Ne yapacağıma karar veremiyorum önerilerinize açığım

Çocuk olunca ayrılmak zor herhalükarda zaten bence ayrılmak çok büyük bi karar. Doktor olunca bu değişiyo mu arkadaşlar. Evet ekonomik gücün var ama bu çocuğunu yalnız büyütrceğin anlamına geliyor. Yıllardır zor bi bölümde okuyan ne kadar sizin açınızdan öyle görünmesede önemli sorumluluklar alıp stresli bir işte çalışan bi kadının yalnız kalmak istememesi çok normal. Çabalarınızda bu yüzden anlıyorum ama eşiniz yeterince çabalamıyor gibi. Yinede doğru kararı siz verirsiniz. Çaba göstermişsiz olmuyorsada ayaklarınız üstünde duracak güçtesiniz bence bunu eşiniz yeterince hissedememiş. Ben de doktorum doktoru doktor anlar ancak diye düşünüyorum bazı konularda empati yapamaması normal malesef

Merhaba arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Beni bilenler bilir özellikle eski konularımı. Eşimle olan sorunlar Yaşadıklarımız........... Belki Uzun olacak ama okuyan herkese şimdiden teşekkürler.
Dört yıl olacak evlenelim 19 aylık dünyalar tatlısı bir cimcimenin annesiyim. Eşim ise hala çözemediğim bir karaktere sahip. Sorunlarımız var evet hemde çok büyük. Daha evlendiğimiz gece başladı sorunlar balayında ateşlenip acillik olurken onun surat asıp yatağı ayırması, evliliğimin ilk yılında onun yurt dışında olması,üç dört ayda bir görüşebilmemiz, benim ayrılıktan dolayı bitmeyen triplerim, daha snra eş durumu tayinimimizin olmaması ayrı illerde sadece hafta sonları görüşebilmemiz,bana borçsuz evleneceğimz deyip,sağlam bir borç yapması, daha sonra aynı ile gelebilmesi ama deli gibi horlaması,horlamasına dayanamadığım için yatakları ayırmamız, daha sonra kızımın doğması ile mükemmel olmayan Cinsel hayatımızın dqha da kötü olması, erken boşalma probleminin sorumlusu ben olmam, benimle ilişkiye girerken tecavüz ediyormuş hissine kapılıyorum diyerek beni kendinden soğutması,borçlarını ödeyememesi ve evin çoğu masrafının üzerime yıkılması, doğum iznime çıkınca bana sorulmadan Kayınvalidemin bütün kışı bende geçireceği planlarının yapılması ve buna müsaade etmemem, doğmamış bebeğimi çocuğu olmayan abisine evlatlık verelim mi diye gelip bana sorması,bunca şeye rağmen hala onu neden kapıda karşılamıyor muşum, ben kadın mıymışım triplerine maruz kalmam, geberinceye kadar çalışıp akşam yardım istediğimde yirmi laf işitmem, daha sonrada kendi pişman olduğu halde vermesi gereken sınava çalışmayıp,veremeyip, işinde yükselemeyince amirime gidip eşim yüzünden kurmaylığa çalışamadım diyerek ağzına laf vermesi, bu gibi sınavlara kendi çalışmayıp hala bana destek vermedin diye bana laf sokması(ben sırf nöbetsiz bir bölüm diye uzmanlıkta pediatrist olmaktan vazgeçtim çok istediğim halde patolojiyi tercih ettim sırf aile hayatım düzgün olsun diye eşşek gibi çalıştım iki sene tusu kazanıp yuvamı kuracam diye), bunca şeye rağmen hala cinsellik ve yatak ayırmadan dolayı boşanmakla tehdit edilme kısaca ilişkimizin problemleri. Sevgili eşim bana 6 ay tanıdı eğer bende düzelme olmazsa bu evliliğin biteceğini söylüyor. Ben yapamıyorum denedim evden ayrıldım ama bir şekilde beni geri döndürdü. Şimdi onun isteklerine cevap vermeyi deneyerek en azından yapmadım ben denemedim dememek için kabul etmeli miyim yoksa kopsun mu inceldiği yerden. Eğer boşanırsam bunu kaldıracak bir psikolojim yok ama dört yıldır dq cehennem azabı napayım ben nolur akıl verin.

Bu lafı kurmayı çok sevmiyorum ama boşan ! Bu adam yola gelmez. Bildiğin sömürüyor çocuğunu ile çok daha mutlu rahat huzurlu bir hayatın olur bu herif seni ve bebeğini hak etmiyor.

