Ne yapacağımı bilemiyorum

İlk eşi onu sürekli ezermiş kötü davranırmış. Ağlayarak dua ederdim ondan kurtulmak için diyor

Meali, eşim benim despot, cinsiyetçi tavirlara daha fazla dayanamadi ve boşandi. Ağlayan adam değil, kadin olduğundan %100 eminim. Bu kadar maço bir adam tabiki kendinde suç bulmaz.

Ve adam yumusak felan degil. Merhametten yoksun. Bu eski karisi ile, annesi ile alakali degil. Karakteri öyle. Sirf pipisi var diye dağlari kendi yarattiğina inaniyor.

Karisi yeni doğum etmis ve adam çocuğuna bakmiyor, kendi miğdesini düşünüyor.

Bu adamin ne olduğu çok belliydi çocuktan öncede. Ancak sen israr ile alttan aldin. "Ben o eski eşine gösteririm eş olmak, gelin olmak nedir" diyerek adama karşi gelmedin.

Sadece çocuğa yazik oldu. Cinsiyetçi bir baba ve yipranmiş bir anne ile büyüyecek.

Erkeklerin çocuklarına babalık yapmasını eşine yardım olarak değerlendirdiğimiz sürece daha çok konuşuruz bunları. Baba çocuğa bakacak çünkü baba. Eş ev işlerini yapacak çünkü eş. Bunlar lütuf değil pozitif taraflarına bakıp tolere etmeniz gereken şeyler değiller. Sizin eşiniz de tembel ve sorumluluk sahibi olmayan bir adam değil buz gibi kadına değer vermeyen ataerkil ortadoğu kafasında bi adam. Onu da pozitive etmeyin hiç, kabullenin.
kesinlikle en tahammül edemediğim konu, ağzınıza sağlık. "kocam çok anlayışlı bana hep yardım eder" cümlesindeki koca idealmiş gibi algılanıyor ya çıldırıyorum. adam hem lütfedip yardım ediyor, çünkü onun işi değil ya, üstüne bir de bunu yaptığı için "mikemmel erkek" oluyor. ne güzel dünya. eşe yardım diye bir şey olamaz. yardım asli sorumlu başkasıyken ona destek olmayı çağrıştırıyor. oysa ki kendisi sizi ne de güzel kategorize edip kafasında görevlendirmeyi yapmış. mesela siz hiç ona kızdınız mı acıktım dolapta yemek yok diye? veya, dışarı çıkıcam ütülü kıyafetim yok diye.

Arkadaşlarım tek tek yazamadım ama eski eşine kendini ezdirip şimdi beni ezmeye kalkması gibi bir durum yok. Tarafsız olarak söylüyorum bunu. Bu son aylarda sinirlerim çok bozuldu, çok bağırıp çağırdığım oldu. O hiç sesini yükseltmez sakinleştirmeye çalışır. Çiçek getirir, hep iltifat eder falan. Terazi erkeği işte.Eski eşi hacettepe mezunu, benim eşim ilkokul mezunu doğulu vs zengin diye herhalde evlenmiş kadın zamanında. İflas edince de boşanmış o zaman biz tanıştık. Ondan önce çok erkek tanıdım. İyi-kötü insan ayrımını yapabiliyorum kendimce. Detaylandırmadım ama gerçekten "iyi" bir insan olduğunu biliyorum. Eski eşiyle değil ama arkadaşlarıyla ilişkilerine şahit oldum en azından. Hani sen hep alttan alırsan karşı taraf canavarlaşır ya bir süre sonra, öyle olduğunu düşünüyorum. Ataerkillik vs konusunda yerden göğe kadar haklısınız ve bir çözüm arıyorum

