Ne yapabilirim?

1impossiblelove

Hoșgeldin gün ıșığım
Kayıtlı Üye
14 Mart 2018
1.545
2.886
53
29
Tunaydin kizlar
Bir yasinda fransiz buldogumuz var
Sanirim regli olmus
Halsiz ve mutsuz gibi
Suan veterinere goturme sansim yok ama veteriner yakinda olabilecegini soylemisti
Yapilacak birsey var midir
Birde depend alip giydirsem komik mi olur
Bahcede bakiyoruz bu arada

Sanırım ilk regl, bu dönemde halsiz ve mutsuz olması normal, yapabileceğiniz birşey yok, 20 gün kadar sürecek dönemi, birşey giydirmenize gerek yok, onlar kendini temizliyor zaten, sürekli temizlenme ihtiyacı duyuyorlar, yalnız madem bahçede bakıyorsunuz çevredeki erkek köpeklere dikkat edin, bu dönem aynı zamanda dişi köpeklerin çiftleşme dönemidir, kendilerine has bir koku yayıyorlar, o kokuyu alan erkek köpekler toplanıyor, istenmeyen bir gebelik yaşayabilirsiniz.

Diger kopeklerin bahceye girme durumu yok fakat kendisi beyaz oldugu icin damla damla seklinde ustune bulasmis .
Yikayacaktim fakat bu donemde mikrop kapabilir veya usutebilir diye dusundum
Veterinerde 15,20 gun surebilir ve yaklasik yilda iki kere olurlar demisti

İlk reglde acemilik çekiyorlar, o kadar leke olur önemsemeyin, bulaşmasın diye çamaşır giydirirseniz tuvalet yapma sorunu yaşar, aynı bizim gibi regl dönemi sık tuvalete çıkma ihtiyaçları oluyor çünkü, en azından ilk 10 gün yıkamayın, 10 günden sonra azalmaya başladığında yıkarsınız, benimde köpeğim dişi ilk 10 gün yıkamam yoğun bir dönem olduğundan bağışıklığı zayıflıyor çünkü, ayrıca köpekler derilerindeki koruyucu tabaka zarar görmesin diye ayda bir şampuanla yıkanmalı, serinletmek veya üstündeki lekeler için sadece suyla yıkama yapsanız daha iyi olur, şu sıra dönemi yüzünden kokusu biraz keskinleşebilir, çok halsiz, mutsuz, sürekli uyku halinde oluyor, ara ara alkolsüz ıslak mendille silin lekeleri, evet yılda iki defa olabiliyorlar, 6 veya 8 ayda bir olur döngüleri.

Bildigim kadariyla yapilabilecek bir sey yok. Benim kopegim de disi ama sahiplendigimizde belediye coktan kisirlastirmisti

Erkek kopekleri uzak tutun yeter :)

benim bildiğim midye regl oluyo. o yüzdende onu yemek günahmı değilmi diye hep bi tartışma var. inşallah bizim gibi ağrı çekmiyolardır
Aslinda cekiyorlar, en azindan keyifsiz oluyorlar ve surekli kendilerini temizlemek zorunda kaliyorlar

Cok tesekkurler
Suan ellemeyeyim oyleyse bir on gun gecsin oda biraz dinlenmis olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…