Ne yapacağım bilmiyorum

misslola35

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2015
460
388
33
Selamlar,yine ben,yine bir problem fakat bu sefer konu ailevi mesele.
Babam yurtdışında çalışıyor ve haliyle çok sık yüz yüze görüşemiyoruz.Görüştüğümüz zamanda amcamlarda ya da halamlarda bir araya geliyoruz izin zamanı.Yine babam izin zamanı yine onların yanındaydım.Daha önce de aramızda olmuş olanlar yüzünden onlarla görüşmekten hoşlanmıyordum fakat babamın hatırı diyip söylemek istediğim şeyleri söylemiyordum.
Bir gün mesajlaşarak annemle buradaki olan bitenler hakkında annemle konuştum.Konu da halamın bizzat kendi tavırlarınaydı Sinirimden de aklıma ne geldiyse anlattım anneme.Yazdıklarımda sinirle yazdığım için oldukça ağırdı.
Fakat haksızken haklı duruma gelecek bir şey oldu.Küçük halam telefonumdaki mesajları okumuş ve bununla alakalı benle kavga etti bunları nasıl yazarsın diye...Benim bu zamana kadar telefonumu ne annem ne babam eline alıp karıştırmamış o kim oluyor diye bende delirdim,eşyalarımı topladım,söylediklerim için pişman olmadığımı ve özür dilemeninde içimden gelmediğini söyledim ve evden çıktım.İşin sinir bozucu tarafı mesajlarımında diğer halama ve amcamlara fotoğrafının çekip gönderilmesi ve beni aramaları...Allah'ım bir şey olsa da şunlara söylemediklerimi söylesem diyordum,bu şekilde öğrendiler,içimde kalmamış oldu.
Babamla ise olay sonrası telefonda konuştuk,bu konuda iyi kötü konuştuk yüz yüze de bir araya geldik,onlardan özür dilemeyeceğimi açık açık söyledim,o da halamlara ve amcamlara karşı tutumlarının değişeceğini söyledi ve olan bitenden sonra aramız düzeldi diye ayrıldık,o tekrar yurtdışına döndü.
O yurtdışına döndükten sonra birkaç defa telefonda konuştuk.Bir akşam yine arayayım dedim telefonu açmadı.İşi vardır diye düşünürken annem "niye arıyorsun,o seni arasın." dedi.Birkaç dakika sonra da babamla erkek kardeşimin konuştuğunu ve bana edepsiz dediğini öğrendim.Birde sanki yabancı gibi bana niye aradın dercesine yalnızca bir soru işareti göndermiş.Benimde sinirlerim iyice bozuldu ve birkaç gün ağladım,kendime gelemedim.Kendisini arayıp sormak edepsizlikse bende aramam dedim.
Yaklaşık bir buçuk ay oldu konuşmayalı ve ben kendimi yiyip bitiriyorum,bir kızı olduğu aklına gelsin de arasın sorsun beni diye...Fakat babamın halamlarla,amcamlarla görüştüğünü biliyorum.Elbette konuşacaklar ama onları aradığı kadar beni niye aramıyor?
Ne yapmalıyım bilmiyorum.Arasam bir türlü aramasam bir türlü...Hiç rüya görmeyen ben her gece babamla alakalı bir şeyler görür oldum.Meseleyi en düz bu şekilde anlatabildim,kopukluk olabilir...Ne yapmalıyım?

babanin gonlunu etmelisin.
Babamın gönlünü ettiğimi düşünüyordum...Başka şekilde olsa yazdıklarım için özür de dilerdim onlardan fakat bu şekilde olunca dayanamadım.Babamla gitmeden önce de epey konuştuk hani kavga ettik desem o da yok.Zaten benim yazdıklarımdan çok olanları anneme anlatmam benim yazdıklarımdan çok fazla sinirlerini bozmuş.Babam da bundan dolayı bana tepki verdi diye düşünüyordum ki bunu da aştık diye düşünmüştüm.

Benim babamda aramiyo 1 haftadir haksiz olmasina ragmen.Bende inat ettim aramiycam. Bosver insanlara konusmazsan senden iyisi yok ama konusursan ayy x cok kotu oldu canim

Benim babamda aramiyo 1 haftadir haksiz olmasina ragmen.Bende inat ettim aramiycam. Bosver insanlara konusmazsan senden iyisi yok ama konusursan ayy x cok kotu oldu canim
Bu olaylar olmadan öncede sürekli arayan bendim.Aramasam niye aramadın diyor diye halini hatrını sormak için arıyordum.Fakat bunca şeyden sonra çok ağrıma gidiyor bir anda böyle olmak.Olanlardan sonra konuşmasak yine haklı aramamasında diyeceğim de böyle olunca...

