Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Ne yapacağımı şaşırdım artık!

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

tahinpekmezz

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2013
847
869
103
Arkadaşlar buradaki çoğu konuları okudum bi çözüm aradım ama çok fazla mesaj var hepsini okuyamadım haliyle. Benim sorunum da saç dökülmesi. 7 ay Roaccutane tedavisi aldım,tedaviden yaklaşık 1.5 ay sonra dökülmelerim başladı. Şuan saçım inanılmaz dökülüyor.Zaten seyrek olan saçlarım nerdeyse hiç kalmadı :( Doktora da gittim kan tahlili yapıldı hiç bir şey çıkmadı.Doktor Dermozinc şampuan önerdi şimdi onu sipariş ettim. Her zaman saç problemim oldu zaten. Uzamaz,kurudur,cansız,mat..Tırnaklarım da hemen kırılır hiç uzatamam. Bugüne kadar denediklerimi yazayım size..

-Çam terebentin
-sarımsak şampuanı
-biotin (hala kullanıyorum)
-entele otu serumu (hala kullanıyorum)

pek fayda göremedim bunlardan ne uzaması açısından ne de dökülme sizin de önerilerinizi almak isterim :)

Arkadaşlar buradaki çoğu konuları okudum bi çözüm aradım ama çok fazla mesaj var hepsini okuyamadım haliyle. Benim sorunum da saç dökülmesi. 7 ay Roaccutane tedavisi aldım,tedaviden yaklaşık 1.5 ay sonra dökülmelerim başladı. Şuan saçım inanılmaz dökülüyor.Zaten seyrek olan saçlarım nerdeyse hiç kalmadı :( Doktora da gittim kan tahlili yapıldı hiç bir şey çıkmadı.Doktor Dermozinc şampuan önerdi şimdi onu sipariş ettim. Her zaman saç problemim oldu zaten. Uzamaz,kurudur,cansız,mat..Tırnaklarım da hemen kırılır hiç uzatamam. Bugüne kadar denediklerimi yazayım size..

-Çam terebentin
-sarımsak şampuanı

pek fayda göremedim bunlardan ne uzaması açısından ne de dökülme sizin de önerilerinizi almak isterim :)

sizde bu aşırı dökülmeler varsa mutlaka farklı bir vitamin eksikliği vardır..xpedia bayan kullanın..oda bir biotin içinde daha çok daha farklı vitaminler var..
ben de bunların bir kısmını kullanıyorum ama benim şükürki saç dökülmem yok sadece çabuk uzasın diye uyguluyorum.50 mlg lık çam terebentini 750 gr lık bebe şampuanını içine boca edp kullanıyorum..biotini 2 aydır hergün 5000 mlg olarak alıyorum..
ama extra bir uzama var mı ? hayır yok..sanki bunlar kullanmadan önce daha çabuk uzardı..

sizde bu aşırı dökülmeler varsa mutlaka farklı bir vitamin eksikliği vardır..xpedia bayan kullanın..oda bir biotin içinde daha çok daha farklı vitaminler var..
ben de bunların bir kısmını kullanıyorum ama benim şükürki saç dökülmem yok sadece çabuk uzasın diye uyguluyorum.50 mlg lık çam terebentini 750 gr lık bebe şampuanını içine boca edp kullanıyorum..biotini 2 aydır hergün 5000 mlg olarak alıyorum..
ama extra bir uzama var mı ? hayır yok..sanki bunlar kullanmadan önce daha çabuk uzardı..

bilemiyorum belki de öyle.. söylediğiniz xpedia biotine internetten bakayım dedim ama bulamadım nerden bulabilirim? benim de uzamıyor. Sanki biz uğraştıkça saç ter tepiyor gibi :(

Roaccutan tedavisi almış biri olarak söylüyorum aynı şeyler bende de oldu.benim de saçım zor uzar çok dökülüyor.doktor bana zinco tablet tavsiye etti.bir aydan sonra faydasını gördüm hatta bir buçuk aydan sonra yeni yeni saçlarım bile çıktı, bende sekiz ay falan kullandım tavsiye ederim. bide bakım yağları kullan demişti, ilaç kurutuyor saç derini oyüzden daha çok dökülüyor demişti.onu da yaptım.açıkçası dökülmesini azalttı.haftada iki yada bir kere yapıyordum.tavsiye ederim

Roaccutan tedavisi almış biri olarak söylüyorum aynı şeyler bende de oldu.benim de saçım zor uzar çok dökülüyor.doktor bana zinco tablet tavsiye etti.bir aydan sonra faydasını gördüm hatta bir buçuk aydan sonra yeni yeni saçlarım bile çıktı, bende sekiz ay falan kullandım tavsiye ederim. bide bakım yağları kullan demişti, ilaç kurutuyor saç derini oyüzden daha çok dökülüyor demişti.onu da yaptım.açıkçası dökülmesini azalttı.haftada iki yada bir kere yapıyordum.tavsiye ederim

teşekkür ederim tavsiyelerin için şu zinco tableti eczaneden kendim alabilir miyim yoksa illa doktorun mu yazması gerekiyor?

