Ne yapardınız?

Babanız sizi tanıyor ve seçiminize güvenmiyor. Adam haklı. Zaten sevgilinizin o kadar sorunları olduğunu görmüş ve ayrılmamışsınız. Babanız deyince ne değişecek? Bir şeyin siyah olduğunu kendi gözlerimle görmem yetmiyor illa babam mı diyecek diyorsunuz? Sevgiliniz sizi iyi manipüle ediyor bu arada.
ben de açıkçası acaba manipüle mi ediliyorum yoksa çocuk haklı mı ben onu oyalıyor muyum haksızlık mı ediyorum diye anlamaya çalışıyorum

babanızı ikna etmeniz gereken sevgiliniz
çıkıp karşısına konuşmalı kendini anlatmalı
ama bu 22 yaşında işi gücü yokken elini bile kıskanırken olmamalı

babanızı ikna etmeniz gereken sevgiliniz
çıkıp karşısına konuşmalı kendini anlatmalı
ama bu 22 yaşında işi gücü yokken elini bile kıskanırken olmamalı
İş güç kıskançlar konusunda katılıyorum babamın karşısına çıkmak konusunda o istersen gidip konuşurum diyor ama ben daha kötü olacağını düşünüyorum o yüzden davet edilmeden iş yerine gitmesini istemedm

İlişkinin doğru yanlışından ziyade ben aslında bu durumda kalsanız ne yapardınız merak ediyorum atıyorum mesela sizin aileniz tanışmak için bile onaylamasa ne yapardınız?
yani benim meselem ailemin tanışmak dahi istememesi halbuki tanıyıp da bana deseler ki biz tanıdık şu kötülüğünü gördük kızım deseler ben zaten onları ciddiye alıcam Ama şuan beni insan yerine koymamaları çok kötü hissetiriyor
şu mesajın ne kadar saçma olduğunun farkında mısınız
siz zaten kötü taraflarınızı görmüşsünüz aileniz nesini görsün
ilişkinin doğru yanlışlığı zaten tanışıp tanışmamaya götüren
amaan neyse zaten başınızı yakacaksınız bize ne

Yaşınız çok küçük vs bunlar tamam

Ama bu Doğu nereye denk gelir

Ankara’nın doğusundaki her yer Doğu olarak adlandırılıyor oysa ki hem kültürel hem tavır olarak farklılıklar var Lakin hayat o şehirler ile sınırlı değil

Adam güvenlik görevlisi ama bu beğenilmiyor hani diyoruz ya doktor kızların anneleri kimseye kızlarını layık görmüyor diye de lise mezunu kızımıza güvenlik görevlisi neden denk değil

Cidden adamın nasıl bir mesleği olmalı ki denk olsun

Ben olsaydım etnik köken farkım olan biriyle evlenmezdim. Buna dini inanç, mezhep, siyasi görüş de dahil. Arkadasiniza bu farkliliklarda saygi duyabiliyorsunuz ama eş başka bir şey. Evlenince onun gibi düşünen baska insanlarla da muhatap olacaksiniz. Her bakimdan zorlanirsiniz.

Danışmak istediğim bir şey var sadece empati yapıp ‘ben olsam şöyle yapardım’ demenizi rica ediyorum 🙏🏻Ne olur kırıcı konuşmayın gerçekten kötü durumdayım zaten.
Sevgilim var evlenmeyi düşündük ve aileme söyldim önce annem ve babaanem vasıtasıyla babamla konuşuldu asla istemeyince ben kendim konuştum görüştüğümüzü, evlenmek istediğimizi vs anlattım.
Ayrılmamızı istedi etnik köken ve iş konusunda denk olmadığımzı söyledi tanışmak dahi istemedi. Ve gayet kibar konuştu ayrılmam için neredeyse yalvaracaktı
bu olayın ardından bir süre bekleyelim dedik iki hafta geçti ve bu konu aramızda da açılmadı sevgilim bu gün konuyu açtı ve neden hiç bir plan yapmıyoruz, yol çizmiyoruz vs diyerek benden aileme karşı daha ısrarcı olmamı, tekrar tekrar bu konuyu kabul ettirene kadar açmamı beklediğini söyledi.
Ben de açıkçası zaten elimden geleni yaptığıma inanıyorum çünkü muhafazakar bir aileyiz ve babamla bunları konuşmak bile benim için büyük bir şey.
Tekrar tekrar konuyu açmaya tartışma çıkarmaya çok çekiniyorum ve yapmam gereken nedir onu da tam kestiremiyorum.
Sevgilim ailemle bu konuyu tekrar konuşmak tartışmak normaldir diye düşünüyor ama ben çekiniyorum. Siz bu durumda kalsanız ne yaparsınız?
benim şuanki babamla konuşmam,aileme anlatmam falan ona yeterli gelmiyor tamam konuşman çok iyi ama sonuç olumsuz oldu ve olumluya dönene kadar bu konu unutulmadan sürekli açman lazım diyor
onu yeterince sevmediğimi düşünüyor.
acaba gerçekten yanlış mı yapıyorum ?
(Bu arada Ben 22 yaşındayım ve özel sektörde çalışıyorum adam akıllı meslek sahibi olmam için en az iki yıl çabalamam gerekiyor. Belki düzgün bir işim olsa yaşım da büyür babam da beni daha çok ciddiye alır o zaman işimiz daha kolay olur diye düşünüyorum .
ama sevgilim ya o zamanda olmazsa bana iki yıl sonra babam hayır derse de kesin evleniriz diyebilir misin, garanti verebiliyor mısun diyor ben de kaç yıl sonrası için bişey diyemiyorum)
Çok ufaksin evlilik için.
Ve babalar genelde hakli çıkıyor .hissediyor

