Ne yapardınız?

Bir de onun ailesi tarafından da sanırım artık bişeyler olsun baskısı altında kalıyor o yüzden de net bir cevap istiyor tabi hak veriyorum ona da
Kararsız kalacak bir şey yok. Ayrılacaksınız ve kendinizi kurtaracaksınız bir manyaktan. Ya da annem babam istemiyorsa sıkı sıkı tutunayım kesin evleneyim aman kaçırmayayım deyip hayatınızı mahvedeceksiniz.
Hayat sizin tabi, ister alıp çamura sokarsınız ister güneşli çiçekli bahçelere kaçırırsınız.

22 yas benim için erkendi. O zaman eşimle 3 senelik ilişkimiz vardi ama evlenmek aşırı ürkütücü geliyordu. Ben yaş konusunda erken diyebilirim. Diğer konuda ailemi karşıma alir miydim bılmiyorum. Yani kacma göçme olmazdı o kesin ama Bilmiyorm bu yaşları geçeli cok oldu. Yalniz bildiğim birşey var yorumlardan anladim aşırı kıskanan erkek sevdiğinden değil aşağılık komplesi olduğundan bu tavirlari sergiler. Evlilik sevgililik gibi olmuyor. Size bu Kadar baski yapan biri yarin mali gibi görür bunuda bilin
İlişkinin doğru yanlışından ziyade ben aslında bu durumda kalsanız ne yapardınız merak ediyorum atıyorum mesela sizin aileniz tanışmak için bile onaylamasa ne yapardınız?
yani benim meselem ailemin tanışmak dahi istememesi halbuki tanıyıp da bana deseler ki biz tanıdık şu kötülüğünü gördük kızım deseler ben zaten onları ciddiye alıcam Ama şuan beni insan yerine koymamaları çok kötü hissetiriyor

İnsan yerine konmamak değil aksine aileniz sizi önemsiyor. Sizi üniversite okumanız için destekliyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. Üstelik adamın düzgün mesleği yok ve bu zamanda yuva kurmak zor bir şey. Yani her şey bu kadar olumsuzken neden ısrarcısınız? Şimdi değil de 5 sene sonra evlenin yani ne kaybedersiniz ki?

Mesela benim bir akrabam da evlendi sizinle de yaşıttı ama ailesi ona ev aldı, iş kurdu. Her şeyi garantiye alarak bir yola çıktı. Erken yaşta evlenmek için şartlarınız ve karşınızdaki kişi uygun değil. Yoksa yetişkin bir insan ne istiyorsa yapsın. Sadece siz bu işin sonunda ailenizin dediğine geleceksiniz ama geç olacak.
5 sene sonrası için ben bir şey kaybetmem ama karşı taraf bana diyor ki
“Ben seni beklerim ama yıllar sonra ailem onaylamıyor deme onları ikna ederim diyorsan beklerim” diyor
Ben de ona net bir şey diyemiyorum ve şuan ayrılmak yönünde konuşursam da sen beni sevmemişsin’e geliyor olay

İlişkinin doğru yanlışından ziyade ben aslında bu durumda kalsanız ne yapardınız merak ediyorum atıyorum mesela sizin aileniz tanışmak için bile onaylamasa ne yapardınız?
yani benim meselem ailemin tanışmak dahi istememesi halbuki tanıyıp da bana deseler ki biz tanıdık şu kötülüğünü gördük kızım deseler ben zaten onları ciddiye alıcam Ama şuan beni insan yerine koymamaları çok kötü hissetiriyor
Ben zamana bırakırdım. 22 yaşında evlenmeyi hiç düşünmediğimden . Belki zamanla fikirleri değişir diye düşünürdüm.

