ne yapabilirim?

t24

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2011
718
6
33
Merhaba arkadaşlar.Evde,sürekli huzursuzum.Önceki konularımdan bilen bilir.Ailemle pek iyi anlaşamıyorum.Annemin psikolojik sorunları var.Sürekli bana bağırıyor.Haftasonları,hep beraber güzelce kahvaltı yapalım diyoruz bir bağrıltı,huzursuzluk,gürültü daha..Bu sürekli böyle.Evde herkes birbirine bağırıyor.Hep odamda durmak istiyorum artık.Çıkmak istemiyorum.Asıl sorun şu ki zamanında anneme derdim hep.Ellirini sayarak yıkıyor,yıkama böyle.Artık bende böyle oldum bu huzursuzluklardan.Evde insan huzurlu bir ortam istiyor.Banyoda abdest alırken iki üç defa alıyorum.Afedersiniz ama 40 tane günlük pedi 1 hafta dolmadan bitiriyorum ya.Yok,o olmaz onu at.O kirlidir.Üstünde birşey görsem atıyorum resmen.Ellerimi yıkarken en az 3 defa yıkıyorum.Sürekli kokluyorum yıkadım mı diye.İlerde daha kötü durumlara varmaktan korkuyorum.Artık bu durum,evin huzursuzluğundan mı,ailemin biraz tutuculuğundan mı bilemiyorum.Sadece artık korkuyorum.Annemi geçmekten.Sürekli oturup ağlıyorum.Bağırarak cevap vermeye çalışıyorum biri birşey sorduğunda.Kendimi çok kötü hissediyorum.Ne yapabilirim yardımcı olurmusunuz?

Acilen psikiyatriste gitmeniz gerek...

Genelde sorunları aşırı derecede takan insanlarda obsesif kompulsif bozukluk görülür.
Mutlaka daha da ilerlemeden gitmelisiniz...

Canım annenin bu davranış biçimi ya yetiştirilme tarzından ya da küçükken yaşadığı sıkıntılardan ötürü olabilir... evdeki huzursuzluk evde yaşayan her bir bireyi rahatsız eder ve üzerinde olumsuz etki bırakır özellikle anneler kızları için rol modeldir ne kadar kızsakta, onlar gibi olmayacağımızı belirtsekte birgün mutlaka onlardan gördüklerimizi, duyduklarımızı hayata geçiririz bu durumda annenle birlikte bir psikiyatristte başvurmanda fayda var...anneni ikna edebilirsin her çocuk annesinin gözünde değerlidir, yaşadığın sıkıntıları, üzüntüleri ona net bir şekilde aç ve birlikte bunu atlatmak istediğini belirt.

Acilen psikiyatriste gitmeniz gerek...

Genelde sorunları aşırı derecede takan insanlarda obsesif kompulsif bozukluk görülür.
Mutlaka daha da ilerlemeden gitmelisiniz...

Benim annem obsesif kompulsifdir.Onun yanında dura dura bende öyle oldum galiba.Elimi yıkarken birinin sesini duyunca yada biri yanıma gelince tekrar başlıyorum yıkamaya.Zor bir durumdayım.Psikiyatriste gitmek istesem annem gerek yok diyecek.Sen hasta değilsin diyecek.Sen dikkat et geçer diyecek yada gizli gidecem.Bunları yaparken görünce bana kızıyor yapma diye.Birde benimle beraber üniversiteye gelmeden önce yani yaklaşık 2,5 sene önce böyle değildim taa ki.Üniversiteyi kazandım.Onlarda seninle gelecez dediler o zaman o sene başladı.Sürekli üstüme düşmeler,seni yalnız bırakmayız durumları.Sen kızsın tek başına bir yere gidip kalamzsın durumları.Beni hep çocuk gördüler.Şu an cam fanustayım sanki :(

canım annenini doktora gitmeye ikna etseniz, ya da sorunları var demişsin gitti mi, ilaç kullanıyor mu
çok huzursuz bi ortamda haliyle sende de psikoloji kalmamıştır, bildiğim kadarıyla seninde durumun kötüye gidiyor, ama önce evde huzursuzluk yaratan kişiyi tedavi etmek lazım, sonra belki sende bu el yıkama defalarca abdest alma takıntını aşarsın