Danışmak istediğim bir şey var sadece empati yapıp ‘ben olsam şöyle yapardım’ demenizi rica ediyorum 🙏🏻Ne olur kırıcı konuşmayın gerçekten kötü durumdayım zaten.
Sevgilim var evlenmeyi düşündük ve aileme söyldim önce annem ve babaanem vasıtasıyla babamla konuşuldu asla istemeyince ben kendim konuştum görüştüğümüzü, evlenmek istediğimizi vs anlattım.
Ayrılmamızı istedi etnik köken ve iş konusunda denk olmadığımzı söyledi tanışmak dahi istemedi. Ve gayet kibar konuştu ayrılmam için neredeyse yalvaracaktı
bu olayın ardından bir süre bekleyelim dedik iki hafta geçti ve bu konu aramızda da açılmadı sevgilim bu gün konuyu açtı ve neden hiç bir plan yapmıyoruz, yol çizmiyoruz vs diyerek benden aileme karşı daha ısrarcı olmamı, tekrar tekrar bu konuyu kabul ettirene kadar açmamı beklediğini söyledi.
Ben de açıkçası zaten elimden geleni yaptığıma inanıyorum çünkü muhafazakar bir aileyiz ve babamla bunları konuşmak bile benim için büyük bir şey.
Tekrar tekrar konuyu açmaya tartışma çıkarmaya çok çekiniyorum ve yapmam gereken nedir onu da tam kestiremiyorum.
Sevgilim ailemle bu konuyu tekrar konuşmak tartışmak normaldir diye düşünüyor ama ben çekiniyorum. Siz bu durumda kalsanız ne yaparsınız?
benim şuanki babamla konuşmam,aileme anlatmam falan ona yeterli gelmiyor tamam konuşman çok iyi ama sonuç olumsuz oldu ve olumluya dönene kadar bu konu unutulmadan sürekli açman lazım diyor
(Bu arada Ben 22 yaşındayım ve özel sektörde çalışıyorum adam akıllı meslek sahibi olmam için en az iki yıl çabalamam gerekiyor. Belki düzgün bir işim olsa yaşım da büyür babam da beni daha çok ciddiye alır o zaman işimiz daha kolay olur diye düşünüyorum .
ama sevgilim ya o zamanda olmazsa bana iki yıl sonra babam hayır derse de kesin evleniriz diyebilir misin, garanti verebiliyor mısun diyor ben de kaç yıl sonrası için bişey diyemiyorum)
Aileni dinle ...

ben de açıkçası acaba manipüle mi ediliyorum yoksa çocuk haklı mı ben onu oyalıyor muyum haksızlık mı ediyorum diye anlamaya çalışıyorum
😏😏 Ah ah çok çocukca saf düşüncedesiniz ☺️ kötü anlamda söylemiyorum. Bakın ilişkiler iki taraflı olur. Siz karşınızdaki insanla zoraki sevgili olmadınız. O da bunu istedi. O yüzden zamanım gitti, oyaladı laflarına gelmeyin. Zaten kesin değilse iki sene beklemem diyor. Giderim iyi iş bulurum, birikim yaparız, sen de çalışırsın, çıkarım babanın karşına 2 sene sonra ikna ederim demeli. Bu böyle olmalı. Ben bir şey yapmayayım, sen git babanla kavga et hadi evlenelim. Normal değil bu. Burda kadınlar da tecrübesiz olduğunuzu o yüzden söylüyor. Tecrübeli olsanız bunları siz de düşünürsünüz çünki düşünülmesi çok çok basit.

Sizin sevgiliniz aşırı kıskanç olup arkadaşlarınızla dışarı çıkmanızı istemeyen, işinizi engelleyen,eliniz gözükmesin fotolarda diyen değil mi? Önceki konunuzdaki yorumlardan farklı bir yorum gelmeyecek size. Karşınızdaki insan sosyal hayatınızı aşırı kısıtlıyorsa evlenince daha fazlasını yapar. Ben sizi yargılamıyorum. Ama evlilikte zor bir hayat sizi bekliyor gibi. Bence biraz daha bekleyin kpss çalışın falan.Sınav için elimden geleni yaptım diyebilesiniz. Babanız zaten kibarca konuşmuş demek ki sizin iyiliğinizi istiyor. Çok seviyor olabilirsiniz ama birbirinize zaman tanımalısınız.

