Arkadaşlarım tek tek yazamadım ama eski eşine kendini ezdirip şimdi beni ezmeye kalkması gibi bir durum yok. Tarafsız olarak söylüyorum bunu. Bu son aylarda sinirlerim çok bozuldu, çok bağırıp çağırdığım oldu. O hiç sesini yükseltmez sakinleştirmeye çalışır. Çiçek getirir, hep iltifat eder falan. Terazi erkeği işte.Eski eşi hacettepe mezunu, benim eşim ilkokul mezunu doğulu vs zengin diye herhalde evlenmiş kadın zamanında. İflas edince de boşanmış o zaman biz tanıştık. Ondan önce çok erkek tanıdım. İyi-kötü insan ayrımını yapabiliyorum kendimce. Detaylandırmadım ama gerçekten "iyi" bir insan olduğunu biliyorum. Eski eşiyle değil ama arkadaşlarıyla ilişkilerine şahit oldum en azından. Hani sen hep alttan alırsan karşı taraf canavarlaşır ya bir süre sonra, öyle olduğunu düşünüyorum. Ataerkillik vs konusunda yerden göğe kadar haklısınız ve bir çözüm arıyorum
Siz kabul etmeseniz de yaptığı şey tam olarak ezmek. Ezmek illa ki bağırıp çağırmakla, güç kullanmakla olmaz.
Başkasıyla kıyaslayarak eziyor sizi, yükünüzü paylaşmayarak eziyor, paylaşmadığı gibi fazladan yükler ekleyerek eziyor...
Çiçek getirmesi, iltifat etmesi bunları hafifletmiyor. Yol üstünde durup çiçek almak çok zor bir şey değil.
Eski eşinin neden evlendiğini de siz bilemezsiniz. Neden boşandığını bilemeyeceğiniz gibi...
Kimseyi küçümsemek değil niyetim, ilkokul mezunu olup eşine böyle davranmayan adamlar da vardır.
Ama benim ilkokul mezunu eşim aramızdaki farka bakmadan, sırf pipisi var diye kendini otomatik olarak benden üstün gördüğü için "sen kadınsın, bu senin işin, ben erkeğim, ben yapmam" dese "sen kim köpeksin"le başlayıp o kadar ağır konuşurum ki kendini doktora programlarını araştırırken bulur.
O yüzden kadını suçlamayın boşuna.
Çözüm istiyorsunuz, bunun tek çözümü yapmamak. "Anam şöyleydi, ben erkeğim, sen kadınsın" diye kafa ütülediğinde de alttan almamak.
Ciddi bir konuşma yapın, değişmezse sonuçlarının ne olacağını bilsin. Gerekirse çocuk dışında hiçbir şeyle ilgilenmeyin.
Çalışıyorsanız eve 5 kuruş para vermeyin. "Erkeklik görevi" olarak evi tek başına geçindirsin. Siz de maaşınızla yardımcı çağırırsınız eve.