Ne yapacağımı şaşırdım kafam çok karışık içinden çıkamıyorum :(

keşke sevgisinin bi anda coştuğu gibi sönmicenden emin olabilssen ozmn iş te para da konumda önemli olmazdı mantık evliliklerinde de pişman olanlar yokmu bence dua et hayırlısını dile bende üniverste okuyorum benm sevgilim [artık sözlüm =)] de acayip bi komplekste sınavlara girdi bu yıl neymişte ben üniverste mezunu olursam o lise mezunu olursa olmazmış :S ama benm için konumu hiç önemli değil senin içinde olmamalı bence

Kaç senelik evliler onlar ileride sevgisi biter mi bana çok korkuyorum :( Sevmediğim biriyle evlenirsem sevgisi bitsede üzülmezmişim gibi geliyor :( sence aşk mı mantık evliliği mi :(

5. yılın içerisindeler canım valla tamamen mantık evliliği saçma hiç sevmediğin birisiyle evlenilmez bence bence bu kadar detaylarla uğraşma hayatı yüzeysel yaşamaya çalış yoksa işin içinden çıkamazsın bence aşk evliliği değil ama tamamen mantık evliliğide değil biraz bişilerde hissetmen lazım şuan ki arkadaşın sana huzur veriyorsa sana değerli olduğunu hissettiriyorsa birazda olsun seviyorsan evliliği düşün derim...

Hikayenizi abiminkine çok benzettim...
Benim abiminde yaklaşık 2 buçuk 3 senelik bir ilişkisi var.
Niyeti başlarda çokda ciddi değildi ama seviyordu şimdilerde ise özellikle son 1 senedir ailemizin içine girdi kız arkadaşı. Annemdir kardeşimdir, teyzemdir halamdır hepsiyle tanıştı.
Abim lise mezunu hastanede çalışıyo, kız arkadaşı ise bu yıl üniversite mezunu olacak..
Annemler onunda ailesi ile tanışma niyetindeler.
Kısacası iş bu kadar ilerlemişken eğer abimin kız arkadaşı ondan ayrılırsa sırf bişeyleri bahane ederek! bu duruma çok üzülürüz. Çünkü biz çok hayaller kurduk, çünkü abim onu çok seviyo, çünkü yaşanmışlıklar var, çünkü emek var, çünkü geçip giden koca 2 sene var!
İlerde mutlu olursunuz olmazsınız bunu bilemeyiz ama madem 2 senedir bir ilişki yaşıyodunuz neden bu kadar uzattınız? Yazık değilmi sizi seven, evlenmeyi düşünen o adama?! Bu kadar ciddi düşündüğünü bile bile neden sürdürdünüzki madem ciddi olması işinize gelmiyorsa?

Başta bu kadar çok tereddüt varsa bu iş olmaz.

Ailem kabul eder mi konusunda tereddütlüsün.

İlerde geçinip geçinemeyeceğinden tereddütlüsün.

En önemlisi de sevip sevmediğin konusunda tereddütlüsün.

Bence sen onu zaten sevmiyorsun; sadece o seni çok sevdiği için bu tavırlarından etkileniyorsun.

Hikayenizi abiminkine çok benzettim...
Benim abiminde yaklaşık 2 buçuk 3 senelik bir ilişkisi var.
Niyeti başlarda çokda ciddi değildi ama seviyordu şimdilerde ise özellikle son 1 senedir ailemizin içine girdi kız arkadaşı. Annemdir kardeşimdir, teyzemdir halamdır hepsiyle tanıştı.
Abim lise mezunu hastanede çalışıyo, kız arkadaşı ise bu yıl üniversite mezunu olacak..
Annemler onunda ailesi ile tanışma niyetindeler.
Kısacası iş bu kadar ilerlemişken eğer abimin kız arkadaşı ondan ayrılırsa sırf bişeyleri bahane ederek! bu duruma çok üzülürüz. Çünkü biz çok hayaller kurduk, çünkü abim onu çok seviyo, çünkü yaşanmışlıklar var, çünkü emek var, çünkü geçip giden koca 2 sene var!
İlerde mutlu olursunuz olmazsınız bunu bilemeyiz ama madem 2 senedir bir ilişki yaşıyodunuz neden bu kadar uzattınız? Yazık değilmi sizi seven, evlenmeyi düşünen o adama?! Bu kadar ciddi düşündüğünü bile bile neden sürdürdünüzki madem ciddi olması işinize gelmiyorsa?

Canım 2 yıllık birlikteliğimizin 1 senesi sürekli ayrılarak geçti, ilk günden söylüyordum ona olmaz diye ayrılalım o yanımda kal başka bir şey istemiyorum senden diyordu biliyorum şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca yanlış yaptığımı anladım ben işlerin bu dereceye geleceğini bilemedim :(

ayrıca bu konularda genelleme yapılamz bence ilerde anlaşıp anlaşamayacağınızı kimse bilemez bu sizin tutum ve davranışlarınıza bağlı yani çevremizde kültür farkı olduğu halde çok iyi anlaşanda var anlaşamayanda önyargılı olma bence yada kültür farkı olanlar anlaşamaz diye bir kaide de yok ona bakarsan iki üniversite mezunu da evlenip anlaşamıyor boşanıyor bu tarz örneklerde çok iyi düşün derim...