Ben şok hayretler içinde okudum

Allah aşkına neyi bekliyorsunuz bi doktora bigün bunu diyeceğim aklıma gelmezdi. Iş güç olmasa neysede

Bence de katildim sana

Konu sahibesinin eski konularına bakınca resmen kendine işkence yapmaktan zevk aldığını düşünüyorum ! Bu evlilik elinde sonun da biter ama olan konu sahibesine olur, böyle giderse özgüvensiz mutsuz birine dönücek ! Boşansa belki ilerde daha mutlu olacağı bir yaşantıyı elinin tersi ile tepiyor. Evet çok emek verince insan gitmek istemiyor ısrarla düzelir mantığı ile hareket ediyor fakat erkekler iki şekilde düzelir 1. Hatalarının farkına varır kendi isteğiyle düzelir ve özverili biri olur , 2. Yaşlanınca düzelir :)

kadın çile çekiyo ve ekonomik özgürlüğü var. büyük konuşmuyorum bazen katlanmak gerekebilir sevgi varsa mesela. sevgi olsa seviyorum der. gözümden mi kaçtı orası seviyor mu? ekonomik özgürlüğü mü yok, alışkanlık mı var? adam normal tavırlar sergilemiyor büyük konuşmaması mı kalmış.
demek istediğim şuydu. aaa sen doktorsun doktor dediğin katlanır mı yahu doktor olduğuna emin misin gibsinden yazmanız. diyelim ki ben çaycıyım o zaman bu tarz bişeye katlanmam normal görülebilirdi öyle mi... alınan eğitim insanların huylarını karakterlerini bi yere kadar etkiliyor. konu sahibesinin gösterdiği tahammül sınırını bi kere mesleğinden ayrı tut ki zaten korkusu çocuğunun babasız büyümesi kendinin küçükken çektiği sıkıntılar, çocuklukta yaşanan bazı şeyler ister doktor ol ister avukat ol önüne geçiyor. yoksa bana göre de tabi ki bu gösterdiği çabayı haketmeyen bir adamla birlikte. allah hiç birimize bu tarz bi sıkıntı, kafa karışıklığı yaşatmasın inşallah. gerektiğinde çekip gitme gücü versin.

Boşanmanız mantıklı olanı, ama bu evlilik kurtulur mu diye son kez denemek istiyorsanız evliliğinizle değil kendinizle ilgilenin.
Yapacağınız hiçbir birikim sizin ruh sağlığınızı düzeltmez. Haftada 2 gün yardımcı alın,temizliğinizi, ütünüzü ona yaptırın.Kendi bakımınızı ihmal etmeyin, bebeğinizle kaliteli vakit geçirip Mutlu olmaya bakın. Eşiniz bu süreçte size katılmak isterse keyfi bilir. Önce siz mutlu olun ki sağlıklı bir karar verin.

Benim esimde subay.hep suçu karsida bulma, ailesine aşırı bağlılık borc yapmak(ailesine kredi) demgesizlik ve cinsel soğukluk genel olarak tüm subay eslerinin derdi.uzak kaldiginizdan adam evlilige alisamamis.(zaten alismsmak icin kendilerinide zorluyorlar)birlikte yasayip daha cok vakit gecirip birbirinize zaman verin derim.ama once saglam bir konusun.bu evliligi birlikte kurtarip birlikte mutlu olmak istiyor muyuz? Ikinizde istiyorsaniz ve sorumluluklari tek tek sirayalin birbirinizden beklediklerini zi.tamamsa cabalayin ikinizde.yoksa bosarim diye tehdit ediyorsa sizde aynini yapin resti cekin.kendinizi ürkek korkak ona muhtac görmeyin göstermeyin.nacizane tavsiye.kolay gelsin

demek istediğim şuydu. aaa sen doktorsun doktor dediğin katlanır mı yahu doktor olduğuna emin misin gibsinden yazmanız. diyelim ki ben çaycıyım o zaman bu tarz bişeye katlanmam normal görülebilirdi öyle mi... alınan eğitim insanların huylarını karakterlerini bi yere kadar etkiliyor. konu sahibesinin gösterdiği tahammül sınırını bi kere mesleğinden ayrı tut ki zaten korkusu çocuğunun babasız büyümesi kendinin küçükken çektiği sıkıntılar, çocuklukta yaşanan bazı şeyler ister doktor ol ister avukat ol önüne geçiyor. yoksa bana göre de tabi ki bu gösterdiği çabayı haketmeyen bir adamla birlikte. allah hiç birimize bu tarz bi sıkıntı, kafa karışıklığı yaşatmasın inşallah. gerektiğinde çekip gitme gücü versin.
doktorun kazancıyla çaycınınki bir mi allah aşkına??

