• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne Yapacağımı bilmiyorum.

deniz us

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Ocak 2015
852
1.599
113
Çok sıkıldım paylaşmak istiyorum mutlu bir evliliğim var fakat eşimin ailesi hep birşey çıkarıyor annesi çok iyi babası da öyle fakat abileri hep sorun ben ve eşim ikimizde çalışıyoruz yeni evliyiz dolayısı ile borçlarımız taksitlerimiz var abiside çalışıyor fakat ayağını yorganına göre uzatmıyor ona her ay belli bir yardım yapıyorduk biz abisi sonuçta ve cocukları var şimdi geçen aramış ve kredi borcunun 13 bin tl olduğunu ve ödenmezze eğer maaşına el koyacaklarını demiş ve baya duygu sömürüsü yaptı eşim annae ve babasına diyemez çünkü bu 3 olacakmış abisinin böye borç yapması babası kalp hastası eşimin duysa yıkılır kredi çekip ödeyecez eşimle abisi sonuçta bişi yapamayız bişi diyemedim fakat 1 seneden fazla ve bizim kendi borçlarımızda yeni olduğumuz için çünkü kimse yardım etmedi herşeyimizi eşimle beraber yaptık biz.sinir olduğum diğer bir konuda abisinin eşime demeyin ve annemlere demeyin demesi onlar rahat ederken benim borç ödemem cok dokunuyor bana cok üzülüyorum.cok üzgünüm ve bu durumu kimseye anlatamıyorum aileme anlatıp üzmekte istemiyorum.cok mutluyum eşimle ama böyle durumlar ikimizide üzüyor cok hemde .

Yok öyle bir dünya ben milletin keyfi borcunu ödiycem ama kimsenin haberi olmayacak durumdan. Tamam eşin anne babasını düşünüyor olabilir ama bu ilk değilmiş sonda olmayacak. Adam size güvenip yeni yeni borçlar çıkartacak karşınıza. Bırakın bilsinler hem ailesi hem eşi :KK12:

K.bakmayin ama siz boyle yaptikca esinizin abisi borc yapmaya ve size odetmeye devam edecektir cunku hazira rahata alisip nasilsa odeyecek biri var diye dusunecektir. Bence esinizin abisi ayagini yorganina gore uzatmayi ogrenmeli ve kendi yaptigi hatalarin sorumlulugunu almalidir. Ayrica esinizin abisinin esi de calissin madem borc var soyleyin bilsin kadin.

Saçmalık ne demekmiş bilmesin eşim ve annemler madem bir borç var ortada ve size yıkılıyor ailesinin duyması lazım sen orda ödeyeceğim diye sıkıntı çekerken onlar normal hayatlarına devam edecekler. Ayrıca kendi borçlarınız ve yeni çekilecek olan kredi borcu sizde milyarder değilsiniz heralde ? Bırakın koca adam artık kendi sorumluluğunu alsın ve kendi borcunu kendi ödesin

Bende esimin ailesinden cok cektim para konusunda hala da cekiyorum bende yeni evliyim ikimizin maasi borclara ancak yetiyor

oo siz yada br başka tanıdık böyle herseferinde ona yardım ederek iylik yapmış olmazssınız,aksine her dağıldığımda toplyan var deyip aynı tas aynı hamam devam eder. Ne almış o kredi kartıyla sağlık vs harcamasıysa bir nebze yardım ederdim onun dışındaki şeylerin hiç biri beni ilgilendirmezdi açıkçası...

o kadar haklısınızki hepiniz ama inanın ne yapacağımı bilmiyorum bizde yeni evliyiz 3 ay oldu yeni .eşime dedim ailece oturulup lonuşulsun gerekirse annenler yanlarına alsın adam olana kadar .

Ya bu ne sacmalik sizdeki bu ne rahatlik abisindeki.varmi boyle bi dunya adam borc yapacak siz odeyeceksiniz ve esi bu durumu bilmeyecek. Neden acaba hesabini veremeyecegi bi sey icin mi yapildi bu borc yani.benim kibrista okuyan erkek kardesim var. Bi kac defa boyle tutarsiz istekleri oldu gerek yokken ben ona bile agirlimi koydum.neden kotu abla oldugumdannmi hayirrrrrr.baskasinin parasiyla baskasina guvenip adim atmasin diye. Nasil alisirsa oyle gider.sizde alistirmissiniz ve bu is bole gidecek istediginiz kadar uzulun. Bu firsat kapisini siz aralamissiniz ona gecmis olsun size

Hayatta müsade etmezdim . oh ne ala memlket. Sen öde borcunu kimseye de söyleme.2 gün sonra yine başka bir borçla çıkar karşına.unu kimseye de söyleme.Eşini al karşına konuş sen kaynının borcunu ödemek içinmi evlendin? konuştuktan sonra eşin iyimi? kötümü? anlarsın.

