NE YAPACAĞIMI BİLMİYORUM

Showmani

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2018
8
2
1
44
Öncelikle Merhabalar. Herkese iyi günler. Evlendigimiz günden bu tarafa eşimin ailesi eşim başka bir şehirde yaşamasını kabullenemeyip bu gerekçe ile evliiliğimize zerre kadar saygı duymadılar. Ve tabii bunuda çoçuğum üzerinde bariz belli ederek. Orneğin ziyaretlerine gittiğimizde arada 1 yıl geçmiş olmasına rağmen torunları yada yeğenleri gelmiş gibi değil sanki dışaridan bir çoçuk gelmiş oturmuş yüzüne bakmıyorlar.doğum gününde sünnetinde v.s onunla ilgili hiçbirşeyde ağız birliği edip aramıyorlar. Halasıñin akran çocukları var diye yanlarında kalkmak istiyor senede bir gün olmasına rağmen 12 yaşında 1 çoçuğu gece 12 de öz halası evden kovmaya kalkıyor. Yatak açmayıp yerde yatırıyor. Asıl canımı yakan konu ise amcasının tavırları kendi evimizde yani bize misafirliğe geldiklerinde benimçoçuğum yüksek sesle konuştu diye( kendi çoçugu korkarmış) uzerine yürudu ağıza alınmadık hakaretler etti. Ve özür beklerken daha çok saydırıp ertedi gun bize haber vermeden gitme hazırlığı yapıp çıkıp gittiler. Eşime gelince tepkisiz kalmayı tercih ediyor. Onları kırmak tan korkuyor. Ve De onların çocuklarına hediyeler alıyor. Ayrıcada bu hakaretleri yapanlar hergun eşime kendi çocuklarının fotoğraflarını atıyor. Eşim onlara methiyeler düzüyor. Karşılıklı özlemler konuşuluyor. . Ve çoçuğumda özguven eksikliği başladı oda birşeylerin farkında. Ne yapacağımı bilmiyorum .tepki versem esim kavga çıkartıyor.Neymis diger insanlarin tavırlarına karışamazmış kendisi yeğenlerıni çok seviyormus. Hatta benim yüzümden istediği amcalığı yapamıyormuş. Şaştım kaldım bu durumun içinden çıkamıyorum lütfen önerilerinizi yazar mısınız. Teşekkürler

Öncelikle Merhabalar. Herkese iyi günler. Evlendigimiz günden bu tarafa eşimin ailesi eşim başka bir şehirde yaşamasını kabullenemeyip bu gerekçe ile evliiliğimize zerre kadar saygı duymadılar. Ve tabii bunuda çoçuğum üzerinde bariz belli ederek. Orneğin ziyaretlerine gittiğimizde arada 1 yıl geçmiş olmasına rağmen torunları yada yeğenleri gelmiş gibi değil sanki dışaridan bir çoçuk gelmiş oturmuş yüzüne bakmıyorlar.doğum gününde sünnetinde v.s onunla ilgili hiçbirşeyde ağız birliği edip aramıyorlar. Halasıñin akran çocukları var diye yanlarında kalkmak istiyor senede bir gün olmasına rağmen 12 yaşında 1 çoçuğu gece 12 de öz halası evden kovmaya kalkıyor. Yatak açmayıp yerde yatırıyor. Asıl canımı yakan konu ise amcasının tavırları kendi evimizde yani bize misafirliğe geldiklerinde benimçoçuğum yüksek sesle konuştu diye( kendi çoçugu korkarmış) uzerine yürudu ağıza alınmadık hakaretler etti. Ve özür beklerken daha çok saydırıp ertedi gun bize haber vermeden gitme hazırlığı yapıp çıkıp gittiler. Eşime gelince tepkisiz kalmayı tercih ediyor. Onları kırmak tan korkuyor. Ve De onların çocuklarına hediyeler alıyor. Ayrıcada bu hakaretleri yapanlar hergun eşime kendi çocuklarının fotoğraflarını atıyor. Eşim onlara methiyeler düzüyor. Karşılıklı özlemler konuşuluyor. . Ve çoçuğumda özguven eksikliği başladı oda birşeylerin farkında. Ne yapacağımı bilmiyorum .tepki versem esim kavga çıkartıyor.Neymis diger insanlarin tavırlarına karışamazmış kendisi yeğenlerıni çok seviyormus. Hatta benim yüzümden istediği amcalığı yapamıyormuş. Şaştım kaldım bu durumun içinden çıkamıyorum lütfen önerilerinizi yazar mısınız. Teşekkürler
Çocuğunuz için gerekirse kavga edin. Asla onun psikolojisini bozmaya kimsenin hakkı yok. Öyle babanında...

