Merhabalar; Allah rızası için koskoca yaşamınızdan birkaç dakika ayırmanızı ve yardım eli uzatmanızı istiyorum. Konuşabileceğim yakınımda kimsem yok.Şimdiden vakit ayırıp yardımcı olanlara çok teşekkürler...
Yeni bir işe girdim. Daha önce öğrenciyken çalışmışlığım var, evlendim ve 4 senedir iş bulamadığımdan çalışamadım. Şimdi ise iş buldum ama halim duman.Topu topu iki gün çalışabildim.

İşe başlamanın 1 hafta öncesinde başlayan anksiyete ve sürekli huzursuzluk halindeydim.Baş dönmeleri ve kusmalar yaşadım.Doktorlara gittik, bir sebep bulunamadı.Şimdi anlıyorum ki psikolojikmiş...
Evde zaman geçmiyor,hele de eğitim aldıktan sonra evde oturmak bir yere kadar insanı oyalıyor. Kafam dağılsın, kafam meşgul olsun diye hep bir iş arıyordum. Nihayet buldum. Fakat korkuyorum...
İş yerinde de aniden sıcak basmaları, terlemeler, çarpıntı,huzursuzluk başladı ve tüm gün devam etti. Boğulacak ve bayılacak gibi oluyorum.Sanki ruhum çıkıyor gibi,ölecekmişim gibi.Sürekli panik,her an tetikte olma durumu...Evde de sabaha kadar uyuyamıyorum işe gideceğim diye; böyle bir mutsuzluk,bir iç sıkıntısı...En sonunda dün kendimi psikiyatriste attım.

Panik bozukluğu ve panik atak teşhisi koyuldu. 3 günlük rapor verdi ve sakinleştirici bir ilaç yazdı.Fakat halen evhamlıyım.Sonuçta bu tarz ilaçlarda başlarda vücut dengesini bozuyor,panik atağı nüksedebiliyor.Ne olacak halim diye endişeliyim.
Hem çalışıp para kazanmak,kendi ayağımın üstünde durmak istiyorum (evdeyken de belli bir süre sonra insan bulanım oluyor).
İsteyerek işe başlamıştım ama halimi görenler buna ne oldu böyle der.Resmen kan değerlerim oynadı.O kadar kötü hissediyorum ki kendimi,hasta gibiyim.Sürekli vesvese,evham,huzursuzluk ve çarpıntı yaşıyorum.Korkuyorum. Ya iş yerinde de birşey olursa diye korkuyorum. Durmadan ağlıyorum.
Anlamadım,4 senedir işsiz olduğum için mi bu kadar korku yaşıyorum bilmiyorum. İşi bırakmayı düşünüyorum,fakat çevrem özellikle ailem üzülecek.Kaldı ki evde dur dur nereye kadar.Resmen kısır döngü içindeyim. Daha öncede evhamlı biriydim fakat bu denli ve bu boyutta olacağını hiç düşünmemiştim.
Ne olur yardım edin;ne olur...

Özellikle çalışan bayanlardan yardım istiyorum. Bu şartlarda çalışmamalı mıyım? Çalışmak,sorumluluk almak bu kadar mı zor?

Hep kötü ve olumsuz düşünüyorum,içimi rahatlatmanıza;kafamdaki olumsuz kalıpları değiştirmede yardımcı olmanıza,tecrübenize ve desteğinize ihtiyacım var.
Gerçekten herşeyden önce sağlık; fiziken sağlığın yanında zihnen ve ruhen sağlıklı olmakta önemli. Allah bu tarz sıkıntıları çekenlerin yardımcısı olsun.