapmayan erkek yok gibi..

Çocuklar anne değil baba diye ağlıyor artık.

( yeni nesli kastediyorum tabi )

Yani sırf bu ayrıcalıklar için yabancı kocaya gerek yok artık . Ancak ülkenin geleceğinden endişe duyma konusunda hemfikirim. Bir AB vatandaşı abi garantör olabilir ama sırf bunun için evlilik yapmak ne derece ahlaklı olur tartışırım.

Buradaki bazı yorumlara çok şaşırıyorum .

Benim çevre mi çok iyi anlamadım. Çevremde çocuk bakmayan, pedagojiden anlamayan, ev işi yapmayan erkek yok gibi..

Çocuklar anne değil baba diye ağlıyor artık.

( yeni nesli kastediyorum tabi )

Yani sırf bu ayrıcalıklar için yabancı kocaya gerek yok artık . Ancak ülkenin geleceğinden endişe duyma konusunda hemfikirim. Bir AB vatandaşı abi garantör olabilir ama sırf bunun için evlilik yapmak ne derece ahlaklı olur tartışırım.
Benim eşim de çok yardımcıdır bana ama Avrupalı değil Güneydoğulu :KK53: hele bir kuzeni var benim diyen kadına taş çıkartır.

Sadece Türkiye nin hali mi kotuymus . ?

Ee normal bir açıdan sosyal.medya , tv , gazeteler hep insanlarda türkiye kötüye gidiyor algisi asilaniyor . Sanki yurtdışında harika herşey.

Siz onlara bakmayın hala bu ülkede çocuk buyutulur.

Herkese merhaba. Ben çok yakında yurtdışına eğitim için gitmeye hazırlanıyorum. Ve bu durum belli olduğundan beri çalıştığım işyerindeki tüm kadınlar bana "sevilay ne yap et, yabancı koca bul, Türkiye'nin durumu iyiye gitmiyor, bu fırsatı kaçırma" diye tavsiye verip duruyor. Başta gülüp geçiyordum ama devamlı aynı şeyin olması sinirimi bozmaya strese sokmaya başladı beni. Ben oraya koca bulmaya gitmiyorum ki. Ayrıca ben de isterim Josh Holloway gibi boylu poslu, sarışın mavi gözlü bir eşim olmasını, doğacak çocuklarımın gelecek kaygısı olmadan büyümesini, ama bu işler nasip kısmet işi sonuçta. Bana bunu diyen kadınların çoğu da yurtdışında bir dönem yaşamış, master falan yapmış kişiler, onlara "peki siz neden yabancı eş bulmadınız" diye sorunca iç geçiriyorlar, "ah ah şimdiki aklım olsaydı ne yapar eder yabancıyla evlenirdim" diyorlar. Son zamanlarda ülkede birçok olay yaşandı ya, her defasında başlar bana dönüyor, "sevilay bak görüyorsun ülkenin hali ortada, kendini kurtar, yabancı biriyle evlen" diye nasihatler başlıyor. Tamam Türkiye çok parlak bir ülke olmyabilir ama çocuk yetiştirilmeyecek kadar da mı umut yok. Çok bunaldım arkadaşlar paylaşmak istedim. Belki benzer şeyler yşayanlr vardır.
arkadaşlarını dinle bence :KK51:

benım eşim dogulu benden ıyı iş yapar acayıp guzel cocuk bakar benden ıyı karakterlı ve vıcdanlı
ben tam aksıne turk erkeklerının daha mantıklı oldugunu dusunurum ...
avrupalı kadınlar turk erkeklerıyle evlenmek ıstemezdı :) aksı aktırde
ayrıca bakıcak olursak erkek heryerde erkek ya bunun ulkeyle memleketlede ılgısı yok
herseyın en guzel oldugu kanada da bıle kadın cınayetlerı bırsuru ona bakarsak

Sadece Türkiye nin hali mi kotuymus . ?

Ee normal bir açıdan sosyal.medya , tv , gazeteler hep insanlarda türkiye kötüye gidiyor algisi asilaniyor . Sanki yurtdışında harika herşey.

Siz onlara bakmayın hala bu ülkede çocuk buyutulur.

içinde yaşamayan bilmez.
italya kadına şiddetin önünü alamadıkları bir ülke şu anda, yolsuzluk zaten diz boyu.
işini yapan insan sayısı çok az.
zırt pırt yasa çıkartıyorlar önlemek için kadına şiddeti nafile.
ana kuzusu, hala bakire kız arayan, kadınına temizlik yapmıyor vs diye şiddet uygulayan bir sürü italyan erkeğiyle karşılaştım

25-26 yaşında birbirinin şeylerini ellerine atarak şakalaşan ispanyol erkekleri gördüm

hani avrupalıydı ya bunlar, hani romantiklerdi falan, italyan erkeği bideneydi.

yok ya, orda sana birisi yavşıyor adamın kanına dokunmuyor. o ne öyle.
hayvancıl kıskançlığı savunmuyorum ama umarım bizim kültürümüz bu hale gelmez.

edit: çoğ üstünmüş avrupa çoğ. nerden geldim buraya ya, bırakın geri döneyim :D

Eşim yabancı
1000lerce kez başa dönme şansım olsa onunla evlenirdim
yabancı olması avantaj tabi ama doğru düzgün olması ve aşk olması bambaşka. üçü varsa kaçırma derim.

içinde yaşamayan bilmez.
italya kadına şiddetin önünü alamadıkları bir ülke şu anda, yolsuzluk zaten diz boyu.
işini yapan insan sayısı çok az.
zırt pırt yasa çıkartıyorlar önlemek için kadına şiddeti nafile.
ana kuzusu, hala bakire kız arayan, kadınına temizlik yapmıyor vs diye şiddet uygulayan bir sürü italyan erkeğiyle karşılaştım

25-26 yaşında birbirinin şeylerini ellerine atarak şakalaşan ispanyol erkekleri gördüm

hani avrupalıydı ya bunlar, hani romantiklerdi falan, italyan erkeği bideneydi.

yok ya, orda sana birisi yavşıyor adamın kanına dokunmuyor. o ne öyle.
hayvancıl kıskançlığı savunmuyorum ama umarım bizim kültürümüz bu hale gelmez.

edit: çoğ üstünmüş avrupa çoğ. nerden geldim buraya ya, bırakın geri döneyim :KK70:

Sizinde karşılaştıklarınıza şaşırdım kaldım
Senelerce İspanya'da yaşadım İtalya'da kaldım
Şu kriterlerde birini tanımadım. Valla pes çok şaşırdım

yurt disinda yasayan biri olarak sunu soyleyebilirim ki ne sokakta gordugunuz her alman adami muhendis, ne her isvicreli bilim adami, ne her norvecli balikci, ne de her fransiz romantik.

evlilik nasip, sevgi emek, ask an isi. hepsi bir kerede sizi yurt disinda bulursa biz de hep beraber alkislariz :) ama bunun ismarlamasi olmaz. guzellikleri yasamaniz dilegiyle.

Vhalla kast ettikleri eşe yardim konusu ise
ben esimle ovune ovune bi hal olabilirim burda
oyle bir temizlik yapma sevdalisi ve o bir Türk :D
john tom halt etmis....bu yetismeyle alakali irkla degil...
misal ben daginik ve rahat insanin tekiyim cunku yetistiremediler :) bu konuda burda ki bir cok hatunun kocasiyla rahatca yarisabilirim...damarlarimdan tembellik akiyor :D

Back
X