Ne yapacağımı şaşırdım

Sıkışık, borç harç, ay sonunu getiremeden alması başka, yatırım yapamıyoruz o parayı kenara atarız başka.
IIk durumdaysa, ihtiyaçlarınızdan kısıp alıyorsa, haklısınız
Ama diger türlü, e kazandığı paranın kendine bir kısmını ayırması, nereye harcayacağı onun tasarrufu.
Eşim dalışa gidiyor mesela. Bazı gidişleri 500-600, Bazı gidişleri yurtdışı, 4000+
Bunu borç harçla yapmıyor.
Ama tabiki kenara parayı koyup birikim yapabilir de, birikim birikim de kendimizi sıkmanın anlamı yok. Sonuçta parayı biraz da keyfi harcamak için kazanıyoruz.
 
 
hadi benim yaklaşımım yanlış sizinkine ne demeli.. o çocuklarını düşünmüyorsa sende düşünme diyorsunuz... ben zaten çalışıyorum ayrıca.. yoksa tek maaşla olacak işmi kira öder gibi alkole bu kadar bütçe ayırmak.. bence boşanma sebebi bile olabilir.. keşke daha yol gösterici tavsiyelerde bulunsanız.
 
ayda 3 şişe ve 1000tl'lik içiyorsa ya günde iki dübleden fazla içiyor ya da çok pahallı viskilerden alıyor. Daha ucuzları da var, burada marka adı vermeyim. Eğer bütçeniz kısıtlıysa bütçesine göre alsın. İstediğinde içmeyebiliyorsa o zaman bağımlılık sayılmaz. Ayrıca sağlık açısından miktar da önemli, sonuçta bu direkt karaciğere zarar.
 
Alkol ve sigara kullanımına sonuna kadar karşı biri olarak seni anlıyorum aslında. Benim de eşim her ay bin lira alkole harcasa hoşlanmazdım. Kendinde kazanıyormuşsun üstelik. Bu sorunun üstesinden güzellikle konuşmaktan başka şekilde gelemezsin. En azından azaltsa biraz zamanla azalta azalta belki senin için de makul seviyeye getirebilirsiniz.
 
Her gün olması sorun. Her gün keyif için de yaşamasın bir zahmet. Biz de alkolü seven bir çiftiz. Ama bu zamlarla bazı yollar geliştirdik. Kokteyller yapıyoruz böylece bir birim viski, vodka, jager koyuyorsak iki birim gazoz meyvesuyu şeker şurubu fln giriyor. Bir şişe üç dört ay gidiyor. Ayda bir ya şarap ya rakı içiyoruz. Onda da iki kadehi asla aşmıyoruz.
Böylece bir ayda bir şişe şarap bilemedin iki şişe şarap içiyoruz. Üç dört ayda bir de rakı, viski o ay hangisi bittiyse alıyoruz. Taş çatlasın aylık 200-300 harcanıyor alkole böyle olunca.
 
EVET PAHALI İÇKİLER ALIYOR PAŞAM:))
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…