Ne yapacağımı bilmiyorum . .sorun annem..

CaprisLy

Stress ..
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2011
9
0
36
İstanbul
Öncelikle şunu söyliyim; inanın ergen falan değilim.Hiç bir zaman için annemle saçma sapan nedenler için kavga etmem ve şöyle birşey ben hiçbir zaman durup dururken olay cıkarmam.Gecimli biriyim.İnsana yakışmayacak bir sabrım vardır.Yapılan en küçük kötülüğü unutmam, not alırım ama bunun için de kin beslemem.Belki anlatılacak yer değil fakat burda birçok kişinin samimice derdini paylaştıgını gördüm bende yazıyım dedim.Zaten burdan başka anlatacak biryerim yok.19 yaşındayım lise son sınıfındayım üniversiteye hazırlanıyorum Allah'ın izniyle.Çocukluğum çok kötü geçti.Şu ana kadar toplasanız babamı gördüğüm günlerin sayısı 6-7 seneyi geçmez.Çünkü hep hapse girip çıkardı .Büyük bir kısmını o kadınla geçirdim ( beni dünyaya getiren ). şiddet hep oldu.Babam hapse girip çıkmasına rağmen çok uysaldır.Bana bir fiske vurduğunu görmedim.Çok kere aldattı babamı.Küçük yaşımda eve girip çıkan erkeğin haddi hesabı yoktu.Bir keresinde hatırlıyorum ilkokul 5e gıdıyodum .sabaha karsı evden cıkıyım dedim baktım kapı aralık.Gördüğüm manzarayı şu yaşa gelmişim hala unutmuş değilim.Daha bunun gibi neleri.. Beni hep farklı yalanlarla aklınca kandırdıgını zannederdi.Ama daha babam dahi bilmiyor.Aslında birşeyleri oda anlıyor biliyor.Fakat yediriyomu nabıyor kendisine ben bunu henüz çözemedim.Bir türlü anlatamadım kimseye. 19 yaşındayım bu yaşta hala el kaldırmaya çalışır.3 sene önce arkamdan ekmek bıcagının ucuyla bıcaklandıgımı bilirim.10-11 yaşlarındayken küçücük sebeplerden dayak yerdim.Ama öyle böyle bir dayak değil.Artık vurdurmuyorum.Bi şekilde savunuyorum yada çok ileri gittin mi ben vurmaya başlıyorum artık. Ama bir yandanda korkuyorum ileride çocuklarımda bana böyle davranırsa.ben ona yaparsam bunu ileride görürüm diye korkuyorum.Ama ne yapıyım.Aranızda benden yaşça büyükler vardır.Anne olanlar bu durumu yaşayanlar özellikle sizden yardım beklıyorum.Biran önce evden uzaklaşmak ıstıyorum.40 yılda bir yüzünü görsem yeter oda Allah'tan korktugum içindir hani.Çok sabrettim çokk.. Ama tiksiniyorum ondan bu bir kızgınlık değil.Kaç senelik içimde biriktirdiğim bişey .Sebebide sudan sebepler değil. Zaten inşallah üniversiteye kapağı attığım zaman çok lazım olursa görüşücem.Ben çalışırım çalışmadımda değil.

Belki çok özele giriyor yazdıklarım ve bunları bir erkeğe söyleyıpte asla kendımı acız sahıpsız durumuna dusurmem.Burada bayanlar var Anneler,ablalar var diye paylaşıyım istedim.İlk paylaştıgım yerde burası .Lütfen yardım edin, akıl verin . .

