ne yapayim...

hanza

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2011
206
0
46
- Yurtdışı
birkac kez actigim konulardan dolayi birdaha konu acmamaya niyetlenmistim ama icimde tutamiyacam paylasip hem rahatlamak hemde fikir almak istiyorum.

1 yasinda oglum var dogumdan bu yana adet gormedim gecen hafta hamile oldugumu ogrendim bu nasil oldu inanamiyorum korunmama ragmen hamile kaldim . simdi sorum ben cocugu aldirsammi eger aldirirsam bunu esimden gizli yapabilirmiyim. aldirmak istememin sebepleri var. en onemliside dogum sonrasi depresyon yasadim ve halen devam ediyor 2inci bir cocugu kaldirabilecegimi dusunemiyorum.cok yorgunum kafamkarisik.....

Tabiiki aldırmayın, öldürmeyin bebeğinizi.. Şimdi öldürmek diyince bazı kişiler tepki veriyor ama bunun adı bu; aldırmak ne ise öldürmek o. Eş anlamlı sayılır.

Sizin yerinizde olsam yaşadığım depresyondan dolayı hemen bu konu için bir uzmandan destek alırdım..Sonrasında eşimle paylaşırdım..

Hayırlısı olsun.Sakın aklınızı ve kalbinizi devre dışı bırakmayın karar verirken.Hislerinizi gözardı edin şimdilik.

bence aldiracaksanda gizli aldirma esinle paylas,sonucta onunda cocugu.

esime hamile oldugumu soylersem aldirmama izin vermiyecek biliyorum...

uzmandan destek aldim aliyorumda ilacda kullaniyorum zaten o konudada endiseliyim ya sakat dogarsa diye..hem evliligim hemde kendim ruhsal olarak iyi degilim 2inci bir cocuk cok zor olur. actigim diger konulara bakarsaniz beni daha iyi anlarsiniz

canım geçmiş olsun..

korunmana rağmen hamile kalmışsın belkide bu bebek sana yeni bi mutluluk getirecek allah vermiş onu sna git bi tedavi ol ama nolur aldırma o canının parçasını....

kaybetmek kolay, sen kolayı seçme bu senin sınavın bol bol dua et...

Zor bir durum.Benimde kızım 11 aylık.Düşünüyorum şuan hamile olsam ne olur diye.Gerçekten zor olacağını düşünüyorum.

Bebek aldırmak bana her zaman ters gelmiştir.Eminim ki aldırırsanız sonra üzülürsünüz vicdanınız rahatsız olur.

Heleki eşinizin haberi olmaması çok mantıksız.Bununda vebali büyük.Zamana bırak bence Allah hayırlısını verir.Taşıyamayacağın yük vermz inşallah.Belki kendiliğinden düşücek bebek,belki daha güzel olacak.Hiç bilinmez...

Ne guzel iki cocugunuzuda ayni anda buyutursunuz..
Sonrasinda cocuk yapmiycaksaniz eger, 5-6 sene gecince rahat eersiniz ve kendinize vakit ayirmaya baslarsiniz:)
Benimde su anda 2 aylik bebegim var, Allah kismet ederse cok ara vermeden ikincisinide yapicam:))
Birlikte buyutup sonrasinda keyfime bakicam:))
Cok ara verince rahata alisiyorsun ve ikinci cocukta sil bastan oluyor..
Bebegine kiyma sakin, Dusunsene oglundan ne farki var o bebegin?
Biri kucaginda biri karninda sadece..
Kucagindakine kiyabilirmisin bi dusun??
Allah yardimcin olsun arkadasim..

"Kürtaj" korkunçluğunun yanına bir de bunu eşinizden gizlemeyi ekleyeceksiniz. Şayet bunu eşinizden gizlerseniz, yaşadığınız depresyon katmerlenecek. Çocuğunuzu öldürmenin vicdan azabını tek başına sırtlayacaksınız. İleride eşiniz kürtajı öğrendiğinde neler olacağını bir düşünün isterseniz.

Bir inancısınız varsa eğer; bebeği aldıracağınızda büyük bir günaha gireceğinizi biliyorsunuzdur. Aldır ya da aldırma diyemem. Sonuçta bu çocuğa sen bakacaksın. Fakat; ne yapmaya karar verirsen ver, bunu eşinle paylaş.

Son düzenleme:

Bu konu için yeniden bir görüşme yapın kendisiyle, eğer güvenilir biriyse.

Psikiyatrist değilde bir psikolog ile görüşmenizi tavsiye ediyorum hamileliğiniz için.Sonrasında bir doktora danışırsınız aldığınız ilaçlar için.

Açtığınız konu ne olursa olsun, ne yaşanırsa yaşansın yine aynı şeyi derim..

zamanında eşinizden boşanmayı beceremediniz , şimdi bir bebeğin günahına gireceksiniz.
sürekli toplum içinde eşiniz tarafından aşağılanıyorsunuz.
şiddet görüyorsunuz.
böyle bir evlilikte çocuk sahibi oluyorsunuz.
sonra çocuğunuzu yük olarak görüyor, saatlerce ağlamasına rağmen kalkıp bakmıyorsunuz.
seni arzulamıyorum diyen eşten tekrar hamile kalıyorsunuz ve şimdi eşinizden habersiz kürtajdan bahsediyorsunuz.

bunca şeyi yaşıyor ve boşanmıyorsunuz. bu kadar zor mu bu boşanmak anlamıyorum ki???