Ailenizle tekrar konuşmak istemiyorsunuz ama buraya aynı konuyu tekrar açıyorsunuz. Buradaki insanları ikna edince sorun çözülmüş mü olacak? İlişkinizdeki sorunları çözmeden ailenizle konuşmanız yanlış olmuş, şimdi erkek arkadaşınız onlarla konuştuktan sonra bu sorunlar çıktı demekte haklı. Kaldı ki sonrasında ne olacağı belli değilken onu da oyalamanız yanlış olur . O kendi açısından haklı ama kıskançlık ciddi bir problem ve ilerde sıkıntı yaşarsınız. Üniversite okumak planlarınız arasında olsun ve eğer önünüzü göremiyorsanız ayrılın . Ne onun ne kendinizin vaktini boşa harcamayın. İkna edilmesi gereken ne burada bizleriz, ne de aileniz. Siz kendinizi ikna etmeye çalışın. Ne istiyorsunuz? İş sizde bitiyor. Beklentileriniz uyuşmuyorsa bu iş yürümez.

Yeriniz de olsam babama sonuna kadar hak verirdim sanırım. Yaşınız çok küçük, mesleginizi elinize almamışsınız, kültür farkı var ( ki bu sandıgınız kadar kolay bir şey değil) yorumlar dan anladığım kadarıyla da kıskanç bir sevgili( kıskançlık meselesini şimdilik haleftik demişsiniz de bide evlenince görün diyorum).. Tüm bunların karşısında geleceğiniz için endişelenen ve güzel bir dille anlatmaya çalışan baba...Seçim sizin ama Diretip evlenirseniz pişman olma, başınızı duvarlara vurma ihtimaliniz çokkkk yüksekkk.

Ailenizle tekrar konuşmak istemiyorsunuz ama buraya aynı konuyu tekrar açıyorsunuz. Buradaki insanları ikna edince sorun çözülmüş mü olacak? İlişkinizdeki sorunları çözmeden ailenizle konuşmanız yanlış olmuş, şimdi erkek arkadaşınız onlarla konuştuktan sonra bu sorunlar çıktı demekte haklı. Kaldı ki sonrasında ne olacağı belli değilken onu da oyalamanız yanlış olur . O kendi açısından haklı ama kıskançlık ciddi bir problem ve ilerde sıkıntı yaşarsınız. Üniversite okumak planlarınız arasında olsun ve eğer önünüzü göremiyorsanız ayrılın . Ne onun ne kendinizin vaktini boşa harcamayın. İkna edilmesi gereken ne burada bizleriz, ne de aileniz. Siz kendinizi ikna etmeye çalışın. Ne istiyorsunuz? İş sizde bitiyor. Beklentileriniz uyuşmuyorsa bu iş yürümez.
Amacım sizi ikna etmek değil kendimdeki hataları görmeye çalışıyorum üçüncü bir göz hep daha iyidir

Güvenlik görevlisi
Ailesi doğulu ama çok da doğu sayılmaz

Sahsen 30 yasimdan sonra evlendim. O yasta evlensen, zaten bir cok sey yerine oturmus oluyor. Sizin yasinizi göz önüne alarak sunu söyleyebilirim: Elinizde bir mesleginiz yoksa veya bitmemisse muhakkak bitirin. Sevgi güzel hos, ama hayatin gercekleri ve ekonominin gercekleri de öyle. Erkek arkadasiniz bir aileyi gecindirebilecek kapasitede mi bilmiyorum ama öyle veya böyle sizede bir meslek lazim, cünkü dünyanin 1001 hali var. Erkek arkadasiniz "adini koyalim" modunda ama erkekler icin böyle seyler hep daha kolay gözükür. Babanizin endiseleri var ve bunlari da göz önüne almak lazim. Burda bir cok konuda aslinda nisanlanmadan bazi seylerin belli oldugunu, ama yinede evlenip sonra pisman olani cok görüyoruz. Siz kendinizi su anda aileniz olmadan gecindirebilirmisiniz?

