Ne yapardınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Annenin düşündüğü gibi annesinin sözünden çıkmayan ve seni ezdirebilecek potansiyele sahip bir damat adayı varsa annen haklı.

Merhabalar,
Diyelim ki birisi var ve seviyorsunuz. O kişi de sizi seviyor. Evlenmek istiyorsunuz. Ama aileniz istemiyor. Anne karşı baba karşı. Kendilerine göre mantıklı sebepleri var. Karşı taraftan oğlanın annesi sıkıntılı her şeye burnunu sokan cinsten. Anneniz bu yüzden mutlu olamayacağınızı düşünüyor. Oğlanın da anneci olduğunu düşünüyor. Ne yapardınız?
Soruna anne baba sözü dinlerdim diyenler emin ol hep tecrübe sonucu bu kadara varanlar. Ben de anne baba sözü dinle diyenlerdenim. Başta buna inanmasam da zaman geçip yaş ilerleyince "keşke" diyorsun.

Bunu bundan 10 sene önceki bana sorsaydin ailemi asla dinlemez evlenirdim derdim. Şimdi 8 yıllık evli 2 çocuk annesi biri olarak ana baba sözü dinle mantıklı sebepleri varsa hiç zorlama derim. Cidden çoğu zaman anneler bişey diyorsa bir bildikleri var. Tabiki bazen saçma nedenlerle hayır dedikleri de olur istisna olarak.

Ayrılırdım çok net. Evlenirseniz sonra burada boşanmalı mıyım diye konu açarsınız düzenli aralıklarla.

Aileniz muhtemelen haklıdır. Ancak karşı çıkmaları genelde tepkiye neden oluyor. İnat etmeyin, bekleyin ve görün, gözlemleyin. Eğer dedikleri gibiyse gerçekten mutlu olamazsınız.

Merhabalar,
Diyelim ki birisi var ve seviyorsunuz. O kişi de sizi seviyor. Evlenmek istiyorsunuz. Ama aileniz istemiyor. Anne karşı baba karşı. Kendilerine göre mantıklı sebepleri var. Karşı taraftan oğlanın annesi sıkıntılı her şeye burnunu sokan cinsten. Anneniz bu yüzden mutlu olamayacağınızı düşünüyor. Oğlanın da anneci olduğunu düşünüyor. Ne yapardınız?
Annemi dinlerdim,net.
Ben yaklasık 10 yıl flört edip,çok aşık olarak evlendim,ailem karsı çıksa çok aşık olmama rağmen evlenmezdim.
Allaha şükür büyük problemlerimiz olmadı ama nişanlılık sürecimizde annemin ileride sorun olabileceğini öngördüğü her konu gerçekten sorun olarak önüme geldi,ailem arkamda olduğu ve eşim ailesinin karsısında çok net durdugu için sorunları bertaraf edebildim.
Ama aksi olsaydı,örneğin kayınvalidem bir tık sahipsiz görseydi beni,yada eşim sessiz kalsaydı evliliğim 1 yılı bile görmezdi buda çok net.

Anladım. Sizinki çok daha iyiymiş. Bir de daha normal endişeler. Farklı bir memleketten olunca her annenin babanın düşüneceği şeyler. Bende iki tarafta sevmiyor ve gerekçe olarak ailesini söylüyor annem. Ailesi de öyle kötü bir aile değil işte sadece annesi patavatsız biri. Annem de huzursuz olacağımı düşünüyor
Neden anneci oldugunu dusunuyolar peki, neye şahit oldular?

Her şeye burnunu sokan bir kayınvalide o adamdan vazgeçmeniz için yeterli bir sebep zaten. Eğer kendi haklarını savunabilecek, eşi olduğunuzda haklı olduğunuz konularda sizi ezdirmeyecek, annesine yeri gelince dur diyebilecek kapasitede biriyse o zaman başka ama...

Oğlan gerçekten anneci aileci ise sıkıntılı . Ailenizin söylediklerini yabana atmayın. Zaten sizde gözlemlerken görürsünüz. Annesi her şeye karışır diyorsunuz bnm için bu da sıkıntı mesela oğlan annesine yeri geldiğinde tepki verebilecek mi bu daha da önemli . Dengeyi kuramayan bi adamla olmaz 🙅‍♀️..

Merhabalar,
Merhaba
Ailenizin kendine göre mantıklı sebepleri varsa bir dinleyin, düşünün derim. Annesi sıkıntılı biriyse sorunlar çıkacaktır. Ben bu durumlarda ailelerin 6.hissine güvenilmeli diye düşünenlerdenim. Nasıl desem anneler hissediyor.. Kiminle mutlu olup kiminle mutsuz olacağımızı. İyi düşünmenizi öneririm. Bir de erkek arkadaşınızın annesine tavrı nasıl? Yani annesini karıştırır mı evlenseniz? Yoksa çizgiyi çeker mi?

Merhabalar,
14 yıllık evli bir bayan olarak söylüyorum koşarak uzaklaşırdım.
Aileniz evlenme diyorsa kesinlikle kesinlikle ama kesinlikle mutlaka haklı çıkacaklardır.
Ah kafam keşke dinleseymişim, ne demek istediklerini anlasaymışım..

Evlilik gerçekten çok zor bir kurum ve sevgi elbet önemlidir ama mantıklı olmak kesinlikle çok daha önemlidir.

Merhabalar,
Kesinlikle koşarak uzaklaş
İki çocuğumla boşanma kararı aldık
Asla değişmiyorlar hele kayınpeder yoksa tek anneyse oğlunu kocası gibi görüyor

Müge reis der ki hayattaki her hatamı annemi dinlemediğim zaman yaptım. İçi dolu bir laf bu, mutlaka benimse, anlarsan direkt ayrılırsın zaten.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X