Canım annenin bu davranış biçimi ya yetiştirilme tarzından ya da küçükken yaşadığı sıkıntılardan ötürü olabilir... evdeki huzursuzluk evde yaşayan her bir bireyi rahatsız eder ve üzerinde olumsuz etki bırakır özellikle anneler kızları için rol modeldir ne kadar kızsakta, onlar gibi olmayacağımızı belirtsekte birgün mutlaka onlardan gördüklerimizi, duyduklarımızı hayata geçiririz bu durumda annenle birlikte bir psikiyatristte başvurmanda fayda var...anneni ikna edebilirsin her çocuk annesinin gözünde değerlidir, yaşadığın sıkıntıları, üzüntüleri ona net bir şekilde aç ve birlikte bunu atlatmak istediğini belirt.

Ben kaç kere söyledim ama gitmek istemiyor malesef.Bir komşumuz gidiyordu ilaç kullanıyordu.O da böyle çok sakin gezerdi birde kadın mimiksiz bir hale gelirdi.Bende mi böyle olacağım diye gitmedi.

canım sözünü dinlediği bi büyüğü ya da arkadaşı eşi dostu anneni ikna etse, evet ilaç kullanacak ama sonsuza kadar sürmicek ki
grip olunca ben bu hapı içmem demiyosai buna da demicek
herkesin başına gelebilir bu da bi hastalık ve tedavi edilmesi gereken önemli bi hastalık

canım sözünü dinlediği bi büyüğü ya da arkadaşı eşi dostu anneni ikna etse, evet ilaç kullanacak ama sonsuza kadar sürmicek ki
grip olunca ben bu hapı içmem demiyosai buna da demicek
herkesin başına gelebilir bu da bi hastalık ve tedavi edilmesi gereken önemli bi hastalık

Diyorum dinlemiyor ki.Babam da diyor dediğimiz zaman bize bağrıyor bir büyüğümüzde,bulunduğumuz yerde tanıdıklarımız yok yabancıyız buraya.Sanki ben onlara zorla gelin peşimden dedim.Bari üniversiteyi huzurlu okuyayım dedim ama bırakmadılar bile.Bazen diyorum al başını git kurtul.Ne zaman aynı yerde dursak bir kavga çıkıyor.Herkes mi böyle biz mi böyleyiz sadece çözemedim.

Diyorum dinlemiyor ki.Babam da diyor dediğimiz zaman bize bağrıyor bir büyüğümüzde,bulunduğumuz yerde tanıdıklarımız yok yabancıyız buraya.Sanki ben onlara zorla gelin peşimden dedim.Bari üniversiteyi huzurlu okuyayım dedim ama bırakmadılar bile.Bazen diyorum al başını git kurtul.Ne zaman aynı yerde dursak bir kavga çıkıyor.Herkes mi böyle biz mi böyleyiz sadece çözemedim.

valla canım bence durumunuz normal değil ve annen tedavi olmazsa daha kötüye gitçeksiniz bence, o yüzden annen kimi kıramazsa, kimin lafını sözünü dinlerse o kişi ya da kişiler anneni ikna etsin
sizin konuşmanız boş, çünkü alışmışmıştır bu konuşmalara ve hemen itiraz edecektir zaten

Yerinde olsam bir yolunu bulur ve hemen bir işe girerdim! O ortamdan çabucak uzaklaşman lazım bence...

Son düzenleme:
Yerinde olsam bir yolunu bulur ve hemen bir işe girerdim! O ortamdan çabucak uzaklaşman lazım bence...