Eczaneden alabilirsiniz.ama devlette ödüyor.doktorlar sorun yapmadan yazıyor.zinco c.yi yani c vitaminlisini ödemiyor ama sade zinco.yu ödüyor.bakım yağlarını da ihmal etmemenizi tavsiye ederim.sağlıklı günler :)

çok teşekkür ediyorum umarım bir an önce son bulur.Dermozinc şampuanım da geldi faydası olacak mı merak ediyorum bakalım.

Umarim faydası olur.hoş benim hala dökülüyor ama eskisi gibi değil tabi.sizde etkisi olursa bende alayım

Ben de zamanında 8 ay acnetrent kullandım. Normalde saç diplerim yağlıdır ve 2. güne kalmaz berbat ağırlaşır. İlaç esnasında hiç yağlanma yaşamadım desem yeri resmen kupkuru oldu saçlarım ama şimdi eski yağlı haline döndüler. Fakat saç boyları çok kuru ve mat artık. Aşırı da dökülmem var. Herşeyi denedim geçmedi. Bence saçları kuru olanlar bu hapları kullanmamalı..

Bu tarz ilaçlar tüm vücut dokularında kuruma yapar, göz ,burun,ağız..ama etkisini zamanla kaybeder.biraz sabırlı olmak lazım.güzel bir cilt adına katlanılabilir bence.tabi herzamankinden daha fazla bakım yapmak şart

bende roaccutane kullandım bıraktıktan bir iki ay sonra dökülmeler başladı fakat 4 aydır düzenli olarak aşır dökülmem var ilacı bırakalı 6-7 ay olmuş etkisi geçmez mi sizdede ilacı bıraktıktan sonra uzun zamandır mı devam ediyor dökülme?

Aslında ilacı kullanırken dökülme olmasi lazimdi.bırakınca değil.tabi bu tarz ilaçlar vücutta birikim yaparak etkili olur.dolayısıyla etkisi bir kaç ay devam edebilir.kuruluk devam ediyorsa dökülme de devam eder.muhtemelen oyüzden dökülüyor olabilir

-Çam terebentin
-sarımsak şampuanı

ben ce de vitamin eksikliği olabilir yemenize dikkat edin süt, yumurta, balık, et, meyve tüketin.
bir de omega 3 haplarını kullanmayı düşündünüz mü? gerçi doğrusunu söylemek gerekirse bi uzman bana vitamin eksikliği için önermişti eczanede 33 tl fiyatı. (ki zaten eczanede alınmalı) her gün balık yeme fırsatımız olmadığı için bu haplardan her gün 1 tane almak belki iyi gelir hem? ayrıca birisi paylaşmıştı göz için saç için yenmesi gerekenler diye o mesajı bulup atayım belki görmemişsinizdir.

inşallah link verebilirim :D

http://www.kadinlarkulubu.com/sagli...lmak-icin-beslenme-onerileri.html#post4430510

-bu arada badem yağı saç ve kirpikleri gürleştirir + hint yağı uzatır. bunları baharatçıdan yani aktardan alabilirsiniz. bi kullanın.

-bi de evde toz mayayı suya katıp (normalde zeytinyağına direk ekliyoruz ama toz mayalar erimiyor yağda karışmıyor) suda karıştırıp içine bu yağlardan ekleyebilir veya zeytinyağı koyup saçına sürebilir ardından yıkayabilirsin.

-şimdi aklıma bişey daha geldi :D bal! ben de birazdan kullanacağım bal karışımları yapmak yıpranmayı da önler ayrıca belki yıpranma azalırsa dökülme de gider.

-brezilya keratini (veya fönü)ne ne dersin? onu da araştırıp düşün saçlara bakım oluyor.

-olmadı saçlarını kestir bi 3 cm uçtan. yenilerinin canlı çıkmalarını sağlarsın. (eğer çok uzunsa saçın belki vitaminsiz kaldığın için saçlar beslenemez + ben çok mu biliyorum böyle çok konuştum yine bak+ tırnaklarında vitaminsiz kalmıştır meyve ye bol bol)

vücuduna ve saç, tırnaklarına yetece kadar sağlıklı beslenmen şart.

geriye ne kaldı :D

sülfatsız şampuan diyorlar ona da bi bak.

bende roaccutane kullandım bıraktıktan bir iki ay sonra dökülmeler başladı fakat 4 aydır düzenli olarak aşır dökülmem var ilacı bırakalı 6-7 ay olmuş etkisi geçmez mi sizdede ilacı bıraktıktan sonra uzun zamandır mı devam ediyor dökülme?