Canım öncelikle yaralı bir çocukluk geçirdiğin için çok üzüldüm!Ne kadar olgunlukla anlatmışsın yaşadıklarını.Allah çektiğin sıkıntılarını sabrını hak ettiğince vermiş.. 35 ve üstü yaşlarda olmamama rağmen senin ablan sayılırım...Sana bir iki birşey söylemek isterim eğer dikkate alırsan beni..O kadar olgun bir tavrın varki tüm yazdıklarından çok iyi çok sabırlı çok dirayetli hayata tutunmaya çalışan bir kız olarak kafamda bir profil oluşturdum senin adına..Şu an 19 yaşındasın ve sanırım terbiyenden çok zorlanmadıkça ödün vermeyecek bir insansın...Bence bu kadar zaman kendi kalitenden ödün vermemişsin bu zamandan sonrada kimseye aldırış etme.Kim nederse dedin ne söylerse ne yaparsa yapsın sen duyma ve önüne bak her zaman..İleride evlendiğin zaman çocuklarına kendin adına güzel örnekler verebilesin.Sabrın sonu selamettir canım.Kimsenin yüzünü görmek zorunda değilsin ve istersen görme konuşma elinden geleni yap ama hep bu yolda yürü..Sabrından ödün verme!Sonunda sen kazanacaksın ve çocuklarına annelerini grurla anlatacaksın.Çektiğin sıkıntıların karşısında nasıl kale gibi durduğunu...Umarım üniversiteye kapağı atarsın=) ve hayat senin için bir başka akar..

Canım benim..
O kadar güzel ifade etmişsinki içindeki fırtınaları.. Küçük yaşında olgunlaşmışsın..
Sen çok iyi bir anne olacaksın emin ol..
Lise son sınıftaymışsın.. senin için en iyi çözüm üniversiteyi kazanıp başka şehirde okumak... Biraz daha sabretmen gerekiyor.. kimbilir daha anlatamadığın neler var...

Çok zor şeyler yaşamışsın, anneni de Allah islah etsin.

O tür kavgalarda hemen uzaklaş ondan. Odana gidip kapını kitle, evden dışarı çık...

İnş. başka bir şehirde üniversiteyi kazanıp kendine bir hayat kurarsın. Allah yardımcın olsun.

herkes farklıdır.farklı bireylerdir.hayat hepimiz için zor.senin ne tepki vereceğin ,nasıl bir insan olacağın sana bağlı.senin tercihlerine bağlı.

şu da bir gerçek görerek büyüdüğümüz olaylar tavırlar kişilikler beynimizde biryerlerde var.ama bu biz de öyle yapmak zorundayız anlamına gelmiyor.sevgi dolu ilgili,sıcak saçlarını tarayıp seni saran öpen bir annen olması güzel olurdu.ama olmamış.o kendi hayatını yaşadı.ona Allah ın emanet ettiği yavrularına ihtiyaçları olan anneliği yapamayarak sınavını kaybetti.senin sınavın yeni başlıyor tatlım.

kızlarını şefkatle saran,oturup kalkmasını ,yemek yapmasını, evi çekip çevirmesini,eş olmasını öğreten annen yok.sen bunları diğer insanlardan çok daha fazla çaba göstererek kendin öğreneceksin.emin ol okadar kötülüğü görmek insanı daha güçlü daha donanımlı olmak için tetikliyor.

lütfen yanlış bir eş seçme.baban nekadar sana kızmamış olsa da hapse girip çıkması onun da ne yazıkki iyi yolda olmadığını gösteriyor.senin seçeceğin eş çok çok erdemli olmalı ki ömrün güzel geçsin.evlenene kadar kendini her anlamda donatman (yemek ev işleri,giyim,eğitim,iş) gerekiyor.kendine güven.ve hayatta hepimizn bir anlamda yalnız olduğumuz kabullen.bu çocukluk sıkıntılarını da bir uzman dan yardım alarak silmen lazım.Ve çok çok dua et bundan sonraki hayatının cennet bahçesindeymiş gibi geçmesi için.

