ne yapayım sizce ?

jjesika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2014
825
850
48
Erkek arkadaşım son derece sakin biridir tartışmamız uzun sürer ve genelde konuşan taraf ben olurum o sakinliğini korur . Sıkıntım ise şu genelde tartışmalarımızın çıkış noktası : Örneğin ben sunu yapma diyorum inadıma yapıyor niye böyle yapıyorsun diyorum ee sende tatlılıkla söyle ' aşkım şunu yapmaz mısın ' de diyor onu da ben yapmıyorum . Yani istek istektir bana göre nasıl söylendiği önemli değildir. Ama ona göre çok önemli .Az önce yine bir konu için tartıştık ve yine istediğim şeyi yapmadı sebebi ise ben emir vermişim tatlılıkla söylemedim diye inat yapmış. Bende çok kızdım biraz saygımı aştım çünkü artık gerçekten yoruldum ilişkide inat olmaz bir daha bir konu için inat yaparsan seni terkederim giderim birdaha yalvarsanda gelmem dedim . Benim haksız olduğum bir yer var mı varsa öneriniz nelerdir ? Gerçekten bu sorun artık beni yormaya başladı ..

Aynı şeyleri ben de duydum, istediği şekilde söylense de fark etmiyor. Yapmak istemeyen yapmıyor. Bence bir süre onun dediği şekilde davranın en azından "öyle de yaptım olmadı" dersiniz.

Aynı şeyleri ben de duydum, istediği şekilde söylense de fark etmiyor. Yapmak istemeyen yapmıyor. Bence bir süre onun dediği şekilde davranın en azından "öyle de yaptım olmadı" dersiniz.

Haklısınız çok teşekkür ederim

belki ondan daha fazladır ama bende birşey istediğim zaman olmazsa çok sinirleniyorum hırçınlaşıyorum
Çok inat iyi değil ilişkileri yıpratıyor malesef. öfke kontrolü çok önemli bide bununla ilgili internetten araştırma yapabilirsin canım bununla ilgili kurslar bile var

Ben kelimelere cok takilirim.
neyin nasil soylendigi cok onemli bence.
Bir insana ' anladin mi?' Diye sormak buyuk kabalik mesela, ya da #anlamadin sanirim ' gibi bir ifade de yanlis.
ben 'anlatamadim sanirim ' demeyi tercih ederim.
Bu ya da bunun gibi bir suru sey.
esim 'su getir ' derse kilimi kipirdatmam. Guzelce soylemeli.
karsindaki insana emir verir gibi konusmak bir anlamda kibir, kendini begenmislik ifadesi bence.
o sebeple sevgilinize hak veririm ben.

Bende senin gibiyim hiç öyle tatlı talı konuşamam

romantik olamam ,emir verir gibi söylerim yapı meselesi insan kendini kolay kolay değiştiremiyor.

Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır derler. Ben de sinir olurum emir verir gibi konuşulmasına, yapacağım varsa da yapmam. Daha yumuşak söylemeye çalışın.

İnat bir ilişkiye en çok zarar veren şeylerden biri galiba.Onun dediği gibi söyleyin en azından bak böyle söylememe ragmen yapmadın deme şansınız olur.Olur da rica ettiğiniz şeyleri yaparsa da sizde sakinleşmiş olursunuz:)

"şunu yap" demek yerine "yapar mısın" demek çok zor değil. bence kendinizi biraz değiştirin. yapamıyorum diye bişey yok. sevgi emek ister.

bide ses tonu da önemli. bazısı "yapar mısın" dediği halde zoruna gider. bazısı "yapsana" dese hoşuna gider :)

bence sevgiliniz haklı...böyle davranarak siz de inate diyorsunuz ve istediği de zor bişey değil.... aynısını ben de sevgilimle yaşıyorum...benim evime geliyor hergün...ama evin sahibi gibi akşama kadar emirler yağdırıyor.... ya da o da sizin gibi bunu normal buluyordur ama ben bana köle muamelesi yapıldığını düşünerek soğuyorum ondan... dün akşam meyve almış gelmiş...yemek yedik film izliyoruz,HADİ KALK MEYVE GETİR diyor bana....ulan benim tüm gün okulda anam ağlıyor.... uşağın mı var....??? diyesim gelse de ben onun gibi öküz olmak istemedi,ğim için insan gibi "bebeğim ya rica ederek söyle ya da kalk kendin al, hangisi kolayına gelirse""diyorum...
yani işin özü, bundan ilişki bile bitebilir bence.... biraz nazik oluverin yahu nolmuş???

Çok teşekkür ederim peki deneyeceğim :)

Çok teşekkür ederim peki deneyeceğim :)

çok sevinirim, en azından benim gibi hisseden biri eksilmiş olur:) inanın çok kırıcı... aslında sizde hata yok...bir kitap vardı sevginin 5 dili diye.... herkes farklı şekilde sever ve sevgiye farklı sekillerde inanır diyor kitapta...

mesela kimisi güzel sözlerden hoşlanır, kimi yakın temastan, kimi hizmetten diyor... yani sevdiğine hizmet etmeyei sever ya da hizmet edildiğinde sevildiğini anlar diyor.... kimisi de davranışa bakar... adam size sabah akşam iltifatlar ,şiirler de yağdırsa evin kapısından sizden önce geçiyorsa misal, davranışa bakan bi insansanız, o şiirlerin hiçbir anlamı yok diyor....

yani eminim sizin yöntem de farklıdır... orta yolu bulmak lazım..

E ha da biiiiiiizzz
hemi de tipkisinin aynisi
ben yontemimi soyleyim size, artik kabullendim. Onceleri o oyle soyledikce ama 50 defa soyled8m guzellikle filan derdim o da 51. Yi de soylesen olurmusun? Onu koyma diyecegine askim koymasan olmaz mi desen bilmem ne bidi bidi bidi..... bqktim sonu gelmiyor. Ben de haklisin oyle soylerim bidahakine diyorum. Simdi onu kendi silahiyla vuruyorum illaki siradan benim takimayacagim bir konuda bisey dediginde bile ama neden oyle soyledin niye boyle demedin askim kumandayi verirmisin deseydin keske tatli dille soyleseydin diye diye biktiriyorum. Ilk yaptigim zaman cok afalladi sonra anladi simdi sindirmeye calisiyor. Kiziyor ama caktiramiyor. Az kaldi yakindir biktirmam. O gelecek bana tamam biraz abarttik diyecek huyunu biliyorum.
Denemenizi tavsiye ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…