Bendeki Para mı Yetmeyecek Miktarda Ben mi Yetiremiyorum

maaşım senden biraz fazla.
4 fatura ödüyorum toplam 200 tl bile değil. onun dışında sabit bir giderim yok. ailemle yaşıyorum. iki fatura hariç eve bi katkım yok. ama bazen ay sonu parasız kalabiliyorum. nereye harcadığım belli değil.

sen tüm paranı eve harcıyosun zaten. yetmemesi normal.

Çok güven
beze takanlar bebeğini emzirebilen anneler diye düşünüyorum. bez bana hiç fazla gelmiyor. internetten güvenemiyorum. son kullanma tarihidir falan ama tabi olabilir. güvenilir satıcılar olursa neden olmasın.
Çok güvenilir bilindik bi site zaten h diye başliyan yada g diye başlayan bazen n diye başlayandada oluyo baya indirim.son kullanma tarihleri hep 2019 gelenlerin.

Giderler çok fazla. Hep senin ve ablanın üzerine kalmış gibi yükler. Destek olmak güzel de senin eline para kalmıyor hiç.

Şimdi marketten geldim birkaç ay önce 10 TL’ye eşime aldığım erkek şampuanı 18 lira olmuş şok oldum
Maaşınız fazla değil fiyatlar böyle olunca ucu ucuna geçim normal. Boğaz tokluğuna yasıyoruz işte

Sizinle alakası yok geçim artık çok zorlaştı.. Siz zaten resmen ev geçindiriyorsunuz. Marketler, pazarlar kozmetikçiler ateş pahası..
Faturalar deseniz hepsi zamlandı..
Kış başı bir zam daha patlatırlar nasılsa..
Babanız neden katkı yapmıyor anlamadım?

Araba alın kendinize. Babanıza da borçtan dolaylı para veremiyorum deyin. Babam hep kendi parasını harcar eve bir şey almamızı istemez. Ama o gıcıklığına yapıyor bunu

Maaşın az canım bu devirde 2300 nedir ki Allah aşkına.. ben artık markete gitmeye korkar oldum.. dahada tasarruflu olmaya çalışıyorum ama yok olmuyo.. bence sen ablana söyle o sana destek çıksın biraz.. hiç kendini suçlama bu ülkenin sonu belli ne yapsak boş..

G ile baslayan mama mi ?
Bende de aynen oyle oldu da.
P marka bez de ucmustu
Ama dedigin gibi ses etmeden kuzu kuzu aldik
Keske care bulsak hepsi ithal dolar olmus 7 tl nerdeyse
Konu sahibi paran az masraf cok
Bu gider kalemlerinin haricinde koseye 5 kurus atabilirsen helal olsun.
A ile baslayan 400 gramlik mama bahsettiğim. Aynen ses cikaramadık..maaşlar vergi dilimi adi altinda 200 tl eksik yatiyor birde.
Ben dogudayim suan..ve komurlu kalorefer kullaniyoruz.gecen sene 3000 tl ye hallettigimiz komir bu sene daire basi 4000 tl birde nakit vermek durumundayiz.
Biz ogretmenleri 6 yil doguya cakili birakiyorlar ama burda hersey daha pahali yakit ve elektirik hele..
Konyada yasiyordum onceden 60 tl den fazla gelmeyen elektrik faturam 150_200 tl arasi geliyor..biz ogretmenler zaten bambaska bir hayata adapte olmaya calisirken tek komustuklari ogretmenin tatili..ve 3000 tl aldigimiz zengin muamelesi yaparlar.
Burdan ailelerin yanina ha diyince gidemiyoruz kar kistan yollar zaten kapaniyor..birde ucak en indirimli 500 tl oldu gecen sene gidis donus sadece bin tl.
E cocuguma bakici bulmak zorundaydim oda masraf..ailelerden uzagiz kac bin km..

Birde market masraflari artti sonumuz hayir olsun
Doguda hayat ucuz birikim yapin diyenelere gelsin buda

Bence eksiye girmek yerine ablanızdan rica edin mutfağa o yardımcı olsun.
Çünkü bir kere eksiye girilince ardı hiç kesilmiyor...

Bence eksiye girmek yerine ablanızdan rica edin mutfağa o yardımcı olsun.
Çünkü bir kere eksiye girilince ardı hiç kesilmiyor...
Valla bu ay cebimde kalan 30 lira bunun içinde kenara yol parasını faturayı kuaförde ayırmış degilim yani ister istemez eksiye girmek zorundayım her ayın sonunuda ablamdan alıp o şekilde geçirmek istemiyorum düşünüyorum hiç evden çıkmayayım belki gitmez ama yok nerde illa supriz bi masraf çıkacak bir yerden

Valla bu ay cebimde kalan 30 lira bunun içinde kenara yol parasını faturayı kuaförde ayırmış degilim yani ister istemez eksiye girmek zorundayım her ayın sonunuda ablamdan alıp o şekilde geçirmek istemiyorum düşünüyorum hiç evden çıkmayayım belki gitmez ama yok nerde illa supriz bi masraf çıkacak bir yerden

Haklısın aslında baya zor durumdasın düşündüm de bi yol,kuaför falan derken.
Ablana en azından 1-2 ay devretsen yani hiç mutfağa karışmasan bence daha kötü olmaz gidişat

babanız neden her şeyden elini eteğini çekti ?aynı ev değil mi o ev babanızın geçindirdiği ev değil mi hayırdır?

ben şu an gerçekten çok utandım, bu kadar tutumlu olmanıza rağmen savurgan mıyım diye soruyorsunuz. Sanırım benimki über savurganlık oluyor bu durumda.

Valla ben bu şekilde ev alanları gördüm söyledikleri kadarıyla ailelerinden destek bile almamışlar o zaman dahada kafam karisiyor
O eskidendi bence şuan asgari ücrete dolar bazında değer biçtiğinde çinden daha ucuza çalışılıyo dolarla ne alaka dersek ülkenin başlıca ihracat ürünü domatesi biçen makinenin mazotu bakımı parçası ithal İlacı tohumu ithal büyük şehire getirirken tırı mazotu taşıma masrafları kısaca bu yüzden türk parasının değeri düşünce yerli üretim domates bile markette kilosu 10liradan satılıyor( daha geçen gün görüp şok oldum)

Marketler ates pahasi..ben ogretmenim devlette esimde memur..ama bi maas kredi taksitlerine gidiyor ve cidden ucu ucuna denk geliyor o ekstra masraflardan..bebegim devam sutu aliyor..2 hafta once 55 tl ye aldigim devam sutu simdi 70 tl..
Bez 20 tl iken 40 tl.
Herkes halinden memnun gozukuyot..kimsenin zamlara bi ses cikardigi yok
Çıkartmazlar çünkü onlar ülkenin b.ka battığını bilse yine aynı insana tapmaya devam ederler.
Şampuanim 20 lira olduğu için bugün alamadım!

Çıkartmazlar çünkü onlar ülkenin b.ka battığını bilse yine aynı insana tapmaya devam ederler.
Şampuanim 20 lira olduğu için bugün alamadım!
sen belki kurtarirsin ulkeyi hadi kurtarsana hadi bakalim sana kim tapacak...vah vah sabun kullan...

Hayat çok pahalı
İyi bile yetişiyorsunuz
Allah hepimize kolaylık versin
o_O

Back
X