Çok sıkıldım paylaşmak istiyorum mutlu bir evliliğim var fakat eşimin ailesi hep birşey çıkarıyor annesi çok iyi babası da öyle fakat abileri hep sorun ben ve eşim ikimizde çalışıyoruz yeni evliyiz dolayısı ile borçlarımız taksitlerimiz var abiside çalışıyor fakat ayağını yorganına göre uzatmıyor ona her ay belli bir yardım yapıyorduk biz abisi sonuçta ve cocukları var şimdi geçen aramış ve kredi borcunun 13 bin tl olduğunu ve ödenmezze eğer maaşına el koyacaklarını demiş ve baya duygu sömürüsü yaptı eşim annae ve babasına diyemez çünkü bu 3 olacakmış abisinin böye borç yapması babası kalp hastası eşimin duysa yıkılır kredi çekip ödeyecez eşimle abisi sonuçta bişi yapamayız bişi diyemedim fakat 1 seneden fazla ve bizim kendi borçlarımızda yeni olduğumuz için çünkü kimse yardım etmedi herşeyimizi eşimle beraber yaptık biz.sinir olduğum diğer bir konuda abisinin eşime demeyin ve annemlere demeyin demesi onlar rahat ederken benim borç ödemem cok dokunuyor bana cok üzülüyorum.cok üzgünüm ve bu durumu kimseye anlatamıyorum aileme anlatıp üzmekte istemiyorum.cok mutluyum eşimle ama böyle durumlar ikimizide üzüyor cok hemde .
Maaşına el konmaz ki,sadece bir miktarı alınır,13 binlik borcu bitinceye kadar taksit taksit alırlar.

Oooo iyice alışmış yani kaynınız.Bu 3. olduğuna göre.Valla para kolay kazanılmıyor kimse spor olsun diye çalışmıyor.Hanımı neden bilmesin istiyor?

Ne münasebet neden kaynımın borcunu ben ödüyorum ve kimseye söylemiyorum.
Bu nasıl bir saçmalık böyle? Eşin neden kabul ediyor, neden hayır diyemiyor?
Eşin böyle her şeye eyvallah derse daha çok tepenize çıkar abisi.

Eşinle konuş o ve ailesi varken böyle bir borcun olduğunu ve ödediğinizi ama bunun için kredi çektiğinizi söyleyin
Paranıza göre harcayın diye usulünce belirtin bence
Ben ona bile surat asardım aslında

maaşına el konulsun aç kalsın açık kalsın b. yesin ama vermeyin.alışmış 3 kere ne demek

Ben çalışmıyorum şu an gelsin de eşim milletin borcunu ödetsin bu kadar da büyük konuşurum. Millet yesin içsin gezsin ben de borcunu ödiyeyim yok öyle bir dünya. Herkes borç yapmayı biliyorsa ödemeyi de bilecek arkadaş, kimse için kendimi sıkamam. Ne terbiyesiz adammış hiç mi yüzü kızarmıyor. Evlendik borç altına girdik yeri geldi evden dışarı çıkmadım 350 TL bir ay geçindim zor bela yine de kimseden bir kuruş istemedim.

Maaşın hepsine de el konmaz onların belli oranları var hepsine el konmaz caanım yalan söylüyor.Kendi ödesin kuruş verme.Eşine kibarca söyle eşin zorlarsa da maaşımı ayırırım bi kurşta vermem sana krediyi kendi maaşından öder evi de geçindirirsin de. Alıştırmayın.

Yani esinin bile bilmedigi ve nereye gittiği meçhul olan bir parayı siz neden ödeyesiniz ki?
Ben kabul etmezdim bu sartlarda. Hastalik olur birşey olur anlarım her türlü destek olunur ama bu bir değil iki değil, kabul edilebilecek, eyvallah denebilecek bir yanı yok yani.

Cok haklısınız inanın her gün agliyorum yeni evliyiz cok mutluyuz eşimle bu sorun yüzünden onunla kötü olmaktan korkuyorum

Yok artik. Safmisin kardesim sen.
Cok büyük aptallik yaparsin, cok iyi düsün.
Bunun sonu gelmez

Ya 3 aylik evliymissin. Kafayimi yedin sen hastalik olur dert olur ölum olur neyse. Adam keyfi olarak harcamis isin icinden cikamamis. Sizde yeni evlisiniz altinlar falan var diye dusunmustur. Sakin kabul etme sakınnnnn. Asla kurtulamazsun

Ya nutluyum deyip durmuşsun. Esine hayir de bakalim mutlulugu ozaman gor sen. Ayrica maasinin sadece %30 una el konuluyor. 13 bin tl borc icin kredi cekip 15 bin tl olarak odersin

Back
X