Sen Evladısın sana küs kalacak değil ya, biraz zaman tanı, biraz halini hatrını sen sor mesaj at açmasada ara. Buraya geldiğinde görmeye git zamanla düzelir aranız

Çocuğu ile kendi ailesi arasında dengeleri şaşırsan adamları sevmiyorum.
Baban da tam bu kategoriden..
Sen de üstüne gitme, haklı olduğunu düşünüyorsan..

Selamlar,yine ben,yine bir problem fakat bu sefer konu ailevi mesele.
Babam yurtdışında çalışıyor ve haliyle çok sık yüz yüze görüşemiyoruz.Görüştüğümüz zamanda amcamlarda ya da halamlarda bir araya geliyoruz izin zamanı.Yine babam izin zamanı yine onların yanındaydım.Daha önce de aramızda olmuş olanlar yüzünden onlarla görüşmekten hoşlanmıyordum fakat babamın hatırı diyip söylemek istediğim şeyleri söylemiyordum.
Bir gün mesajlaşarak annemle buradaki olan bitenler hakkında annemle konuştum.Konu da halamın bizzat kendi tavırlarınaydı Sinirimden de aklıma ne geldiyse anlattım anneme.Yazdıklarımda sinirle yazdığım için oldukça ağırdı.
Fakat haksızken haklı duruma gelecek bir şey oldu.Küçük halam telefonumdaki mesajları okumuş ve bununla alakalı benle kavga etti bunları nasıl yazarsın diye...Benim bu zamana kadar telefonumu ne annem ne babam eline alıp karıştırmamış o kim oluyor diye bende delirdim,eşyalarımı topladım,söylediklerim için pişman olmadığımı ve özür dilemeninde içimden gelmediğini söyledim ve evden çıktım.İşin sinir bozucu tarafı mesajlarımında diğer halama ve amcamlara fotoğrafının çekip gönderilmesi ve beni aramaları...Allah'ım bir şey olsa da şunlara söylemediklerimi söylesem diyordum,bu şekilde öğrendiler,içimde kalmamış oldu.
Babamla ise olay sonrası telefonda konuştuk,bu konuda iyi kötü konuştuk yüz yüze de bir araya geldik,onlardan özür dilemeyeceğimi açık açık söyledim,o da halamlara ve amcamlara karşı tutumlarının değişeceğini söyledi ve olan bitenden sonra aramız düzeldi diye ayrıldık,o tekrar yurtdışına döndü.
O yurtdışına döndükten sonra birkaç defa telefonda konuştuk.Bir akşam yine arayayım dedim telefonu açmadı.İşi vardır diye düşünürken annem "niye arıyorsun,o seni arasın." dedi.Birkaç dakika sonra da babamla erkek kardeşimin konuştuğunu ve bana edepsiz dediğini öğrendim.Birde sanki yabancı gibi bana niye aradın dercesine yalnızca bir soru işareti göndermiş.Benimde sinirlerim iyice bozuldu ve birkaç gün ağladım,kendime gelemedim.Kendisini arayıp sormak edepsizlikse bende aramam dedim.
Yaklaşık bir buçuk ay oldu konuşmayalı ve ben kendimi yiyip bitiriyorum,bir kızı olduğu aklına gelsin de arasın sorsun beni diye...Fakat babamın halamlarla,amcamlarla görüştüğünü biliyorum.Elbette konuşacaklar ama onları aradığı kadar beni niye aramıyor?
Ne yapmalıyım bilmiyorum.Arasam bir türlü aramasam bir türlü...Hiç rüya görmeyen ben her gece babamla alakalı bir şeyler görür oldum.Meseleyi en düz bu şekilde anlatabildim,kopukluk olabilir...Ne yapmalıyım?

annenle baban bosanmis herhalde ben oyle anladim ? Valla nedendir bilinmez boyle ailelerde erkek tarafi genelde kiz cocugunu sevmeyip erkek cocugu bagirlarina basarlar, aranizda ne gecti bilmiyorum ama su kucuk halanin yaptigi yapilabilecek en buyuk rezillik seviyesizlik ve kendini bilmezliktir bence.
Ne halleri varsa gorsunler hic uzulme sen, babanda cocugunu ailesine degisecekse olmaz olsun oyle baba. Baba dedigin cocugu hatalida olsa haklida olsun gerektigi gibi yaninda olmayi bilecek. Ama seninki pek baba degilde gostermelik baba gibi.
Kac yasindasin bilmiyorum ama kendini kurtarmani kimseye muhtac olmamani vede anne baba anne tarafi ve baba tarafi arasindaki bu kavgalara malzeme olmamani dilerim.

Bu olaylar olmadan öncede sürekli arayan bendim.Aramasam niye aramadın diyor diye halini hatrını sormak için arıyordum.Fakat bunca şeyden sonra çok ağrıma gidiyor bir anda böyle olmak.Olanlardan sonra konuşmasak yine haklı aramamasında diyeceğim de böyle olunca...

