• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yaparsam daha güçlü biri olabilirim sizce?

manik_depresif99

Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2022
68
18
8
25
Biliyorum her şey benim elimde gayret etmem gerek ama etrafımdaki saçma sapan olaylar bile beni etkileyebiliyor. Mesela aile sorunları mesela sevgili olayları. Odaklanmam gereken şeyler var ve gerçekten olgun bi insan olmak istiyorum artık. Yıllardır en basit şeyleri kafaya takarak günlerimi tükettim. Bugün de sanırım niye böyleyim diye üzülerek geçecek. Bazen hiçbir sorun bile olmuyor ama resmen ben üzülecek şeyler buluyorum kendime. Niye böyle anlamıyorum. İlaç tedavisi de görüyorum. Terapi de zaman zaman alıyorum. Doktorlar hep bir şeylerle uğraşmalısın boşluktan diyorlar. Üniversiteye başladım hala aynı vaziyet. Terapistim şimdi de iş bul çalış diyor. Çözüm bu değil gibi neden bu kadar pesimist güçsüz hayatsız bi insanım bilmiyorum. Nasıl kurtulabilirim bu durumdan

Biliyorum her şey benim elimde gayret etmem gerek ama etrafımdaki saçma sapan olaylar bile beni etkileyebiliyor. Mesela aile sorunları mesela sevgili olayları. Odaklanmam gereken şeyler var ve gerçekten olgun bi insan olmak istiyorum artık. Yıllardır en basit şeyleri kafaya takarak günlerimi tükettim. Bugün de sanırım niye böyleyim diye üzülerek geçecek. Bazen hiçbir sorun bile olmuyor ama resmen ben üzülecek şeyler buluyorum kendime. Niye böyle anlamıyorum. İlaç tedavisi de görüyorum. Terapi de zaman zaman alıyorum. Doktorlar hep bir şeylerle uğraşmalısın boşluktan diyorlar. Üniversiteye başladım hala aynı vaziyet. Terapistim şimdi de iş bul çalış diyor. Çözüm bu değil gibi neden bu kadar pesimist güçsüz hayatsız bi insanım bilmiyorum. Nasıl kurtulabilirim bu durumdan
İlk başta ben niye böyleyim demeyi bırakmak lazım sanırım. Herkes bu tarz aile sevgili olaylarndan etkilenir. Hepimizin haytında sorunlar var bazen günlerce etkisinde kalıyoeuz bazen bikaç saat içinde geciyor. Sonra arada yokluyor. bi süre sonra bununla yaşamayı öğreniyor kendini tanıyan yaşamın sürekli yükselen bi eğriden ibaret olmadıgını anlayıp bunu ciddi sekilde içselleştirmiş insanlar.. şahsen ben bunlardan biri değilim .. ama çalışmak birde iş arkadaslarınla iyi anlasırsan varya 100 mg antidepresandan dah etkili bence😊

Senden bir tane daha yok bunu unutmaman gerekiyor kısacık hayatımızda her şeyi kendimize dert etmemeliyiz diye düşünüyorum her şeyi uzun uzun düşünmek çok yorucu hayatı akışına bırakmak gerekiyor

Vitamin değerlerine de baktır kan tahliliyle.Kansızlık ve vitamin eksiklikleri de neden olabiliyor

uykuyla araniz nasil? benim annem de sizin gibi. emekli olduktan sonra uykulari bitti.gunde 3 saat uyusa sukrediyor uyuduguna. cok mutsuz ve uzulecek bir seyler ariyor surekli

kalbin kırıldıkça güçleneceksin zamana bırak

Biliyorum her şey benim elimde gayret etmem gerek ama etrafımdaki saçma sapan olaylar bile beni etkileyebiliyor. Mesela aile sorunları mesela sevgili olayları. Odaklanmam gereken şeyler var ve gerçekten olgun bi insan olmak istiyorum artık. Yıllardır en basit şeyleri kafaya takarak günlerimi tükettim. Bugün de sanırım niye böyleyim diye üzülerek geçecek. Bazen hiçbir sorun bile olmuyor ama resmen ben üzülecek şeyler buluyorum kendime. Niye böyle anlamıyorum. İlaç tedavisi de görüyorum. Terapi de zaman zaman alıyorum. Doktorlar hep bir şeylerle uğraşmalısın boşluktan diyorlar. Üniversiteye başladım hala aynı vaziyet. Terapistim şimdi de iş bul çalış diyor. Çözüm bu değil gibi neden bu kadar pesimist güçsüz hayatsız bi insanım bilmiyorum. Nasıl kurtulabilirim bu durumda
Malesef beyin Boyle calisiyorsa hep ilac gerekiyor. Daha guclu ilaclar belki. Cok fazla hassas kirilgan olamamak lazim bu hayatta. En cok Boyle insanlar yoruluyor tükeniyor. Taktikca kotu seyler duyuyor insan. Bosvermeyi ogrenmek lazim.

