Ne yapacağım ben?Çalışma korkusu ve anksiyetesi..Ölüyorum sanki

evham ve kaygı durumlarının yapı meselesi olduğunu düşünüyorum.misal ben de çok evhamlıyım ve hiç bir zaman da bitmedi evhamlarım..her iş yeri değiştirmemde huzursuzluk yaşarım ..bu gerginliğim sosyal hayatımı da etkiliyo zaman zaman..sen en doğru kararı verip tedavi yolunda adım atmışsın.sıradaki adımın kendine güvenmek olmalı bence..başaracağına olan inancını artırmalısın..unutma ki bu sorunu yaşayan tek sen değilsin..senin gibi veya senden daha ağır panik hastaları var çevremde iyi konumlarda çalışan..maneviyatını güçlenirmeni tavsiye edicem ..aldığın ilaç ancak bir vesile olabilir şifa veren rabbimdir..ve sen önlemini aldın tevekkül zamanı..

Evde durduğun zamanlarki bunalımlarını düşünürsen eğer bence panik atağın önemli bir kısmını atlatırsın :)) İlaçlar da bir an önce etkisini gösterir inşallah Allah yardımcın olsun.

canım bende yeni yerler yeni insanlar ve yeni iş olduğunda huzursuz oluyorum dediğin gibi sabahlara kadar uykusuz iş yerinde gerginlik vs vs. ama inan geçiyor yeni insanlarla tanışıp muhabbet ettikçe işine alışıp işini sevdikçe her şey düzeliyor sadece zamana bırakmalısın ve sakinliğini korumalısın.. çok mutsuz hissediyorsan kendini iş yerinden ayrıl ama tavsiye etmiyorum bu ayrılış bir daha başka iş başvurundaki korkularınla aynı olacak ve hep zorlanacaksın..
bende çalışıyordum bebeğim oldu ve ara verdim 8 ay falan oldu.. evde oturmak alışık olmayan birisi için çok zor ve ben işe başladığımda iş yerim değişti onun telaşına şimdiden düştüm ne yapıcam diye ama vazgeçmek yok. yeni insan yeni çevre yeni iş ilk başta zor görünse de eğlenceli olmasını temenni ediyorum.

gecmis olsun. ben panik atak hastasiyim. mesajinizdan anladigim kadariyla sanki bana probleminiz sosyal anksiyete gibi geldi. panik ataklar da o anksyetenin urunu sanki. yenmek icin probleminin ustune gitmeniz gerekiyor. daha yeni ise baslayip sosyal ortama girdiginiz icin vucudunuzda kaygi korku panik hissediyor olabilirsiniz. bazi insanlar cok kolay adapte oluyorlar boyle durumlara bazilarinin zaman aliyor sizinki de boyle bir sey buyuk ihtimal. panik atak ilaclari uzun sureli tedavi etmiyor, sadece ani kurtarmaya yariyorlar. bildigim kadariyla antidepresanlar uzun sureli etkili. ama tabi hic ilaclara bulasmadan halletmek iyi olurdu fakat bazen maalesef vucut oyle bir ihtiyac hissediyor. umarim probleminizi hallederseniz. tekrar gecmis olsun.

Ben iş bile arayamıyorum bu kaygılardan.. sürekli erteliyorum.. bi kaç ay sonra diye diye.. bi kaç iş görüşmesine gittim bi kaç mülakata girdim hep olumsuz olunca karamsarlığa kapıldım.. bunu aşmam lazım.. bak sen ne güzel iş bulmuşsun.. mutlaka alışacaksın.. 2 hafta sonra bile çok daha farklı olacak. hele ilk maaşini aldın mı tamamdır artık.. :34: evde oturmak cidden bi süre sonra daha da dibe götürüyor insanı..