Babanın hatrına halanlarla gorusuyosan (sevmedigin halde) o laflari ettin diye edepsiz diyemez. Kimse kimseyi sevmek zorunda degil,ayni ortamda bulunmak zorunda da degil ama sen arada baban oldugu icin gorusmussun. Ben insanlarin anne babadir hata yapar o aramasa da sen ara demelerine anlam veremiyorum. Biz cocuklar olarak bizimde hakli oldugumuz yanlar varsa tabiki kendimizi savunucaz,gerekirse de konusmuycaz. Anne baba, cocuguna yakin davranmali ki cocuk da ailesine yakin olsun kesinlikle bu kanidayim. Bence aramayin,bekleyin. Uzulmeyin de bosverin.

Insan babasiyla 1 bucuk ay konusmazmi ?birakin darginliklari falan hemen arayin rahat edemiyorsunuz iste ...anne babaya gurur yapmayin naz etmistir size alttan alin yumusak olun baba beni uzdun aklimdasin hep ruyamda goruyorum diye konusun yumusar hemen kalbi babaniz sonucta hem msj atmis size ? Yapmis belki birsey oldu diye dusundu merak etti bundan atmistir olabilir...ayrica halalarinizla konustuysa kizi olarak soylenen sozlerden uzulmustur anne baba cocuguna boyle seyler yakistiramaz uzlur gucenir,ilk hareketi sizden bekler o sitem etsede arayin olmadi soyle duygusal bir msj atin hemen yumusar ha naz eder o ayri siz bastirin gonlunu alin ,halalrinizlada mesela bugun Cuma bir Cuma msji atin Recep ayindayiz cok buyuk bir ay Allah tealanin ayi ve onun rizasi icin bir adim atin kusluk olmaz munasip bir ortamda da derdinizi anlatin haklarinda kotu seyler yazdiysaniz uzulmuslerdir helallesin kucuk sizsiniz gercekten gurur yapmayin Allah teala rizasi icin yapin iciniz rahat olur karsilik beklemezsiniz ve hakliyken haksiz durama duserseniz bir daha sabredin ve uygun ortamda derdinizi guzel guzel anlatin bence ofkeyle kalkan zarar la oturur bilirsiniz

Evet annem babam boşandılar ve annem ikinci evliliğini yaptı yıllar önce.Babam bunu hala sindiremedi.Zaten benim annemle babam arasında seçim yapma şansım da yok insan anne babasından vazgeçemiyor,ben 21 yaşındayım bu yaştan sonra da vazgeçemem.
Ama annemle babamın evliliğinin bitmesinde de babamın kendi ailesine bu derece düşkünlüğü dolaylı da olsa etkili oldu.
Özellikle halalarım zamanında az çektirmemişler anneme.Fakat ayrıldıklarından beri anneme neler yaptılarsa bana da aynısını yapmaya çalıştılar,örneğin başka şehirde üniversiteyi kazandım dedim eh burada kalsan ne yapacakmışım oralarda,babamın maaş almasına yakın zamanlarda aramalar...Uzun lafın kısası ben bunları bile bile zaten özür dilemem.
Ama ben babamın bu tavrını kabullenemiyorum,haksız olduğum tarafları da biliyorum,fakat bir anda bana böyle mesafe koymasına anlam veremiyorum.İki arada bir deredeyim.bir kere de bana değer verdiğini gösterircesine arasın,bir yandan da ararsam yüzsüz durumuna düşmekte istemiyorum.

Herkese tekrar iyi geceler...Paylaşmadan duramayacağım çünkü dünden beri bu konuyla alakalı bazı gelişmeler oldu.
İki gün önce kandildi biliyorsunuz.Dedim ki misslola sen küçüksün,haklıysan bile bu mübarek gün hatırına gururunu ayaklar altına al,ara babanı diye düşündüm.
Yurtdışındaki saat farkını düşününce öğle vakti gelsin arayayım dedim,o arada evdeki işlerimi hallediyordum
Bu arada annemde bir süredir yanımda kalıyordu,tek başıma kalmayalım diye fakat babam terslenir diye bunu söylemiyorduk.
Babam annemin yanımıza geldiğini bir yerden duymuş olacak erkek kardeşime "Ablanın çok sevdiği annesi yanınıza mı geldi de birlikte zaman geçiriyorlar?" şeklinde mesajlar yazmış.
Ben ne dertteyim,bu adam ne dertte?Boşvereyim diyorum olmuyor,ağzıma ne geliyorsa sayayım rahatlayayım diyorum olmuyor...
Çevremdekiler ise aman deyip geçiştiriyor.Canım çok sıkkın

Back
X