- 10 Şubat 2015
- 2.986
- 1.864
- 133
- Konu Sahibi Loch Ness Canavari
siz sadece eşine onerıde bulunursunuz ama otesı olmaz ... OLMAMALIDA BU SORUMLULUK ONLARIN ...
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yasaları beklerseler herşey için çok geç olabilir.Loch 'un oğlu önünde bir örnek yaşadığı tecrübeler var hastane doktor. Belki adam öğretmen ama bağnaz cahil birisi olabilir ya da eksik bilgisi vardır korkuyor olabilirler.Karısı açık görüşlü bir insansa kocasını ikna edebilir.Denemeye değer.
Bu aile 3 boyutlu tomografi çektirmiş. Teşhis konulmuş yani. Ama ameliyatı reddetmişler.Bir sitede bunu buldum:
Cerrahi yapılabilir diyor, yani illa cerrahi yapılmalı değil. Bu arada komşuların söylediğine göre diğer çocukta da aynı hastalığın olduğunu varsayıyoruz. Başka bir hastalık olabilir.
Tabi bir de "tıpta hastalık yoktur, hasta vardır" sözü var. Diğer çocuk için ameliyatsız izlemek de bir seçenek olabilir.
Tedavi seçenekleri
Olguların hemen hemen çoğunda düzleşen alan çocuğun normal gelişimini yada zekasını etkilemeyecektir. Çocuk oturmaya ve yürümeye başlayınca bası yapan sebepler ortadan kalkar ve bebekdeki deformite iyileşmeye başlar. Tam düzelmese bile hafif düzleşme çocuk büyüyünce saçların uzaması ile belli olmamaya başlar. Alındaki asimetri genellikle tamamen toparlar. Çocukta yüzde asimetri çocuğun yemesine ve çocuğun şekil bozukluğu kendine güvenine zarar veriyorsa cerrahi yapılabilir.
Okumuşun cahili daha beter...Sorun da o işte cahil değil. Acaba ne kadarını araştırdı hastalığın bir bilsem.
Farklı sehirden kırsal kesimden bizi arayan da oldu mesela. Adamın okuma yazması bile catpattı. Ama solugu Hacettepe' de aldı.Okumuşun cahili daha beter...
Ben 10'un üzerinde aileyle tanıştım. Hatta bu bebegin de 6 aylıkken fotoğraflarını yollamisti arkadaşım bana. O zaman bile yüzü cok egriydi. Artik simdi nasildir kim bilir. Pek hafif atlattigini sanmiyoru o yüzden. Ay kendi cocugum gibi stres yaptim vallahi.Ortaokuldayken bir arkadaşımızda vardı böyle bir sorun.. Normaldi dersleri oturması kalkması. Belki o bebekde hafif atlatıyordur. Ameliyat bir çok insan için korkutucu olabilir. Bence çok ısrarlı olmayıp sadece gündüz oturmasında kadına söyleyebilirsiniz.
Bazı insanlar fazla kaderci oluyorlar Allahtan geldi deyip herşeyi kadere bağlayıp hiçbirşey yapmıyorlar.Oysaki bilim ilerliyor bazı şeylerin tedavisi yok ama bunun varmış çok şanslılar aslında.Benim burada da iş arkadaşımın çocuğunda da benzer sorun oldu beyin cerrahı hemen müdahele etti çok şükür çocuk iyi durumda.
Ama ölümle neticelenen bir hastalık degil ki. Ameliyat masrafinin da çoğunu devlet karşılıyor. Fakat her halükarda Ankara'ya git gel,konaklama 2-3 bin gider. Bunun icin yaptirmamak da vicdansizca olur zaten.aklıma başka ihtimal geldi. bence aile ameliyat masrafını düşünüyor. bu çocuk nasılsa düzelmez deyip ölümünü bekliyorlar gibime geldi. Aklı başında her aile tedaviye gider çünkü. bence çocuğu çoktan gözden çıkarmışlar
Baska tedavi yöntemi yok ama. Kask takiliyor fakat yine ameliyattan sonra kafanin orantılı büyümesi saglaniyor.Bunun çaresi ameliyat ise aile buna yanaşırdı. Ya komplike durumlardan korkuyorlar ya da alternatif tedavi yöntemlerini deniyorlardir. Siz yine konuşursunuz neden ameliyata yanasmadiklarini öğrenirsiniz. Ama ailenin bile isteye evlatlarını tedavi ettirmediklerini düşünmüyorum.
Ama ölümle neticelenen bir hastalık degil ki. Ameliyat masrafinin da çoğunu devlet karşılıyor. Fakat her halükarda Ankara'ya git gel,konaklama 2-3 bin gider. Bunun icin yaptirmamak da vicdansizca olur zaten.
En iyisi asıl sebebi öğrenmek galiba.
evet öncelikle sebebi öğren. millet bir aylık bebeğini iyileşsin diye ameliyat ettiriyor. sebep kesinlikle komplikasyonlar değildir. hangi aile çocuğunun o şekilde yaşamasını ister ki yoksaAma ölümle neticelenen bir hastalık degil ki. Ameliyat masrafinin da çoğunu devlet karşılıyor. Fakat her halükarda Ankara'ya git gel,konaklama 2-3 bin gider. Bunun icin yaptirmamak da vicdansizca olur zaten.
En iyisi asıl sebebi öğrenmek galiba.
Hayir oradaki ekip cok iyi oldugu icin genelde oraya gidiliyor. Bulundugunuz sehirde yapılması mumkunse sevk olmuyor. Ama en iyi Istanbul'da bir prof. Yanilmiyorsm Türkiye'ye ilk getiren kisi de o. Özel tabi. 20-25 bin civarı ucret istiyor.Hacettepede oluyor galiba ameliyat sevklemi gidiliyor? Orada refakatçi olarak ücretsizmi kalıyorsunuz ücretlimi?
Ayni fikirdeyim.Aile ve sosyal politikalar bakanligina, saglik bakanligina mail atabilir, savciliga suc duyurusunda bulunabilirsiniz.