Arkadaşlarım tek tek yazamadım ama eski eşine kendini ezdirip şimdi beni ezmeye kalkması gibi bir durum yok. Tarafsız olarak söylüyorum bunu. Bu son aylarda sinirlerim çok bozuldu, çok bağırıp çağırdığım oldu. O hiç sesini yükseltmez sakinleştirmeye çalışır. Çiçek getirir, hep iltifat eder falan. Terazi erkeği işte.Eski eşi hacettepe mezunu, benim eşim ilkokul mezunu doğulu vs zengin diye herhalde evlenmiş kadın zamanında. İflas edince de boşanmış o zaman biz tanıştık. Ondan önce çok erkek tanıdım. İyi-kötü insan ayrımını yapabiliyorum kendimce. Detaylandırmadım ama gerçekten "iyi" bir insan olduğunu biliyorum. Eski eşiyle değil ama arkadaşlarıyla ilişkilerine şahit oldum en azından. Hani sen hep alttan alırsan karşı taraf canavarlaşır ya bir süre sonra, öyle olduğunu düşünüyorum. Ataerkillik vs konusunda yerden göğe kadar haklısınız ve bir çözüm arıyorum
Allah aşkına terazi erkeği ne ya?
12 burç var diye 12 çeşit insan mı var?
Bu borç olayını bu kadar abartmayın. Ve en önemlisi kocanızın bu huylarını burçların üstüne atmayın.
İyi bir insan sürekli karısına "sen şunu yapmıyorsun, annem yapardı" "bu ev neden temiz değil" "gömleklerim neden ütülü değil" "annem 15 çocuk büyütmüş" gibi gibi cümleleri kullanarak ezmezdi.

Allah aşkına terazi erkeği ne ya?
12 burç var diye 12 çeşit insan mı var?
Bu borç olayını bu kadar abartmayın. Ve en önemlisi kocanızın bu huylarını burçların üstüne atmayın.
İyi bir insan sürekli karısına "sen şunu yapmıyorsun, annem yapardı" "bu ev neden temiz değil" "gömleklerim neden ütülü değil" "annem 15 çocuk büyütmüş" gibi gibi cümleleri kullanarak ezmezdi.
Arkadaşım ben burçlara inanıyorum, senin saçma bulup bulmadığını merak etmedim ki.
Kimsenin "iyi insan, kötü insan" değerlendirmesini de merak etmiyorum. Bu çok özneldir. İlk iletimde yazdığım sorunuma çözüm arıyorum sadece

Arkadaşım ben burçlara inanıyorum, senin saçma bulup bulmadığını merak etmedim ki.
Kimsenin "iyi insan, kötü insan" değerlendirmesini de merak etmiyorum. Bu çok özneldir. İlk iletimde yazdığım sorunuma çözüm arıyorum sadece

Siz şikayet edip siz savunmaya geçmişiniz
Yok yumurta bile hiç kırmaz demişsiniz sonrada son aylarda demişsiniz
Bence siz şikayetçi değilsiniz
Sizi hizmetçi gibi görsün ne olur ki bundan sonuçta çiçek getiriyor:işsiz:
Ben olsam sera bahçesi getirdim her hizmetimi gören birine çiçek demişsiniz ya adgfhh

Tam olarak nerede burçları saçma bulmuşum sjfjdjd abartmayın demek saçma bulmak mı? Peki.
Arkadaşım, ben burçları saçma bulmuyorum. Ama bir insanın bütün hareketlerini burçlara bağlamayı saçma buluyorum.
Madem özneldir neden Kocanızı iyi insan diye güzellemeye çalışıyorsunuz, bize iyi olduğunu ispat etmeye çalışıyorsunuz? Abi hem şikayet edip hemde savunuyorsunuz ajfjjd bir karar verin.
Konuya yorumum değişmez, laf işitmemek için evin işini 4x4lük yapmak, hem çocuğa hem kocanıza hemde evinize mükemmel şekilde bakmak zorundasınız. Bu saatten sonra çoluk çocuk sahibi olan adamın huylarını, ataerkilliğini değiştiremezsiniz.

