Ne yapacağımı bilemiyorum!

matruska32

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2009
43
0
86
37
Isparta
bundan 4 yıl önce üniversiteyi kazanmayı o kadar çok istiyordumki ama olmadı. olmayınca işe girdim zaman geçtikçe işimden çok memnun kaldım severek gidip gelmeye başladım. 8 ay çalıştım ve 8 ayın sonunda elimde hiçbir şey yoktu herşey sıfırdı... tekrar öss ye girmeye karar verdim okumak en iyisi dedim en azından itibarım olurdu.. çünkü çalışmanın zorluğunu gördüm. işimden ağlayarak ayrıldım. kendimi derslere verdim, başka hiçbir şey düşünmüyordum. gece gündüz 6 ay çalıştım.. sınavdan çıktıgımda içim buruktu istediğim gibi değildi. çok farklı bir duygu yaşadım. şimdi sonuçları bekliyorum hala karışığım. olur ya da olmaz diyemiyorum. ben 4yıllık üni.istiyorum. şimdi işime geri döndüm aynı yerde çalışıyorum. eğer 4 yıllık yerleşirsem okuyacağım. kafamda şu soru var. 2 yıllık yazayımmı? yazarsam zaten rahat yerleşirim. ama o zaman diyeceğimki geçmiş 4 seneme yazık olmuş çünkü o zamanlarda 2yıllıga gidebilirdim. ve bu kadar çalışmamın bedeli bu mu diyeceğim. sizce 4 yıllık olmazsa işime devam edeyimmi? yoksa 2 yıllık yazıp okuyayımmı? ama şu varki üni.olmazsa okuyamamak içimde hep ukte kalacak... teşekkürler şimdiden...:a015:

bence eğer 4 yıllık olmazsa 2yıllık okuyacağına açıköğretimden bir bölüm oku.işletme falan gibi.hem okurken işine devam da edersin,hem de üniversite mezunu olmuş olursun.açıköğretimle 2 yıllık arasında pek bi fark olmaz.ama 4 yıllık tutarsa git tabi.hakkında hayırlısı olsun canım..

2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş yapabilirsin bunu da göz önünde bulundur.. Elinde bir üniversite diploman olsun en azından.. Hakkında hayırlısı olsun inşallah..

bölümün nedir bilmiyorum ama eğer sayısal bölümsen 2 yıllıktan sağlıkla ilgili bişi yazabilirsin.ataması çok.birde bilgisayar programcılığı...2 yıllıktan 4 yıllığa geçiş yapabilirsin..4 yıllıkta sağlıkla ilgili bişi yazmanı öneririm.hemşirelik ebelik gibi..şimdiki aklım olsa öyle yapardım..kpss sınavında düşük puanla atanabiliyorsun.hemde çok eleman alınıyor.işin garanti olur

adalet meslek 2 yıl için okunası bir bölüm bilgisayar hemşirelik
aslında hepsi kader benim bir arkadaşımsebze meyve okudu ve süper bir işivar okurken hadi be o ne deniyodu yani
tabiki ii karar vermen lazım ama en önemlisi ne okursan oku mutlaka severek oku isteyerek çalış

teşekkür ederim önerileriniz için. bölümüm ea. keşke zamanında sayısalı seçseymişim veya meslek lisesine gitseymişim. şimdi yaptıgım iş gözlükçülük ve işimi seviyorum.yaptıgım işle ilgili 2 yıllık optisyenlik var. ama meslek lisesi çıkışlı alıyolar össde full ceksem bile giremıyorum.işte hayat beni tedirgin ediyor. şuan inanın bundan sonraki hayatımın en öenmli kararı olacak. hepimizin hakkında hayırlısı olur inşallah

benim abimde meyve sebze okudu herkes küçümsedi ama çok iyi işi var, ama onlarca da arkadasım var üni.mezunu ve boşta.. şans mı kader mi bilemiyorum... hayat o kadar cok ikilemlerle dolu ki insallah hepimiz doğrusunu seçeriz...

bence 2 yıllıkta olsa git mutlaka en azından içinde ukte kalmaz hem üniversite hayatı yaşamış olursun
daha sonrada dgs ye girer 4 yıllığa geçersin a.s.

bence kendini şimdiden boş yere strese sokuyorsun
bir puanın gelsin bakalım
sıralamanı, yüzdelik dilimi öğren ondan sonra karar ver
belki de beklediğinden daha iyi bir sonuç alırsın
arkadaşların da dediği gibi
iki yıllıktan 4 yıllığa geçme imkanı var
açık öğretim okuduğunda yine lisans diploması alıyorsun
ve normal bir diplomadan hiç farkı yok
ama illa üniversite ortamını görmek istiyorum diyorsan
iki yıllık da olsa yaz bence
unutmadan bir de ikindci öğretimler var tabii
normale göre biraz daha düşük oluyor puanlar
hakkında hayırlısı

valla 2 ya da 4..kaç senelik olursa olsun oku...
geçen yıllarına da hiiiç üzülme, zararın neresinden dönsen kardır...

