Ne yapacağıma karar veremiyorum önerilerinize açığım

Çizdiğiniz profilden anladığım eşiniz size karşı aşağılık kompleksi taşıyor,saygısız,inatçı,ince düşünceli olmayan biri.Tabi bu onun eş profili.Belki çok iyi bir kardeş,çok iyi bir evlat ve iyi bir asker.Tek sorun iyi bir eş değil ya da sizin karakteriniz uyuşmuyor.Çözüm belli ama bir şeyi merak ettim eşiniz size 6 ay müddet vermiş ya kendinizi düzeltmeniz hususunda hangi konularda değişmenizi istiyormuş?
 
Allah razı olsun saolun iyi dilekleriniz için. Abinin yıllardır çocuğu olmıuor yengemle abi defalarca denemişler yengenin psikoloji alt üst durumda her kardeşin çocuğu olunca bir kere sorulıyormuş bende gebe kalınca bana da geldiler aynı teklifle. Bu durum onlar için çok normal ama asıl sorun ben bebek içün delirirken bu adamın bunu bana demesi hadi onlar kara cahil ya sen nesin be adam.şimdi sorsan kızı biricik aşkı ondan asla ayrışamazmış
İşte İnsan hayret içinde kalıyor arkadaşım. Bide şimdi bak dimi nasıl oluyor yüzünü görünce...
İnsan teklif etmek bi yana aklına getirince bile içi ürperiyor..
Canm sonuç pek degismiycek gibi ama.. İlerde keşke yada denesem değişir miydi acaba hersey demek için sende bir süre ver kendine.. Hem kendini hazırlarsın bu duruma hemde içindeki sorular biraz daha netleşir en azından.
Ama hangi kararı alırsan al. Rabbim kızın ve senin için hakkınızda hayırlısını versin inşiallah:KK68:
 
Ben bu tür sorunlara cahil,kimsesiz,sahipsiz kadınlar katlanır hatta onlar bile katlanmamalı diye düşünürdüm.Konunuzu okuyunca gerçekten çok şaşırdım.
Siz bir doktorsunuz.Yapmayın allah aşkına kimler boşanıp merdiven silip çocuğuna bakıyor analık babalık yapıyor ?Sizin her türlü imkanınız var.Kızınız şimdi küçük belki farkında değil ama böyle bir babadan o da olumsuz anlamda etkilenecektir. Gerçekten kızını seviyorsa ona babalık yapmaya devam edecektir .Ama lütfen siz kendinize bu eziyeti çektirmeyin artık .
 
Şimdi eski konularınıza bir göz attım da kusura bakmayın ama sizin eşiniz bir ev hanımıyla evlense daha mutlu olurmuş.Sizinkisi sanki meslek çatışması.Devam etmek sizi de kızınızı da eşinizi de yıpratacak gibi ama tabi son karar sizin.
 
Değer miydi bunca şeye bunca yıla tam 7 yıldır birlikteyiz onca zaman geleceği evlendiğimiz günü hayal ettim. Aile hayatım düzgün olsun en azından akşamları çocuğum ailem ile birlikte olalım hayatım daha normal olsun diye o lanet sınava nasıl çalıştım tus kamplarında saatlerce beynim patlayana kadar ders dinledim sırf puanım yüksek olsun rahat bir yer olsun diye.herşey boşaymış. Elimde tek kalan güzel kızımla patoloji uzmanlığı oldu.
 
Evlilikte mutedil çaba maksimum sabır gerekli.Gereğinden fazla çaba ve fedakarlık sonuç getirmiyor malesef.İki tarafta gerektiğinde verici olmalı tek taraflı yürümez
 
Hiç kimse güle oynaya boşanmıyor. Bu gelgitleri ayrılma aşamasına gelen herkes yaşıyor. Hele anneyse bu süreç

katlanıyor. Ama bu psikolojik şiddeti kaldırabilen psikolojiniz ayrılığı neden kaldıramasın? Zor hiç kolay değil

hayatın akışını değiştirmek ama biz kadınlar her şeyi halledebilir güçte dizayn edilmişiz inanın:) Hele anneyseniz

bu güç de katlanıyor. Olduk olmadık kaprislerden şımarıklıklardan boşanılmasına karşıyım.Her evliliğin kötü zor

zamanları olacak tabi.Ama bu bir tarafı ezip hırpalayıp rendice ederek gururnu özgüvenini yerle bir ederek geçen bir

süreç olmamalı. En doğrusunu gene siz bilirsiniz. Ayrıl demek kolay değil? Bir düşünün 10 yıl sonra kendinizi

nerede kiminle nasıl görüyorsunuz ? Nasıl bir hayat istiyorsunuz ? Evliliğinz bu hayata taşıyabilecek mi sizi?

Hakkınızda hayırlısı olsun.
 
Ben bu yazdıklarından sonra birtane bile evli durman için gerekçe bulamadım canım, Allah yardımcın olsun
 
Ohooo bu ne ya Allah yardımcınız olsun ama ne guzel elinizde mesleginizde var ne diye hala psikolojinizi bozuyorsunuz ki bu adamla .
Bitirmek için bütün sebepler mevcut .
Birleşmek için bi sebep göremedim .
 
