• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapacağımı biliyorum ama cesaretim yok

Sanki benim eski esimi anlatmissin arkadasim.Yemeyi,icmeyi,gezmeyi sever,aile ortamlarindan hoslanmaz,sorumluluk agir gelir ayni zamanda yemekler kahvaltilar hazirlamaya,sevdigim seyleri alip eve gelmeye bayilir.Ev islerinde yardimcidir.Araba kullanmayi benden sonra ogrendi.Gel gelelimki surekli icmek istemesi,ictiginde mutlaka sisenin dibini gormesi,sarhos olup esyalari kirma,kufurler hakaretler insani canindan bezdiriyor.Bu tipler arkadaslari icin canini verirler.Cok bonkordurler,gittikleri yerlerde hesap odemeye bayilirlar.Ama ayni fedakarligi karisi icin yapmazlar.Cunku aile iliskileri gelismemistir,aile olmanin onemini kavratan kimse olmamistir.Benim sizden farkli olarak cocuk yapma gibi bi hatam oldu.Zaten cocuk da bizim sonumuz oldu.Cunku kaldiramiyorlar cocuk sorumlulugunu,baba olmayi beceremiyorlar.Ozgurluklerinin kisitlanmasi,evdeki cpcuk aglamasi,karisinin gecici olarak da olsa ilgisini kaybetmesi bunlarin hepsi onlari zaten beceremedikleri evlilik hayatini cekilmez hale getiriyor.Size demem o ki bizim evliligimiz esimin "evlilik,cocuk bana gore degilmis.ben bu cocuk icin hayatimdan vazgecemicem" sozleriyle sona erdi.Cok iyi dusun.Eger mucadeleye devam edeceksen SAKIN cocukla duzelir umuduna girme.Ben sizin esinizde eski esimin 10 yil sonraki halini gordum.Yani degismez boyle adamlar.Cunku yasam tarzlari budur.Karar sizin...

aynen dediğiniz gibi çocuk fikrinden nefret ediyor istemiyor ben istiyorum diye denedik olmadı, iyi ki de olmamış madem değişmeyecekti benimle neden evlendi yada ayrılmak istiyorum yeter dediğimde neden ağlayıp bırakma beni der.dediğiniz gibi aile kavramı oluşmamış çünkü anne baba ayrı sorunlu ebeveynler ve ömrünün yarısından fazlası kendi gibilerle geçmiş...

herkesin karşı çıktığı bir evlilikti,ailemi arkama aldım evleneceğim dedim şimdi bana biz sana dedik diye söylenecekler,daha önce 3 defa gittim babamlara araya girdiler düzelir 3,5,7 tehlikeli yıllar idare et dediler,şimdi severler onu ilk zamanlar ki gibi değiller ona karşı ama yinede bana geri dönüşü farklı olacak biliyorum şu son durumdan haberdar etmedim onları kendi içimde yaşıyorum yinemi demesinler diye:(çaresizim sadece çok iyi bir insan diye katlanılır mı ben de iyi biriyim sonuçta?

37.yaşımdayım neden sordun arkadaşım?

Acaba yaş farkı mı var diye sordum ama yaşlarınız yakınmış.

Sen tam olarak ne düşünüyorsun ?
Ne istiyorsun ? Pişman mısın ? Düzelir ümidinde misin ? Vazgeçemem psikolojisinde mi ?

Acaba yaş farkı mı var diye sordum ama yaşlarınız yakınmış.

Sen tam olarak ne düşünüyorsun ?
Ne istiyorsun ? Pişman mısın ? Düzelir ümidinde misin ? Vazgeçemem psikolojisinde mi ?

hayır pişman değilim,düzeleceğinden de umudum yok sadece dediğiniz gibi çok bağlandım bana olan sevgisinden eminim beni bir daha bu kadar seven olmaz diye düşünüyorum,ben yaptım hatalarımın farkındayım tutarsız davrandım hep pişmanlıklarını anladım,o kadar çaresizdi ki adeta çocuğum gibi göğsüme bastırdım,biraz acımasız olsaydım farklı olurdu...

Bence tam evlilik terapistine gidilebilecek bir durum, daha önce gittiniz mi?

Bu içki durumu evlenmeden öncede vardır muhakkak.Bunu bilerek evlenmiş olmanız lazım.Şahsen ben en başta böyle birini seçmezdim.
Yanı sıra maddi açıdan borca gidiyor.Bütün parayı içkiye harcıyor demişsiniz.Ben olsam eşim o parayı harcamadan ben harcardım.Sonucta o benim rızkım ve bana harcamak zorunda.Nasılsa para gidiyor bir birikim yapılamıyor en azından bana yada ev giderlerine gider.Hiç düşünmeden ve acımadan harcardım parayı içkiye ayıracak parası kalmazdı.
Zor bir durum ama başka bir çözüm gelmiyor aklıma..

umutsuz konuşup da zaten sıkkın olan canınızı sıkmak istemem. ölümden başka her şeyin çaresi var bu dünyada. hele ki evliliklerde aldatma hariç -ki aldatma bile affetme ve aldatan tarafın kendine çekidüzen verip güven kazanmasıyla çözülebilir bu da çiftlerin tercihidir- her şeyin çözülebileceğini düşünüyorum. alkol, maddi uyuşmazlıklar, plansızlıklar vs vs. bunları çözmek ikinizin elinde.
okuduğum kadarıyla birbirinizi seviyorsunuz ancak eşiniz sözlerini tutamadığı için kendinizi yorgun ve çaresiz hissediyorsunuz.
evlilik terapistine ikinizin de ihtiyacı var gibi görünüyor. eşinizin sözlerini tutamamasında söylediğiniz gibi sizin tutarsızlıklarınız da etkili olabilir. ben sizin yerinizde olsam büyük bir kumar oynar; ya terapiste gideriz ya da evliliği bitirelim derdim. çünkü bazen insanlar ya da çiftler sorunların içinden çıkma yolunu kendileri bulamıyorlar ve bir rehbere ihtiyaç duyuyorlar.
hakkınızda hayırlısı olsun. güzel düşünün güzel yaşayın. olumlu sonuçlar alın inşallah..