Yaş olarak gençsin sevgilin haklı iki yıl sonra ne sen söz verebilirsin nede o. Evliliğe hazırsan ailene üstele kendinden de sevgilinde eminsen ama. Ben yaptım kendim emindim ben evleneceğim by adamla dedim abim aylarca konuşmadı benimle ama şuan eşimi çok seviyor. Sende eminsen gayet dik dur ısrar et ama eminsen.

Ailenizi dinleyin. 22 evlenmek için bence genç yani evlilik kaçmıyor. Seven kesinlikle bekliyor. Kaç arkadaşım vardı ailesinin karşı çıktığı çocukla evlenen. Ama hepsi bekledi aileleri razı olunca evlendi hepsi çok mutlu şu anda. İkisi mezhep dolayısı ile ailelerinden izin alamadı ama sonunda muradlarına erdiler.
Siz şimdi aile rızası olmadan bir de sorunlu biriyle evlenmeyi düşünüyorsunuz. Yarın evlendikten 3-5 ay sonra buraya bunalıma girdim pişmanım keşke babamı dinleseydim diye yazarsınız ve bu sürpriz olmaz.

Evet sevgilimle kıskançlık nedeniyle sorunlarımız oldu ama ailem bunları hiç bilmediği halde tanışmak bile istemeyince ben kendimi insan yerine konmuyor gibi hissediyorum
Yani ailemin tepkisine odaklanmaktan ilişkimdeki sorunlara odaklanamıyorum.
Bir de bu sorunları da sevgilimle konuştuğumda da bu zamana kadar bunlar sorun değildi ilişkimiz devam ediyordu şimdi baban problem çıkarınca bunları sorun edip bahane ederek ayrılmak mı istiyorsun falan diyor gerçekten suçlu hissediyorum
Kendi kendime Acaba diyorum haklı mı gerçekten ben bu zamana kadar söylediklerini kabul ederek idare ettim şimdi neden babam hayır deyince bu sorunlar aklıma geldi ki yoksa babamı bahane mi ediyorum diyorum
O yüzden çaresiz kalıyorum böyle sürekli konu açıyorum

Asıl sevgiliniz insan yerine koymuyor sizi. Aile ne yapsa ne söylese batıyor, elin oğlu yapınca her şey normal oluyor ama niyeyse :işsiz:
Önceki konunuzda da söylemiştim, siz evlenin bence bununla.
Başınızı yakmaya çok heveslisiniz. Başka bir kadının başı yanacağına sizinki yansın bari.

ne kadar saçma sapan yorumlar var, etnik kökeni benden farklı olan biriyle evlenmem denilmiş sebep olarak da çevresinde onun gibi düşünen insanlar olacak denmiş? ne? hala böyle muhabbetler dönüyor mu ya? cahilye dönemi fikirleriniz mi bunlar arkadaşlar? babalar hep haklı çıkıyormuş, neden sırf baba diye neden haklı olunuyor? bi de tapınalım isterseniz.

her şeyden bağımsız evlenecek bi yaşta değilsiniz bence.

Öncelikle yaşın daha küçük ben olsam 22 yaşımda evlenmek istiyorum diye ailemin karşısına dikilmezdim. Ve babamın sunduğu sebepler mantıklı ise vazgecerdim belki yasindan dolayı erken olduğunu düşünüyordur yada erkek arkadaşın hakkında anlattıkların kafasına Yatmamistir. Erkek arkadaşına da iki yıl sonra evlenirz diyede söz verme yarın ne olacagi belli değil iki yıl sonrasına söz vermek sacma

😏😏 Ah ah çok çocukca saf düşüncedesiniz ☺️ kötü anlamda söylemiyorum. Bakın ilişkiler iki taraflı olur. Siz karşınızdaki insanla zoraki sevgili olmadınız. O da bunu istedi. O yüzden zamanım gitti, oyaladı laflarına gelmeyin. Zaten kesin değilse iki sene beklemem diyor. Giderim iyi iş bulurum, birikim yaparız, sen de çalışırsın, çıkarım babanın karşına 2 sene sonra ikna ederim demeli. Bu böyle olmalı. Ben bir şey yapmayayım, sen git babanla kavga et hadi evlenelim. Normal değil bu. Burda kadınlar da tecrübesiz olduğunuzu o yüzden söylüyor. Tecrübeli olsanız bunları siz de düşünürsünüz çünki düşünülmesi çok çok basit.
yirmi sene evvel hemşire olup öğretmenlik okuyan bir arkadaşım vardı
sevgilisi ilkokul mezunuydu izin vermedi kızın ailesi o çocuk hepsini dışardan okudu kızla beraber öğretmen oldu
gerçi bence bu da yanlış insan kendi için çabalamalı ama yapılıyor mu evet yapan yapıyor

Back
X