ne yapabilriim ?

cakmakesra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2011
85
0
36
İstanbul
merhaba kızlar daha oncede konu acmıstım kayınpederımın eşimi tetiklemeleri üzerine yine burdayım cunku eşim o o olaydan snra artık hiçbiryere tek gıtmeme ızın vermıyor bunu nasıl onleyebılırım anlayıs beklıyorum con mutsuz oluyorum bugunbır semt pazarı var oraya gıdeyım dedım görumce var bekar onuda al dedım alt katmda oturuyolar malum bn mecburmuyum onla gtmeye tek basıma gezmeye kafa dagtmaya ıhtıyacm oldugunu nedne dusunmuyor benden beklentılerı var aılesı adına benı neden mutlu etmeden mutlu olmak ıstıypr..?
 
demekki aılesının baskıları on planda onlar ne derse onu yapıyor galıba.. boyle durumlarda ınsan bıseyde yapamaz ama bence eşinle cıddı anlamda konusmayı dene...
 
Kac yasindasin cnm sen?
Cocuk musun da pesine birilerini takmani istiyor senden?
Esinle konustun mu peki burada yazdigin gb?
Ben boyle mutsuz oluyorum de, sana guveni neden yok onu da anlamadim ki.
O kayinpederde iki lafi hakediyor ama soyleyince, buyukten sayiyorlar.
Bende kendi ailemde bunu gormedim. Her diledigim yere cikar gezerdim.
Esim daha kati bu konularda, ama o bile torpulendiyse 6ayda, seninki ne diye ariza cikariyor?
Hey Allahim.
 
Önceki konuna da bir göz attım...
Ne diyeyim, Allah yardımcın olsun...
Aslında diyecek çok şeyim var da, ne desem boş...

Bu birazda senin hatan bana sorarsan... Yanlış anlama, yargılamak değil niyetim veya seni kırmak rencide etmek değil.
Ama sonuçta sen evlisin bu adamla, onu da bir şekilde kendi ihtiyaçlarına, kendinin de özel zamanlara ve anlara ihtiyacın olduğunu anlatarak, anlamasını sağlamalısın.
Balık baştan kokar diye bir laf vardır, sen baştan onu buna alıştırmalısın ki ilerde daha büyük sorunlarla uğraşmayın.
Evlenecek kadar aklın başında birisin sonuçta, çocuk değilsin ki koluna birini tutuştursunlar da "hadi bakalım bir birinize mukayyet olun" gibilerinden gezmeye göndersinler.
Saçmalık bu...
 
kimisi çok eski kafalı oluyor görgüleri kültürleri o kadar böyle insanları değiştirmek zordur ama imkansız değil başta benim eşimde tek başıma biryere çıkmamı istemezdi bende çok şaşırmıştım ama neyse ki sonra bu huyu kalmadı.yeni evliyken birazda kıskançlık oluyor galiba yada genç gelin cahildir toydur diye de düşünüyor olabilirler ama çok saçma:19:eşinle iyilikle zıtlaşmadan konuş içindekileri dök anlat canım biraz da zamana bırak mutlaka değişim olacaktır tabii eşin çok fazla ailesinin etkisinde kalmıyorsa:31:
 
çevremde bu şekilde evlilik yaşayanlar çok. gelin yalnız dışarı çıkmaz, hep yanında aileden birileri olur. bu durumu daha önce farketmediniz mi? eşiniz sanki birey olamamış, ailesinin sözüyle hareket ediyor. eğer siz baştan durumun farkında olarak yola çıktıysanız, şimdi sabırdan başka çareniz yok.
 
Kabul etme o zaman resti çek. Geçen konunda da bu cevap binbeş yüz kere yazıldı ama sana söylenenleri duymuyorsun sana zerre kadar güveni olmayan o herif bulunmaz hint kumaşıymış gibi davranıyorsun. Sana güvenmeyen adamla niye evlendin? Hem o sana güvenmiyorsa niye senle evlenmiş ki güvenmediği insanla evlenir mi insan?Cahillik fena şey. Keşke okusaydın işin gücün olsaydı ayaklarının üzerinde dursaydın. İlk isteyen adamla yeterince tanımadan huyunu suyunu öğrenmeden evlenmeseydin marifetmiş gibi. Hem rest çekmeyip hem de kendiliğinden düzelmesini bekliyorsun. Sana yazılanları duymazdan geliyorsun. Ya sana söylenenleri uygula ya da buraya gelip şikayet edip durma.
 
başına gelmeden anlamaya calışmadan yargılayan ınsanlar çok acımasızca eleştiriyorlar gercekten.
eşime resti cekemem cunku herseyın konusarak halledebiliceğinden yanayım.inşallah değişicek bişemıyorum geceıcek bunlar ve ben artık karar aldım bu tarz seyler oldugunda eşim bılıyor gıbılerınden konusucam duzelıcek ınsallah
 
bu iş inşallah maşallahla yürümez canım
eşin arkanda olması gerekir ilk eşinle hallet sorununu
sen şimdi kayınvalidene eşim biliyor diye resti çekersen susacağını mı sanıyorsun eşine söyleyecek eşinde onların yanında olduğunu anladıklarından daha kötü olacak
ama yanında olursa bunların hiçbirisine gerek kalmaz
 
Son derece yobaz bir aileye gelin gitmissin maalesef. Hatta esin de onlardan biri.

Keske evlilik oncesi daha iyi tanisaydin.

Esin gibi dusunce yapisina sahip insanlar dertten anlamaz, hic cabalama, yeni hayatina alismaya calis.
 
başına gelmeden anlamaya calışmadan yargılayan ınsanlar çok acımasızca eleştiriyorlar gercekten.
eşime resti cekemem cunku herseyın konusarak halledebiliceğinden yanayım.inşallah değişicek bişemıyorum geceıcek bunlar ve ben artık karar aldım bu tarz seyler oldugunda eşim bılıyor gıbılerınden konusucam duzelıcek ınsallah

Üzgünüm ama 40 yıllık,hatta nesillerden gelen düşünceyi o kadar kolay değiştiremezsin.
En azından,şartları zorlayıp başka semte taşınmayı deneyebilirsin.

Şunun farkına varman lazım : Böyle yaşamak zorunda değilsin.Tutsaklık bu...

Eşini ikna etmeye çalış.Ben böyle yaşmaya alışkın değilim,bu şekilde devam edemem gibi...
Onlar ikna olmuyorsa,taşınalım,gözden uzak olalım diyebilirsin.

O da olmuyorsa ne olacağını söyleyeyim,çok geçmez hamile kalırsın,zaten bebekle fazla dışarı çıkmazsın.Çocuk büyüyünce çocukla çıkmana izin verirler.Sen de değiştirdim sanırsın.
 
Son düzenleme:
Nişanlılık döneminde bunları konuşmamışmıydınız??

Yobaz ve sıkı kuralları olan bir aileye gelin gitmişsiniz.Umarım zamanla bu sıkı kurallar sizin lehinize hafifler.

Ne fazla taviz verin ne de zıtlasın,arayı bulmaya çalışıp zamana bırakın .
 
Back
X