“Ben seni beklerim ama yıllar sonra ailem onaylamıyor deme onları ikna ederim diyorsan beklerim” diyor
Ben de ona net bir şey diyemiyorum ve şuan ayrılmak yönünde konuşursam da sen beni sevmemişsin’e geliyor olay
Ay illa evlenicek adam, ne acelesi var, kudurmus mu? Ilerde bakariz, 3 sene sonra hala istiyosak birbirimizi o zaman bakariz yani, bu yasta evlenilir mi? Tamam sevmemisim, hadi bye de gitsin yahu, ay icim sikildi bu adamin evlilik baskisindan

Danışmak istediğim bir şey var sadece empati yapıp ‘ben olsam şöyle yapardım’ demenizi rica ediyorum 🙏🏻Ne olur kırıcı konuşmayın gerçekten kötü durumdayım zaten.
Sevgilim var evlenmeyi düşündük ve aileme söyldim önce annem ve babaanem vasıtasıyla babamla konuşuldu asla istemeyince ben kendim konuştum görüştüğümüzü, evlenmek istediğimizi vs anlattım.
Ayrılmamızı istedi etnik köken ve iş konusunda denk olmadığımzı söyledi tanışmak dahi istemedi. Ve gayet kibar konuştu ayrılmam için neredeyse yalvaracaktı
bu olayın ardından bir süre bekleyelim dedik iki hafta geçti ve bu konu aramızda da açılmadı sevgilim bu gün konuyu açtı ve neden hiç bir plan yapmıyoruz, yol çizmiyoruz vs diyerek benden aileme karşı daha ısrarcı olmamı, tekrar tekrar bu konuyu kabul ettirene kadar açmamı beklediğini söyledi.
Ben de açıkçası zaten elimden geleni yaptığıma inanıyorum çünkü muhafazakar bir aileyiz ve babamla bunları konuşmak bile benim için büyük bir şey.
Tekrar tekrar konuyu açmaya tartışma çıkarmaya çok çekiniyorum ve yapmam gereken nedir onu da tam kestiremiyorum.
Sevgilim ailemle bu konuyu tekrar konuşmak tartışmak normaldir diye düşünüyor ama ben çekiniyorum. Siz bu durumda kalsanız ne yaparsınız?
benim şuanki babamla konuşmam,aileme anlatmam falan ona yeterli gelmiyor tamam konuşman çok iyi ama sonuç olumsuz oldu ve olumluya dönene kadar bu konu unutulmadan sürekli açman lazım diyor
onu yeterince sevmediğimi düşünüyor.
acaba gerçekten yanlış mı yapıyorum ?
(Bu arada Ben 22 yaşındayım ve özel sektörde çalışıyorum adam akıllı meslek sahibi olmam için en az iki yıl çabalamam gerekiyor. Belki düzgün bir işim olsa yaşım da büyür babam da beni daha çok ciddiye alır o zaman işimiz daha kolay olur diye düşünüyorum .
ama sevgilim ya o zamanda olmazsa bana iki yıl sonra babam hayır derse de kesin evleniriz diyebilir misin, garanti verebiliyor mısun diyor ben de kaç yıl sonrası için bişey diyemiyorum)
Ailenizi dinleyin. Ailene ısrarcı ol diyerek ailenizle aranızı bozmaya teşvik edeceğine başka çözüm yolu bulsun. Daha önceki konularınızda da babanızın çok haklı olduğunu söylemiştik neden tekrar tekrar aynı şeyleri söyletiyorsunuz? Kültür farkı ve eğitim göz ardı edilemeyecek kadar önemli sorunlar siz de babanız gibi düşünmeye başlayın en iyisi. Çünkü sevgiliniz önceki konuların da etkisiyle söylüyorum iyi niyetli değil.

Böyle bir durumda doğru empati kurmak mümkün değil. Herkesin beklentileri farklı. Mesela ben bir çok konuda 22 yaşında düşündüğüm gibi düşünmüyorum. O yıllarda insanın gözü daha kara oluyor. Genelde duygularla hareket ediliyor. Bizse şimdi mantıkla hareket edilmesi gerektiğini savunuyoruz. Yılların verdiği tecrübelerle konuşuyoruz, ki ailenizin de yaptığı bu. Bu hayatı siz yaşayacaksınız. İllaki bir fikir söylemem gerekirse ben eğitim derim. Üniversitede vizyonunuz genişler, daha farklı ortamlara girersiniz ve karakterinize daha uygun bir ilişki tercih edebilirsiniz. Aileniz tanışırsa iş büyür. Onlar da bunu düşünüyor.

