Ne yapacağımı bilmiyorum..

bence bu kadar sert olacak bir durum yok. birikmiş bence nişanlısında bir şeyler. tamam ayıp dengesiz de denmez ama ben sinirden oldugunu düşünüyorum. sakinleşince konuşun bence.

2,5 yıllık evliyim ve tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim sadece...
tabi benden çoook daha fazla tecrübeli insanlar var...
annem,konu sahibinin annesi ve bütün anneler benden çok çok daha tecrübeli ve insanın gözünden anlar ne olduğunu...
her taviz sonu gelmez tavizleri doğuruyor ne yazıkki...
bugün aileisini sütten çıkmış ak olarak gören evlendikten sonra dahada bağımlı hale gelir...
kaldı ki burada niceeee konuda evlenmeden önce ailesine bu kadar düşkün değildi şimdi onların doldurşuna gelip beni üzüyor muhabbetleri ve konuları dönüyor...
bu arkadaşın nişanlısı daha şimdiden başlamış...
giderim tehditi çok korkunç bu nasıl bi korkutma yöntemi nasıl bi klendine güven ve kaybetmekten zerre korkmama...
bugün annesine dengesiz diyen yarın evlenince görüşmez yüzüne gülmez kız arada kalır...
bende annemi dinlemeyip evlendim...
kadın ben seviyorum diye ne bena ne eşime zerre sorun çıkartmadı...
annemi dinlemeyerek hayatımın b.kunu yemişim...
inan bana binpişmanım...

Kızlar hepiniz haklısınız ama öyle bir arada kaldım ki ne yapacağımı bilemez haldeyim. Çok ama çok üzülüyorum.. Ayrılmaktan başka yol yok mu?

bırakıp giderim demekte ne oluyor buyursun gitsin ozamn, bizde hep aman gitme yapma etme diyip paçalarına yapıştığımız için en sonunda şutlanıyoruz, bu maalesef bende de hep varoldu

Kızlar hepiniz haklısınız ama öyle bir arada kaldım ki ne yapacağımı bilemez haldeyim. Çok ama çok üzülüyorum.. Ayrılmaktan başka yol yok mu?

bişey sorucam......
sence evlendikten sonra nasıl olacak eşinle aranız...
bana bi anlatırmısın lütfen....
nerede oturacaksınız kime yakın olacaksınız..
ne sıklıkta ailelerle görüşeceksiniz...
eşine lafını geçirebilecekmisin..
cidden merak ettim bunları canım..

bişey sorucam......
sence evlendikten sonra nasıl olacak eşinle aranız...
bana bi anlatırmısın lütfen....
nerede oturacaksınız kime yakın olacaksınız..
ne sıklıkta ailelerle görüşeceksiniz...
eşine lafını geçirebilecekmisin..
cidden merak ettim bunları canım..

Canım aramız aslında gayet iyi. Büyük bir sorunumuz hiç olmadı. Aslında ailesine bu güne kadar asla ama asla düşkün biri de değildi.
Annesine bu güne kadar hep rest çekti benim istediklerimin olması için. Hep arkamda oldu..
Biz ayrı evde oturacağız ve iki tarafada eşit uzaklıkta olacak diye karar aldık.
Ailelerle 2 haftada bir görüşmeyi düşünüyorum ben ama bunu net olarak konuşmadık , o hep evlendikten sonra bu stresleri üzerimizden atmak için bir süre yalnız kalalım kafamızı dinleyelim dedi.
Bu güne kadar her konuda lafımı dinledi, hep saygı duydu. Ailelerin yanında ayakkabımı bile giydiren bir insan bu ufak bir örnek sadece.
Ama bilmiyorum bu gün olanlara hiç anlam veremedim..

Canım aramız aslında gayet iyi. Büyük bir sorunumuz hiç olmadı. Aslında ailesine bu güne kadar asla ama asla düşkün biri de değildi.
Annesine bu güne kadar hep rest çekti benim istediklerimin olması için. Hep arkamda oldu..
Biz ayrı evde oturacağız ve iki tarafada eşit uzaklıkta olacak diye karar aldık.
Ailelerle 2 haftada bir görüşmeyi düşünüyorum ben ama bunu net olarak konuşmadık , o hep evlendikten sonra bu stresleri üzerimizden atmak için bir süre yalnız kalalım kafamızı dinleyelim dedi.
Bu güne kadar her konuda lafımı dinledi, hep saygı duydu. Ailelerin yanında ayakkabımı bile giydiren bir insan bu ufak bir örnek sadece.
Ama bilmiyorum bu gün olanlara hiç anlam veremedim..