Merhaba arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Beni bilenler bilir özellikle eski konularımı. Eşimle olan sorunlar Yaşadıklarımız........... Belki Uzun olacak ama okuyan herkese şimdiden teşekkürler.
Dört yıl olacak evlenelim 19 aylık dünyalar tatlısı bir cimcimenin annesiyim. Eşim ise hala çözemediğim bir karaktere sahip. Sorunlarımız var evet hemde çok büyük. Daha evlendiğimiz gece başladı sorunlar balayında ateşlenip acillik olurken onun surat asıp yatağı ayırması, evliliğimin ilk yılında onun yurt dışında olması,üç dört ayda bir görüşebilmemiz, benim ayrılıktan dolayı bitmeyen triplerim, daha snra eş durumu tayinimimizin olmaması ayrı illerde sadece hafta sonları görüşebilmemiz,bana borçsuz evleneceğimz deyip,sağlam bir borç yapması, daha sonra aynı ile gelebilmesi ama deli gibi horlaması,horlamasına dayanamadığım için yatakları ayırmamız, daha sonra kızımın doğması ile mükemmel olmayan Cinsel hayatımızın dqha da kötü olması, erken boşalma probleminin sorumlusu ben olmam, benimle ilişkiye girerken tecavüz ediyormuş hissine kapılıyorum diyerek beni kendinden soğutması,borçlarını ödeyememesi ve evin çoğu masrafının üzerime yıkılması, doğum iznime çıkınca bana sorulmadan Kayınvalidemin bütün kışı bende geçireceği planlarının yapılması ve buna müsaade etmemem, doğmamış bebeğimi çocuğu olmayan abisine evlatlık verelim mi diye gelip bana sorması,bunca şeye rağmen hala onu neden kapıda karşılamıyor muşum, ben kadın mıymışım triplerine maruz kalmam, geberinceye kadar çalışıp akşam yardım istediğimde yirmi laf işitmem, daha sonrada kendi pişman olduğu halde vermesi gereken sınava çalışmayıp,veremeyip, işinde yükselemeyince amirime gidip eşim yüzünden kurmaylığa çalışamadım diyerek ağzına laf vermesi, bu gibi sınavlara kendi çalışmayıp hala bana destek vermedin diye bana laf sokması(ben sırf nöbetsiz bir bölüm diye uzmanlıkta pediatrist olmaktan vazgeçtim çok istediğim halde patolojiyi tercih ettim sırf aile hayatım düzgün olsun diye eşşek gibi çalıştım iki sene tusu kazanıp yuvamı kuracam diye), bunca şeye rağmen hala cinsellik ve yatak ayırmadan dolayı boşanmakla tehdit edilme kısaca ilişkimizin problemleri. Sevgili eşim bana 6 ay tanıdı eğer bende düzelme olmazsa bu evliliğin biteceğini söylüyor. Ben yapamıyorum denedim evden ayrıldım ama bir şekilde beni geri döndürdü. Şimdi onun isteklerine cevap vermeyi deneyerek en azından yapmadım ben denemedim dememek için kabul etmeli miyim yoksa kopsun mu inceldiği yerden. Eğer boşanırsam bunu kaldıracak bir psikolojim yok ama dört yıldır dq cehennem azabı napayım ben nolur akıl verin.

Neden kaldiracak psikolojiniz yok merak ettim ?
Guzel bir işiniz kendinizi oyalayabileceginiz bir bebeginiz var...
Bunlarin yaninda ekonomik ozgurlugunuz.
Cehennem dediginiz o hayati çekmek zorunda degilsiniz
 
adam kanından olan çocuktan vazgeçmeye kalkışmış neden hala merhamet sevgi bekliyorsunuz anlamıyorum.

gerçekten doktor musunuz?? bi doktor asla katlanmaz çünkü bu rezalete.
 
adam kanından olan çocuktan vazgeçmeye kalkışmış neden hala merhamet sevgi bekliyorsunuz anlamıyorum.

gerçekten doktor musunuz?? bi doktor asla katlanmaz çünkü bu rezalete.
doktorlukla ya da herhangi bir meslekle alakası yok bu durumların pek ya. çok da yadırgamamak lazım . insanın başına neler geleceği ne tercihler yapacağı bazen kontrolunde olmuyor. büyük konuşmamak lazım.
 
aile desteksiz çalışmayan kadınlar ayrılamıyor anlıyorum. ama senin olay sadece saçma. doktorsun bu demektir ki kafan çalışıyor. boşan çek git neyi bekliyosun
 
Daha önce de söyledim, koskoca doktor kadınsınız ''Boşanma psikolojisini kaldıramam'' lafları size yakışmıyor dünyanın sonu mu bu insana zulmeden dayaklık kocayla?
Sen o kadar tıp oku emek et sırf bu sümsük koca için istediğin uzmanlığı alama başka uzmanlık al, değiyor mu?
Ayak diremişsiniz boşanırsam yapamam, siz bilirsiniz çalıştığınız yerin psikiyatri servisinden yardım alın bence, çocuğunuzu kaynınıza evlatlık vermek isteyen bir ailede durmanız sağlıklı değil çünkü.
 
Cok haklisiniz. Sadece bebegi abisine evlatlik vermeyi istemesi bosanmak icin yeterli bir sebep bence de. Kocanizi abisine evlatlik verin kurtulun.

Ben sizin yerinizde olsam çocuğumu abisine vermek istemesi ondan ayrılmam için yeter de artardı.Ki üstüne birçok hatası da olmuş.
 
doktorlukla ya da herhangi bir meslekle alakası yok bu durumların pek ya. çok da yadırgamamak lazım . insanın başına neler geleceği ne tercihler yapacağı bazen kontrolunde olmuyor. büyük konuşmamak lazım.
kadın çile çekiyo ve ekonomik özgürlüğü var. büyük konuşmuyorum bazen katlanmak gerekebilir sevgi varsa mesela. sevgi olsa seviyorum der. gözümden mi kaçtı orası seviyor mu? ekonomik özgürlüğü mü yok, alışkanlık mı var? adam normal tavırlar sergilemiyor büyük konuşmaması mı kalmış.
 
Back
X