Öncelikle rabbim yar ve yardımcınız olsun..
Evlilik zor zanaat öyle her yiğidin harcı dgldir yürütmek bir evliliği..
Ben size ne boşanın nede boşanmayın diyeceğim sadece birebir yaşadığımız bir hayatı anlatacağım sonra karar sizin..
Biz 5 kız kardeşiz mutlu, sevgi dolu, aşırı saygılı ve kuralları net olan bir ailede büyüdük, maddi durumumuz kısıtlıydı annem sabahlara kadar dikiş diker,babam gecenin bir vaktinde gelirdi işten, birgün en büyük ablam işten geldi anneme ben evlenme teklifi aldım sevgilimden dedi.annem babama söyledi derken nasipmiş evlendi önce psikolojik şiddet sonra fiziki başlamış ama hiç söylemedi morluklar için çarptım düştüm vs. Dedi bilmedik enişteme yakıştıramadık üstüne konduramadık ablama inandık.
Derken ablam hamile kaldı bir kızı olacakmış sevindik nasıl ilk torun ilk yeğen uçtuk ewde ama biz sevinmişiz..
ablam o gece nasıl dayak yemiş erkek adamın erkek oğlu olurmuş nasıl kız olmuş,
Gel zaman git zaman bebek doğdu ablam geliyor bir parça bebeği bize bırakıp sizde kalsında bu gece uyuyalım diyip gidiyor, çocuk nerdeyse hep bizde annem kızıyo nasıl ana babasınız? nasıl dayanıyorsunuz ablam ağlıyor kalsın anne nolur diye yalvarıyo gel zaman git zaman annem şüphelendi bebek bizde büyüyo ablam sütten kesilmiş artık, çocuk mamayla büyüyo, çagırdı babam gelin dedi aldı karşısına günah ya hu çocuga bu nedir derken ederken işler döküldü ortaya meger insan müsvettesi boğacağım bu çocuğu gece aglarsa diyormuş ablam korkudan götüremiyormuş, babam enişteme bir iki patlattı sen kimin kızını dövüyon kimin torununu boğuyon diye attı evden..
Gel zaman git zaman ailemi dinlemedi ablam geri döndü çocukla ama çocuk alıştı bize orayı istemiyo gidiyor 2 gün sonra çocuk bizde şiddet durmamış ki çocuğada başlamış..
Bu böyle devam etti eniştem ablam yurt dışına gitti uzun yıllar sonra bizim yanımızda kalan kızınıda aldı orda yaşıyorlar derken yıllar geçti kız 22 yaşında ve aile düzen berbatlığı yüzünden kız panik atak olarak devam ediyor hayatakozı hasta ettiler ve şimdi boşanıyor ablam, kızıyorum madem yıllar önce gösterseydi bu cesareti hem kızı hasta olmicaktı hem oğlu doğmicaktı yazık değil mi çocuklara bir evliliğin nereye varacağı bazen başından belli oluyor,bence sizde dikkatli bakın evliliğinizi nereye gittiğini ozaman sizde görürsünüz belki..

Cevaplar için herkese teşekkür ederim. Evet ben de du ru mun farkındayım bile bile lades mazoşisylikten başka bir şey değil. Olay Biraz doktor olmama dönmüş ama bu işin doktoru savcısı yok. Bu benim karakterim ve ileride yalnız kalmaktan,tek başıma dul bir kadın olarak zorunlu hizmetimde nelerle karşılaşaxağımdan......vb şeylerden korktuğum için bitiremiyorum.bu konuyu açma nedenimde biraz gözüme gözüme sokmaktıbazı şeyleri.

doktorun kazancıyla çaycınınki bir mi allah aşkına??

Bakın bu işin kazançla bir ilgisi yok.
Bu bir manevi güç meselesi, ruhsal hazırlık meselesi.

Doktorların da kendilerini her anlamda güçsüz hissettikleri dönemler olur.
Gözünde büyür vs.
Boşanmak sadece maddi güç istemiyor ki..