kızlaarrr lütfen bir şeyler yazın konuşacak kimsem yok ne yapayım ben nasıl bir durum bu :((((

Her anne babası sorunlu olan böyle olmuyor,Eşin bu tarz hayatı benimsemiş,seçim meselesi bu.Bekarlık hayatı arkada kalmak zorunda.
Sorumluluk almak yaşı çoktan gelmiş geçiyor.Ne demek borç-- harç,içki,uyku ...Dengesiz diyorsun,kavga var,huzur yok,adam sorumsuz,dr gitmiyor,

Bence senin tavrın etkili olmuş.16 yıl böyle yaşamış bunaltmayayım nasıl bir düşünce ...sen de esnek bir karaktersin bence...Rahatına bakmış sen sıkıştırmadıkça.
EVLİLİGİN KENDİ KURALLARI VE SINIRLARI OLMALI.Sen sadece adamın hayatına EKLENMİŞSİN.

Şimdi sadece onu sorumlu tutman bence haksızlık.
Öyle kabul etmiş,öyle sineye çekmiş,öyle devam etmişsin...
42 yaşında ki bir adamın karakteri değişmez,psikiyatır ne yapacak ki.Adam rahat-sorumsuz-içkiyi seviyor.Depresyon degil ki hap yazsın yutsun iyileşsin.
Ya bu deveyi güdeceksin,ya bu diyardan gideceksin.Karar senin...
Ben senin boşanma fikrine sıcak oldugunu ve ayrılabilecegine inanmadım nedense,sadece dertleşmek ihtiyacın var sanırım...Kısmet...

merhabalar;yeni üyeyim ve yazılanlara ve yorumlara bakınca belki bana da yardımınız dokunur diye başladım:(özetle anlatmaya çalışacağım;3 seneyi biraz geçti evleneli flörtle beraber 4 sene ama bu 4 sene zarfında ilk 2 ay hariç hep kavga hep hakaret hep eşya kırıp dökme hep boşanacağım söylemleri ve eşimin valizini toplayıp gitmeleri benim kovmalarım ekonomik güçlükleri aşmada benim çabalarım ve onun kaygısızlığı...neresinden tutup yazayım bilemiyorum toparlayamıyorum.ilk zamanlar aşk sarhoşluğuyla göremediğim şeyleri geriye dönüp baktığımda görüyorum,meğer benim değişik ilginç bir adam diye nitelediğim eşim dengesizin biriymiş.birbirimizi çok seviyoruz hep birlikte vakit geçiriyoruz hala flört eder gibi günde bilmem kaç posta sms,insanlar bize gıpta ederdi öyle iyi anlaşıyorduk,son bir senedir hep kendimi mutlusun diye kandırır oldum.borçlu yaşamayı sevmiyorum eşimde borçsuz yaşamayı sevmiyor,özgürlük adına aileyi aksesuar olarak görür son derece kaygısız uykucu hiçbirşey üretmeyen sadece politik söylemlerde bulunan ve içen bir kocam var ve ben onunla içtiğim ve parayı dert etmediğim sürece çok mutlu olan biri.offfff en sonunda ikna ettim ve psikiyatristten randevu aldı,bu arada boşanma davamız açıldı mahkemeye gittik anlaşmalı açtığımız davayı ikimiz de seviyoruz diye kapattık.2 ay oldu söz söz üstüne değişen hiçbir şey yok.benim tutarsızlıklarım onu arsızlaştırdı,söyler ama yapmaz diye düşünüyor şimdi.16 sene yalnız yaşamış sık boğaz etmeyeyim ağırdan aldım evliliğe alışsın diye ama olmadı hala bekarmış gibi davranıyor.gerisini siz sordukça yazayım arkadaşlar dilim dolanıyor parmaklarım duruyor,bir akıl verin bana,son durum cuma sabah çıktı,akşam tlf açtım içmiş,bağırdım çağırdım gelme eve sakın bitti bu iş dedim,ertesi gün aramış ulaşamamış arkadaşına arattı ben de eşyalarını topladım onun yüzünü bile görmek istemiyorum bir ara sen alır mısın dedim ayrı kalın falan filan dedi yok dedim ağlamaktan yoruldum,şımarıklığından bıktım 42 yaşında hala çocuk gibi...yarın randevusu vardı beraber gidelim bana yardım et dedi tamam demiştim ama cuma gününe kadar böyleydi,şimdi ne yapayım ben???:(:(:(:(

Belki suanda bu cwp senin canini yakicak ama disaridan biri olarak söyleyecegim tek sey;sen yeterince sans vermissin..
Ama korkarimki bu adam 42 yasinda hala böyle sorumsuz davraniyorsa hayati boyunca degismicek.. Ve isin icinde alkol warsa inan bana artik o adamdan sana hayir gelmez diye düsünüyorum:2:

Ama onu en iyi sen taniyorsun,degisicegine inaniosan emek ver ve elinden geleni yap ama inanmiyorsun su 3 günlük hayatta hayatini zndan etme ve mutlu olmaya bak:16:

Back
X