Ne yapabilirim?

Culhagibi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2016
942
2.027
113
Selamlar güzel kk hanımları...

Benim derdim şu ki,çalışmıyorum şuan, yani olmadı bir turlu,halbuki ne çok isterdim,kendi kazancım olsun.Okulum yarım kaldığından (bazı özel sebeplerden) mezuniyet de olmayınca,(açıktan okula devam ediyorum) iş alanı da kısıtlı benim için.Hatta hiç yok gibi. Bu durumda yapabileceğim ufak tefek iş öneriniz var mı kızlar?

Yağlıboya resim yapıyorum,çok beğenirler,pasta böreğim de güzeldir,bi ara butik kurabiye yaptım doğum gününe,çok beğenildi,ancak buraya yeni taşındık sayılır pek çevre yok bu iş için.Süsleme püsleme işlerine elim yatkındır.Dikişten anlarım biraz.Yani herşeyden azar azar anlıyorum.

Şimdi ben ne yapabilirim acaba,hem yapmaktan ziyade bunları nerde satabilirim ki.Bir alan, bir vitrin yok,süreklilik gerek,çevre faktörü zayıf...

Zor geliyor kızlar.Eşimden harçlık almak çok zor geliyor bana..(Eşim bi sıkıntı çıkartmasa da)

Okulunuzu okuyun nolur,kendiniz çalışın kazanın,çok büyük yaramdır bu benim,hatta travma. İçimde kaldı hep istediklerim, hiç gerçekleştiremedim...
Bunlar derin mesele benim için, girersem çıkamam.
Sonuç olarak,
Ne diyorsunuz kızlar,ne yapılabilir,satılabilir,satılabilir mi,satılamaz mı?

Elinizden epey iş geliyormuş aslında. Yerinizde olsam yağlıboyaya ağırlık verirdim.

Yine örgü sepetler, örgü oyuncaklar ve keçe ürünler de satılıyor gozlemledigim kadariyla. Önce yaptığınız ürünleri blog ya da instagram aracılığıyla sergileyip takipçi toplar, tanınınca da satarsınız.

Cesur ve girişimci olun, şansınızı deneyin derim.

Vaktiniz bol, ilgi alanlarınız var kosgebten girişimcilik eğitimi alabilirsiniz. Alın cebinizde dursun, yarın öbür gün iş kurmak, emeklerinizi kazanca ddönüştürmek isterseniz hibe alabilirsiniz.

Sosyal medya üzerinden bu tip satışlar yapanlar var ama o kadar çoklar ki onların arasında sağlam bir yer edinmek zor gibi geliyor bana.

Ben biraz karamsarım dediğiniz gibi cesur olmalıyım,genel de işlerim ters gittiğinden,en ufak olumsuzlukta pes ediyorum.

Kosgepten ufak çaplı bi girişimci sertifikam var desem...
Beş altı yıl oldu alalı,sermaye olmayınca...

Bencede sosyal medya hesaplarindan birseyler yapmayi denemelisiniz. Ilk baslarda zaman alir guven saglamak falan ama artik hep boyle satislar falan yapiliyo sizde bir deneyin.

Çok fazla kişi var acaba beni tercih ederler mi diye düşündüğümden hiç hesap bile almadım.Yine de dediğiniz gibi şansımı denesem mi?
ne kaybedersiniz ki? sermaye yok bir şey yok :)
bir kişiye bile ulaşsa etkileşim çok fazla, zarar etmezsiniz..
vakit kaybetmeyin yeteneğiniz heba olmasın

Instagram aç...yaptıgın guzel şeylerin resimlerini çek ve koy...tanıdıklara haber ver resimlerini begenip paylaşıp seni desteklesinler....o ona o ona derken baya bi takipçi topla..sonra da pazarlamaya başla yaptıgın seyleri..son dönemlerin trendi bu şekilde...

Ben biraz karamsarım dediğiniz gibi cesur olmalıyım,genel de işlerim ters gittiğinden,en ufak olumsuzlukta pes ediyorum.

Karamsar olmayın. Başlangıç için fazla beklentiniz de olmasın. Ama çaba sarfederseniz kazanç sağlayabileceğinizi düşünüyorum.

Bu işlerle ilgilenen çok fazla kişi var, aralarından siyrilabilmeniz için farklı şeyler yapmanız gerekir. Yabancı blogları ve siteleri takip edebilirsiniz. Pinterestte çoook fazla fikir var.

Olmazsa da denemiş olursunuz.

Aynı şeyleri düşündüm bi ara inanır mısınız,farklı bişeyler yapmalıyım ki,ilgi çeksin,pinterestte hesabım var gerçekten müthiş güzel fikirler var.Teşekkür ederim.

Benim beş farklı arkadaşım face üzerinden keçe satış işi yapıyor tamamen el dikimi ile. Keçeyle yazılı bebek tişörtleri, tütüler, mutfk önlükleri, nikah bebek şekeri gibi bir sürü şey yapıyorlar ve hepside kazanıyor. Bi deneyin şansınızı derim

İnşaallah yapmayı düşünüyorum,satamazsam da moralimi bozmayacam,kendime söz.

Ne güzel ya,Allah artırsın,deneyecem karar verdim.Teşekküler

Ben de butik kurabiye , butik pastalar ve doğum günü organizasyonları için çevrenize duyurun derim.
Önce yakın çevreden deneme amaçlı başlarsin iz sonra duyuldukca isleriniz acilir gider.

Kosgepten ufak çaplı bi girişimci sertifikam var desem...
Beş altı yıl oldu alalı,sermaye olmayınca...

Biraz cesaret işi sanırım o. Sermayesiz sadece krediyle bir takım işlere giren çok tanıdığım oldu. Ama büyük risk tabi.

Hevesinizi kırmak istemem ama bahsettiğiniz tipte işlerden çok para kazanabileceğinizi sanmıyorum. Ben de satıyorum ufak tefek birşeyler, bazı sitelere üyeyim ama gelir pek iyi değil. Ben keyif için yapıyorum, evde ıvır zıvır koyacak yer kalmadı bazılarını elden çıkarayım dedim. Koyuyorum satışa giden gidiyor, kalan sağlar bizimdir diyorum. Ama ayda 2-3 parça bişey anca gidiyor açıkçası.

Ben de butik kurabiye , butik pastalar ve doğum günü organizasyonları için çevrenize duyurun derim.
Önce yakın çevreden deneme amaçlı başlarsin iz sonra duyuldukca isleriniz acilir gider.
Onu denedim sayılır,beğenildi övüldü ama,yayılmadı pek,yani çevrem çok yok şuan oturduğum yerde,butik pasta işi çok eğlenceliydi benim için ancak,ondan kazanç sağlamak için uzun bir döneme yaymak gerek,ben yakın dönemde kazanmak istiyorum,kendi ihtiyaçlarımı karşılayabilmek istiyorum hiç değilse...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…