Daha önceki konumda bahsetmiştim. Annem bunama hastası. Çok zor şeyler yaşadım babamı kaybettik. Annem şimdi yanımda bir bakım evinde kalıyor. Sürekli ziyaret ediyordum. Bir şeyler yoluna girdi diye düşünmeye başlamıştım.
Bir ay önce onu doktora götürdüm. Ayağının altında bir yara vardı arada kanıyordu. Doktor kanserden şüphelendi. Patolojiye gönderdik. Sonuç malign melanom. Yani ben kanseri. Ayağındaki yara bayağı ilerlemiş derinlere gitmiş.
Pet çektirdik başka organlara sıçramış mı diye. Akciğerde ve memede kitle varmış ama tam teşhis koyulmamış. Doktor göğüs bölümüne gönderdi. Yarın götürcem annemi.
Doktora sordum ne yapılacağını. Başka organlara sıçramamışsa ayağını kesmemiz gerekebilir dedi. Bu arada annemin diğer hastalığı çok ilerledi. Artık neredeyse hiç konuşmuyor yemek yemiyor. Dışkısını bilmiyor hatta karıştırıyorayağının kesilmesini anlayabilecek durumda değil. Yada diğer organlara sıçramışsa kemoterapiyi kaldıramaz. Ne yapçağımı bilmiyorum.
Daha önceki konumda bahsetmiştim. Annem bunama hastası. Çok zor şeyler yaşadım babamı kaybettik. Annem şimdi yanımda bir bakım evinde kalıyor. Sürekli ziyaret ediyordum. Bir şeyler yoluna girdi diye düşünmeye başlamıştım.
Bir ay önce onu doktora götürdüm. Ayağının altında bir yara vardı arada kanıyordu. Doktor kanserden şüphelendi. Patolojiye gönderdik. Sonuç malign melanom. Yani ben kanseri. Ayağındaki yara bayağı ilerlemiş derinlere gitmiş.
Pet çektirdik başka organlara sıçramış mı diye. Akciğerde ve memede kitle varmış ama tam teşhis koyulmamış. Doktor göğüs bölümüne gönderdi. Yarın götürcem annemi.
Doktora sordum ne yapılacağını. Başka organlara sıçramamışsa ayağını kesmemiz gerekebilir dedi. Bu arada annemin diğer hastalığı çok ilerledi. Artık neredeyse hiç konuşmuyor yemek yemiyor. Dışkısını bilmiyor hatta karıştırıyorayağının kesilmesini anlayabilecek durumda değil. Yada diğer organlara sıçramışsa kemoterapiyi kaldıramaz. Ne yapçağımı bilmiyorum.
Çok çok geçmiş olsun
size ve annenize çok üzüldüm...
İkiniz için de çok zor bir durum...
Ömrü veren Allah'tır. Ve ameller niyetlere göredir.siz ne seçerseniiz seçin annenizin iyiliğine istiyorsunuz.
Doktorlara sormak gerek hasta tedavi sürecini bu haliyle kaldırabilir mi diye...
Annenizin biraz iyi olduğu bir gün ona da sorun..belki bir cevap verir...sonuçta bunama hastalığıı da olsa acıyı o çekecek....
allah yardımcınız olsun...tez zamanda şifa bulun inşDaha önceki konumda bahsetmiştim. Annem bunama hastası. Çok zor şeyler yaşadım babamı kaybettik. Annem şimdi yanımda bir bakım evinde kalıyor. Sürekli ziyaret ediyordum. Bir şeyler yoluna girdi diye düşünmeye başlamıştım.
Rabbim yardımcınız olsun
Teşekkür ederim cevabınız için. Anneme sorma şansım yok çünkü anlamıyor. Onun yanında sadece onu çok sevdiğimi söylüyorum. Hep gülümsüyorum ve ona sarılıyorum. En ufak yüzüm düştüğünde günlerce kafaya takıp daha kötü oluyor. Doktoruyla konuştum. Ben hekim olarak hastanın yaşamasını düşünürüm. Hekim gözüyle ayağının kesilmesine onay veririm ama annem olsaydı kesilmesini istemezdim çok iyi düşün dedi.
Bir de ayak kesilince yaranın kapanması bir buçuk yılı buluyormuş ve de yatalak olacak. Şimdi gezip dolaşıyor. Doktoru böyle bir travmanın demansını ( bunama ) tetikleyeceğini yani durumunun daha kötüye gideceğini söyledi. Ayrıca demans hastalarının anestezi alması da sakıncalıymış.
allah yardımcınız olsun...tez zamanda şifa bulun inş
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?