Ne yapayım?

SecretWords

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2008
171
8
96
İstanbul
Henüz 16 yaşındayım. 12 yaşındayken bir düşme sonucu sol bacağımdaki tüm sinirler kopup kıkırdak dokum eridi. Bacağımda kısalma oldu ve sonucunda 4 kere ameliyat oldum. İlk 3 ameliyat inanır mısınız benim için o kadar etkili değildi fakat son ameliyatım dıştan görünen 6 çivi ve onların çekilmesinin acısı ne kadar büyük,ne kadar acı bilemezsiniz. Kemiğinizin içinden parmağım kadar 6 çivi çekiliyor ve ben bu sırada tüm hastaneyi inletiyorum.
Ama neyse ki bu günler geride kaldı fakat bu son ameliyatım sonrası tekrar topalladığımı görünce doktorlarn bu konuda fazla bilgisi olmadığına inandım. Femur başı epifiz kayması araştırdığıma göre gayet kolay bir ameliyatmış fakat işte olmadı. Yapılamadı şimdi sakat kaldım. Şu anda babam ve annem tarafından baskı altındayım. En fazla 15-20 senesi olan protezi taktırmam konusunda bana baskı yapıyorlar. Fakat bu zamana kadar hep geri çevirdim. Ne olur bunun bir çaresini bilen varsa,ailesinde yaşamış biri varsa bana yardım edin ne olur :(senağlamasenağlamasenağlama

öncelikle geçmiş olsun durumun cok zordur eminim,
protez taktırman daha iyi olacaksa yürümen daha kolay olacaksa ve yururken bır aksaklık olmayacaksa taktırman daha iyi değil mi?
eski işyerimde calısan tanıdığım birinin br bacağı dizden sonra yoktu ama hep degnekle yürüyordu,
bir tanıdığım arkadasımın annesi hafif aksak bacagından ya da kalcasından aksaktı ama protez taktırmamıstı ayakkabıları da normaldi yürüken aksıyordu,
bır tanıdıgım da nasıldı hatırlamaya calısıyorum; bir ayagı yuksek ayakkabı gıyıyordu onun da yaşı kücüktü.
şu an bir ayagın yok mu yoksa dizden sonrası mı yok? protez takılınca pantolon vs daha duzgun duruyor biliyorum ama sana zararı ne taktırmamanın?

protezin ömrü kısa 15-20 yıl kadar takabiliyorsun
ama daha çok mu hareket edebiliyorsun?
güneşe doğru filminde görmüştüm sakat çocuğun bacağı yokken çok zorluk çekiyordu sonra isviçrede protez bacak takıldığında futbol vs de oynayabiliyor daha mutluydu, sanırım teknolojiye sıcak bakman gerekiyor yani şimdi onu taktırıcaksın ilerde daha iyi görünen ve daha kullanışlı bir protez taktırabilirsin belki.
sanırım taktırsan daha iyi olucaktır ailen de böyle düşünüyormuş hem.

Henüz 16 yaşındayım. 12 yaşındayken bir düşme sonucu sol bacağımdaki tüm sinirler kopup kıkırdak dokum eridi. Bacağımda kısalma oldu ve sonucunda 4 kere ameliyat oldum. ılk 3 ameliyat inanır mısınız benim için o kadar etkili değildi fakat son ameliyatım dıştan görünen 6 çivi ve onların çekilmesinin acısı ne kadar büyük,ne kadar acı bilemezsiniz. Kemiğinizin içinden parmağım kadar 6 çivi çekiliyor ve ben bu sırada tüm hastaneyi inletiyorum.
Ama neyse ki bu günler geride kaldı fakat bu son ameliyatım sonrası tekrar topalladığımı görünce doktorlarn bu konuda fazla bilgisi olmadığına inandım. Femur başı epifiz kayması araştırdığıma göre gayet kolay bir ameliyatmış fakat işte olmadı. Yapılamadı şimdi sakat kaldım. Şu anda babam ve annem tarafından baskı altındayım. En fazla 15-20 senesi olan protezi taktırmam konusunda bana baskı yapıyorlar. Fakat bu zamana kadar hep geri çevirdim. Ne olur bunun bir çaresini bilen varsa,ailesinde yaşamış biri varsa bana yardım edin ne olur :(senağlamasenağlamasenağlama

canım geçmiş olsun..çok zor günler yaşamışsın bu gencecik yaşına rağmen...ameliyat neden yapılamadı acaba... başka doktorlarada gittinizmi. doktorlar bilgisiz diyorsun. bu konuda bilgili uzman doktorlarda vardır. büyük şehirlerin üniversite hastanelerine gitseniz. araştırsanız. umudunu kesme hemen.
...