Cevaplar için herkese teşekkür ederim. Evet ben de du ru mun farkındayım bile bile lades mazoşisylikten başka bir şey değil. Olay Biraz doktor olmama dönmüş ama bu işin doktoru savcısı yok. Bu benim karakterim ve ileride yalnız kalmaktan,tek başıma dul bir kadın olarak zorunlu hizmetimde nelerle karşılaşaxağımdan......vb şeylerden korktuğum için bitiremiyorum.bu konuyu açma nedenimde biraz gözüme gözüme sokmaktıbazı şeyleri.

Tam yerine geldin.
Gözüne gözüne sokmak için burası birebir :)
Sizin için ortada olmayan bir şeyi bile çıkarıp gözünüze sokabilirler.
Malum her durum her göze farklı görünür..:KK14:

Bakın bu işin kazançla bir ilgisi yok.
Bu bir manevi güç meselesi, ruhsal hazırlık meselesi.

Doktorların da kendilerini her anlamda güçsüz hissettikleri dönemler olur.
Gözünde büyür vs.
Boşanmak sadece maddi güç istemiyor ki..
orası çok ayrı bi konu ama maddi güç maalesef çok büyük etken.

Merhaba arkadaşlar herkese iyi akşamlar. Beni bilenler bilir özellikle eski konularımı. Eşimle olan sorunlar Yaşadıklarımız........... Belki Uzun olacak ama okuyan herkese şimdiden teşekkürler.
Dört yıl olacak evlenelim 19 aylık dünyalar tatlısı bir cimcimenin annesiyim. Eşim ise hala çözemediğim bir karaktere sahip. Sorunlarımız var evet hemde çok büyük. Daha evlendiğimiz gece başladı sorunlar balayında ateşlenip acillik olurken onun surat asıp yatağı ayırması, evliliğimin ilk yılında onun yurt dışında olması,üç dört ayda bir görüşebilmemiz, benim ayrılıktan dolayı bitmeyen triplerim, daha snra eş durumu tayinimimizin olmaması ayrı illerde sadece hafta sonları görüşebilmemiz,bana borçsuz evleneceğimz deyip,sağlam bir borç yapması, daha sonra aynı ile gelebilmesi ama deli gibi horlaması,horlamasına dayanamadığım için yatakları ayırmamız, daha sonra kızımın doğması ile mükemmel olmayan Cinsel hayatımızın dqha da kötü olması, erken boşalma probleminin sorumlusu ben olmam, benimle ilişkiye girerken tecavüz ediyormuş hissine kapılıyorum diyerek beni kendinden soğutması,borçlarını ödeyememesi ve evin çoğu masrafının üzerime yıkılması, doğum iznime çıkınca bana sorulmadan Kayınvalidemin bütün kışı bende geçireceği planlarının yapılması ve buna müsaade etmemem, doğmamış bebeğimi çocuğu olmayan abisine evlatlık verelim mi diye gelip bana sorması,bunca şeye rağmen hala onu neden kapıda karşılamıyor muşum, ben kadın mıymışım triplerine maruz kalmam, geberinceye kadar çalışıp akşam yardım istediğimde yirmi laf işitmem, daha sonrada kendi pişman olduğu halde vermesi gereken sınava çalışmayıp,veremeyip, işinde yükselemeyince amirime gidip eşim yüzünden kurmaylığa çalışamadım diyerek ağzına laf vermesi, bu gibi sınavlara kendi çalışmayıp hala bana destek vermedin diye bana laf sokması(ben sırf nöbetsiz bir bölüm diye uzmanlıkta pediatrist olmaktan vazgeçtim çok istediğim halde patolojiyi tercih ettim sırf aile hayatım düzgün olsun diye eşşek gibi çalıştım iki sene tusu kazanıp yuvamı kuracam diye), bunca şeye rağmen hala cinsellik ve yatak ayırmadan dolayı boşanmakla tehdit edilme kısaca ilişkimizin problemleri. Sevgili eşim bana 6 ay tanıdı eğer bende düzelme olmazsa bu evliliğin biteceğini söylüyor. Ben yapamıyorum denedim evden ayrıldım ama bir şekilde beni geri döndürdü. Şimdi onun isteklerine cevap vermeyi deneyerek en azından yapmadım ben denemedim dememek için kabul etmeli miyim yoksa kopsun mu inceldiği yerden. Eğer boşanırsam bunu kaldıracak bir psikolojim yok ama dört yıldır dq cehennem azabı napayım ben nolur akıl verin.
birde okumuş bayansınız neden böyle ezik davranıyosunuz. ekonomik bağımsızlığım yok diye bahaneniz de yok daha neyi bekliyosunuz. eşinize helal olsun. kendisinden nefret ettirmek için herşeyi yapmış ama siz inadına ayrılmayınca adam kendisi demiş ayrılalım diye. bu gurursuzluğu kaldırabiliyosanız boşanma sürecini de rahat atlatırsınız