Bu arada zaman ayırdığınız için herkese teşekkür ederim.Şimdi kendimi biraz daha iyi hissediyorum.Tek olmadığımı bilmek ve telkin edici sözleriniz rahatlattı beni.Hepinize teşekkür ederim...:29:

Bu arada zaman ayırdığınız için herkese teşekkür ederim.Şimdi kendimi biraz daha iyi hissediyorum.Tek olmadığımı bilmek ve telkin edici sözleriniz rahatlattı beni.Hepinize teşekkür ederim...:29:

bence canını sıkma zamanla üstesinden geleceksin kendine zaman ver kendini kötü hissetsende devam et hergün ben başaracağım yapabılırım demelisin evden çıkarken dua oku rahatlarsın bence bende 1 ay sonra çalışacağım uzun zamandır evdeydim tekrar nasıl başlayacağım diye düşünüyorum. beni zorlayan bebeğimi başkasına nasıl güveneceğim. kendi gerçeklerinle yüzleş neden böyle oluyorsun.eminim başarabilirsin :34::34:

Merhabalar; Allah rızası için koskoca yaşamınızdan birkaç dakika ayırmanızı ve yardım eli uzatmanızı istiyorum. Konuşabileceğim yakınımda kimsem yok.Şimdiden vakit ayırıp yardımcı olanlara çok teşekkürler...

Yeni bir işe girdim. Daha önce öğrenciyken çalışmışlığım var, evlendim ve 4 senedir iş bulamadığımdan çalışamadım. Şimdi ise iş buldum ama halim duman.Topu topu iki gün çalışabildim. :14:
İşe başlamanın 1 hafta öncesinde başlayan anksiyete ve sürekli huzursuzluk halindeydim.Baş dönmeleri ve kusmalar yaşadım.Doktorlara gittik, bir sebep bulunamadı.Şimdi anlıyorum ki psikolojikmiş...

Evde zaman geçmiyor,hele de eğitim aldıktan sonra evde oturmak bir yere kadar insanı oyalıyor. Kafam dağılsın, kafam meşgul olsun diye hep bir iş arıyordum. Nihayet buldum. Fakat korkuyorum...

İş yerinde de aniden sıcak basmaları, terlemeler, çarpıntı,huzursuzluk başladı ve tüm gün devam etti. Boğulacak ve bayılacak gibi oluyorum.Sanki ruhum çıkıyor gibi,ölecekmişim gibi.Sürekli panik,her an tetikte olma durumu...Evde de sabaha kadar uyuyamıyorum işe gideceğim diye; böyle bir mutsuzluk,bir iç sıkıntısı...En sonunda dün kendimi psikiyatriste attım.:25:
Panik bozukluğu ve panik atak teşhisi koyuldu. 3 günlük rapor verdi ve sakinleştirici bir ilaç yazdı.Fakat halen evhamlıyım.Sonuçta bu tarz ilaçlarda başlarda vücut dengesini bozuyor,panik atağı nüksedebiliyor.Ne olacak halim diye endişeliyim.

Hem çalışıp para kazanmak,kendi ayağımın üstünde durmak istiyorum (evdeyken de belli bir süre sonra insan bulanım oluyor).
İsteyerek işe başlamıştım ama halimi görenler buna ne oldu böyle der.Resmen kan değerlerim oynadı.O kadar kötü hissediyorum ki kendimi,hasta gibiyim.Sürekli vesvese,evham,huzursuzluk ve çarpıntı yaşıyorum.Korkuyorum. Ya iş yerinde de birşey olursa diye korkuyorum. Durmadan ağlıyorum.

