- Konu Sahibi Meditation
-
asla vazgeçme derim ben arkadaşım çünkü bu tür psikolojik korkuların sonu yok eğer üstüne gitmessen bugün işe giderken yarın sokağa çıkarken öbürsü gün pencereden bakarken diye artar gider sakın yenilme bu iç savaşa ilerde çocuklarını da kısıtlayan bir anne olursun tabi ki bunları seni hepten korkutmak için söylemiyorum ama bu tür sonuçlar OLABİLİR... bak dualar bul kendine sığınabileceğin güzel zikirler bul la havle vela kuvvete illa billahil aliyyil azim' de bol bol korkuların üstüne git derler ya psikologlar bunu maneviyatla başarmak işi kolaylaştırıyor , ben de öğrenciliğim yeni bitti ev hanımıyım şimdi inan daha çalışmam için en az bir sene olmasına rağmen şimdiden korkuyorum bazen yapabilir miyim diye kendime bir güvensizlik geliyor ama biz bunu aşmassak hayatta kaybolur gideriz aşacağına inanıyorum pes etme arkadaşımMerhabalar; Allah rızası için koskoca yaşamınızdan birkaç dakika ayırmanızı ve yardım eli uzatmanızı istiyorum. Konuşabileceğim yakınımda kimsem yok.Şimdiden vakit ayırıp yardımcı olanlara çok teşekkürler...
Yeni bir işe girdim. Daha önce öğrenciyken çalışmışlığım var, evlendim ve 4 senedir iş bulamadığımdan çalışamadım. Şimdi ise iş buldum ama halim duman.Topu topu iki gün çalışabildim.
İşe başlamanın 1 hafta öncesinde başlayan anksiyete ve sürekli huzursuzluk halindeydim.Baş dönmeleri ve kusmalar yaşadım.Doktorlara gittik, bir sebep bulunamadı.Şimdi anlıyorum ki psikolojikmiş...
Evde zaman geçmiyor,hele de eğitim aldıktan sonra evde oturmak bir yere kadar insanı oyalıyor. Kafam dağılsın, kafam meşgul olsun diye hep bir iş arıyordum. Nihayet buldum. Fakat korkuyorum...
İş yerinde de aniden sıcak basmaları, terlemeler, çarpıntı,huzursuzluk başladı ve tüm gün devam etti. Boğulacak ve bayılacak gibi oluyorum.Sanki ruhum çıkıyor gibi,ölecekmişim gibi.Sürekli panik,her an tetikte olma durumu...Evde de sabaha kadar uyuyamıyorum işe gideceğim diye; böyle bir mutsuzluk,bir iç sıkıntısı...En sonunda dün kendimi psikiyatriste attım.
Panik bozukluğu ve panik atak teşhisi koyuldu. 3 günlük rapor verdi ve sakinleştirici bir ilaç yazdı.Fakat halen evhamlıyım.Sonuçta bu tarz ilaçlarda başlarda vücut dengesini bozuyor,panik atağı nüksedebiliyor.Ne olacak halim diye endişeliyim.
Hem çalışıp para kazanmak,kendi ayağımın üstünde durmak istiyorum (evdeyken de belli bir süre sonra insan bulanım oluyor).
İsteyerek işe başlamıştım ama halimi görenler buna ne oldu böyle der.Resmen kan değerlerim oynadı.O kadar kötü hissediyorum ki kendimi,hasta gibiyim.Sürekli vesvese,evham,huzursuzluk ve çarpıntı yaşıyorum.Korkuyorum. Ya iş yerinde de birşey olursa diye korkuyorum. Durmadan ağlıyorum.
Anlamadım,4 senedir işsiz olduğum için mi bu kadar korku yaşıyorum bilmiyorum. İşi bırakmayı düşünüyorum,fakat çevrem özellikle ailem üzülecek.Kaldı ki evde dur dur nereye kadar.Resmen kısır döngü içindeyim. Daha öncede evhamlı biriydim fakat bu denli ve bu boyutta olacağını hiç düşünmemiştim.
Ne olur yardım edin;ne olur...Özellikle çalışan bayanlardan yardım istiyorum. Bu şartlarda çalışmamalı mıyım? Çalışmak,sorumluluk almak bu kadar mı zor? Hep kötü ve olumsuz düşünüyorum,içimi rahatlatmanıza;kafamdaki olumsuz kalıpları değiştirmede yardımcı olmanıza,tecrübenize ve desteğinize ihtiyacım var.
Gerçekten herşeyden önce sağlık; fiziken sağlığın yanında zihnen ve ruhen sağlıklı olmakta önemli. Allah bu tarz sıkıntıları çekenlerin yardımcısı olsun.
NurseHulya; aslında çok yoğun ve stres gerektirecek bir iş ortamında değilim fakat özgüven eksikliğim en başından beri vardı sanırım.Sürekli evhamlıyım her konuda. Psikolojik destek almaya başladım fakat hemen ilaç yazıp gönderdiler.ilaçlarıma bugün başladım.Dolayısıyla henüz semptomları atlatabilmiş değilim.Umarım en kısa zamanda fayda görürüm.
Öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun. Korkularınla baş etmenin en güzel yolu korkularının üzerine gitmendir. Yeni yer, yeni insanlar, kabul edilmeme korkusu hepsi birleşmiş sende ki bu tamamen tecrübesizlik. Zamanla hepsi geçecek.
Birincisi bu iş yerini istedin ve girdin, demek ki bir şeyi istediğinde başarabiliyorsun! Verilen görevleri not al bir ajandaya ve kendine günlük iş listesi oluştur ve yaptığın işleri bitirdikçe ilgililere sonuçlarını bildir. Böylece yaptım yapmadım derdin olmaz kendine bir iş arkadaşı edinmen de fayda var, sadece sohbet et, yemeğe çık, kahve molasına çık ama özelini aktarma, işyeri ile ilgili konuşun, bilgi al, kurumu ne kadar tanırsan adapte olman o kadar kolaylaşır. Her sabah dua ile başla güne sana yardımcı olacaktır, ve panik atağın geldiği anda derin derin nefes al ve kendine sürekli bu işi ben yapabilirim!i söyle.
Hayatta ne zorluklardan geçiyoruz, neleri yaşıyoruz da bir işin mi üstesinden gelemeyeceğiz.
Stres yapma kendine boş yere..
Canım benim kendi fikrim şu.
Çalışan bir insanım, mecburuz çalışmaya, deneyim kazanmaya para kazanmaya. Bundan kaçış yok.
Panik atak hastalığın daha çok yeniyse endişelenme bu ilaçlar sayesinde gitgide azalacak ve yok olacak.
Korkunun ecele faydası yok, korkularımızın üzerine gideceğiz, çünkü siz eve kapanır hiç çalışmama kararı alırsanız bu korku sizi ömür boyu bırakmadığı gibi, başka korkuları da başlatır. Misal evden çıkamama korkusu olan hastalar var. O yüzden biranönce harekete geçip işe gitmeye başlayıp, korkularını yaşayarak atlatmalısın.
İnan ilaçlar seni düzeltmeye başlayacak zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?