Siz şikayet edip siz savunmaya geçmişiniz
Yok yumurta bile hiç kırmaz demişsiniz sonrada son aylarda demişsiniz
Bence siz şikayetçi değilsiniz
Sizi hizmetçi gibi görsün ne olur ki bundan sonuçta çiçek getiriyor:işsiz:
Ben olsam sera bahçesi getirdim her hizmetimi gören birine çiçek demişsiniz ya adgfhh
Artık evin hiçbir hizmetini yapmadığım için olaylar büyüdü. Ve alakasız bir yerden saldırınca savurunuyorum haklı olarak. Konunun odak noktasını dağıtıyorsunuz çünkü. Haydi birilerini linç edelim diye açmadım ben bu başlığı. Çözüm arıyorum yahu kırk kere yazdım sadece çözüm arıyorum anlamak bu kadar mı zor

Tam olarak nerede burçları saçma bulmuşum sjfjdjd abartmayın demek saçma bulmak mı? Peki.
Arkadaşım, ben burçları saçma bulmuyorum. Ama bir insanın bütün hareketlerini burçlara bağlamayı saçma buluyorum.
Madem özneldir neden Kocanızı iyi insan diye güzellemeye çalışıyorsunuz, bize iyi olduğunu ispat etmeye çalışıyorsunuz? Abi hem şikayet edip hemde savunuyorsunuz ajfjjd bir karar verin.
Konuya yorumum değişmez, laf işitmemek için evin işini 4x4lük yapmak, hem çocuğa hem kocanıza hemde evinize mükemmel şekilde bakmak zorundasınız. Bu saatten sonra çoluk çocuk sahibi olan adamın huylarını, ataerkilliğini değiştiremezsiniz.
"Terazi erkeği işte" deyip geçmek bütün hareketlerini burcuyla ilişkilendirmek midir? Hem iyi hem kötü yanlarını tarafsız yorum alabilmek adına yazıyorum. Benim yanlış yaptığım abarttığım noktalar var mı anlamaya çalışıyorum. Sizler adamı gömüp üzerine toprak atıyorsunuz. Böyle olaylarda bir taraf tamamen haksız olmuyor yalnız derdimi anlatayım rahatlayayım dedim iyice gerildim 😁

Artık evin hiçbir hizmetini yapmadığım için olaylar büyüdü. Ve alakasız bir yerden saldırınca savurunuyorum haklı olarak. Konunun odak noktasını dağıtıyorsunuz çünkü. Haydi birilerini linç edelim diye açmadım ben bu başlığı. Çözüm arıyorum yahu kırk kere yazdım sadece çözüm arıyorum anlamak bu kadar mı zor

Alakasiz yer derken? Sizi de kocanizi da kimse tanimiyor sizin anlattimlarinizdan yorum yapılıyor.

Hic bir is yapmıyor hep ben yapiyorum eskiden boyle degilmis bana boyle diyorsunuz.

Tek iyi tarafi kediyi yataga almasi çiçek getirmesi simdi biz nasil iyi yorum yapalim ya kendi yaptigi cocuga bile bakmayan adama ascaha

Cozum onerim sudur siz devam edin adam sizde onu cekebilecek potansiyeli gormus zaten :anne:

"Terazi erkeği işte" deyip geçmek bütün hareketlerini burcuyla ilişkilendirmek midir? Hem iyi hem kötü yanlarını tarafsız yorum alabilmek adına yazıyorum. Benim yanlış yaptığım abarttığım noktalar var mı anlamaya çalışıyorum. Sizler adamı gömüp üzerine toprak atıyorsunuz. Böyle olaylarda bir taraf tamamen haksız olmuyor yalnız derdimi anlatayım rahatlayayım dedim iyice gerildim 😁
Terazi erkeği diyip geçmek burcunun özelliklerini taşıyor, burcunun erkeği demek işte jsjfjshd burcunun bazı özelliklerini taşıyor deseniz daha anlaşılır olurdu. :)
Size bir garezi yok ama ne yalan söyleyeyim sizin kocanıza gıcık olmadığınız kadar ben oldum. Doğum yapmış bir kadına böyle davranılmaz. Ama böyle gelmiş böyle gidiyor. Çoluk çocuk sahibi olmuş adamın (ki 2 evlilik diyorsunuz yaşı en az 30 falandır) huylarını değiştiremezsiniz, o huylar karakteriyle beraber üstüne yapışmıştır. Heleki ataerkilliği aileden görme ise siz ona 387468272 defa anlatsanız da yine kendi bildiği, öğrendiği doğru gelecek. Sizin abarttığınız değil abartmadığız noktalar var. "anneni/annemi çağıralım" dediğinde "onlar senin katyan mı, tam zamanlı hizmetçin mi?" diye cevap vermek çok zor olmamalı. Kusura bakmayın öyle kocaya böyle cevap verilmeli.

canım tartışmanın anlamı yok, herkes elinden geldiğince yorumunu yazıyor, ama sonuçta bunu yaşayan eninde sonunda sen olacaksın. bak demişsin artık yapmıyorum diye olaylar büyüdü diye. yani sen iyiyken her şey iyiymiş, şimdi bebek vs yorulmaya bölünmeye başladın sorunlar çıktı. ne diyebiliriz ki al karşına konuş ,iş bölümü vs de o zaman. ama çocuğu 2dk tut dediğinde bile annem 15 çocuk büyüttü diyen biri bunu ne kadar anlar bilmiyorum. dediğin kadar şirin, merhametli iyi yürekli biriyse mutlaka anlayacak, kendine çeki düzen verecektir madem.

Alakasiz yer derken? Sizi de kocanizi da kimse tanimiyor sizin anlattimlarinizdan yorum yapılıyor.

Hic bir is yapmıyor hep ben yapiyorum eskiden boyle degilmis bana boyle diyorsunuz.

Tek iyi tarafi kediyi yataga almasi çiçek getirmesi simdi biz nasil iyi yorum yapalim ya kendi yaptigi cocuga bile bakmayan adama ascaha

Cozum onerim sudur siz devam edin adam sizde onu cekebilecek potansiyeli gormus zaten :anne:
Eski sevgilim psikolojik şiddet uygulardı, sapıktı, narsistti, hayatımı kısıtlardı, sürekli hakaret ederdi ama kedi severdi. Ben üzülüyorum diye evsiz kalacak bir kediyi sahiplenmişti çok da güzel bakıyordu ona. Adam iyimiş de benim haberim yokmuş 😮

Eski sevgilim psikolojik şiddet uygulardı, sapıktı, narsistti, hayatımı kısıtlardı, sürekli hakaret ederdi ama kedi severdi. Ben üzülüyorum diye evsiz kalacak bir kediyi sahiplenmişti çok da güzel bakıyordu ona. Adam iyimiş de benim haberim yokmuş 😮

Umarim bunum karşılığında dolaptan kahvaltilik cikaramiyorsa sen cikarip yedirdin

Utusunu yaptin

Yemegini temizligini yaptin

Cocuk dogurup sadece senin katkin varmis gibi cocuk buyuttun

Yoksa acikcasi bu erkekler arasinda ayrimciliga yol acacak senin sevgilinin nesi eksikti de bunlari yapmadin sen :KK53:

Anneler de boyle diyordu zaten. Cagirsalar da ev isi yapsak cocuk baksak.
Yaa acaba ilk esini de mi boyle bezdirdi de kadin tutamiyordu kendini.
ne guzel cümbür cemaat bir yaşam o zaman niye evlendi 10 tane çocuk icinde anasini sahiplenecek zor işiniz yardim istemeyin bence ama annesinin uzun kalmasina izin vermeyin