Bende istiyorum işe girmeyi ama 3.sınıfım,derslerim ağırlaştı.Pek güvenemiyorum o konuda kendime.Derslerimi yükseltmeye çalışıyorum.İşe gidersem zor..Zaten olabildiğince erken gidiyorum okula ki,orada geçireyim zamanı diye.

Durumunuz hiç normal değil, ne yapıp edip annenizle beraber bir doktora görünmelisiniz. İyi yönden bakacak olursak bazı şeylerin farkında olmanız, yaşadıklarınızın yaptıklarınızın normal olmadığını bilmeniz bazı şeyleri kolaylaştırır.

valla canım bence durumunuz normal değil ve annen tedavi olmazsa daha kötüye gitçeksiniz bence, o yüzden annen kimi kıramazsa, kimin lafını sözünü dinlerse o kişi ya da kişiler anneni ikna etsin
sizin konuşmanız boş, çünkü alışmışmıştır bu konuşmalara ve hemen itiraz edecektir zaten

Dediklerinde sonuna kadar haklısın.Umarım bir yolunu bulurum.Kendimden korkuyorum bazen.Bir yolunu bulamazsam,alıp başımı gitmekten..

Gerçekten zor durumun,üzülüyorum bunları duyunca:( Acaba sürekli ders çalışsan diycem ama en azından dersi var derler ses çıkarmazlar hem sende notlarını yükseltmiş olursun.
Bende istiyorum işe girmeyi ama 3.sınıfım,derslerim ağırlaştı.Pek güvenemiyorum o konuda kendime.Derslerimi yükseltmeye çalışıyorum.İşe gidersem zor..Zaten olabildiğince erken gidiyorum okula ki,orada geçireyim zamanı diye.

Gerçekten zor durumun,üzülüyorum bunları duyunca:( Acaba sürekli ders çalışsan diycem ama en azından dersi var derler ses çıkarmazlar hem sende notlarını yükseltmiş olursun.

Zaten biz bir araya gelince huzursuzluk oluyor.Biri birşey diyor öbürünün işine gelmiyor huzursuzluk çıkıyor.Herkes odasına çekiliyor.O zaman ses yok zaten.

günaydın arkadaşım durumunuz iyi degil acilen anneniz ve sizin psikiyatriye gitmeniz gerek artık devlet has. psikiyatri bölümü var eger güvenceniz varsa zaten ücret almıyorlar illa özele gitmenize gerek yok bir an önce annenizi ikna edip gidin arkadaşım:34::34:

Şimdide kavga ettiler.Annem çıktı dışarı.Sinirden ağlıyorum.Ne zaman huzurlu olacağım ben :((
Babam git ne halin varsa gör dedi anneme.Geberemedi dedi.

annenin sorunu ciddi. tedavi olur mu bilmem ama hayatınızı altüst ettiği kesin.
sen anneni değil kendini kurtarmaya bak bence.
önce kendini kontrol etmeye çalış. elini bir kere yıka bırak.
ya da yıkama krizin geldiğinde yıkamamaya çalış.
bunu atlatmak zorundasın.
kendin beceremezsen mutlaka psikiyatra git.
çok zor olur hayatın.
okulu bitirir bitirmez de evini ayır. acilen.

annenin sorunu ciddi. tedavi olur mu bilmem ama hayatınızı altüst ettiği kesin.
sen anneni değil kendini kurtarmaya bak bence.
önce kendini kontrol etmeye çalış. elini bir kere yıka bırak.
ya da yıkama krizin geldiğinde yıkamamaya çalış.
bunu atlatmak zorundasın.
kendin beceremezsen mutlaka psikiyatra git.
çok zor olur hayatın.
okulu bitirir bitirmez de evini ayır. acilen.

bana kalsa hemen ayırmak istiyorum
ama şu an çok kötüyüm,çok fena kavga ettiler.
sinirden ağlıyorum

Son düzenleme:
Back
X