Bendeki Para mı Yetmeyecek Miktarda Ben mi Yetiremiyorum

Maaşınız düşük.

Şu asgari ücretle 3 çocuk büyütüyorum ,kira veriyorum,yiyorum iciyorum hicbir şeyimden eksik kalmıyorum,dört dörtlük yaşıyorum diyenlere inanıp kendinizi suçlamayın, onlar hayallerini anlatıyor bence.
Bu mümkün değil zaten onu kim diyorsa 3 çocuk var evim kendimin kira olsa yanmistik

Peynirim yağın sütüm köyden gelmiş olsa eee hadi geçinirsin eee oda gelmiyor

Mümkün değil asgari ücretle geçim hele ki ekstra çıkan bozulan bı eşyayı almak çok zor hele de

Rabbim yardım etsin valla zor da olana gerçekten geçim sıkıntısı zor..

Merhaba, acaba bir iki tanesini yazabilir misiniz o hesapların ben de merak ettim. Teşekkür ederim şimdiden :)

evekonomisti, tasarruf deneyleri, sadeevim, dahasade, beginner_minimalist, turkisiminimalizm severek takip ettiğim hesaplar.

ben 300 Lira ile geçinemiyorum
ve bir süre sonra bu geçinememe beni stres ve psikolojik baskı olarak aşırı rahatsız ediyor

bu yüzden aileme düşük rakam söyleyip rahat ettim
evet aileye yardım gerekiyor
ama ben 1000 TL hariicinde yardımcı olamam diyorum
olmuyor muyum oluyorum
öğrenci kardeşime ayda 200 TL (annemde veriyor) mutfağa da 200 TL harcıyorum sonra annem kişisel birşey gerekiyor ise onu alırım çünkü kadın muhakkak erteler ve kilolu olduğu için ona uygun şey heryerde yoktur olan da pahalı 100 TL dan aşağı olmaz ani bir masraf çıktığında da yardımcı olurum
mesela bu ay kardeşime gerekebilir diye 250 anneme 250 ayrıca verdim mutfak harici şimdide çeyiz almak istiyorum kimse ben para vermezsem ölmez ezilmez bu yüzden onlardan kısıp kendimden kısmayarak çeyiz almayı planlıyorum

siz de aldğınız bilgisayarın parasını annenize vermekten vazgeçin (kocası verebilir) babanızı çok rahata alıştırmayın adamın parası nereye gittiği belli olsun sonra önünü alamazsınız tartışma mı olacak olsun ama geri adım atmayın
ben çalışan insanın kendi gönlünü de yapması gerektiğini düşünüyorum kesinlikle

Maasiniz dusuk. Iyi bile hallediyorsunuz.
Tabi ki eve destek olun cunku orada yasiyorsunuz. Ama abartmadan... babaniz herseyden elini cekmesin.
Yeni ev size alinmadiysa tadilatini siz odemeyin. Size alindiysa bir süre sıkın kendinizi
Daha onemlisi bence baska bir is bakin.

Tabi evinizin özelini bilemem hariçten gazel okuyorum bir bakıma, affınızla...
evin tüm giderleri sizdeyken belki anne ve kardeşinizin harçlığına babacığınız destek çıkarsa o bile kar gibi geldi. zira anladığım kadarıyla daha çok gençsiniz. yapmak istedikleriniz olacaktır.

ama aile içinden bir destek çıkma ihtimali yoksa da sabır... Allah sabredenlerledir... Ummadığınız yerden kapı açılır.
sevgiler
Dualarınız için çok teşekkür ederim
Babam zaten biz çalışmadan öncede anneme pek harçlık veren biri degildi 3-4 ayda bir çok önemli bir ihtiyacı olursa ancak o yüzden anneme mecburen vermek durumundayım kardeşime de veriyor ama öğrenci olduğu için ister istemez ihtiyaçları oluyor yetiremiyor diye veriyorum

Neden emekli maaşı alan baban bütün masraflardan elini çekti onu anlamadim.evin geçimini 2 kizina neden yikti ve annene harçligi baban vermesi gerekirken sen neden veriyosun onuda anlamadim.
Doğrusu eskiye göre babamda masraflara daha el atar oldu çünkü önceden tüm giderler ondayken en ufak birsey bitse söyleme söyleme alırdı kavga için bahane sebebi olurdu şimdi ose en azından o huzursuzlugumuz kalktı ortadan yeni evin masraflarına oda katkı sağlıyor yoksa mümkün değil biz iki kişi içinden çıkamazdık tek başımıza

Anneme gelincede zaten biz çalışmadan öncede anneme pek harçlık vermezdi o yüzden ihtiyacını biz karşılamak zorundayiz

Maasiniz dusuk. Iyi bile hallediyorsunuz.
Tabi ki eve destek olun cunku orada yasiyorsunuz. Ama abartmadan... babaniz herseyden elini cekmesin.
Yeni ev size alinmadiysa tadilatini siz odemeyin. Size alindiysa bir süre sıkın kendinizi
Daha onemlisi bence baska bir is bakin.
Şuan bulunduğum şarlar içinde daha iyi bir iş olamaz maalesef

Haklısınız önceki ay markete ayırdığımız bütçeyle bu ay neredeyse yarısı gelmiyor dün markette bir adamın sadece iki paket bebek bezine 80 lira verdiğini görünce çok sasirdimbebek sahibi olmakta ayrı bütçe istiyor
daha onun ozel aşilari var, her dk ust bas yikamaktan ucan elektrik su faturasi var, gaz damlalari var. Var da var. Cocugun ihtiyaclarini karsilayabiliyorsan dua ediyorsun...