Son düzenleme:
onun amcalık yapmasına sen nasıl engel olmuşsun, başka şehirde yaşayarakmı. zorlamı ailesinden ayrı bi şehirde yaşatıyosun. adamın ne karısına ne çocuğuna saygısı var. ailesiyle kafayı bozmuş. onlar kırılmasın, ama çocuğu ve eşiher türlü hakareti işitebilirmi

Çok üzüldüm yavrucağa. Özellikle bu yaşta çok kötü olmuş. Ne yapın ne edin aileden bir süre uzak durmaya çalışın. Misafirliklere katılmayın ve kabul etmeyin. Öz güven eksikliği başlamış ilerlemez umarım.

kendi çocuğundan çok yeğenlerini düşünen bir baba elalemci bir insan tipi yani..
çocuğunuzu onlarla muhattap etmeyin eşiniz yalnız gitsin. size geldiklerinde çocuğunuzu siz koruyun. eşinizde istediği kavgayı çıkartsın çok meraklıysa gitsin onlarla yaşasın.

Onların kırılmasından korkuyor ama kendi evladının kırıldığının farkında değil.
Olanların farkına vardığında geç kalmış olmaz umarım.

Eşinizin tutumu kendi yavrularına karşı bu kadar sessiz iken yeğenlerine karşı takınmış olduğu savunma mekanizması tamamen saçma.Amcası da olsa yüksek ses veya farklı bir nedenden dolayı üstüne yürüyemez! Yürürse de onlar valiz toplamadan ben kovmaktan beter ederim zaten.

kendi çocuğundan çok yeğenlerini düşünen bir baba elalemci bir insan tipi yani..
çocuğunuzu onlarla muhattap etmeyin eşiniz yalnız gitsin. size geldiklerinde çocuğunuzu siz koruyun. eşinizde istediği kavgayı çıkartsın çok meraklıysa gitsin onlarla yaşasın.
+1000
ama ne...
siz neden korumuyorsunuz evladınızı?

bu arada çocuğun yanında da çocuğumu sevmiyorlar dışlıyorlar diye ne konuşun ne ona söyleyin
daha çok etkilenir

bu arada kimmiş onlar çocuğunuzu eziyorlarmış
herkes haddini bilsin!!!
ve gidip gelmeyin bundan sonra eşiniz gidip gelsin

Önce şunu sorayım: çalışıyor musun? Kendi çocuğum bunları yaşasa o an o amca bozuntusunu da baba bozuntusunu da evden sepetlerdim. Gitmiyorlar mı? Polis eşliğinde gönderirdim. O kim köpek ki benim oğlumun üzerine yürüyecek ha? Elimden geleni ardına koymaz anasından doğduğuna pişman ederdim. Ha olmadı yapamadım, senin şu an bulunduğun konuma mı geldim. Sepetlerdim evden, hadi git yeğenlerinle yaşa, bakalım seni kaç gün barındıracaklar derdim. Ben oldukça oğlum kimsenin sevgisine muhtaç değil, görüşmem, hayatıma dahil etmem, isimlerini bile anmam/andırmam olur biter. Zararı olan insanın hayatımda yeri yok.

görüşmemeyi denediniz mi ?
Evet dediginiz gibi. Kesinlikle gitmemeyi düşündüm ama senede bir kez de olsa bayram ziyaretine annesinden dolayı gidiyoruz. Ayrıca esimle irtibata geçerek
Canları gezmek isteğinde yada bir işleri düştüğünde. Gelip kalıyorlar geldiklerinde aynı durum onların çoçukları iyi benimki tabiri caizse işe yaramaz. Eşim olanı biteni görmesine rağmen herşey çok normalmiş gibi davranıyor . Eve gelen misafirmiş . Birşey dediğimde ise misafiri eve koymak istemeyen insan konumuna geçiyorum . Ailene zarar verilmesi seni niçin üzmüyor diyorum eşime . Olabilir böyle şeyler diyor ve ben kötü niyetli oluyorum .b
Beni annemi babamı kapıdan kovmakla korkutuyor.

