ne yapacağımı bilmiyorum :(

kaliteci

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2018
21
1
1
34
Merhaba ,
35 haftalık hamileyim , rabbim izin verirse 1 ay sonra kızım dünyaya gelecek. 2 senelik evliyim . Hamd olsun eşimle bir problemim yok ama cok büyük bir sıkıntım var. ben hayatınızda görebileceğiniz en merhametli insan olabilirim ve bu huyum bana zarar veren en büyük salaklığım oluyor.üniversiteden bir arkadasıma ağlayarak benden para yardımı istediği için en büyük hatayı yapuıp eşime sormadan yardım ettim ve o kız 1 ay sonra odeyeceğim demesine rağmen komple ortalıktan kayboldu cok buyuk kazık yedim. kredi kartından çekip odediğim için eşimede söyleyemediğim için faiz işledi ve bir miktar para oldu dağ kredilerden cekip odemeye calıstıkca iyice battım . eşim de işten cıktı iş yerinde sıkıntılar oldugu için ona destek olmak için hala calısıyorum . 2 hafta sonra dogum iznine cıkıcam ve ben ne yapacağımı bilmiyorum bu kadar borcla ve sır ile kredi cekmeyi düsünüyorum ama faiz oranları cok yüksek ve ödeyebilir miyim bilmiyorum sizce ne yapmalıyım. eşim duysa inanın bosanma asamasına geliriz yaptıgım hatadan dolayı sizce ne yapmalıyım ? tesekkür ederim .

Ailenizden isteseniz onlara elinize geçtikçe ödeyebilirsiniz biraz idare edebilirlerse. Kredi çekmek daha da batırır sizi

malesef isteyemiyorum çünkü onlarda abimin ve kendi evlerini yapıp bir sürü borca girdiler . onların durumu benden daha kötü söylersem sadece dert etmiş olurum anneme ve babama daha kötü olur benim için onları üzmek :(

Bu kadar borcunuz varken bankalar kredi verir mi?
Ki.. verse bile daha çok batarsınız
Arkadaşınıza hiç bir şekilde ulasamiyormusunuz ailesine gitseniz

evet suan için bana cok fazla bir tutar faizler işlediği için parca parca odemeye calıstıgım için buyuk tutar oldu

hamile olmasam bir sekilde idare edip ödüyordum . ama bu benim cok büyük sınavım ki hersey üst üste gelip sıkıntılarım dağ oldu

Ulaşın kızın ailesine,bu ne büyük aymazlıktır yahu ?
Kimse kimseye ben yiyemedim al sen ye diyecek durumda değil, kardeşi dahi olsa.

Vallahi merhamet falan bir yere kadar.

Ne kadar borc vermistiniz ?

ailesine ulaştım biz onu evlatlıktan reddettik deyip işin içinden çıktılar söylediklerine göre birisi ile kaçmış haberleri yokmuş.

3 bucuk verdim kredi kartından çekip.
hemen ödeyemeyince faiz işleye işleye para büyüdü .
diyorum ya o kadar salağım ki herkese merhamet edip yardım etmeye calısan biriyim ben .

Verdiğiniz borç mu 15 bin,toplam borcunuz mu ?

Bu gibi seyler eşlerden saklanmamalı diye düşünüyorum, ayni şeyi o yapsa haklı olarak tepki gösterirdiniz, bence esinizle paylasin durumu, o parayi geri almanin bir yolunu bukur belki.

inanının doğru söylüyorsunuz. ama ona söylemem bütün huzurun kacması ve cocugumun saglıklı bir sekilde büyütememem demek. eşimi tanıyorum kesinlikle affetmez. cünkü benim en cok herkese merhamet edip inanmamdan yakınan biri .

inanının doğru söylüyorsunuz. ama ona söylemem bütün huzurun kacması ve cocugumun saglıklı bir sekilde büyütememem demek. eşimi tanıyorum kesinlikle affetmez. cünkü benim en cok herkese merhamet edip inanmamdan yakınan biri .
toplam borcum 15 bin

Bence baştan eşinize söylememeniz hatayken hala söylemeyip gizli kredi çekmeniz daha büyük hata olur. Krediyi nasıl ödeyeceksiniz? Ya eşiniz bir şekilde öğrenirse, bütün güvenini kaybetmez mi? Kendinizi eşinizin yerine koyun, aynısını o yapsa tepkiniz ne olurdu? Bence söyleyin ve doğuma gelen hediye altınlarla halletmeye çalışın.

Bende seninle aynı durumdayım neredeyse. Kapama kredisi çeke çeke iyice dibe vurdum. :(

Allah yardımcın olsun. Ama eşinden saklama :(

Bence baştan eşinize söylememeniz hatayken hala söylemeyip gizli kredi çekmeniz daha büyük hata olur. Krediyi nasıl ödeyeceksiniz? Ya eşiniz bir şekilde öğrenirse, bütün güvenini kaybetmez mi? Kendinizi eşinizin yerine koyun, aynısını o yapsa tepkiniz ne olurdu? Bence söyleyin ve doğuma gelen hediye altınlarla halletmeye çalışın.
yaşamadan hiçbir sıkıntının derecesi anlasılmıyor . ben de sizin yerinizde olsam sizin gibi düsünüp o şekilde yapılması gerektiğini yazardım ama eşimi biliyorum. konu bosanma asamasına gelir anlamak istemediği en büyük olay bu . yani bilsem ki bir gram anlayışlakarsılayacağını herseyi hemen anlatırım ama o bir gram anlayısa sahip olmadıgını biliyorum bu konularda. doğumdan sonra da calısacağım için o sekilde oderim diye dusunuyorum.

Back
X