Çok karışık kafam. Benim bacağım var Allah'a şükür fakat oradaki mevcut kemiğin yerine protez takacaklar işte :( Ya bunun bir çaresi yok mu . Protezden başka? Allah'ım :(

mutlaka başka çaresi vardır canım benim..siz istanbula ankaraya neresi yakınsa bir ünieveriste hastanesine gidin bence...ihmale gelmez yani

canım çok çok geçmiş olsun bitanesi... ama ben de diğer arkdaşlara katılıyorum ıstanbul Ankaraya falan gitseniz .. bi araştırsan netten senin sorununu yaşayan bi sürü kişi bulacaksın eminim balım... baktın gerçekten en uygunu protezse eğer taktıracaksın bitanesi...

makyaj kralıçam benim sıkma bitanesi canını çok herşeyin bi yolu bulunur mutlaka... daha kötüsü olmadığına sevinelim kardeşim. öpüyorum yanaklarından güzel gözlerinden...

Gittim hiç gitmez olur muyum? O Derya Baykal'a çıkan ünlü bir ortopedist var ona gittim ıstanbul'da. Ama bana protez takıcaktı. Hemde tedavinin başında. Kalçam yerinde değildi ve benden 12 yaşımda protez taktırmamı istedi. Bir ayağın kısa kalacak dedi. Pis :( Ama ameliyata bir gün varken oradan ayrıldım Ankara'ya ünlü bir profesöre gittim. O da önce kalçamı yerine koydu,zayıflarsan çok daha kolay yürüyeceksin ve aksaman çok büyük ölçüde azalacak hatta olmayacak dedi. Spor yap,bol bol yürü,koş dedi. Sakın kalçan kireçlenmesin çok dikkat et dedi. Bende niyet ettim zayıflayacaktım. Ama zayıflamak bu kadar kolay değil. Bu süre içinde her yere açı içinde gidiyorum. Defalarca kez doktorlara gittim,gitmediğim yer kalmadı. ınternette araştırdım. Hatta sizde araştırabilirsiniz. %99 iyileşme oluyormuş. Hastalar eski hallerine geri dönebiliyorlarmış. Ve stabil bir kaymaydı benimki,çivi taktılar. Çıkardılar daha sonra. Çivi taktıklarında çok iyiydim. Kalçamı sabitlemişlerdi. Ama doktor iyileşme gördüğünden çiviyi çıkaralım sana mani olmasın dedi. Ben aslında istemedim,bir daha kalça ameliyatına girmek istemiyordum. Durumumdan çok memnundum çünkü. Hiç yorulmuyordum,istediğim yere istediğim gibi gidebiliyordum. Hareket kısıtlılığım yoktu. Bu işi bilmeyen doktorların elinde kobay oldum resmen. Beni kullandılar. Yapamadıklarında ise hadi Ankara'ya çok ünlü bir cerrahımız var oraya,biz bu işi yapamayız dediler. Madem yapamıyordunuz niye başladınız buna? Offf... Of.. Çok dertliyim. Hergün hayaller kuruyorum herkes gibi bende yorulmadan yürüyebilecek miyim diyorum. Çok üzülüyorum :(

Geçmiş olsun canım ama şu an protezi sana uygun görmeseler dr.lar yapalım demezlerdi. Bende de doğuştan kalça çıkığı var Ankara da gittiğim bir profösör beni ameliyaT etmek istemedi yaşın daha genç bir 45 yaş üzerinde olsan daha iyi olur dedi ve bana bıraktı bende olmadım yani diyeceğim dr.lar gerekli görmeseler yapalım demezler. Sen henüz çok gençsin bence bu ameliyatı ol ve kurtul.

Canım benim, eğer gerekli ise bu protezi yaptırmalısın canım...
Sana o iyi olduğun dönemde yardımcı olan doktora tekrar git bence, o da onaylarsa mutlaka yaptır protezi canım, umarım eski haline dönersin inşallah...

O zaten beni bu hale getirdi. Ona tekrar gitmek en büyük saçmalık olurdu heralde. Doktorlara karşı bu olaydan sonra acayip tutucu davranıyorum. Heryere gidebilirim yeterki bana çare olsun. Protez için çok gencim. 15 yıl sonra benim ayağımın ne olacağı belli değil,belki de tamamen sakat kalacağım. Bunun için yürüyebildiği kadar böyle yürüsün düşüncesindeyim.

canım cok geçmiş olsun, konuyla ilgili bilgim yok fakat Rabbim acil sifalar versin inşallah. Umidini kesme tıp teknoloji de hergün yeni gelişmeler oluyor. Umarım bir çıkış kapısı bulunur.

ınşallah bulunur :(
Hayır,tekrar çiviyle sabitlenmiyormuş sanırım. Ama bu konuyu ne zaman sorucak olsam geçiştiriyorlar,ne hikmettir anlayamadım.

canım benim çok çok geçmiş olsun ccanını sıkma v eumutsuzluğa düşme herşeyin bir çaresi vardır unutma herşey rabbimden duam seninle allahım tüm dertlere deva versin :Saruboceq:

Back
X