Hepinize değerli düşünceleriniz için teşekkür ederim tek tek hak verdim hepinize ben olayın içinde olduğum için dıştan nasıl göründüğünü bilemedim , bu yüzden akıl danışmak istedim . Peki şu an ne yapsam bu çocuk benden soğur ve ayrılır ?

Bir kez bu ilişki içine sinmemiş. Kişisel tecrübelerimden ve arkadaşlarımın tecrübelerinden edindiğim kadarıyla başta içine sinmediyse olmaz arkadaşım olmaz..

Bence zararın neresinden dönülse kardır. Ne onun zamanını çalın, ne de kendinizinkini. Açık açık onu istemediğini söyleyin. Onun size ulaşabileceği her türlü iletişim kaynaklarını engelleyin. Sizin için ölmez; merak etmeyin. Duygu sömürüsü taktiği o. Erkeklerden çok duydum, bu bahaneye asla inanmam.

bak canım soğutim o ayrılsın mantığını bi kere kenara bırak ve al karşına oturt nazik ama keskin bir dille tüm bize sölediklerini ona söle başta evet çok seviyodum ama sende ciddi değildin sonradan olmayacağına emin oldum ayrılmadın benden ama şimdi işin içine aileleri sokuyorsun ve beni istemediğim bi hale sokuyosun eğer gerçekten seviyorsan bırak beni senden sevdiğin olarak tek istediğim bu de ve bitir. yalvarır ikna etmeye kalkarsada dinleme. hem madem aramıycam diip arıyoda sen nie açıyosun?? bitir tamamen arama sorma.

Şimdi telefondayım 10 dk'ya kadar işten çıkacakmış nöbetçi kendisi , konuşacağız her şeyi tek tek dediğiniz gibi anlatacağım kızlar ve telefonumu değiştireceğim karar verdim

Hepinize değerli düşünceleriniz için teşekkür ederim tek tek hak verdim hepinize ben olayın içinde olduğum için dıştan nasıl göründüğünü bilemedim , bu yüzden akıl danışmak istedim . Peki şu an ne yapsam bu çocuk benden soğur ve ayrılır ?

zor bir iş gibi geliyor bana erkekler kolay soğumuyor acık konuşşan duygularını acık net bi şekilde anlatsan belki anlayış gösterir ayrılır.ne bilim bazen acık sözlü olmak işe yarıyor ama rencide etmeden nasıl olucak bilemiyorum herhalukarda acı çekecek sanırım ama sonradan üzülmesindense şimdiden üzülmesi dahamı mantıklı ne.zor bir durum

zor bir iş gibi geliyor bana erkekler kolay soğumuyor acık konuşşan duygularını acık net bi şekilde anlatsan belki anlayış gösterir ayrılır.ne bilim bazen acık sözlü olmak işe yarıyor ama rencide etmeden nasıl olucak bilemiyorum herhalukarda acı çekecek sanırım ama sonradan üzülmesindense şimdiden üzülmesi dahamı mantıklı ne.zor bir durum

Kızlar 2 yıldır birlikte olduğum biri var daha önce kimseyle çıkmadım ilk çıktığım kişi liseden beri ilgim vardı teklif edince de hevesle çıkmaya başladım, başlarda ilgisiz 2 günde bir arayan biriydi , benimde evlenme gibi bir niyetim yoktu onunda 5-6 senem var diyordu , şimdi ise bu çocuk bambaşka biri oldu her dakika arıyor , soruyor bir ilgi bir ilgi sormayın ,hatta tüm ailesine benden bahsetmiş evlenmek istiyorum diye , komşuyuz bu arada , tutturmuş evlenelim illa diye ,başlarda kıskanmam diyen adam telefonla konuşurken bir erkek sesi gelse bile çıldırıyor ,şimdi benim sorunum bu evlenmek istiyor benle ben üniversite mezunuyum o lise o özel bir hastanede asgari ücretle çalışıyor bense kısa bir süre sonra bir şirkette işe başlayacağım , yanlış anlamayın küçük görmüyorum ;ama ilerde sorun olmaz mı benim ondan daha fazla maaş almam gerçi o benim işe gireceğimi bilmiyor henüz :S ben aşk evliliği değil de mantık evliliği yapmak istiyorum ileride pişman olmamak için bu çocuk da ne yaptıysam vazgeçmedi , en ağza alınmayacak sözler söyledim vazgeçsin diye :(başlarda yaptıklarından dolayı sonsuz güvenemiyorum hep geçmişi açıp yıpratıyorum onu :( ben eminim ailem vermez o da sen başkasıyla evlenirsen benim öldüğüm gün olur diyor :( ne yapacağım kızlar yardım edin :(

senin fazla para kazanman bazı erkekler için problem olmaz.
ama anlattığın kıskançlık problemi çok önemli canım.
kıskançlık kendine güvensizliğin göstergesidir ki,böyle bir adam evlenince senin eğitiminide işinide kompleks haline getirir.
inan bana hayatı sana zindan edebilir.
vazgeç bu adamdan.

