Ne yapabiliriz?

tombilibaykus

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2017
1.393
1.161
53
39
Hanımlar merhabalar fikirlerinize ihtiyacımız bulunuyor.

Bu platformu seviyorum açıkçası şimdiden hepinize teşekkür ederim okuduğunuz için.

.Ev bize ait.faturalar aylık 1000 tl civarı.Çok yemeye düşkün bir çift değiliz mutfak aylık 2000 tl civarı.Benim iş değiştirmem gerekli.Biri 100 metre uzaklıkta diğeri 12 km😅 100 metre uzaklıkta olan yerde nereden baksanız 1500 tl az alacağım.12 km uzaklıktaki iş yeri daha avantajlı duruyor ama araç almalıyım bu durumda ve birikmiş sadece 40 bin tl param var kredi çekmeliyim.

Dert olan kısmı ise şu Bize araç aldığımızda mutfak ve faturaları çıkarırsak 3 bin tl kalacak.

Hanımlar siz olsanız sıkıntı çeker araba alır uzaktaki işe mi giderdiniz yoksa yakındaki işe gidip biraz daha biriktirip sonra mı sıkıntı çekerdiniz(araba alırdınız)?
Fikirleriniz nelerdir?

her zaman yakin is derim sahsen de,
12 km de cok uzak degil sanki ya.

bu durumda arac alirdim sanirim.

ama baska farklari yok mu bu 2 sirketin ? ne bileyim, yakinda maas az veriyordur ama daha cok guven veriyordur falan filan gibi durumlari da degerlendirmek lazim.

Ev ile işim arası 13 km.
İstanbul'da yaşıyorum kendi aracımla minimum 45 dk ya gidebiliyorum.
Şimdi deseler ki evinin oraya gidelim 1500 TL az verelim ikiletmem kabul ederim.
Zaten yakıt+otopark aylık neredeyse 1500 TL yi buluyor ki bunun yanında yol stresi, yolda trafikte boşa geçen zaman da cabası.

Çalışma şartları aynı ise ve konu sadece maaş azlığı ise eve yakın iş candır..
En güzel tarafı zaman tasarrufu..

Sadece araç parası değil vergi bakım benzin kış mevsimine göre lastik ihtiyacı vs.. de hesaplanmali.
Toplu taşıma kullanma ihtimaliniz nedir saatler tatil günleri aynı mı?
Toplu taşıma kullanamam malesef

Ev ile işim arası 13 km.
Şimdi deseler ki evinin oraya gidelim 1500 TL az verelim ikiletmem kabul ederim.
Zaten yakıt+otopark aylık neredeyse 1500 TL yi buluyor ki bunun yanında yol stresi, yolda trafikte boşa geçen zaman da cabası.

İstanbulda değilim burada trafik bulunmuyor o açıdan şanslıyım.Uzaktaki iş daha az çalışılacak bir iş yakındaki aslında angaryası fazla bir iş.Yakındaki işin tek avantajı yakın olması ve bir süre daha para biriktirebilirim

Ev ile işim arası 13 km.

cidden o kadar suruyor mu,
ben direk 12 km 10 dakika falan diye dusunerek cevap verdim konuya cunku.

yarim saati asiyorsa yol asla degmez bence de. Neticede bunun kisi, kari yagmuru, cuma trafigi de var, o gunlerde olur sana 2 saat bi bakmissin.

her zaman yakin is derim sahsen de,
12 km de cok uzak degil sanki ya.

bu durumda arac alirdim sanirim.

ama baska farklari yok mu bu 2 sirketin ? ne bileyim, yakinda maas az veriyordur ama daha cok guven veriyordur falan filan gibi durumlari da degerlendirmek lazim.
Uzaktaki iş daha fazla artıya sahip.Rahatlık açısından da.Daha iyi bir ortam ama araç kredisi ödemek zorlayacak.Hoş eninde sonunda araç almamız gerekecek ama borçları ödeyip biraz daha biriktirmek de avantaj gibi çok kararsızım.

Uzaktaki iş daha fazla artıya sahip.Rahatlık açısından da.Daha iyi bir ortam ama araç kredisi ödemek zorlayacak.Hoş eninde sonunda araç almamız gerekecek ama borçları ödeyip biraz daha biriktirmek de avantaj gibi çok kararsızım.

aracin rahatligi da var ama, haftasonu gezmesi falan acisindan. maalesef gunumuzde bunlar borcsuz olmuyor.

eger ki trafik sorunu yoksa 12 km uzak bir yol da sayilmaz.

cidden o kadar suruyor mu,
ben direk 12 km 10 dakika falan diye dusunerek cevap verdim konuya cunku.

yarim saati asiyorsa yol asla degmez bence de. Neticede bunun kisi, kari yagmuru, cuma trafigi de var, o gunlerde olur sana 2 saat bi bakmissin.
45 dk trafik akıyorsa 1 saat olduğu zamanlar çoğunlukta ne yazık ki :(
Bir defasında pazar sabahı 8 gibi şirkete gitmem gerekmişti ve yol toplam 17 dk sürmüştü.
Mesafe kısa ama ne yazık ki trafik çok.

1500 tl az bir para değil de neden illa araç almanız lazım..neden otobüsle gitmiyorsunuz?
O bölgeye fazla toplu taşıma araci yok.Saatleri çok kısıtlı.Ayrica toplu taşımadan inince yürümem gerekecek.Issız bir yol.Araç şart.

İstanbulda değilim burada trafik bulunmuyor o açıdan şanslıyım.Uzaktaki iş daha az çalışılacak bir iş yakındaki aslında angaryası fazla bir iş.Yakındaki işin tek avantajı yakın olması ve bir süre daha para biriktirebilirim
Eğer uzaktaki iş daha avantajlıysa ve benim için en büyük sorun trafik ki böyle bir sorun yoksa o zaman uzak olan tercih edilebilir.
Bu arada evet borçsuz bir şey olmuyor o konuda yakında çalışsanız bile araba için beklemeyin her geçen gün aleyhinize işler paha bakımından.

O bölgeye fazla toplu taşıma araci yok.Saatleri çok kısıtlı.Ayrica toplu taşımadan inince yürümem gerekecek.Issız bir yol.Araç şart.
O zaman araç borcu,benzin,vergi vs ve uzaklığı düşünürsek alacağınız 1500 tl nin hayri olmayacak....yada orada arabanin masraflari için çalışacaksınız. Tercih sizin

O zaman araç borcu,benzin,vergi vs ve uzaklığı düşünürsek alacağınız 1500 tl nin hayri olmayacak....yada orada arabanin masraflari için çalışacaksınız. Tercih sizin
Evetbama bir süre sonra aracım olacak diyorum iyi hesap yapmalıyız sanırım.Teşekkür ederim.

fazla olmasına gerek yok, işe gidip döneceğiniz saatlerde geçiyorsa yeterli değil mi? inince de biraz yürürsünüz, sağlığa faydalı. herkeste bir araba almalıyım telaşı. tek başınıza gidip geleceksiniz, bunun sizden öte dünyaya zararlarını da hesap edin lütfen

Back
X