Anneler de boyle diyordu zaten. Cagirsalar da ev isi yapsak cocuk baksak.
Yaa acaba ilk esini de mi boyle bezdirdi de kadin tutamiyordu kendini.
ne guzel cümbür cemaat bir yaşam o zaman niye evlendi 10 tane çocuk icinde anasini sahiplenecek zor işiniz yardim istemeyin bence ama annesinin uzun kalmasina izin vermeyin

Siz kabul etmeseniz de yaptığı şey tam olarak ezmek. Ezmek illa ki bağırıp çağırmakla, güç kullanmakla olmaz.
Başkasıyla kıyaslayarak eziyor sizi, yükünüzü paylaşmayarak eziyor, paylaşmadığı gibi fazladan yükler ekleyerek eziyor...
Çiçek getirmesi, iltifat etmesi bunları hafifletmiyor. Yol üstünde durup çiçek almak çok zor bir şey değil.

Eski eşinin neden evlendiğini de siz bilemezsiniz. Neden boşandığını bilemeyeceğiniz gibi...
Kimseyi küçümsemek değil niyetim, ilkokul mezunu olup eşine böyle davranmayan adamlar da vardır.
Ama benim ilkokul mezunu eşim aramızdaki farka bakmadan, sırf pipisi var diye kendini otomatik olarak benden üstün gördüğü için "sen kadınsın, bu senin işin, ben erkeğim, ben yapmam" dese "sen kim köpeksin"le başlayıp o kadar ağır konuşurum ki kendini doktora programlarını araştırırken bulur.
O yüzden kadını suçlamayın boşuna.

Çözüm istiyorsunuz, bunun tek çözümü yapmamak. "Anam şöyleydi, ben erkeğim, sen kadınsın" diye kafa ütülediğinde de alttan almamak.
Ciddi bir konuşma yapın, değişmezse sonuçlarının ne olacağını bilsin. Gerekirse çocuk dışında hiçbir şeyle ilgilenmeyin.
Çalışıyorsanız eve 5 kuruş para vermeyin. "Erkeklik görevi" olarak evi tek başına geçindirsin. Siz de maaşınızla yardımcı çağırırsınız eve.

Terazi erkeği diyip geçmek burcunun özelliklerini taşıyor, burcunun erkeği demek işte jsjfjshd burcunun bazı özelliklerini taşıyor deseniz daha anlaşılır olurdu. :)
Size bir garezi yok ama ne yalan söyleyeyim sizin kocanıza gıcık olmadığınız kadar ben oldum. Doğum yapmış bir kadına böyle davranılmaz. Ama böyle gelmiş böyle gidiyor. Çoluk çocuk sahibi olmuş adamın (ki 2 evlilik diyorsunuz yaşı en az 30 falandır) huylarını değiştiremezsiniz, o huylar karakteriyle beraber üstüne yapışmıştır. Heleki ataerkilliği aileden görme ise siz ona 387468272 defa anlatsanız da yine kendi bildiği, öğrendiği doğru gelecek. Sizin abarttığınız değil abartmadığız noktalar var. "anneni/annemi çağıralım" dediğinde "onlar senin katyan mı, tam zamanlı hizmetin mi?" diye cevap vermek çok zor olmamalı. Kusura bakmayın öyle kocaya böyle cevap verilmeli.
Bin türlü laf söyledim. Annen gibi kadınla evlenseydin madem dedim, acıktığını söylediğinde ben de acıktım bana da birşeyler hazırla dedim, kedilerin kumunu temizlemedim özellikle ne yapacak diye, gömleğinin yarısını ütüledim yarısını bıraktım öyle çıkmak zorunda kaldı ama bağırarak konuştuğumda canımın içi niye böyle yapıyorsun diyor " terazi burcunun sakin olma özelliğini taşıdığından dolayı" 😁 ama dediğin gibi yetişme şekli galiba hepsinin nedeni. Ve yardım etmeyi cinsiyetine saldırı olarak algılıyor

Back
X