derslerine çok sıkı çalış.
-dünya hafıza şampiyonu melik duyarın bir sitesi var onu tavsiye edbilirim sana.
-http://www.haber16.org/dosyalar/ burda da övgülü tarifler bölümünden aldığım tarifler var.
-dikiş bilmek bir kadının hayatını inanılmaz derecede kolaylaştırır.burda dergilerini çok seveceksin eminim.böyle bir hobi edinmen zihnini boşaltır ve seni rahatlatır.
-bir de sarı kantoron çayı öneririm.tahmin ediyorum ki şu an yaşadığın çocukluk sıkıntıları ilerde seni biraz zorlayacak bir yerlerde patlak verecek.o durumlarda sarı kantaron lütfen aklında olsun.
-lütfen beslenmene dikkat etmeye çalış.beslenme insanın fiziksek özellikleri,psikolojik durumu,enerjisi sağlığı gibi bir çok şeyi etkiler.
-yoğurt + çörek otu,bal + polen genç kızlar için çok faydalı.cilde çok iyi geliyor.yemeni tavsiye edrim.

hayata tutun birşekilde.zor olacak ama çoğu insanın hayatında farklı zorluklar var.ve biz insanlar gün geliyor birbirimizin hayatını zorlaştırıyoruz.

sevgi şefkat açlığın olduğu için insanlara kolay kanabilirsin.ltfen okuyup meslek sahibi olmayı ilk hedef olarak tut.eş seçimi çok önemli .günümüzde erkekler ne yazıkki ahlaki olarak bir çöküş yaşıyorlar.çok çok efendi ,mesleği olan,eğitimi olan,Allah korkusu olan,yalan söylemeyen bir insan çıkar inşallah karşına.ama böyle erkeklerin çok çok az olduğunu,ve gözünü açıp çok dikkatli olmak zorunda olduğunu da söylemek zorundayız.umarım hayatın bundan sonra güzel geçer.

Asla kendini ezdirme. Sana vuracak olursa al bir bardak kafasında kır (ağır oldu biraz ama napıyım koca kızsın kendini koruyabilirsin ne zamana kadar dayak yemeyi sindireceksin bir değil iki değil) Sadece doğurmakla anne olunmaz. Kimsenin kimseye şiddet göstermeye hakkı yok. Kendini koruyacaksın tabiki.. Bunu vicdan meselesi yapma. Sen çocuklarını doğru düzgün yetiştirirsen saygı duyarlar sana. Üniversiteyi kazan başka bir memlekete git, okurken de çalış. Bir kız arkadaşınla ayrı eve çıkarsınız. okul bittikten sonra orada kalırsın ama çok çalışıp para biriktirmen lazım.. İçinde ne kadar büyük bir istek olursa o kadar başarılı olursun. Elinde mesleğin olsun. Kendini geliştiren, ekonomik özgürlüğü olan kadının çocukları onunla gurur duyar..

Bu arada, sessiz insanı ailesi bile ezer asla sessiz kalma. Sana vurmasına asla ve asla izin verme! Anladığım kadarıyla aklı başında olgun bir kızsın annen sana niye şiddet gösteriyorki..

Diğer ablaların çok güzel şeyler yazmışlar. onların dediklerini dikkate al lütfen. Tecrube çok önemli. Ben bile birşeyler kapıyorum onlardan, kendimi daha iyi hissediyorum sağolsunlar.

çok teşekkür ederim hepinize.Zaten şu saatten sonra yapacağım o mumkun olduğu kadar uzak durmak.Hem okuyup hem çalışıcam zaten inşallah.Ben pek birinin eline bakmayı sevmem.Saolun dediklerinizin hepsini yapmaya çalışıcam.

inş bundan sonra huzurlu bir hayatın olur.sana abla tavsiyesi olarak sakın ama sakın reelde tanığının arkadaş çevrene bu durumdan yani annenin zinasından bahsetme.bir gün gelir evlenirsin eşinede sakın bahsetme.neyin ne zaman nasıl olacağının garantisi yoktur.içinde tut sırlarını ve bunları aklına takmamaya çalış.derslerine önem ver ki bir an önce o ortamdan uzaklaş.Rabbim yardımcın olsun kardeşim.