Aslında ilacı kullanırken dökülme olmasi lazimdi.bırakınca değil.tabi bu tarz ilaçlar vücutta birikim yaparak etkili olur.dolayısıyla etkisi bir kaç ay devam edebilir.kuruluk devam ediyorsa dökülme de devam eder.muhtemelen oyüzden dökülüyor olabilir

ben ce de vitamin eksikliği olabilir yemenize dikkat edin süt, yumurta, balık, et, meyve tüketin.
bir de omega 3 haplarını kullanmayı düşündünüz mü? gerçi doğrusunu söylemek gerekirse bi uzman bana vitamin eksikliği için önermişti eczanede 33 tl fiyatı. (ki zaten eczanede alınmalı) her gün balık yeme fırsatımız olmadığı için bu haplardan her gün 1 tane almak belki iyi gelir hem? ayrıca birisi paylaşmıştı göz için saç için yenmesi gerekenler diye o mesajı bulup atayım belki görmemişsinizdir.

http://www.kadinlarkulubu.com/sagli...lmak-icin-beslenme-onerileri.html#post4430510

-bu arada badem yağı saç ve kirpikleri gürleştirir + hint yağı uzatır. bunları baharatçıdan yani aktardan alabilirsiniz. bi kullanın.

-bi de evde toz mayayı suya katıp (normalde zeytinyağına direk ekliyoruz ama toz mayalar erimiyor yağda karışmıyor) suda karıştırıp içine bu yağlardan ekleyebilir veya zeytinyağı koyup saçına sürebilir ardından yıkayabilirsin.

-şimdi aklıma bişey daha geldi :D bal! ben de birazdan kullanacağım bal karışımları yapmak yıpranmayı da önler ayrıca belki yıpranma azalırsa dökülme de gider.

-brezilya keratini (veya fönü)ne ne dersin? onu da araştırıp düşün saçlara bakım oluyor.

-olmadı saçlarını kestir bi 3 cm uçtan. yenilerinin canlı çıkmalarını sağlarsın. (eğer çok uzunsa saçın belki vitaminsiz kaldığın için saçlar beslenemez + ben çok mu biliyorum böyle çok konuştum yine bak+ tırnaklarında vitaminsiz kalmıştır meyve ye bol bol)

öncelikle brivan ben de anlayamadım,prospektüsünde kullanımı sırasında dökülme olabilir diyor ama bende kullanırken olmadı. Kuruluklarım geçti ama dökülmeler hala devam ediyor.
doktorgull e katılıyorum ilaç vücutta birikim yapıyormuş ve 6 aydan sonra anca vücuttan atılabiliyormuş.
Lashing çok teşekkür ediyorum önerilerin için. Yumurta,süt,meyve tüketimimde çok sıkıntı olduğunu sanmıyorum ama; balık pek sevmem o yüzden çok seyrek yiyorum. Sanırım omega 3 tabletlerini denemem gerekiyor. Aktarlarda balık yağı kapsülleri oluyor bunların sağlıklılığı açısından bilginiz var mı peki? Şampuan olarak daha önceki mesajlarda da belirttiğim gibi doktor tavsiyesiyle Dermozinc kullanıyorum şuan. Onun içine 1 tane bemiks ampulum kalmıştı onu kırdım biraz da badem yağı koysam bi zararı olur mu acaba? Şimdilik şampuanımdan memnunum ama.

Ayrıca şuan 10mglık biyotin ve aktarın tavsiyesiyle entele otu serumu kullanıyorum. Ama hala belirgin bi farklılık yok.

son durumu yazayım dedim buraya doktorun önerdiği dermozinc şampuan çok işe yaradı dökülmelerim durdu. Biotin in de faydası olmuştur ama mutlaka. Şimdi parayı bayılıp nashi nin argan saç bakım yağını aldım bakalım nasıl:)

Kızlar benim saclarimda son 2 aydır inanılmaz bir dökülme var. Evden topladığı saç kafamdakinden fazla valla artık bir çözüm bulmam gerekiyor yardimci olur musunuz lütfen bu 18 bitkili saç bakım yagindan kullanıyorum ama başka birşey de denemek istiyorum çok işe yarayacagini düşünmüyorum ne yapabilirim acaba..?

ısırgan suyu için ne dersin peki canım ya nolur güzel şeyler duymak istiyorum çünkü 4.kullanışım ama halen dökülüyo bıktım saçlarımdan :D

Back
X