Anlamadım,4 senedir işsiz olduğum için mi bu kadar korku yaşıyorum bilmiyorum. İşi bırakmayı düşünüyorum,fakat çevrem özellikle ailem üzülecek.Kaldı ki evde dur dur nereye kadar.Resmen kısır döngü içindeyim. Daha öncede evhamlı biriydim fakat bu denli ve bu boyutta olacağını hiç düşünmemiştim.
Ne olur yardım edin;ne olur...:14:Özellikle çalışan bayanlardan yardım istiyorum. Bu şartlarda çalışmamalı mıyım? Çalışmak,sorumluluk almak bu kadar mı zor?:25:Hep kötü ve olumsuz düşünüyorum,içimi rahatlatmanıza;kafamdaki olumsuz kalıpları değiştirmede yardımcı olmanıza,tecrübenize ve desteğinize ihtiyacım var.
Gerçekten herşeyden önce sağlık; fiziken sağlığın yanında zihnen ve ruhen sağlıklı olmakta önemli. Allah bu tarz sıkıntıları çekenlerin yardımcısı olsun.

Canım bende de anksiyete ve panik atak var tedavi görüyorum 5. aydayım ilacın faydasını inanılmaz gördüm.

Ben öğretmenim.Bende göğsümde ağırlı,nefes darlığı,kalp ritim bozukluğu olarak ortaya çıkıyordu.4-5 defa göğüs doktuna,2 defa kalp dokturna gitim neden çünkü kimseye inanmıyodum artık doktor sen hastasın dese mutlu olacaktım derdim bulundu diye...En son özel b,r hastanede bir göğüs doktoru sende bir şey yok paranı böyle yerlerde harcama psikiyatriye git haftaya da gel konuşalım senle dedi:)sohbet ederiz ben severim sohbeti dedi(doktor bayan bu arada yanlış anlaşılmasın)

Ogün bakırköye gittim asistanlara muayene oldum bir ilaçla değişti herşey önceden vardı ama ilaç kullanmamıştım beni uyuşturcak diyee..Ne uyşturması kuş gibi hafifledim hiçbir yan etkisisni görmedim sadece rüyalarım sanki daha gerçekmiş gibi oluyor fiilm çekiyorum sanki rüyamda öylesine canlı...

Anksiyete geldiği günler işimde performansım düşüyordu öğretmenler masasına oturamıyordum yahu sanki kayıp düşüyormuum gibi geliyordu sürekli ayakta dolanıyordum buda beni çok yoruyordu neyse artık hepsii geçtii.

SENDE HEMEN BİR UZMANA GÖRÜLMELİSİN VE İŞİNİ DE ASLA BIRAKMA İLACIN FAYDASINI 15 GÜNDE GÖRMEYE BAŞLARSIN,GÜZEL GÜNLER DİLİYORUM...

Merhabalar; Allah rızası için koskoca yaşamınızdan birkaç dakika ayırmanızı ve yardım eli uzatmanızı istiyorum. Konuşabileceğim yakınımda kimsem yok.Şimdiden vakit ayırıp yardımcı olanlara çok teşekkürler...

Yeni bir işe girdim. Daha önce öğrenciyken çalışmışlığım var, evlendim ve 4 senedir iş bulamadığımdan çalışamadım. Şimdi ise iş buldum ama halim duman.Topu topu iki gün çalışabildim. :14:
İşe başlamanın 1 hafta öncesinde başlayan anksiyete ve sürekli huzursuzluk halindeydim.Baş dönmeleri ve kusmalar yaşadım.Doktorlara gittik, bir sebep bulunamadı.Şimdi anlıyorum ki psikolojikmiş...

Evde zaman geçmiyor,hele de eğitim aldıktan sonra evde oturmak bir yere kadar insanı oyalıyor. Kafam dağılsın, kafam meşgul olsun diye hep bir iş arıyordum. Nihayet buldum. Fakat korkuyorum...

İş yerinde de aniden sıcak basmaları, terlemeler, çarpıntı,huzursuzluk başladı ve tüm gün devam etti. Boğulacak ve bayılacak gibi oluyorum.Sanki ruhum çıkıyor gibi,ölecekmişim gibi.Sürekli panik,her an tetikte olma durumu...Evde de sabaha kadar uyuyamıyorum işe gideceğim diye; böyle bir mutsuzluk,bir iç sıkıntısı...En sonunda dün kendimi psikiyatriste attım.:25:
Panik bozukluğu ve panik atak teşhisi koyuldu. 3 günlük rapor verdi ve sakinleştirici bir ilaç yazdı.Fakat halen evhamlıyım.Sonuçta bu tarz ilaçlarda başlarda vücut dengesini bozuyor,panik atağı nüksedebiliyor.Ne olacak halim diye endişeliyim.

