NE YAPACAĞIMI BİLEMİYORUM! :(

Dilos0519

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Mayıs 2016
16
3
1
27
Kızlar merhaba.Sürekli düşünmekten sıkıldığım bir konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var.Ben 3 aylık hamileyim.Eşim uzun dönem asker.Önümüzdeki Mayıs ayında bitirecek askerliğini.Evlendikten 2 ay sonra askere gitti.Evliliğimiz bir nevi kaçma gibi olduğundan dolayı bir evimiz yok.Kayınvalidemlerle beraber yaşıyoruz.Benim şu an tek gelirim üniversiteyi yarım bıraktığımda kalan aylık 400 lira öğrenim kredisi.Bu ay hariç bebeğim doğana kadar aylık 400 toplam 2400 lira para gelecek.Ama hesapladığımda bebeğimin ve benim ihtiyaçlarıma yetmeyeceğinden korkuyorum.Kayınvalidemden de para almak istemiyorum.Bu konuda çok sıkıntılıyım.Bebeğin bir sürü ihtiyacı var.Benimde olacak.Ne yapacağımı düşünmekten beynim şişti.Bir de eşim geldiğinde direk kendi evime çıkmam gerek.Yoksa burda dayanamam.Bu çocuğumun gelişimi içinde çok önemli.Ama ne birikimimiz ne de eşyamız var.Eşimde garsonluk yapacak geldiğinde.Ev olayını da nasıl halledeceğimizi bilemiyorum.Eşimin ailesinden de biz yaptık denmemesi için bir şey beklemiyorum.Bunları düşünmekten her gün kahroluyorum.Lütfen fikir verin.Şimdiden teşekkürler.

Kızlar merhaba.Sürekli düşünmekten sıkıldığım bir konu hakkında yardımlarınıza ihtiyacım var.Ben 3 aylık hamileyim.Eşim uzun dönem asker.Önümüzdeki Mayıs ayında bitirecek askerliğini.Evlendikten 2 ay sonra askere gitti.Evliliğimiz bir nevi kaçma gibi olduğundan dolayı bir evimiz yok.Kayınvalidemlerle beraber yaşıyoruz.Benim şu an tek gelirim üniversiteyi yarım bıraktığımda kalan aylık 400 lira öğrenim kredisi.Bu ay hariç bebeğim doğana kadar aylık 400 toplam 2400 lira para gelecek.Ama hesapladığımda bebeğimin ve benim ihtiyaçlarıma yetmeyeceğinden korkuyorum.Kayınvalidemden de para almak istemiyorum.Bu konuda çok sıkıntılıyım.Bebeğin bir sürü ihtiyacı var.Benimde olacak.Ne yapacağımı düşünmekten beynim şişti.Bir de eşim geldiğinde direk kendi evime çıkmam gerek.Yoksa burda dayanamam.Bu çocuğumun gelişimi içinde çok önemli.Ama ne birikimimiz ne de eşyamız var.Eşimde garsonluk yapacak geldiğinde.Ev olayını da nasıl halledeceğimizi bilemiyorum.Eşimin ailesinden de biz yaptık denmemesi için bir şey beklemiyorum.Bunları düşünmekten her gün kahroluyorum.Lütfen fikir verin.Şimdiden teşekkürler.
iş yok ev yok ne demeye kaçtınız hadi kaçtınız nden çocuk yaptınız

İş var.Eşim askerden önce çalışıyordu.2000-2500 lira maaş alıyordu.Geldiğindede öyle olacak.Çocuk da Allah'ın bize emaneti.Geri çeviremezdik.Önlem alsaydınız derseniz.Gereken önlemi almıştık.

Ve bizim durumumuz tam anlamıyla kaçma değil.Orası çok ayrı ve uzun bir mesele.Şu an önemli olan bu konuya çare bulmak.Olanı geri çeviremem.

Anlatılanlara bakılırsa ya ailen yada k.v yardımcı olcak. yada eşin kredi çeker eşyalar alınır. şimdi kaçarken düşünülseydi dicem olmucak. Allah sağ salim kucağınıza almayı nasip etsin bebeğinizi inşallah.

İki tarafta yardımcı olmayacak gibi duruyor.Eşiminde ailesinden dolayı bankadan 5 yıl kredi çekme yasağı var.Kaçarken düşünme gibi bir şey oldu ama insanlar çok farklılaşabiliyormuş.Sonradan öğrendim bunu.İnsanların içine girmeyince anlaşılmıyormuş.

Annen baban arkanda durmazsa kimse seni düşünmez. Onlar da durmak istemez. Yapacak bir şey yok. Eşin geldikten sonra yavaş yavaş biriktirip çıkacaksınız artık. Bence eşinin ailesi üzerine düşeni yapsın laf etmeye hakları var mı. Sen değilde başka biri olsa yani isteyerek demek istiyorum yapmayacaklar mıydı

o zaman sabır dileyip yavaş yavaş olucak herşey.