Ne lanet insanlar var. Bir çocuğu bile hesaplı kitaplı sevecek insan hiç sevmesin zaten.

Ya benim 2 yeğenim var, 2 hafta görmesem özlemden gözlerim yaşarıyor.

Siz hiç muhatap olmayan bu sevgisiz yaratıklar güruhuyla. Mecbur görüştüğünüz zamanlar kimsenin çocuğu ezmesine izin vermeyin.

Kurslara/ spora yazdırın ki aktif bir yaşamı, özgüveni olsun yavrunuzun. Gerçek dostlar kuzenden daha yakın olabiliyor.

Bir başkasının çocuğunu kendi çocuğundan önce koyan eşiniz bir baba değil malesef.
Önce kendi çocuğuna doğru düzgün bir babalık etsin.
Bu şekilde tabii ki çocuğunuzda öz güven sorunu oluşur.
En başta en değer görmesi gereken kişi, babası, tarafından değerli kılınmıyor ki.
Çocuk ne yapsın, o da bunu sorguluyordur, neden beni değerli bulmuyor? şeklinde.

Siz kendi çocuğunuzu koruyacaksınız.
Gerekise senede 1 defa gelenleri de kabul etmeyeceksiniz.
Düzgün davranmadıkları sürece, sizin evinizde ne işleri var?

Ben bu konularda çok hassasımdır.
Eşim evlatlarına çok düşkündür, ancak böyle bir davranışı eşimden görecek olsam, çata çat kavga ederim.
Öncelik her zaman kendi çocuklarımız.

Onlarla ilgili hiç bir şeye karışmayarak, çocuğunuzu uzak tutarak tepkinizi gösterin. Size saygı duyana kadar hayatınızda yer vermeyin. Eşiniz tek gitsin yapsın amcalığını..

Sorana da "kimsenin kişisel problemleri, hırsları yüzünden çocuğuma hakaret etmeye hakkı yok." deyin.

Babası ilgilenmiyorsa siz ekstra ilgilenin. Ve eşinize karşı bile olsa çocuğunuzu onun yanında koruyun. Kendisini savunmayı bu şekilde öğrenecektir.
Hakaret eden babası, amcası bile olsa susmaması gerektiğini anlatın. Rol modeli olun yani..

Onların kırılmasından korkuyor ama kendi evladının kırıldığının farkında değil.
Olanların farkına vardığında geç kalmış olmaz umarım.

kendi çocuğuna kendi saygı göstermeyen ve saygı görmediği kişilere de tepki vermeyen kişilerin ağzını yırtarım. yırtmışlığım da var. ben bu sebeple (kardeşime ve bana saygı göstermedikleri ve saygı beklediğimizi belirtmemize rağmen aptal saptal tavır aldıkları için) babamı ve tüm sülalesini sildim attım hayatımdan. kocam aynı şeyi yapsa onu da siler atarım o kadar netim. sen de altta kalma. gözünün nuru bir evladın var. kızarsan sen kızarsın ama başkaları harf dahi atamaz.

Kavgada kar etmiyor. Ben üzüldüğümle kalıyorum. İstediğin kadar konuş ben bildigimi okurum diyor eşim . En son Yeğenine bilgisayar almakla meşgul. Diyorum niçin Annesinin halas babasının durumu iyi. Diyorki beni kızdırma en iyisini alırım Boşanmakta çözüm değil ki.

Onlarla ilgili hiç bir şeye karışmayarak, çocuğunuzu uzak tutarak tepkinizi gösterin. Size saygı duyana kadar hayatınızda yer vermeyin. Eşiniz tek gitsin yapsın amcalığını..

Sorana da "kimsenin kişisel problemleri, hırsları yüzünden çocuğuma hakaret etmeye hakkı yok." deyin.

Babası ilgilenmiyorsa siz ekstra ilgilenin. Ve eşinize karşı bile olsa çocuğunuzu onun yanında koruyun. Kendisini savunmayı bu şekilde öğrenecektir.
Hakaret eden babası, amcası bile olsa susmaması gerektiğini anlatın. Rol modeli olun yani..

Back
X