Hem çalışıp para kazanmak,kendi ayağımın üstünde durmak istiyorum (evdeyken de belli bir süre sonra insan bulanım oluyor).
İsteyerek işe başlamıştım ama halimi görenler buna ne oldu böyle der.Resmen kan değerlerim oynadı.O kadar kötü hissediyorum ki kendimi,hasta gibiyim.Sürekli vesvese,evham,huzursuzluk ve çarpıntı yaşıyorum.Korkuyorum. Ya iş yerinde de birşey olursa diye korkuyorum. Durmadan ağlıyorum.

Anlamadım,4 senedir işsiz olduğum için mi bu kadar korku yaşıyorum bilmiyorum. İşi bırakmayı düşünüyorum,fakat çevrem özellikle ailem üzülecek.Kaldı ki evde dur dur nereye kadar.Resmen kısır döngü içindeyim. Daha öncede evhamlı biriydim fakat bu denli ve bu boyutta olacağını hiç düşünmemiştim.
Ne olur yardım edin;ne olur...:14:Özellikle çalışan bayanlardan yardım istiyorum. Bu şartlarda çalışmamalı mıyım? Çalışmak,sorumluluk almak bu kadar mı zor?:25:Hep kötü ve olumsuz düşünüyorum,içimi rahatlatmanıza;kafamdaki olumsuz kalıpları değiştirmede yardımcı olmanıza,tecrübenize ve desteğinize ihtiyacım var.
Gerçekten herşeyden önce sağlık; fiziken sağlığın yanında zihnen ve ruhen sağlıklı olmakta önemli. Allah bu tarz sıkıntıları çekenlerin yardımcısı olsun.

Canim 32 yasindayim ve 15 yildir anksiyete ve panik atakla savasiyorum. Bu yasadiklarin is korkusu dehil aslinda. Bu rahatsizlik alt yapida var ve sen ne zaman kendini zayif hissedersen hortluyor. Ben iki yil oncesine kadar calisiyordum. Bu konuda sorunum olmadi. İs yerine alistiginda bu endiselerin olmayaca. İsi ogrendiginde kendine guveneceksin.
Ben 4 gun once psikiyatriye gittim ilaca basladim. Cunku bir hastaliga yakalanma kaygisi bende takinti olmus. Kurmakan kenimi hasta ediotum. Uyusma terleme ates titreme isal kusma.. vs... esimde cocuklarimda etkileniyor.
Mutlaka pisikiatrinin dedigini uygula ise aosacaksin ama baska zayif noktanda bidaha nukseder. Erken zamanda tedavi ol yoksa yasamin zehir oluyor.
İsinde basarilar. Allah saglikla calismak nasip etsin.

evham ve kaygı durumlarının yapı meselesi olduğunu düşünüyorum.misal ben de çok evhamlıyım ve hiç bir zaman da bitmedi evhamlarım..her iş yeri değiştirmemde huzursuzluk yaşarım ..bu gerginliğim sosyal hayatımı da etkiliyo zaman zaman..sen en doğru kararı verip tedavi yolunda adım atmışsın.sıradaki adımın kendine güvenmek olmalı bence..başaracağına olan inancını artırmalısın..unutma ki bu sorunu yaşayan tek sen değilsin..senin gibi veya senden daha ağır panik hastaları var çevremde iyi konumlarda çalışan..maneviyatını güçlenirmeni tavsiye edicem ..aldığın ilaç ancak bir vesile olabilir şifa veren rabbimdir..ve sen önlemini aldın tevekkül zamanı..