İki tarafta yardımcı olmayacak gibi duruyor.Eşiminde ailesinden dolayı bankadan 5 yıl kredi çekme yasağı var.Kaçarken düşünme gibi bir şey oldu ama insanlar çok farklılaşabiliyormuş.Sonradan öğrendim bunu.İnsanların içine girmeyince anlaşılmıyormuş.

Farklılaşan Eşin mi? tam anlayamadım.

Benim aile durumum karışık.Eşim hala sevgili olduğumuz ilk günki gibi.Allah'ıma şükürler olsun ki aramız çok iyi.Değişen ailesi.Aynı evde olunca anlıyor insan.Her şeye bir laf.Görümcemde yeni evlendi.Kızım olsa şöyle yapardı.Kızım olsa böyle yapardı.Hamile halimle her gün arkalarını topluyorum.Elimden geleni yapıyorum.Yine de yaranamıyorum.

Benim aile durumum karışık.Eşim hala sevgili olduğumuz ilk günki gibi.Allah'ıma şükürler olsun ki aramız çok iyi.Değişen ailesi.Aynı evde olunca anlıyor insan.Her şeye bir laf.Görümcemde yeni evlendi.Kızım olsa şöyle yapardı.Kızım olsa böyle yapardı.Hamile halimle her gün arkalarını topluyorum.Elimden geleni yapıyorum.Yine de yaranamıyorum.
Gerçekten nasıl bir dünyada yaşıyorsunuz bir anlasam?
Eş ailesi ile oturunca muhteşem bir hayata başlayacağını mı sandın da şimdi böyle üzülüyorsun?

Eşin biliyor mu bu durumu? çalışıp çabalayıp ayrı eve çıkmaya bak bir an önce. bazı insanlara yaranamıyorsun gerçekten ama kaçmanızında bunda etkisi var gibi geldi bana.. fikirleri alınmamışta olabilir.

Hiçbir şey sanmadım.Eşim askerde ve hamileyim.Bu psikolojiyle sorunlarımı çözemiyorum.Destek alabilmek için yazdım.Köstek olacak insanlara gerek yok.Onlardan etrafımda yeterince var.

Kaçmamızla alakası yok.Eşimin ailesi bunu biliyordu ve sürekli yaparız ederiz destek çıkarız dendi.Ama bir günleri bir günlerini tutmuyor.Ben onlardan ne bir düğün ne bir gram altın istedim.Alyansım ve tektaşım bile gümüş.Çünkü benim ne düğünde ne gelinlikte ne de altın da gözüm ve hevesim var.Tek derdim evimi kurup eşimle mutlu olmak.

Kaçmamızla alakası yok.Eşimin ailesi bunu biliyordu ve sürekli yaparız ederiz destek çıkarız dendi.Ama bir günleri bir günlerini tutmuyor.Ben onlardan ne bir düğün ne bir gram altın istedim.Alyansım ve tektaşım bile gümüş.Çünkü benim ne düğünde ne gelinlikte ne de altın da gözüm ve hevesim var.Tek derdim evimi kurup eşimle mutlu olmak.

bir an önce çalışıp çabalayıp eşine yardımcı olarak evinizi kurmanız gerek o ortamda zaten çocuğunuzda sağlıklı yetişmez. Allah yardımcınız olsun.

Hiçbir şey sanmadım.Eşim askerde ve hamileyim.Bu psikolojiyle sorunlarımı çözemiyorum.Destek alabilmek için yazdım.Köstek olacak insanlara gerek yok.Onlardan etrafımda yeterince var.
Destek olarak yalan söyleyip pohpohlayan bir yorum yazamam.
Gir bir işe çalış.
Evdekileri az görmüş olursun hem de eşin askerden gelene kadar para biriktirmiş olursun.

Üzgünüm ama kaçar gibi evlenerek ailenle arana mesafe koymuşsun zaten,eşin askerde en kötüsüde ailesiyle yaşaman,Evet bebek aldırmak çok günah cinayet ama şuan böyle bir duruma düşmeyecektin.Eşim 1yıl işsiz kaldı 3yıldırda evliyiz hiç hazır olamadık,kendimi düşündüm çünki.Bence çalış hamileligin riskli degilse7- 8aylık olana kadar çalış hem evden uzak olursun hemde para biriktirsin.

Bence de doğum yaklaşana kadar çalış. Her ihtiyacını karşılayamazsın tabi ama en azından çocuğunun ilk ihtiyaçlarını karşılayacak kadar birikim yapsan yeter. Doğumdan sonra eşin gelene kadar sıkacaksın biraz dişini, ailesine katlanacaksın mecbur. Sonra elin gelince ev tutun ama eşya konusunda kasmayın. Üç beş tabak çanak, bir yatak, bir çadır gardrop, bir kanepe, bir iki halı bile ihtiyacınızı görür. Zamanla herşeyini tamamlarsın. Önemli olan sağlıklı olun, huzurlu olun, gerisi gelir Allah'ın izniyle

Back
X