ne yapayim...

canıımmm illa aldırmak istiyorsan kesinlikle eşine söylemelisin

sonra başına çok iş açılır sakınn gizli yapma .
zaten ağır bir depresyon geçirmişsen eşinde belki istemeyebilir bu çocuğu.
kararın ne olursa olsun eşin bilmeli

önceki konunu hatırlıyorum
bir cocuk bir insan sadece hamılelıgı yasayıp dogurmakla sonlanmıyor hayat ondan sonra baslıyor bakımı buyutmesı ona zaman ayırmak ılgı vermek gerçekten güc
bır kadının cocuga yaptıgı maddı manevı yatırımı dusunebılıyormusun dunyadakı en zor ıstır cocuk buyutmek
hem saglıgına dıkkat edeceksın hem ıyı bır ınsan olmasını ısteyeceksın hem ruh saglıgı ıyı hem mutlu hemde okusun ogrensın
bence bu cocugunu esınıde ıkna ederek aldırmalısın canım
Allah kolaylık versin zaten ılk bebegınde cok kucuk
ınsallah artık daha ıyısındır kendıne ıyı bak

Canım bence aldırmamalısın. İnan bana aldırdıktan sonra gireceğin depresyon doğum sonrası depresyonundan daha zor olacaktır. Etrafımda bu psikolojiyi yaşayan insanlar oldu.Bu durumdan kurtulmalarıda hiç kolay olmadı.

eşinizden izin almadan doktor kürtaj yapmaz arkadaşım..

spiralle hamile kalmanız enteresan ama olabiliyor tabi ki..

ben hiçbir zaman kürtajı onaylamadım,siz de iyi düşünün...

hakkınızda hayırlısı olsun...

Uzaktan konuşmak kolay diyebilirsiniz.Ama siz hiç mecburen kürtaj oldunuz mu?Doktor onu almak zorundayız dedi mi size?Bunları yaşamış biri olarak yapmayın,etmeyin derim.Buna hakkınız yok.Psikolojik durumunuz bebeğinizi aldırdığınızda dahada kötüye gidebilir bunuda unutmayın.Bebeğiniz doğana kadar oğlunuzda az-çok kendini ifade edebilecek duruma gelecektir.''Aldırın''demek ne kolay..Bu dünyadada öbür dünyadada aldırdığınız için pişman olursunuz derim

bu hayatta hiçbir şey sebebsiz değil
sen can vermedin ki alasın

madem depreyondasın destek almaya çalış

bir anlık zevkin kurbanı o masum olmamalı..

maalesef huylu huyundan vazgecmiyor bir insan 7sinde neyse 70indede o oluyor

ay ne guzel ikinci bebekte geliyor...evin icinde farzetki cocuklarin ikiz dogdu biri birinden gec geldi :))

sahsen ben simdi hamileyim az kaldi cocugumun olmasina ama ne bilim bendede olsa cok hosuma giderdi allaha buyuk soz olmasin ben az yerim az giyerim az gezerim yinede o cocugu meydana getiridim....niye kotu olarak algiliyorsunki...insanlar bu forumda cocuklari olsun diye dualara cikiyor senelerce bekliyorda olmuyor cocuklari..allah sana ne guzel vermis bir tane daha vardir bir bildigi..yarattigi kulunu ac birakmaz...hemde nasibini allah veriyor yaradana siginip artik buyuteceksin....

belki ileride bu cocugu yaptigin icin allaha bin sukur edeceksin..hic belli olmaz belkide olmasaydi diyeceksin..ama evlat ya varmi onun gibisi..

eşinizle konuşun derim ben...
kürtaj sırasında bişey gelse başınıza nasıl açıklarsınız bu durumu bi düşünsenize...
yani istemeyebilirsiniz ama gizli olması biraz tehlikeli gibi geldi bana...
allah isteyenlere versin ne diyim...

seni anlıyorum canım ama emin ol o yavruya kıyarsan psıkolojın şimdikinden iyi olmıcak hatta emin ol daha kötü olcak,çok büyük bir günahın içine gireceksin,vicdanen rahat edemiceksin,yapma bak yalvarıyorum sana yapma,ilerde pişman olma,korunduğun halde verdiyse bunu sana rabbim vardır bi hikmet bol bol dua et rabbim acıcaktır onununu,gecirecektır sıkıntılarını,ben buna yurekten ınanıyorum,nezaman rabbime sığınsam böyle oldu çünkü.DİLERİM ALDIRMASSIN YAVRUNU..

öncelikle eşinize söylemeden olacak iş değil bu bir
doğumu nasıl yaptınız onu bilmiyorum ama sezeryanla yaptıysanız
zaten Dr.nuz da uygun görmeyebilir.Yani bu işin içinden tek başına çıkmanız mümkün değil
bence zaman kaybetmeden önce eşinizden sonra da DR.nuzdan fikir alın.
Umarım doğru bir karar alırsınız

Her cocuk kismetiyle dogar, hamile kalmandada mutlaka bir hayir vardir, bence aldirma, sonucta senin canindan kanindan bir parca oda, sonra pisman olabilirsinde. Anladigim kadariyla sadece 1 cocugun var, birak ona bir tanede kardes yapmis olasin, 2 cocuk sonucta cok degil, ayrica nerden biliyorsun bu ikinci hamileligin sana iyi gelmiyecegini.. Depresyon konusunuda hala asamadiysan, tavsiyem bir uzmanla konusman ve yardim almanTabi yine karar sana kalmis iyi düsün karar vermeden önce, pismanlik duyacagin bir seyide yapmaktan kacin mutlaka

bence sakın yapma vebali çok büyük bunun hesabını öteki tarafta çok zor verirsin. sakın allah verdi sana bunu belki hastalığına şifa olur belki bu senin imtihanın sakın yapma yapma kıyma o can. cana kıyma

Yaşadığın durum ne kadar zor nekadar içinden çıkılamaz ya da nekadar çaresizsin bilmiyorum
Ama eminim kötü bir durumdasın yoksa şu gerçeği ayırt edebilme yetin vardır sanırım
Allah zina edenleri tövbeleri ve birdaha tekrarlamamaları karşılığında affedermiş ama
Birnin canına kıymayı helede evaldınzın
"Evladınızı, yoksulluk korkusuyla öldürmeyin; onları da biz rızıklandırırız, sizi de. Şüphe yok ki onları öldürmek, pek büyük bir suçtur. *"
Yaşadığınız sorun herneyse daha fazlasını verebilir Rabbim ben korkarım şahsen
Hem sonra nasıl yardım isteyeceksin kime dua edeceksin dur bakalım gündoğmadan neler doğar
kardeşim belki tüm rahatsızların bu bebekle gidecek bilemeyizki?

Halletmek ??

Yazık..

Eşinizden saklamanız ise çok büyük bir hata..

Hayat sizin..

CARESIZIM YAPACAK BIRSEY YOK UZGUNUM BENDE ISTEMIYORUM ALDIRMAK AMA MECBURUM ILK COCUGUMA BILE BAKAMIYORUM..

AY INSALLAH NERDE O GUNLER KESKE GEBERSEMDE HERSEYDEN KURTULSAM

ilk dogum normaldi esime soylersem izin vermez aldirmama

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…