ne yapayim ne soyleyeyim bilmiyorum.

emmagoldman

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mart 2014
146
15
38
35
Bolu
Merhaba kizlar ilk konum ve dusuncelerinizi merakediorum.4yillik bi iliskim var ve seneye yazin evlilik planimiz var abenim ise girmemi beklioruz.erkek arkadasim ankarad devlette a kadroda iyi burumda calisior.ailelerde ankarada bu aksam istanbulda daha yuksek maasli bi kuruma gircegini soledi.ve ben istemedim sonucta cocuga annem bakicakti.bu konusulmtu.ben dogumdan sonra tek basima bakamicagi o askere gkttjginde napicagimi filan yardirdim birazcik.oda isinden memnun olmadigini ona hic destek olmadigi soledi daha once istihbarata girmesine engel olmustum.ve sorun suki ben ise baslayinca ailem icin 30bin kredi cekicem bunuda biliyor ve sorun etmedi.ama ben bugun ankarada iki maas bize hayli hayli yeter dedim ikimizin maasi 6bini gecicek.ama onun girecegi kurumda maasi 6200 olacak ve benimki 9bini bulacak ama istanbulda.neyse ben para istemedigimi ankarada kalmak istedigimi soledim.oda bana benim krediden maasimin yarisnin gidecegini evlilik taksitlerininde ondan gidecegini ve gecinemicegimizi soledi.cok uzuldum.istanbulda yasamak istedigini artik onun kurallarinin gececgini ona destek olmami ya da susmami istedi.onu cok uzmushm o beni dusnurken ne diyeyim yani simdi?

Bence kötü bir şey yok bunda. Evet ailelerinizin yanında olmak isteyebilirsiniz ancak daha iyi bir işte, daha iyi şartlarda çalışmak isteyebilir nişanlınız. Evliliğinizi düşünürken aynı zamanda kişisel alanlarınızı da korumalısınız bence. Çocuk olsun da hayırlısıyla, mutlaka bir bakan bulunur.

Cok tesekkur ederim cvbiniz icin ama ben para yerine ailelerimizin yaninda olmayi tercih ettigimi belirtmeme ragmen beni bencillikleona kostek olmakla sucladi ki onun ailesi cok yasli insanlar onlari dusunuyorum hastalansalar ne yapicaklar beni bencillikle suclamasi zoruma gitti.3yil cocuk icin ucretsiz izine ayrilabilecegimi soledi kendisi promosyonunu kacirmamak icin evlenmeden askere bile gitmezken neden kadinlara kaliyor bu yuk anlamiyorum

Belki de ailelerinizden uzakta bir hayat kurmak istiyordur. Öyle olabilir mi?

Belki de ailelerinizden uzakta bir hayat kurmak istiyordur. Öyle olabilir mi?

Hic ihtimal vermiyorumki benim ailemi cok sever kendia ailesini de sever benim ailemin 2yildir maddi sikintilari var ben bundan cok mutsuzum benim icin kazanmak istedigini soyluyor ama maddiyatci bi insan hic degilim bole dusunmesi beni cok incitti.beni bencilliklede suclayinca haykirdim resmen vatsuptan sinirimi kirdim ama bende kirildim.bir de telefondan yaziyorum eksik vs harflaer icin okuyuculardan ozur dilerim

Biraz düzgün bir Türkçeyle yazsaydınız keşke bir şey anlaşılmıyor

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Bu kadar paraya meslekleriniz ne merak ettim
Ben anlamadım şuan hamile misin? Yoksa şuan olmayan çocuğun bakımı için mi iyi olan şartı elinin tersiyle itiyosun?
Evlendikten sonra ailen için 30bin kredi çekiyosun, adamın daha iyi bi'konuma gelmesine bi'nevi taş koyuyosun.
Bence adam haklı, ilerde bebeğin olunca bakacak adam illa ki olur dünya kadar kadın ailesinden uzakta ve "mutlu" bi'şekilde yaşıyo.
Bence destek ol.

herkes ailesinin yanında olmak ister ama evlilik bu; kendinize yeni bir hayat kuruyorsunuz ve
bu hayatın sizi nereye sürükleyeceği belli olmaz,
bende dahil olmak üzere birçok kişi ailesinden uzakta ve mutlu,üstelik bu kadar maaşta almıyoruz
istanbul bir dünya şehri çok güzel biryer,eminim seveceksiniz,biraz pozitif olun ve eşinize destek verin.