Diploman olsun elinde, eskilerin deyimiyle bir altın bileziğin muhakkak olmalı...
Hayırlısı olsun

şimdiden kendini kasma bir puanın gelsin de o zaman ona göre davranırsın 2 yıllık tıbbi dökümantasyon var bayagı bi alım oluyor atama dönemlerinde birde aklında bulunsun canım eger hiçbiyere yerleşemessen de halk egitimin bu sene başlattıgı lise mezunları için tıbbi sekreterlik kursları var ordan aldıgın sertifikayla kpps sınavı sonrası tercih yapabiyiyosun yada özellerde çalışabiliyorsun ...allah hakkında hayırlısını versin canım umarım iyi bir 4 yıllık gelir ..

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için, sağolun. tavsiyelerinizi tabiki değerlendireceğim; ama ilk önce puanıma göre davranmak en iyisi..

Çok teşekkür ederim yorumlarınız için, sağolun. tavsiyelerinizi tabiki değerlendireceğim; ama ilk önce puanıma göre davranmak en iyisi..

evet canım en doğrusu bu.
ama şunuda untmaki olanda ve olmayanda mutlaka bir hayır vardır çünkü Allahın takdiridir...bir çok arkadaşın dediği gibi olursa ne mutlu ama olmazsada pes etme
seçenek bol aslında açıköğretim öneririm ben 4 senelik olan bölümleri var.
hakkında her daim hayırlısı olsun:lepi:

merhaba öncelikle sonuçların açıklanmasını bekle derim
kendini puanlar acıklanmadan bu kadar üzme
eğer puanın 4 yıllık bir fakülteye yetmez ise 2 yıllık yaz bence
bende 2 yıllık okudum ıspartada okudum keşke bitmeseydi diyorum
iyiki açıköğretim yazmamışım ben ıspartada cok şey öğrendim içimde uhtede kalmadı
iş bulma konusuna gelince herşey sana bağlı kendını bolumunle alakalı yetişritmrkten bahsedıyorum
birde ıspartada iş bulma olasılıgını gözönünde bulundurmalısın ona göre bir bölüm seçmelisin
hakkında hayırlısı ne ise o olsun inş

bana kalırsa ıcınde hevesın varsa kesınlıkle oku
2 yıllık 4 yıllık hıc farketmez
bolumunu sec sen yeter kı

canım bence 2yıllık olursada oku.ben 2 yıllıgı kazanmıstım okudum ve derslerim iyi olunca 4 yıllıga geciş yapabildim.2 yıllıkta olmazsa acıkögretime gidebilirsin.sen okumak istedikten sonra hiç bisey engel degil canım

Oncelikle insallah istedgin puani alir ve istedigin ünv.girersin.
ıki senelikte olsa okumani tavsiye ederim. Diploman bir ust seviyeye cikar en azindan. hemde dgs sinavina girip lisans mezunuda olabilirsin. Yeterki okumak iste. Dgs yi kazanamasan bile lise diplomasindan daha iyidir sonucta önlisans diplomasi olacaksin.ınşallah istedigin gibi olur.

ayy canlarım benım ne güzel yorunlar yazmışsınız içime su serptiniz valla. artık yarın sabahı bekılıyorum yarın 10.30da sonuçlar açıklanacak. yök yine değişim yapmış, öss zor oldugu için konteyjanları artırıp az netle bir çok yere yerleşebilecekmişiz. yaşım 22 oldu hayatımı hala düzene sokamadım. yarın sabah hayatımın geri kalanı belli olacak........ hepimizin hakkında hayırlısı olsun...

Allah gönlüne göre versin.iki yıllık da olsa git oku,ama dört yıllığa geçilebilecek yerleri seç.güzel bi hayat diliyorum daha çok uzun yıllar var önünde

inşallah kazanırıın üniversiteyi.açıköğretim en son seçenek olsun bence.örgün öğretimi 2 yılda olsa yaşamanı tavsiye ederim.üniversiteli olmak çok başkadır, o ortamı yaşamanı diliyorum 2 yılda olsa sana hem bilgi hem tecrübe çok şey katacaktır.iyi şanslar....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…