Ne yapacağım.???........Bıktım.....

Merhabalar,
Bizlerin en büyük sorunu sağlıksız bir iletişim kurmak.Eğer doğru sözcükler,doğru hareketlerle anlatılırsa en azından karşı tarafta anlar,çözüm için uğraşılır.Madem bir sorun var ortada bunu çözebilirsiniz.Eşinizin annesini alıp bir yere gidin,ortam daha demokratik olması daha iyi.Kahve ,çay için,biraz sohbet edin,daha sonra konuya girin.
Etkili cümleler kurun.Onu kendi yerinizde olduğunu hissettirin.Ondan beklentilerinizi söyleyin.Hoşgörü,anlayış dileyin.
(Bu durumun ırkla,dinle ilgisinin olamaz,neticede siz bir insansınız,dahası ne olsun.)
Mücadele etmekten yılmayın.Sorunsuz bir hayat olmuyor.Hepimiz başka yollardan geçerek sınanıyoruz.Sabırlı olun.

"Tohum toprak altında gizlenince,mes'ut,yeşermiş ve tertemiz olur.
Sırrını gizleyen muradına tez kavuşur."
(Dua edin)

Huzurla kalın.

hiç katılmıyorum.
kayınvalideyi karşısına alıp beklentilerini söyleyip anlayış dilemek...
kadın durumun farkında değil mi. kendisi olsa katlanırmıydı.
herkes herşeyin farkında. konuşma yapmak karşı tarafın egosunu daha da yükseltecektir. demek ki benim isteğime onayıma bağlı herşey zannedecek.
bence iş kocada biter.
ortak işyeri ise her ay kendi payını almalı almak zorunda. az ya da çok. neyse hakkı onu alacak.

bence bu kadın sana güvenmiyor.Türk değilim dedin ya? nerelisin?
güvenmediği apaçık belli,senden kuşkulanıyor ama gereksiz şüphelere düşüyor.Sizin hayatınıza karışıyor resmen.Kocanız bile bu kadar karışmazken kaynananız size kocalık yapıyor.Zor bir durum.Adam akıllı istediğiniz yemeyi yemiyorsunuz falan...ne denir bilmiyorum ki sizinde kendinize göre ihtiyaçlarınız var maddi olduğu kadar maneviii..Allah yardımcınız olsun umarım kaynananızın güveni yerine gelir sizi rahat bırakır...

Back
X