Peki arkadaşlar bende ayrılayım diye düşünüyorum ama çocuğa ne diyeyim ki?
Babam kabul etmiyor desem demek ki beni sevmemişsin istemdiğin için ikna etmedin vs diyor
Anlaşamıyoruz desem bu zamana kadar anlaşıyorduk şimdi baban istemediği için bahane buluyosun diyor
Ona çok değer veriyorum üzmek hiç istemiyorum istiyorum ki ayrılsak bile onunda içinde ukte kalmasın güzellikle bitsin istiyorum ama olmuyor

Ben seni beklerim ama yıllar sonra ailem onaylamıyor deme onları ikna ederim diyorsan beklerim” diyor
Onları ikna ederim deyin siz de, ne olacak ki? Benim ablam da sizin yaşlarınızdayken sevgilisiyle evleneceğim diye tutturmuş, ben küçüktüm o zaman. Babam asla izin vermedi, kavga gürültü çok oldu ama şimdi hatırlayınca gülerler. Ablam da iyi ki o zaman evlenmemişim der. Aynı kişiyle çok sonra evlendi. Babama teşekkür eder hep bu konuda. O zaman izin vermeyen babam, ikisi uygun yaşa ve kendilerine bakabilecek duruma gelince hiçbir şey demedi zaten. Babamı dinlemeyip o zaman evlenmiş olsalardı ikisinin de hayata dair kaçırdığı çok şey olurdu.

üvenlik görevlisi
Ailesi doğulu ama çok da doğu sayılmaz
ya senin baban yapma kizim etme kizim diye aglayan baba degil mi?
bence bu gidisle sen burnunun dikine gidersin, iyi bakalim tecrube et kendi dusen aglamaz

Amacım sizi ikna etmek değil kendimdeki hataları görmeye çalışıyorum üçüncü bir göz hep daha iyidir
Elbette öyledir ama diğer konunuzda da benzer yorumlar almıştınız. Ben ona istinaden söylemiştim. Üçüncü gözler hep ailenizin haklı olduğunu söylüyor, ama siz de karşısında ama böyle diyince şöyle dedi diye savunmaya geçiyorsunuz. Kesinlikle size karşı , karşılıklı bir münakaşaya girmek değil amacım, fikir alışverişi yapıyoruz. Ses tonu mimik kullanamayınca belki antipatik geliyordur yazılanlar ama, dışardan fikir beyan ederken anca böyle oluyor işte.

size kendinizi suclu hissetirmesine izin vermeyin. hayir diyemiyorsaniz orada bir problem vardir zaten

Babam kabul etmiyor desem demek ki beni sevmemişsin istemdiğin için ikna etmedin vs diyor
Anlaşamıyoruz desem bu zamana kadar anlaşıyorduk şimdi baban istemediği için bahane buluyosun diyor
Ona çok değer veriyorum üzmek hiç istemiyorum istiyorum ki ayrılsak bile onunda içinde ukte kalmasın güzellikle bitsin istiyorum ama olmuyor
Ailemin onaylamadığı ilişkiyi istemiyorum deyin. Kavga çıkarırsa da engelleyin. Ne derse desin isterse bahanenizi kabul etmesin ne olacak? Onun keyfine mi kaldı ayrılık? Güzellikle bitsin falan demeyin boşuna çünkü ilişkinin güzel yanı kalmamış.

cok merakliysan babami sen ikna et deyin. ay gicik oluyorum boyle kizlari ailesinin onune atan erkeklerden. doguluymus madem orada isler oyle mi olur, kizi kafala sonra duygu somurusu yapip ailesinin onune at. onun anne babasi arasin seninkileri. sen neden arada kaliyorsun. onlar ikna etsin. ay sistim

Babanız sizi tanıyor ve seçiminize güvenmiyor. Adam haklı. Zaten sevgilinizin o kadar sorunları olduğunu görmüş ve ayrılmamışsınız. Babanız deyince ne değişecek? Bir şeyin siyah olduğunu kendi gözlerimle görmem yetmiyor illa babam mı diyecek diyorsunuz? Sevgiliniz sizi iyi manipüle ediyor bu arada.

Back
X