Konu sahibinin eski konularına göz atınca şunu farkettim aslında olay kocasının çok kötü kendisinin çok iyi olması gibi bir mesele değil.Tamamen beklentileri farklı,kültürleri farklı iki insan birbirini sevmiş.E sürekli uzaktalar meslek gereği.. her nekadar 7 yıllık geçmiş olsa da bu 7 yılın her günü beraber geçmemiş ve birbirlerini çok iyi tanımadan evlenmişler.Mesleki çatışma da var.İkisinin de birbirinden beklentileri yüksek. Yıllar geçtikçe tahammülsüzlük de artmış.Yok kalemimi aldın yok sen akrabalarıma ilgi göstermedinden bir başlamışlar şimdi toparlayamıyorlar.Kalpler kırık.İkisi de istediği hayatı yaşayamıyor.Adamcağız istiyor ki güler yüzle eşim beni karşılasın pohpohlasın güzel yemekler yapsın,konu sahibi de çok çalışıyorum zaten yükü birileri omuzumdan alsın,arada kafa dinleyim,benimle kaliteli vakit geçirsin,anlayışlı nazik olsun,ev işlerimde yardımcım olsun kafama kakmasın bunları,ben onu nasıl onure ediyorsam o da benimle gururlansın,akrabaları ile aramda mesafe olsun çünkü akrabalarımdan çok çektim içli dışlı olmak istemiyorum diyor.Adam sanırım ailesinin dışlanmasını da pek yedirememiş hıncı farklı alıyor.Bir de işine onur kırıcı cinsellikle ilgili aşağılamalar eklenince,tamir etmeye de yanaşmayınca ipler iyice gerilmiş.Ne seninle ne sensiz olmuş.İkisi de aşkı değil de mantığı merkeze almış evlilik yürütmeye çalışıyor ama nereye kadar?Benim anladıklarımın özeti bu yanlış ifade ettiğim bir husus varsa konu sahibinden özür dilerim hemen düzeltelim.Amaç yardımcı olmak sadece.Belki yaşadıklarını dışardan bir gözle görürse daha yardımcı olur.Sonuca gelirsek bu evlilik böyle yürür mü?Yürür bu yıl bitmezse 10 yıl sonra biter ama.Sorunlar ertelemekle ya da görmezden gelerek çözümlenemez çünkü.Yaşanacak olan yaşanır.''Bu neden benim ya da çocuğumun başına gelsin?'' sorusuna takılmaktansa sorunların öğretici yanlarına bakarak en az hasarla atlatmak bena daha mantıklı geliyor.Yukarıda bir arkadaş ablasının hayatından bir kesit anlatmış.Her şeyin başımıza gelmesini beklememek lazım.İnsan yaparak yaşayarak öğrenir tamam da biraz da bizden önce bu yollardan geçmiş olanların tecrübelerine kulak vermeli sanki.Herkesin hikayesi kötü sonlanmaz ama çabalar sonuç vermiyorsa radikal bir karar almanın vakti gelmiştir diye düşünüyorum.

Şu "çocuğum babasız kalacak"lara bayılıyorum.

Eşiniz adam gibi bir babaysa neden babasız kalsın? Ölüyor mu adam? Çocuğundan mı boşanıyor?

6,5 yaşımdayken annemle babam ayrıldı. Annemle yaşıyorum o zamandan beri. Bir kere bile "babasız" kalmadım. Babamla ilişkimde hiçbir sorun yok hatta çoğu baba kızdan çok daha yakınız.

Eşiniz babalığını biliyorsa çocuğunuz babasız falan kalmaz merak etmeyin. Babalık her gece aynı eve girmekten ibaret değil çünkü.

Ha tam tersi olur da siz boşandığınız için çocuğunu da hayatından çıkarırsa zaten babalığı tartışma götürür.

Back
X