Ne yapacağımı bilmiyorum

• Konu Sahibi Konu Sahibi esmakk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

esmakk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2020
24
5
36
38
Merhaba ben 11 yıllık evliyim geçen ramazan bayramında eşimin ailesine gittik bu arada farklı şehirlerde yaşıyoruz kayınbabam temmuzda kayınvalidemin bize geleceğini söyledi ben öğretmenim yaşadığım yer çok sıcak ve memleketim daha serin geçtiği için temmuz ayınca bir buçuk yaşındaki oğlumu memleketime götürüp orda sünnet ettirmeyi düşünüyordum öğretmen olduğum için izin hakkım olmadığından zaman olarak bu ayı seçtim o yüzden kayınvalideme anne o zaman müsait olamayabilirim hem havada çok sıcak olur güneydoğu istersen mayıs haziran ya da eylül ekim gibi gel dedim ama kayınvalidem görümcemin 11 yaşındaki oğluna bakıyor o zaman çocuk babasında olacağı için temmuzda gelecekmiş ben de geleceği zaman görümceme bir hafta izin alırsın gelir dedim ama görümcem annemi idtemediniz diye taktı günlerce bunu dillendirip en son benimle tartıştı temmuz ayının ilk haftasına geldiğimizde kayonvalidemin 4. evre kanser olduğunu öğrendik eşimle ailesinin yanına gittik ordan eşim benim memleketime gitmemi istedi gittim sünneti yaptırdım sünneti de sen yaptırırsın dedi bana ben hergün eşimi aradım kayınvalidem için çok üzüldüm bir ay memletimde kaldıktan sonra evime döndüm ama eşim hiç eskisi gibi değildi ben onu ailesinin yanından döndükten sonra evde yalnız bırakmışım annesini istememişim halbuki annesi geleceğini söylediğinde o da benimle aynı düşüncedeydi ve benim ailem bize geleceği zaman şu zaman değil de bu zaman gelsinler der hep ben hiç yanlış anlamam 1 ay kalmamın nedeni sünnetti ve sünnetin tarihini de o belirledi gel deseydi gelirdim ama benim düşünmem gerekiyormuş bu arada biz im düğünümüze 3 ay kala benim gencecik yaşta kardeşim vefat etti bir kaç yıl sonra annemin kanser olfuğunu öğrendik şükür atlattı ama ben bunlar yaşarken beni çoğu zaman dinlemedi bile ben çok üzülmüştüm şimdide bana başına gelmeyen anlamaz diyor döndüğümden beri bir buçuk ay geçti hep bir soğuk yüzüğünü bile takmıyor ne yapacağımı şaşırdım yoruldum artık

Çok özür dileyerek söylüyorum eşiniz olacak şahısta gram insanlık yok. Kardeşinizi kaybetmişsiniz dinlememiş aynı acıyı önce tatmışsınız dinlememiş ama anneciği hasta olunca dünyası yıkılmış. Bencil pislik ya. Onun takmadığı yüzüğü siz hiç takmayın. Ne varsa içinizde söyleyin o konuşmuyorsa siz hiç konuşmayın alışmış baştan kendi bildiğini okumaya tabi.

Yumuşatarak anlatıyorsunuz konuyu bu belli
Kaynanayı istememişsiniz eşinizde size arka çıkmış o dönem
Şimdi onun vicdanını yapıyor
Suçlu arıyor o da sizsiniz
Ölüm hastalık hepimiz için
hatada yaparız suçlu da olabiliriz istemiyor da olabiliriz
Sonuçta insanız
Yargılamıyorum
İlişkiniz biraz bıçak sırtı gibi çok çok oluru yok
Hele kv ölümü durumunda seyreyleyin cümbüşü

Yorumunuz için teşekkürlwr eşime bunları söyleyince kardeşin hastanedeyken izin aldım geldim babana borç verfim yaptığı iylikleri sıralıyor evet yaptı iyilikleri de oldu ama ben seninle duygularımı konuşmak istediğimde hep konuyu değiştirdin diyorum ama anlamıyor ince düşünmediğini kendisi benden sonsuz düşünce bekliyor bu kadar haksızlık beni çileden çıkarıyor

Kayınvalidemin gelmesini gerçekten istedim istemesen şu tarihte gel demem çünkü söylediği tarihlerde ben müsait değilim ama onlar her şeyi görümceme göre ayarlamaya çalışıyorlar ama görümcem istemiyorsun diye ortalığı karıştırdı çünkü kendisine uymadı çocuğu için kendi izin almak istemedi ama sorsan hiç bir zaman bizim için bir şey yapmaz biz gittiğimizde bizimle vakit geçirmek yerine turlara katılır iznimi boşa harcayamam der pikniğe gideriz sohbet etmez kitap okur ama bütün aile o iznini boşa harcamasın ben planlarımı ona göre yapayım istedi benim izin hakkım yok sonuçta bütün planlarımı okulların tatil olduğu döneme sığdırmak zorundayım

Bilemedim ikinizinde haklı olduğu yerler var, ama sünnet çok elzem sağlık sebepli değilse ben eşimi bir ay yalnız bırakmazdım, yanında olmak isterdim.

Lütfetmiş hanzoya bak izin alıp gelmiş lafa bak insan bunu söylemeye utanır ya ay nasıl sinirim bozuldu. Allahım size sabır versin ne diyeyim şaşırdım yani

Yaşadığınız şehirde sünnet yaptırmıyor mu kimse? Niye kendi yaşadığınız şehirde babasının yanında sünnet yaptırmadınız çocuğa ve niye sünnet için bir ay kaldınız ki başka yerde?
Ben evden bir ay ayrılmayı mantıklı bulmuyorum ama eşiniz de bunun için bekar adama çeviriyorsa kendini yüzük çıkarmalar falan başka bir şey vardır altında. Birisine ben bekarım boşandım mesajı vermeye mi çalışıyor hayırdır?

Ben güneydoğuda yaşıyorum biliyorsunuz yazın çok sıcak oluyor ve sıcakta yaralar zor iyleşiyor memleketim erzurum ve temmuz ayı serin geçiyor ve ben senede bir kez ailemin yanına gidebiliyorum sünnetten tek başıma bakmaktan çekindiğim için önceden eşimle erzurumda yaptıralım diye konuştuk ve 2 yaşından sonra genel aneztezi yaptıkları için 2 yaşından önce yaptırmak istedik eşimde benimle gelecekti annesi hasta olunca sen tek git yaptır dedi gidince de ayın 15inden sonra yaptır maaşlar yatsın dedi öyle olunca bir ay kalmak zorunda kaldım yaptırma gel deseydi gelirdim zaten ysşadığım yerde havalar serinleyince okullar açılıyor ben öğretmenim ve izin alma hakkım yok sözleşmeli olduğum için doktorlar kolay kolay rapor da vermiyor o zaman çocuğa nasıl kim bakacaktı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…