Of canım çok üzüldüm ya.Keşke imkanın olsa da bunları bir psikologla veya en azından rehberlikle filan konuşabilsen.Annenin yaptıkları yenilir yutulur gibi değil,onu Allah affetsin artık.Kimbilir onun da genç kızken ne hayalleri,ne ümitleri vardı,o da böyle olmak istemezdi muhakkak.Maddi manevi ağır koşullardan geçmiş olmalı annen,belki biraz böyle düşünürsen az da olsa rahatlayabilirsin.
Sevgi eksikliğiyle büyüyen çocuklar,ileride daha iyi anne olabiliyorlar.Ben fazla anlayış görmeden,çok fazla eleştirilerek büyüdüm,inan dünyanın en sabırlı ve anlayışlı annesiyim şimdi.Annem çok ceza verirdi,olur olmaz sebeplerle birşeylerden mahrum bırakılırdım.Ben oğluma hiç ceza vermedim mesela.İnşallah zamanı gelince huzurlu bir yuvan ve sevgi dolu,anlayışlı bir eşin olur,böyle endişelerin kalmaz.
Evdeki koşulları değiştiremeyeceğine göre,üniversiteyi başka şehirde okuman belki en iyisi olur.Sınav için çok iyi çalış,sakın kendini bırakma.Okuyup meslek kazandıktan sonra hayatını istediğin gibi düzene sokarsın.Ne olursa olsun evden kaçmayı düşünme,gideceksen okumak için git evden.Ve söylememe gerek var mı bilmem,sakın evden kurtulmak için birisiyle evlenmeyi düşünme.Allah sana sabır ve kolaylık versin.

önceikle durumuna çok üzüldüm canım allah sana sabır versin bir an öncede seni o evden o kurtarsın güzelce dersine çalış eline al ekmeğini bir an önce başka çözüm yok:43:

bir de fotoğrafından gördüğüm kadarıyla erkeklerin çok ilgisini çekecek bir hoşluğun var.erkekler kendilerini olmadıkları kadar erdemli,dürüst ,çalışkan ,adam gibi adam,sevilmeye ve güvenilmeye layık tek erkek,diğer erkeklerden farklıymış gibi göstermeyi çok severler.bu yalan kişiliği oynama konusunda da çok çok başarılıdırlar.okadar çok var ki böyleleri .sokakta yanından geçen ilk adam % 100 böyledir diyebilirim sana.sevgi açlığın var.seni koruyup kollayacak birine ihtiyacın var.ne yazıkki duygusal anlamda korunmasız durumda ve yanlış insanları kendine çekebilecek konumdasın.bundan sonra hayatına kattığın herkesin sen de izleri olacak.o yüzden daha çok küçüksün arkadaşlıklar için bekle.mesleğini eline al.işine başla.mümkünse memurluk tarzı birşey olsun ki durumun çok da çevrendeki insanlara bağlı olmasın.ve de insan sarrafı olacak kadar iyi geliştir kendini.çünkü bu konuda seni kandıracak genç biri dönüşü olmayan üzüntülere sürükleyebilir seni.şu an hayatın umut duyulan kısmındasın.yaşadığın kötülüklere rağmen iyi bir aile kurma,iyi bir anne olma ,iyi bir eş bulma ümidin var.annen tamam.hepimiz o konuda söyleyeceğimizi söyledik.ama yanlış birini seçersen o umut kısmından umutsuzluk kısmına geçersin ki o şuan yaşadığın durumdan daha beterdir.lütfen lütfen lütfen kendin için çok çok akılllı ol.çünkü bunu senin için yapacak kimse yok.hepimiz öyleyiz aslında.sadece birçoğumuz bunun farkında olmayarak yaşıyoruz.

Allah yardımcın olsun....okuyunca halime şukrettim.....cok akıllı bir kızsın emin ol bu seni kurtarıcak, Allahta yardım edicek...

canm benim cok üzüldüm ya..cok olgun bi kiza benzyorsun, en iyisi kendi yolunu ciz. üniye baslayinca ayri ve emniyetli yere git. yada iyi anlasabildigin akraba yakin vs.

Anneni allah ıslah eylesin..reşitsin korkma dayak yersen git karakola şikayet et yada deden babaanne vs. varsa git onlarda kal çevrende bi büyükten yardım al derin

Back
X