Cok dogru soylemissin sifa rabbimden iaclar vesile. Onlem aldiktan sonrada tevekkul. Maneviyatta guclu olmali. Bence iyilesme yolunu sende kesfetmissin.

Cnm bende de var anksiyete ne yazik ki :-( korku endise vs... internette bir kitap buldum evinizdeki psikiyatrist siparis ettim gelecek cok ovuyorlardi memnun kalirsam soylerim okursun :-). Allah yardimcimiz olsun cok zor seni anliyorum birde ibrahim saracoglunun maydonoz tere ispanak kuru cok iyi gelmisti gebelik dusundugum icin devam edemedim etkiliydi bana kalirsa

canım benim geçmiş oLsun öncelikle.. Rabbim beterinden korusun ama gerçekten anlatılmaz bir rahatsızLık bu panik atak..
Bendede var ve sanki kendimi okuyomuşum gibime geldi..
Ben henüz çalışmıyorum,ama önceden 2-3 ay çalışmıştım,ve hep aynı yerde durduğum için senin gibi kötü olmaya başlamıştım..
Şimdi henüz okulum bitmedi ama bitince işe girmek zorunda kalınca korkuyorum bende..
Ama sevdiğin bir işin varsa sanki daha huzurla çalışırım gibime gelliyor,böylece yavaş yavaş yenerim gibime geliyor bu rahatsızlığı.
Şimdi ne de desem biliyorum zor ama takmamaya çalış,çevrende başkalarıda çalışıyosa nolucakki kötü olursam diye düşün..Yardım edecek insan çok..Sakin ol,başka şeyler düşün,işine odaklan..
Zor birşey işte,heleki çevrende seni anlamayanlar varsa..
İlaç verdi demişsin..hemen etki yapmaz,1-2 hafta sonra eğer doğru ilaçsa bişeyin kalmaz,ama tavsiyem 1 yıl kadar kullan ve asla aniden bırakma..Günde 2 tane yutuyosan gün gün 1 tane içmeye başla..
Biraz kilo alaiblirsin..ben 8 kilo almıştım ama şimdi verdim onları..Çok şükür eskisi kadar kötü değilim,birtek yalnız kalınca geliyolar bana :) Tedavi olmanı tavsiye ederim yani canım,hayatını mahvetmesine izin verme bu hastalığa.
Çok konuştum galiba ama bende içimi döktüm sanırım :17:

İnşallah Rabbim şifa nasip eder hepimize canım:nazar:

Merhaba canım,

Öncellikle çok geçmiş olsun, bendede hem panik atak hem anksiyete bozuklugu var. Eskiden beri de okb vardı ama basa cıkabiliyordum. 3 ay evvel abse ameliyatı olmustum ve sorunsuz şekilde atlattım, yanlız evde istirhat süresindeyken birden bire ilk defa panik atakla tanıstım, amelıyattan evvel çalışıyordum bende ve severek yapıyordum işimi. Panık ataktan sonra işe gidemez oldum, korktum ordayken ataklarla basa cıkamamaktan. Vesvese de cok olustu bende panikle beraber. Derken bende kendimi psikatriye attım ve doktor antıdepresan yazdı, fakar daha beter olunca ilacla, 4 gün sonra bıraktım doktorun izniyle. Halen ataklarım yokluyor beni, bunun püf noktası o korku gelince ilgilenmemek, be kadar korkarsan o kadar beslıyor rahatsızlıgı. Biliyorum cok zor o an, deliriyorum sanıyor insan atak sırasında ama sadece düsünce onlar. Doktorum bana guatr da sorun oldugu zamanda böyle atakların meydana geldiğini anlattı o yüzden yakında endokrinologa gidicem tahliller için. Korkma sakın, tedavi edilebilen bir durum, psikoterapi iyi gelir, çok insanda var bu rahatsızlık. Izzet güllü diye bir psikolog var, kendisi panik ataklar hakkında makaleler yazıyor, atak sırasında neler yapılabilir onları anlatıyor. Bana cok iyi geliyor okudugum zaman, tavsiye ederim, Izzetgüllü.net diye google a yaz, sayfası cıkıyor hemen. Facebook tan da takıp edebilirsin kendisini, kendisi mesajları bile ücretsiz yanıtlıyor. Ne kadar zor da desen, merak etme tedavisi var sonucta. Allah şifamızı versin inşallah tez zamanda, ve unutma yanlız değilsin!