Doğmamış çocuğa don biçmek deyimini yerine getirmişsiniz tamamen.

Daha evlenmenize 1 yıl var, çocuğunuzun olmasına nerden baksanız iki yıl. Hani Allah göstermesin belki 5 yıl çocuğun olmasa ne olacak? Ya da evlenemeseniz gelecek yaza? Biraz akışına bırakmak lazım.

istanbula bekleriz buyrun bende aılemden uzaktayım eve gıren maas sızınkının yarısı ama bu sehre aşık oldum aşk gıbı burası kalabalık trafık hayat zor ama bırakamazsın askta böle deıl mı

Kamuda ust duzey memurluk isimiz yazdan sonra basliycam insallah.ailemde erken menopoz var bnde risk altindayim oceligimz cocuk o yuzden ve cocugun aile buyukleriyle buyutulmesi biliyorum maddiyat onemli ama ankarada cok iyi gecinebiliriz duzenimizi bole pat diye degistirmesi canimi cok sikti

Bu kadar plani boşa yapiyorsunuz caninizida boşa.sıkıyorsunuz...

Hayatta hicbir şey bizim planladigimiz gibi gitmez...bakin şimdiden bozulmaya baslamis planiniz...

Ne biliyorsunuz çocuğunuz olacagini, ne biliyorsunuz ailenizin çocuğunuzu görüp bakacak kadar yasayacagini, nisanlinizla evlenebilceginizi , ankarada omur boyu yasayabileceginizi nereden biliyorsunuz da bu plan bozulunca uzuluyorsunuz..

İnsan bir hafta sonrasi için yaptigi plani uygulayamazken bu kadar hayal kurmayin görüldüğü gibi çok.uzulursunuz...

Hayati akisina.birakin... Her şeyde vardır bir hayir...
Ve nisanliniza engel olmayin..

canım kendi ağzınla söylüyorsun kredi çekicem maaşın çoğu krediye gidicek diyorsun. e ilk evlilik aylarında bir sürü de taksit ödeyeceksiniz tabii ki geçinmeniz zor olur hele bi de çocuk olursa onun da masrafı olucak. ankara'da çocuga annen baksa bile masrafları karşılayamayabilirsiniz taksit maksit derken.
bence en mantıklısı evlenince ilk istanbul'a taşınmanız, orda 2-3 sene çocuk yapmayın hemen arkanızdan atlı mı kovalıyo. orda 2-3 sene kalmanız. maaşınız yüksekken taksitlerinizi kredinizi güzel güzel öder bitirirsiniz. hatta birikim bile yapabilirsiniz. ondan sonra durumlar düzelince çocugunuzu yapar istediğiniz yere gidersiniz. ankara'ya dönersiniz falan.
aile planlaması önemli şey, mantıklı olmak lazım.

Biri 6 diger 9 binhangi meslekte veriyolar bu kadar maasi?

Yerinizde olsam durmam hemen basar giderim İstanbul'a. Ekmek neredense memleket oradır yani. Daha iyi koşullarda yaşayabileceksem buna imkanım varsa neden aza kanaat edeyim ki? İmkan yoktur o ayrı ama fırsatları değerlendirmek lazım. Kim istemez ki parası iyi olan bir iş? Para mutluluk getirmez lafını kim söylediyse halt etmiş. Huzur, mutluluk, sevgi, saygı çok çok önemli şeyler tabi ki ama para da bal gibi mutluluk getirir. Para sıkıntısı mutsuzluk getirir. Bu böyledir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…