birkac kez actigim konulardan dolayi birdaha konu acmamaya niyetlenmistim ama icimde tutamiyacam paylasip hem rahatlamak hemde fikir almak istiyorum.
1 yasinda oglum var dogumdan bu yana adet gormedim gecen hafta hamile oldugumu ogrendim bu nasil oldu inanamiyorum korunmama ragmen hamile kaldim . simdi sorum ben cocugu aldirsammi eger aldirirsam bunu esimden gizli yapabilirmiyim. aldirmak istememin sebepleri var. en onemliside dogum sonrasi depresyon yasadim ve halen devam ediyor 2inci bir cocugu kaldirabilecegimi dusunemiyorum.cok yorgunum kafamkarisik.....
önceki konunu hatırlıyorum
bir cocuk bir insan sadece hamılelıgı yasayıp dogurmakla sonlanmıyor hayat ondan sonra baslıyor bakımı buyutmesı ona zaman ayırmak ılgı vermek gerçekten güc
bır kadının cocuga yaptıgı maddı manevı yatırımı dusunebılıyormusun dunyadakı en zor ıstır cocuk buyutmek
hem saglıgına dıkkat edeceksın hem ıyı bır ınsan olmasını ısteyeceksın hem ruh saglıgı ıyı hem mutlu hemde okusun ogrensın
bence bu cocugunu esınıde ıkna ederek aldırmalısın canım
Allah kolaylık versin zaten ılk bebegınde cok kucuk
ınsallah artık daha ıyısındır kendıne ıyı bak
"Kürtaj" korkunçluğunun yanına bir de bunu eşinizden gizlemeyi ekleyeceksiniz. Şayet bunu eşinizden gizlerseniz, yaşadığınız depresyon katmerlenecek. Çocuğunuzu öldürmenin vicdan azabını tek başına sırtlayacaksınız. İleride eşiniz kürtajı öğrendiğinde neler olacağını bir düşünün isterseniz.
Bir inancısınız varsa eğer; bebeği aldıracağınızda büyük bir günaha gireceğinizi biliyorsunuzdur. Aldır ya da aldırma diyemem. Sonuçta bu çocuğa sen bakacaksın. Fakat; ne yapmaya karar verirsen ver, bunu eşinle paylaş.
Söylediniz mi eşinize ?
kız hanza ben senin konunu okurken en son eşin senden özür dilemişti (alışveriş merkezinde ki tartışmadan dolayı)
çok çok mutluydun için içine sığmıyordu
ne ara eşinle aranız gene bozuldu ,ne ara hamile kaldın,
ayyy 1, 2 hafta girmedim siteye neler olmuş neler
konun hakkında ise şunları söyliycem ,doğurmadan öleceğini bilsen dahi o çocuğu sakın ha sakın aldırma
bunun günahını ,yasağını vicdani boyutunu bir kenara koy ,
sonrasında şimdi yaşadığından çok daha büyük ruhsal hastalıklarla geçer ömrün
eşinle aran düzelecek ben buna inanıyorum,
ben 8 senelik evliyim daha yeni yeni evliliğim oturdu
zamanında senin gibi neler neler aklımdan geçmiştir
asla mükemmeli beklemedim ,hayat işte ,benim nasibimde buymuşdedim sabrettim : bugünümüze çok şükür
eminim çok zor bir durumdasın allah yardımcın olsun asla ve asla umudunu kaybetme
hayir soylemedim bu isi kendi basima halletmeyi istiyorum kararim kesin 2inci cocugu kaldiramicam.
Her cocuk kismetiyle dogar, hamile kalmandada mutlaka bir hayir vardir, bence aldirma, sonucta senin canindan kanindan bir parca oda, sonra pisman olabilirsinde. Anladigim kadariyla sadece 1 cocugun var, birak ona bir tanede kardes yapmis olasin, 2 cocuk sonucta cok degil, ayrica nerden biliyorsun bu ikinci hamileligin sana iyi gelmiyecegini.. Depresyon konusunuda hala asamadiysan, tavsiyem bir uzmanla konusman ve yardim almanbirkac kez actigim konulardan dolayi birdaha konu acmamaya niyetlenmistim ama icimde tutamiyacam paylasip hem rahatlamak hemde fikir almak istiyorum.
1 yasinda oglum var dogumdan bu yana adet gormedim gecen hafta hamile oldugumu ogrendim bu nasil oldu inanamiyorum korunmama ragmen hamile kaldim . simdi sorum ben cocugu aldirsammi eger aldirirsam bunu esimden gizli yapabilirmiyim. aldirmak istememin sebepleri var. en onemliside dogum sonrasi depresyon yasadim ve halen devam ediyor 2inci bir cocugu kaldirabilecegimi dusunemiyorum.cok yorgunum kafamkarisik.....
Halletmek ??
Yazık..
Eşinizden saklamanız ise çok büyük bir hata..
Hayat sizin..
eşinizle konuşun derim ben...
kürtaj sırasında bişey gelse başınıza nasıl açıklarsınız bu durumu bi düşünsenize...
yani istemeyebilirsiniz ama gizli olması biraz tehlikeli gibi geldi bana...
allah isteyenlere versin ne diyim...
öncelikle eşinize söylemeden olacak iş değil bu bir
doğumu nasıl yaptınız onu bilmiyorum ama sezeryanla yaptıysanız
zaten Dr.nuz da uygun görmeyebilir.Yani bu işin içinden tek başına çıkmanız mümkün değil
bence zaman kaybetmeden önce eşinizden sonra da DR.nuzdan fikir alın.
Umarım doğru bir karar alırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?