2300 tl aylik alan memur yok sanirim. ablaniz sizden fazla aliyodur. sizle esit harciyosa tabiki siz sifira cikarsiniz cnun da elinde kalır. ekonomi profesörü ablaniz versin bundan sonra annenize harcligin tamamini ve kardesinize harcligi, en azından masraflarin taksitleri bitene kadae

onun disinda anneniz 150 tl yi napcak siz 50 lira kuafore veremiyoken. tamam anneniz zorluk da cekmis ama bazen 50 bazen 100 tl ile de idare edebilir siz nasil ediyosunuz. kac yıllık ev hanimi, hesabini bilir.

ayrica evet hersey ates ates pahasi, nasil yetecek ki cok cok cok zor, siz cok basarilisiniz bence

Eşim 5200 alıyor ben maalesef çalışmıyorum keşke atanıp çalışsam 2 buçuk aylık bebeğimiz var ev aldık onun borcu var zor geçiniyoruz herşey 2 katı fiyatına çıktı haftasonu biryere çıkıp gezmeyeli aylar oldu desem yeridir

Haklısınız önceki ay markete ayırdığımız bütçeyle bu ay neredeyse yarısı gelmiyor dün markette bir adamın sadece iki paket bebek bezine 80 lira verdiğini görünce çok sasirdimbebek sahibi olmakta ayrı bütçe istiyor
20 aylık bir bebek annesi olarak yazdığınıza güldüm. 900 gr bebek maması olmuş 140 lira bebek bezi de neymiş. en azından 1 ay yeter o bez. mama ise hüpletiyor yani. allahtan insanın evledının yediği çok gelmiyor. :halay: neyse sorunuza gelecek olursam tebrik ederim sizi gerçekten. bence büyük başarı o parayı yetirebilmek o masraflarla. üzülmeyin ancak başa baş gelir. hatta gelmez bazen

Hayır siz musrif falan değilsiniz.
Ya iyi de ablanız da sizde ilerde evlenmeyecek mısınız?
Babanız sırtını daha ne kadar dayayacak size?
Madem babanız böyle bi insan keşke anneniz de çalışsaymış ne bileyim en azından çocuk falan baksaymış yani siz ne kadar süre verebilirsiniz ki?
Hadi evleniyoruz deseniz arkanızda duracak bi baba yok anladigim kadarıyla.
Ayrıca zam falan alırsanız söylemeyin saklayın bence.

Doğrusu eskiye göre babamda masraflara daha el atar oldu çünkü önceden tüm giderler ondayken en ufak birsey bitse söyleme söyleme alırdı kavga için bahane sebebi olurdu şimdi ose en azından o huzursuzlugumuz kalktı ortadan yeni evin masraflarına oda katkı sağlıyor yoksa mümkün değil biz iki kişi içinden çıkamazdık tek başımıza

Anneme gelincede zaten biz çalışmadan öncede anneme pek harçlık vermezdi o yüzden ihtiyacını biz karşılamak zorundayiz
Anladim senin baban benim babamdanmış.böyle adamlar neden 3 çocuk yaparlar hiç anlamam.benim babamda 3 çocuk yapmış ama bırak bana harçlik vermeyi evde bişey bitse söylenirdi faturalar her geldiginde kavga çikarirdi.ben duştayken kapıma dayanip çık artıkk diye bağirir benimle kavga ederdi.madem ev ihtiyaçlarina dahi gücün yok yada pintisin neden 3 çocuk yapiyosun be g....

20 aylık bir bebek annesi olarak yazdığınıza güldüm. 900 gr bebek maması olmuş 140 lira bebek bezi de neymiş. en azından 1 ay yeter o bez. mama ise hüpletiyor yani. allahtan insanın evledının yediği çok gelmiyor. :halay: neyse sorunuza gelecek olursam tebrik ederim sizi gerçekten. bence büyük başarı o parayı yetirebilmek o masraflarla. üzülmeyin ancak başa baş gelir. hatta gelmez bazen
Bende bu beze takanları çözemiyorum 80 nedir yaa mamalara ilk aylar 300 gidiyodu yemegede geçene kadar.sana tavsiyem canim internetten al devam sütünü marketlerin yari fiyatina satiyor.zam geldiginden beri internetten getirttim ayda 120 gidiyo

Bide akşam 9 oldumu tvyi ışıkları kapattirirdi yakanla kavga ederdi.telefonla konuş yanina gelir kapat diye bagirirdi.haftasonlari yada yazin gezmeye piknige tatile hicbiryere götürmez evde oturturdu.çocukken onun yüzünden pazar günlerinden nefret ederdim evden çikarmadigi için

Bende bu beze takanları çözemiyorum 80 nedir yaa mamalara ilk aylar 300 gidiyodu yemegede geçene kadar.sana tavsiyem canim internetten al devam sütünü marketlerin yari fiyatina satiyor.zam geldiginden beri internetten getirttim ayda 120 gidiyo
beze takanlar bebeğini emzirebilen anneler diye düşünüyorum. bez bana hiç fazla gelmiyor. internetten güvenemiyorum. son kullanma tarihidir falan ama tabi olabilir. güvenilir satıcılar olursa neden olmasın.

Back
X