Kendi üzerinizdeki kontrolünüzü sağlamayı öğrendiğiniz zaman güçlü bir insan olursunuz

Kbl
kbl topluluğunu öneririm. Baya kadınlar birbirini gaza getiriyor telegram gruplarında zoom toplantılarında. Biraz abarttıkları ve bir konuda linç yediğim için ben çıktım😅 ama gaza gelmek güçlğ kadın olmak için birebir

öncelikle size tavsiye vermeyen bir terapist ile çalışmanızı öneririm
adam tavsiyeyi de geçmiş onu bu yap demeye başlamış , terapi bu değil
Terapistler "çalışmak sana iyi gelir" derler bence, bunda ne sakınca var ki? Konu sahibi kendini ise yaramaz hissediyorsa, ailesine bagimliysa, hiç çevresi yoksa, bir şey yapmadan kendini dinleyerek günlerini geçiriyosa ve bu onu kötü etkiliyorsa - terapist çalışmanın iyi geleceğine inaniyor olabilir.
Benim terapistim de pandemi döneminde kendime yeni bir hobi edinmemi, daha önce denemediğim şeylere şans vermemi istemişti. Bir de "anlatmayı seviyorsun, blog ac" demişti 😂😂
Arkadaşlarımın terapistlerinden de böyle. Çok severim elalemin terapisti ne dedi diye dinlemeyi, çoğu böyle öneriler sunuyor. O yüzden bana normal geldi.

Konuya gelince mutsuz olmak isteyen bir insanı hiç bir şey mutlu edemez. O yüzden önerim yok malesef. Umarım terapistin daha etkili önerilerle geliyordur, mutsuzluğunun kaynağının tespit etmene yardımcı olur

Terapistler "çalışmak sana iyi gelir" derler bence, bunda ne sakınca var ki? Konu sahibi kendini ise yaramaz hissediyorsa, ailesine bagimliysa, hiç çevresi yoksa, bir şey yapmadan kendini dinleyerek günlerini geçiriyosa ve bu onu kötü etkiliyorsa - terapist çalışmanın iyi geleceğine inaniyor olabilir.
Benim terapistim de pandemi döneminde kendime yeni bir hobi edinmemi, daha önce denemediğim şeylere şans vermemi istemişti. Bir de "anlatmayı seviyorsun, blog ac" demişti 😂😂
Arkadaşlarımın terapistlerinden de böyle. Çok severim elalemin terapisti ne dedi diye dinlemeyi, çoğu böyle öneriler sunuyor. O yüzden bana normal geldi.

Konuya gelince mutsuz olmak isteyen bir insanı hiç bir şey mutlu edemez. O yüzden önerim yok malesef. Umarım terapistin daha etkili önerilerle geliyordur, mutsuzluğunun kaynağının tespit etmene yardımcı olur
vala 1,5 sene bir psikiyatrist ile çalıştım
yakın zamanda da yine basladim terapiye yine psikiyatrist ve adamın ilk seanstaki anlaşması buydu.
asla tavsiye yok hiç beklemeyin dedi ,
bekleyen çok oluyormuş; biliyorum dedim çünkü diğer çalıştığım psikiyatristte 1,5 yil tek bir adet tavsiyede bulunmamıştı(her hafta aynı gün aynı saatte terapi 75 seans filandir sanırım)
çalışmak sana iyi gelir bence bir arkadaşın kurması gereken bir cümle terapistin değil

sizin terapistiniz psikolog mu ? 3/4 ay bir psikolog ile de çalışmıştım, çok sevimli bir kadındı ama terapi davranışlari psikiyatristlerden bambaşka.
ben psikiyatri ciddiyetini seviyorum ve doğru terapinin bu olduğuna inanıyorum genel olarak.

Guclu olmanin ilk kurali ozguvenli olmaktir. Ozguven de bilgiden gelir. Daha cok okuyan, film arsivi genis olan, hobisi olan biri ozguvenlidir.

Back
X