o halde biraz daha takip et bakalım davranışlarını...
evlilikle nişanlılık arasında oooooooo dağlar kadar fark var...

o ailesi hatalıyken bile kalkıp benim ailemde birşey yok senin annen dengesiz diyecek birde kalkıp beni gitmekle tehdit edecek bırak nişanlıyı evli barklı kadınım kocam bana bunları söyleyecek dünyayı dar ederim ona sanırım bu yüzden bu kadar kıymetli ve saygı duyuluyor bana ne bana ne aileme kocam ve ailesi asla laf söyleyemez

Arkadaşlar hepiniz ayrı ayrı haklısınız , sinirindende söylemiş olsa zoruma gitti o kelime.
Ailem için beni terkedeceğini söylemesiyse yıktı resmen beni.
Zaten çok uysal biri değildi ama şu sıralar çok saçma davranıyor.
Kendi ailesi melek sanki. Annem hep bana birşeyler hissediyorum diyor benim için üzüldüğünü söylüyor ama bilmiyorum işte. Enişteme hiç öyle değil. Onunda ailesiyle problem yaşandı şu an görüşmüyorlar ama eniştemi çok seviyor. E nişanlımda bunu görünce bozuluyor tabi. Kafam öyle karışıkki..

canım bak nısanlılık donemı zehır gıbı bı dönem.. sorunlar çıkacak o kesın fakat nısanlının çeker gıderım demesı demek ya ben sana bir ömür adıcam sen annenlerın dolmuşuna bınıp de bızı yıkabılıosun öle mı..walla pes ya bu kadar basıt mı bu..sen annenı de kaynanı da boşwer onlar konusur ama asıl düşman dışarda mı koynunda mı onu bul..al karsına konuş benı ılk sarsıntıda gıtmekle tehdıt edersen ben sana nasıl tum ruhumla güwenebılırım de..:45:

Şunu söyleyebilirm ki evlilik nişanlılıktan kat be kat daha güzel oluyor. Çünkü artık aile oluyorsun ve kapını kapadığında herkes dışarıda kalıyor.

Nişanlını al karşına konuş. Bu problemler bizi birbirimize düşürecekse, her problemde sen beni gözden çıkaracaksan olmaz de. Biz bu yola beraber çıktık onca güçlüğü aştık şimdi sona yaklaştık birbirimize iyice kenetlenmemiz lazım de. Ve eğer dediğin gibi seni gerçekten seven, bu evliliğe sana değer veren bir insan ise aklı başına gelecektir.

Biraz daha gözlemle derim ben. Bu konuşmadan sonra aynı tavırlarda devam ederse zaten bir yere kadar dayanabilirsin bile bile lades denmez. Ama bu konuşma aklını başına getirirse zaten arada sorun kalmayacaktır.

Her iki tarafa da he he deyin geçin. Ancak annenle de açık açık konuşman lazım. Nişanlım rahatsız oluyor benim huzurumu mutluluğumu bozuyor bu tutumunuz, bunu yaparak bizi ayıracağınızı yada vazgeçeceğimi sanmayın ancak evliliğe kötü bir şekilde başlamama sebep olacaksınız de ki, herkes ne yaptığının farkına varsın..

Nişanlılık döneminde hatalar karşılıklı oluyor genelde.
Ama bunu seninkiler, benimkilere dönüştürüseniz hem kırıcı hemde yıpratıcı bir sürece girersiniz.
Annenin elle tutulur bir sebebi olmayabilir ama içgüdülere güvenirim ben.
Anlaşmazlıklarda seni bırakırım tehditinden nefret ederim.
Karşındakini tehditle acizleştirmeye, sindirmeye çalışmaktır bana göre.
Karşılıklı konuşup sakince üstesinden gelmeye çalışın.
Aynı tehdite tekrar pabuç bırakmayın.
Her anlaşmazlıkta size aynı silahı kullanmasın

Yazdıklarınızı tekrar tekrar okudum hepiniz haklısınız kızlar..
Dün annemle konuştum kırılıyoruz çocuk değiliz artık lütfen böyle yapmayın dedim.
Tamam dedi anladı hatasını ama hala tam olarak nişanlımı ve ailesini kabullendiğini söyleyemem.

Nişanlımlada konuştum oda sen ailemle ilgili yanlış gördüğün şeyleri bana söyle hiç birşey demem ama ailenin ailemi ezmesini istemiyorum diyor. Annesinin beni sevdiğini , arkamdan çok güzel konuştuğunu, her istediğimi yapacağını söylediğini söylüyor.

Ama ben dün konuştuklarımız yüzünden ona çok ama çok kırgınım..

Back
X