(bir de ben anlamıyorum bu korunmaya rağmen hamile kalmayı. hadi milyonda bir ihtimal olabilir de, kk da kim istemeden hamile kalsa korunmasına rağmen hamile kalıyor!!)

evet spiralle hamile kaldim en guvendigim yontemdi oda yalanmis. yeni bir mutluluk getirecegini nedense hic dusunemiyorum. evet sinav sinavlarim hic bitmiyor ki ...

biliyorum cok kotu bir dusunce ama insallah kendiliginden duser diye umut ediyorum gunaha girmek istemiyorum cok uzgunum

ben ogluma bile zor bakiyorum 2inci cocuk olursa hic bakamam deliririm cunku halen depresyondayim ve yardimcimda yok.

en buyuk gunahlardan biri biliyorum ama hem oglumu hemde kendimi dusunmek zorundayim...hemde dogacak cocugu ona faydam olmiyacaksa dogmasin ...

[

sorun ne olursa olsun karnınzda kı bebgın bı sucu yok kesınlıkle aldırmayın hemde ne olursa olsun esınınız bılmesı lazım

evet cok haklisin bir hic gibi yasiyorum bosanmayi beceremedim isteyerek hamile kalmadim umarim birgun basina boyle seyler gelmez bosanmak cok zor benim icin zor ....

kız hanza ben senin konunu okurken en son eşin senden özür dilemişti (alışveriş merkezinde ki tartışmadan dolayı)
çok çok mutluydun için içine sığmıyordu
ne ara eşinle aranız gene bozuldu ,ne ara hamile kaldın,
ayyy 1, 2 hafta girmedim siteye neler olmuş neler

konun hakkında ise şunları söyliycem ,doğurmadan öleceğini bilsen dahi o çocuğu sakın ha sakın aldırma
bunun günahını ,yasağını vicdani boyutunu bir kenara koy ,
sonrasında şimdi yaşadığından çok daha büyük ruhsal hastalıklarla geçer ömrün
eşinle aran düzelecek ben buna inanıyorum,
ben 8 senelik evliyim daha yeni yeni evliliğim oturdu
zamanında senin gibi neler neler aklımdan geçmiştir
asla mükemmeli beklemedim ,hayat işte ,benim nasibimde buymuşdedim sabrettim : bugünümüze çok şükür
eminim çok zor bir durumdasın allah yardımcın olsun asla ve asla umudunu kaybetme

benim yeğenlerim gibi olucaklar büyük yeğenim 17 aylıkken diğeri doğdu yengem çalışıyo olmasına rağmen aldırmayı düşünmedi ama sen psikolojik olarak çocuğu kabul edemem demişsin benim çocuğum yok anneler elbette daha iyi bilir ama çocuk büyük sarumluluk benim yeğenim hala atlatamadı kardeşi şu an 4 aylık annesini paylaşamıyo ama kürtajda çok büyük günah bence en doğru kararı sen verirsin daha önceki durumlarını bilmiyorum ama en az 2 aya bence annen kayınvaliden veya bir yardımcını olması gerekiyo kendi psikolojin bunu kaldıracakmı birde çocuğun psikolojisi var büyük çocuğun durumunu düşün onun içinde çok zor olacaktır

Kürtaj önerilecek bir şey değil tabiki ama şartlar elvermiyorsa en iyi çözümdür.
Anladığım kadarıylada sorunlu bir evliliğiniz var,2. bir bebek keşke olmasaydı.Şimdi sizin günahınızı doğmamış bebekmi çekecek?
Ya da dünyaya geldiğinde o günahları yaşayarak mı çekecek?
Keşke bunları daha önce düşünebilseydiniz...
Eğer kürtaj düşünüyorsanız bunu eşinizin onayı olmadan kesinlikle yapmayın.

hamileligin henuz yeni galiba...dahan onunde 7-8 ay var bu zaman surecinde oglun biraz daha buyumus olur sende depresyonunu atlatmis olursun...
demekki olmasi gerekiyormus ki RABBIM korundugun halde nasip etmis sana simdi senin o cana kiymaya hakkin yok...ve oglunla aralarinda pek yas farkida olmaz dogacak bebeginle ikisi bir arada buyur aldirmamalisin...

neler hissettiğini o kadar iyi anlıyorum ki
geçen yıl bu zamanlar hamile olduğumu öğrendiğimde günlerce ağlamıştım
kızım tam 1 yaşındayken hamile olduğumu öğrendim
aldırma fikrine karşıyım ama keişke olmasaydı dediğim hatta keşke kendiliğinden düşse dediğim çok zaman oldu
ta ki içimde kıpırdanışını hissedene kadar
şimdi oğlum 3,5 aylık
iyiki doğurmuşum iyiki
çok zorlanıyorum ama öyle güzeller öyle tatlılar ki anlatamam
eğer imkanınınz varsa bakıcı tutarsınız size yardımcı olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…