Kızlar 2 yıldır birlikte olduğum biri var daha önce kimseyle çıkmadım ilk çıktığım kişi liseden beri ilgim vardı teklif edince de hevesle çıkmaya başladım, başlarda ilgisiz 2 günde bir arayan biriydi , benimde evlenme gibi bir niyetim yoktu onunda 5-6 senem var diyordu , şimdi ise bu çocuk bambaşka biri oldu her dakika arıyor , soruyor bir ilgi bir ilgi sormayın ,hatta tüm ailesine benden bahsetmiş evlenmek istiyorum diye , komşuyuz bu arada , tutturmuş evlenelim illa diye ,başlarda kıskanmam diyen adam telefonla konuşurken bir erkek sesi gelse bile çıldırıyor ,şimdi benim sorunum bu evlenmek istiyor benle ben üniversite mezunuyum o lise o özel bir hastanede asgari ücretle çalışıyor bense kısa bir süre sonra bir şirkette işe başlayacağım , yanlış anlamayın küçük görmüyorum ;ama ilerde sorun olmaz mı benim ondan daha fazla maaş almam gerçi o benim işe gireceğimi bilmiyor henüz :S ben aşk evliliği değil de mantık evliliği yapmak istiyorum ileride pişman olmamak için bu çocuk da ne yaptıysam vazgeçmedi , en ağza alınmayacak sözler söyledim vazgeçsin diye :(başlarda yaptıklarından dolayı sonsuz güvenemiyorum hep geçmişi açıp yıpratıyorum onu :( ben eminim ailem vermez o da sen başkasıyla evlenirsen benim öldüğüm gün olur diyor :( ne yapacağım kızlar yardım edin :(

evlendiğinizde sonuçta para aynı eve girecek.senin paran benim param diye ayrım yapmazsanız sorun olmaz bence sen tam olarak sevip sevmediğine karar ver canım maddiyatı ikinci plana at:46:

Kızlar yaa ben dilenirim yine sana bakarım diyor sen çalışma diyor :(( of anlattım olmaz dedim bana zaman ver yavaş yavaş ayrılayım bir anda bırakma diyor 2 gün aramam 3 gün aramam sadece zaman ver diyor :(

senın maaşının daha yüksek olması değılde senın onu sevmemem engel zaten bu evlılığe

sevsen ben mantık evlılığı yapmak ıstıyorum demezsın değıl mı ama?

hem 2yıl dıle kolay az bır zaman değıl :44:

senın maaşının daha yüksek olması değılde senın onu sevmemem engel zaten bu evlılığe

sevsen ben mantık evlılığı yapmak ıstıyorum demezsın değıl mı ama?

hem 2yıl dıle kolay az bır zaman değıl :44:

aynen katıIıyorum arkadasa sevsen maasmıs küItür farkıymıs bukadar takmassın ,aIıskanIık vardır beIki sende
mantık evIiIiği yapmak istiyorsan mantıkIı oIucak biriyIe yap derim canım

Kızlar yaa ben dilenirim yine sana bakarım diyor sen çalışma diyor :(( of anlattım olmaz dedim bana zaman ver yavaş yavaş ayrılayım bir anda bırakma diyor 2 gün aramam 3 gün aramam sadece zaman ver diyor :(

Adam da tam hayal dünyasında yaşıyor hani. Dilenip bakacakmış !!!

Yahu ben sevmiyorum bu tip erkekleri. Gerçekçi olacak yahu.

Mesela şöyle dese. Sen üniversite okudun ama ben de açıktan okurum; bir taraftan çalışırım. İlerde memur olmak için çabalarım ya da daha iyi bir iş bulurum vs. şeklinde çözüm üretse ya. Madem o kadar çok seviyor. Ölürüm, biterim, dilenirim diyeceğine bu şekilde sevgisini kanıtlasın. Ama nerde! Kimse de çabalayacak popo yok. Sadece atmasyon...

benim de 5 yıldır sevdiğim bir insan var.lise mezunu ve şuan kendi isteği üzerine aöf kayıt olacak..sana şunu söyleyeyim canım eğer gerçekten aşıksa insan maddiyat filan önemli değildir..ve eminim ki yaşadığımız toplumun erkeği eşinin yanında ezik düşmemek için gecesini gündüzüne katar kendini geliştirir.onunla aynı konuma gelebilmek için uğraşır..bende çoğu arkadaşa katılıyorum sen bu adamı sevmiyorsun..! eğer seviyorsan bi şekilde bir şeyler yaptırmaya çalış.. ya aö okumasını iste,ya da bazı meslek edindirme kurslarına gidip kendini geliştirmesi için onu ikna et.. ama hemen vazgeçme derim ben..

Back
X