Ne yaparsınız?

Açıkçası ben isteyemezdim, 1200 lira bir de. Bizim çok uzun yıllardır bir ilişkimiz var, çocukluk arkadaşıyız. Epey samimiyiz yani bu sebeple. Ama asla bir gün olsun para istemedim. Benim hoşuma gitmiyor. Benim ihtiyaçlarımı, isteklerimi karşılamak zorunda değil ki? Ben kendime güvendiğim takdirde o işe adım atarım. Babamdan bile istemem, ki kaldı ki sevgilimden isteyim. Ama tabi dışarı çıkılır yemeği o öder, kahveyi ben vs.. yada içinden bir şeyler almak gelir, ne güzel. Bu da olabilir. Ama ben hoş bulmuyorum zınk diye para istemeyi.

Boş yere gitmiş 5 binin peşine düşmeyecek kadar zenginse sizin onunla parası için birlikte olduğunuzu düşünüyor olabilir mi?

Veya karşısında ondan para isteyecek bir kadın görmek istemiyordur. Maddi anlamda kendi gibi güçlü olmanızı bekliyordur.

Veya hiçbiri. Sadece basitçe "istemek" itici gelmiştir.

Kurs paranızı ödemeniz için nişanlınız neden yardım etsin, bunu ondan istemeniz bile garip geldi bana. Çok acil hayati birşey olur o ayrı.

Mevzu ne kadar zengin olduğu da değil sizin ondan para istiyor oluşunuzun iticiliği olabilir.

Ben nişanliyken para isteyemezdim açıkçası...evlendim hala da biraz tuhaf oluyorum. Gerçi şu an çalışıyorum istemiyorum ama ileride ne yaparım bilmem. Ha ne eksiğim varsa kendi yemez icmez bana alir Allah ona en güzellerini nasip etsin.

Örnek vermek gerekirse evi için aidat ödemesi yaparken 2 defa üstüste rakam hatasından dolayı bir hesaba toplamda 5000 tl yatırdı. Ama umurunda olmadı geri istemedi bile çünkü onun için o para hiçbirşey demek

Sorun cimrilik mi yoksa bir kadın için para harcamak zoruna mı gidiyor anlam veremedim.

öncelikle gerçekten iyi geliri olan adam asla 500 ödenecek yere 5000 ödeyip o parayı orada bırakmaz

o hatayı daha önce de yapmıştır iade ettiklerini biliyordur, sizin yanınızda aman boş ver modunda görünmüştür ya da daha sonra arayıp istemiştir

ikinci cümleye gelirsek " bir kadın için para harcamak zoruna mı gidiyor" sorunuz çok ilginç

konunun girişinde de var aynısı hayatında uzun zamandır başka kadın yok bu nedenle kadın için para harcamayı bilmiyor mu vs bakış açınız gerçekten çok ilginç

kadın yahut erkek diye para harcama arasında bir farklılık mı var

para harcamanın acil, gerekli, lüks vs gibi ayrımları olabilir de bir erkeğin para harcaması gereken kadınlar gibi bir başlık yok

bu arada 3 ay sonra evlenecekseniz deli gibi masraf vardır, adam o masraftan kaçınmayıp da bu istediğinizde bir tuhaf oluyorsa bir şapkanızı önünüze koyun

onu denediğinizi düşünmüş olabilir para işlerinde ondan faydalanmayı amaçladığınız düşünmüş olabilir ya da öncelik algılarınızın onunla uyumlu olmadığını düşünmüş olabilir

bu konuda cevabı verecek olan nişanlınız

Ben şimdiye kadar maddi olarak hiç bir şey istemedim. Ama o hep sorar . Eksiğin var mı ? Paran var mı ? Diye.
Ben de şu an çalışmayı bıraktım ve geçen gün hesabıma para atmış. Çok mahcup oldum ama sağ olsun o düşünmüş.
Ben açıkçası bu kadar ufak düşünen bir adamın 5000 falan yatırdığına inanmadım :)
Kendini abartıyor gibi geldi bana.

Sizin karakteriniz adamın mal varlığına göre mi şekilleniyor , istemeyeceksiniz ama adamda zaten var faydalanayım Diyorsunuz. Tavrınız çoook fazla itici.

Sizin kurs için para istemeniz bana da garip geldi.bir de adamın durumunun iyi olduğunu üstüne basa basa söylemeniz çok hoş durmuyor.sevgiliniz cimri değil ama sizin yaklaşımınızdan dolayı rahatsız olmuş büyük ihtimalle.parasi için onunla birlikte olduğunuzu düşünüyor belki de.

Bunun çok paran olmasıyla alakası yok adam kendini kullanılıyormuş gibi hissetmiştir o "tuhaf" kelimesini de o yüzden kurmuştur bu şekilde hissettiyse onun açısından çok incitici bir şey keşke istemeseydiniz usulüyle özür dileyin..öyle söylediği(yani kendini tuhaf hissetmiş ya)andan itibaren kendinizi çok kötü hissettiğinizi hatta para avcısı gibi hissettiğinizi bir an sağlıklı düşünemediğinizi evlenmeden özel ihtiyaçlarınızı kendinizin karşılamanız gerektiğini çok yakın olduğunuz için boş bulunduğunuzu filan söyleyip özür dileyin ve bundan sonra içtiğiniz kahveyi bile kendiniz ödeyin bakalım tavrı ne olacak

• Beğen
Reactions: Cac
evli olduğum halde eşimden bir şey isteyemem, nişanlıyken hele çok utanırdım maddi konularda nasıl isteyebildiniz? paranız yoksa gitmeyin kursa veya 1-2 ay çalışıp kendi kurs paranızı kendiniz çıkarın. hele adamın bu lafından sonra kesseler 1 kuruş almazdım

bazı insanlar kendilerine harcamayı sever ama başkalarına harcamaz bu hasetliktir sizide başkası olarak göruyor nişanlı oldugunuza eminmisiniz .bende nişanlıykan birbirimiz çok destek olduk.sevgiliykende destek olduk önceki ilişkilerimdede param varsa harcardım bunlar küçük şeyler maddıyat doğrultusunda imkanı kadar yardım etmeli benim kendi fikrim

Bekarsam böyle toplara hiç girmem, kimseden para istemem o lafı da yemem. Ben de bir erkek benden para istese sinir olurum, sevgilim de olsa nişanlım da olsa. Evlenirsin hayatın ortak olur o zaman ayrı.

Back
X