geçmiş olsun canım şuan ne durumdasın bilemiyorum inşallah iyisindir geçen kış ve yaz boyunca senin yaşadıklarının hepsini yaşadım belkide daha beterini anksiyeteyle başlayıp depresyon hatta bi ara panikataga kadar vardı oluyorum sanmıştim aciller ilaç vs bazı insanlar yapı itibariyle psikolojk rahatsizlıklara daha yatkınlar ornegn ben ergenliktede boyle problemler yasamıstim ama uzun zaman yani 10yil boyunca yaşamayıp tekrar aynı problemlerin icinde buldum kendimi. kabus gibiydi ama geçti once tabi psikiyatriye gttm ve verdgi ilaçları duzenli kullandım ilac alıyosun dye daha çok hasta psikoljsne sokma kendini her insan boyle seyler yasar ve yasayanlarda az dgl inan. once sunu anlamaya çalıs bu sorunlarin asıl nedeni ne yani huzursuzluk iç sıkıntısı nedni bi dusunce bi kisi olabilir var mı veya korkun eger varsa dusunurken nerde hata yapıyorsun onu bulmaya çalıs cunku bu tur rahatszliklar yanlıs dusuncelerdn kaynaklnyor ornegin ben çok basarısım yine yapamayacgm gbi veya yine aynı şeyleri yaşayacgm tarzı dusuncelr bu tur rahatsızlıklari tetikler uzun suredirde çalışmıyormuşsun bunun verdigi ic tedirgnlkte olabilir ustune git herşey duzelir biraz zaman biraz sabır ue biraz ugraşı bu kadar eskisinden daha iyi olursun inşallah :)

Ben iş bile arayamıyorum bu kaygılardan.. sürekli erteliyorum.. bi kaç ay sonra diye diye.. bi kaç iş görüşmesine gittim bi kaç mülakata girdim hep olumsuz olunca karamsarlığa kapıldım.. bunu aşmam lazım.. bak sen ne güzel iş bulmuşsun.. mutlaka alışacaksın.. 2 hafta sonra bile çok daha farklı olacak. hele ilk maaşini aldın mı tamamdır artık.. :KK34: evde oturmak cidden bi süre sonra daha da dibe götürüyor insanı..
epey zaman olmuş ne yaptınız iş bulabildiniz mi bende bir süredir işsizlik yaşadım gerçekten evde oturmak daha da dibe götürüyor insanı bir çözüm bulabildiniz mi merak ediyorum

epey zaman olmuş ne yaptınız iş bulabildiniz mi bende bir süredir işsizlik yaşadım gerçekten evde oturmak daha da dibe götürüyor insanı bir çözüm bulabildiniz mi merak ediyorum
Evet canım 5 senedir özel okulda öğretmenlik yapıyorum. Çok şükür diyorum..Allah mutlaka darda olana bir kapı açar..

Yahu en fazla kovarlar, en kötü ne olabilir ki?
Çalışma ortamını fazla abartmayın, işinizi yapın geçin.
10 yıldır çalışıyorum, çok umurumda olduğu söylenemez. Işimi yapar geçerim.

Acemilik de etki ediyor, sabredin

Yaklaşık 1 yıldır çalışıyorum işimin ilk günü işe geç kaldım, ayakkabım ayağımı vurmuştu, özel günlerimin başlangıcıydı... Bence zamanla bu sorunu aşacaksınız sabredin ve gülümseyin uzak durmayın insanlardan

Back
X